PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

hammer_of_thor 25.06.2009. 14:00

Jel se meni čini ili se u novom Transformers filmu pojavljuje Silverbolt!?
(Loša slika, ali nisam mogao odoliti da na 3 minute napreskokce pogledam :) )

(EDIT: ili je to neki od Coneheada?)

McG 25.06.2009. 15:03

....

hammer_of_thor 25.06.2009. 15:24

Da, moj bed, bit će da je Jetfire, još sam kasnije vidio da ima i štap :)
Nisam prije skužio da je crni avion.

slika 1, slika 2

MAHER 25.06.2009. 15:59

@McG e tocno sada se sjecam da sam kasnije vidio i neke sa zivotinjama,al ti mi nisu toliko fora bili

mislim da cu bacit pogled na armadu

McG 25.06.2009. 16:13

....

messiah 25.06.2009. 16:24

Citiraj:

Autor McG (Post 1369446)
Od jučer već igra. Doduše za jučer i danas su sve karte (bar prema on-line rezervaciji) bile prodane/rezervirane. Prve sobodne koje sam uspel naći tj. rezervirati su bile za sutra, a karti diljem dvorana ima tak da nije problem.Megatrona i Starscreama.:)

Sto se tice toga, toplo preporucam svima da dodu pol sata prije pocetka predstave u kino kad se otkazuju rezervacije, ostane vam uvijek hrpetina karata. Tako sam ja za preptremijeru, sve rezervirano. u 21.45 pocinjala predstava, u 21.15 se zalogirao, ostalo 80% karata, dobio jebena mjesta, zaletio se u kino i pogledao :))

A sto se tice Voltrona to sam jedno 10tak puta pogledao kad sam bio klinac...prije jedno 16-17 godina, to je onih 5 robota sto se spajaju u onog velikog..vise se ne sjecam radnje..znam da je frend imao 6 kazeta :)

Bambusha 25.06.2009. 19:02

Wall-E - Eto, napokon ga i ja pogledah. Pogledati samo ako nemate ništa drugo.:) 4/9

danij3l 25.06.2009. 19:10

onda vjerojatno nismo gledali istu stvar. definitivno nije losh. cak je odlican. #42 na Top250. (ne nosi neku tezinu, ali eto)

Bambusha 25.06.2009. 19:59

Ma nisam ja rekao da je loš. Simpatičan je film, ali nije ništa ekstra.

tech 25.06.2009. 21:11

http://www.imdb.com/news/ni0850665/

btw: pogledah knowing, i niš specijalno.par onih "spešl" efekata je malo spasilo stvar ali...6/10

McG 25.06.2009. 23:55

....

Ubleha 26.06.2009. 00:01

Veceras sam iz dosade pogledao po peti put do sad Shooter meni je film odlican, a za sutra sam spremio HD verziju Outlandera kazu da nije los pa cemo vidjeti.

Baja 001 26.06.2009. 00:13

Citiraj:

Autor Ubleha (Post 1370319)
Veceras sam iz dosade pogledao po peti put do sad Shooter meni je film odlican, a za sutra sam spremio HD verziju Outlandera kazu da nije los pa cemo vidjeti.

Imaš ukusa, premda mi se Outlander ne sviđa :) Shooter je zakon ;)

spawn 26.06.2009. 00:25

Citiraj:

Autor rams (Post 1366488)
Upravo pogledao:

Next 7/10

Nicholas Cage vidi 2 minute u budućnost, fora :D. Meni valja :D

Mindhunters - 7/10

Lik koji trenira profilere za FBI odvede njih 10-ak na neki otok zbog testa, no ne ide sve po planu. Meni se film mnogo svidio :D

Evo ti si jedini ,ili ajde da kazem,jedan od rijetkih NORMALNIH gledatelja. Jer nisi toliko zahtjevan kao ovi ostali forumasi i mislim da uzivas u vecini filmova i to mi se svidja jer sam i ja takav.
A ostalima :care: svaka cast kako mozete sa 90% filmova biti nezadovoljni pa to je ludo. Ljudi nemojte gledati filmove kad ste toliko nezadovoljni. Trazite dlaku u jajetu u svakom filmu. Ili jednostavno gledate previse filmova pa vam sve manje valjaju :D. Mislim, svatko ima svoje guste,ali rijetko vidim nekoga tko nije previse zahtjevan pa da daje dobre ocjene. SAVJET: odmorite se malo od filmova,mozda smanjite kriterije :D :D :D :D

Bambusha 26.06.2009. 00:48

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1370343)
Mislim, svatko ima svoje guste,ali rijetko vidim nekoga tko nije previse zahtjevan pa da daje dobre ocjene. SAVJET: odmorite se malo od filmova,mozda smanjite kriterije :D :D :D :D

Što bi smanjili kriterije? I sam si rek'o, nismo svi isti.

Vidim, rams je Next ocijenio sa 7/10. Ja bi tom filmu recimo dao 4/9 i bio mi je čist solidan.

Da bi, IMHO, film dobio 7<, mora bit nešto vrhunski na razini Pulp Fictiona ili Kuma.:chears:

Veki-os 26.06.2009. 01:45

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1370343)
Evo ti si jedini ,ili ajde da kazem,jedan od rijetkih NORMALNIH gledatelja. Jer nisi toliko zahtjevan kao ovi ostali forumasi i mislim da uzivas u vecini filmova i to mi se svidja jer sam i ja takav.
A ostalima :care: svaka cast kako mozete sa 90% filmova biti nezadovoljni pa to je ludo. Ljudi nemojte gledati filmove kad ste toliko nezadovoljni. Trazite dlaku u jajetu u svakom filmu. Ili jednostavno gledate previse filmova pa vam sve manje valjaju :D. Mislim, svatko ima svoje guste,ali rijetko vidim nekoga tko nije previse zahtjevan pa da daje dobre ocjene. SAVJET: odmorite se malo od filmova,mozda smanjite kriterije :D :D :D :D

Bash,sve neki oštri filmski kritičari....
Ja kad gledam film onda gledam film a ne spec. efekte,kako je ko odglumio,ko je režiser,redatelj il šta ja znam,uživim se u priču i ako je film dobar uživam,ak ne onda baš ne uživam :D al ga pogledam do kraja.

McG 26.06.2009. 02:01

....

Baja 001 26.06.2009. 02:03

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 1370380)
Bash,sve neki oštri filmski kritičari....
Ja kad gledam film onda gledam film a ne spec. efekte,kako je ko odglumio,ko je režiser,redatelj il šta ja znam,uživim se u priču i ako je film dobar uživam,ak ne onda baš ne uživam :D al ga pogledam do kraja.

Upravo tako, doduše volim bacit oko na ekipu (jer dobra ekipa ima veći potencijal), efekti su mi najmanje bitni (gluma, scenarij igraju ulogu).

Citiraj:

Ne znam za druge, ali ja rađe pogledam ko glumi i kakva je radnja ukratko, nego da se oslanjam na ocjene diljem ove teme ili diljem neta. Bolje mi je pročitati (na ovoj temi) rečenicu-dve o filmu, nego da neko pukne 8/10, pa si sad ti misli dal valja, dal je sranje, dal ovaj ima ikakav ukus ili puca istu ocjenu ko i ostalih 100 ljudi na temi, jer eto na IMDB-u film ima dobre kritike, pa je automatski i njima dobar.
Dobro zboriš, hebo ocijene, bitno je šta ima konkretno u filmu, kako sam gore napisao scenarij i gluma, ali to me opet ne priječi da pogledam film sa "lošijim" glumcima

McG 26.06.2009. 02:17

....

Baja 001 26.06.2009. 03:02

Citiraj:

Autor McG (Post 1370401)
Ne sprečava ni mene, niti mi je bitno da je u filmu glumac/glumica s holivudske A liste. Nagledal sam se dosad mase odličnih filmova u kojima ne glume svima poznati i debelo razvikani glumci, a opet sam se i nagledal mase sranja s glumcima koji svoj "talent" debelo naplaćuju. Nema tu nekog pravila, ali ako se uz loše glumce poklopi i loša radnja i neki nadobudni biser od redatelja koji sve dodatno zasere (jer on/ona ima svoju viziju:)) - pa nema te sile koja bude me natjerala da pogledam film, jer eto ima ocjenu 7 na IMDB-u i (po mišljenju većine) nije loš za jedno popodne ili večer.

IMDB gledam onako čisto da vidim tko glumi, opisi su im katastrofa, ocijene za moj ukus su djelomično realne. Ugalvnom slažem se sa napisanim, ali ako sam već loš film počeo gledat, onda ga bar probam dovršit iako to nije izvedivo uvijek :D

rams 26.06.2009. 03:52

Bolt - 8/10 - Meni odličan animirani film!

The Last House On The Left - 5/10 - Onako, triler/drama, oke je za pogledat, ali nije ostavio neki utisak na mene.

Blackout - 5/10 - Pomalo dosadno jer se cijelokupna radnja odvija u prostoru 2x2x2.5 metra...

Drillbit Taylor - 6.5/10 - Čista zafrkancija, fora za pogledat.

Ubleha 26.06.2009. 07:33

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1370334)
Imaš ukusa, premda mi se Outlander ne sviđa :) Shooter je zakon ;)

Ja ti iz dosade svasta znam pogledati, imam svoju kolekciju od preko 1000 dvd-ova pa cesto izvucem neki stari film iz naftalina, a isto cesto skinem sebi neki HD ovo novo sto je izaslo sve imam.
Dobar relativno novi film je i The Internacional sa Clive Ovenom a isto prporuka za The Bank Job sa legendarnim Jasonom Stathamom.

rams 26.06.2009. 12:16

The Bank Job je odličan, tu se slažemo :)

morph 26.06.2009. 12:53

Låt den rätte komma in - zanimljiv svedski film, uvjetno receno horor (nije na tome naglasak, nije mu cilj da preplasi), preporucam

Superbad - nahvaljena komedija, meni nista posebno, sve u svemu preinfantilno iako na momente ima svijetlih trenutaka (organi). Neuvjerljivo djeluje kada 17-ogodisnjaka (ili tu negdje) glumi 25-ogodisnjak koji u isto vrijeme ima razgovore i ponasanje na razini 12-ogodisnjaka. Americka pita mi je ipak ostavila bolji dojam.

Knocked up -
romanticna komedija, simpa/zgubidan/hasoman napumpa zaposlenu djevojku, blablabla...ima svijetlih trenutaka, ali nista posebno.

The good the bad and the wierd - korejska akcija, kombinacija mad maxa, indiana jonesa i vesterna. Zabavan film, solidan humor, jedino sto su previse razvukli neke scene.

Seven Pounds - odlicna drama, najbolja uloga Will Smitha sto sam ja gledao (ne lici na sebe)

Sweeny Todd - izvrstan mjuzikl, Tim Burton je majstor zanata, a izvrsna je i gluma protagonista (johnny depp, alan rickman, Timothy Spall pa i Sacha Baren Cohen u neobicnoj ulozi).

Waltz with Bashir - izraelski animirani film, jedan od boljih filmova koje sam pogledao, definitivno kandidat za film godine.

Rocknrolla - standardni Guy Ritchie, ali ipak slabiji od Snatcha. Nije neko remek djelo, ali zabavan film pun zivopisnih likova (kako to vec ide kod ritchiea).

Cloverfield - nije los film, malo neobavezne akcije...doduse ima par ljiga scena i nekih nelogicnosti ali nista sto se ne bi dalo istrpiti. Malo me iznenadilo sto film nakon (poprilicno dosadnog) uvoda ide odmah u srz, nema onog stvaranja napetosti i neizvjesnosti kao npr. kod ralja, odmah se prikazuje o cemu je rijec.

Hellboy 2 - poprilicno zabavan film, jedan od boljih superhero filmova koje sam gledao. Vrlo zivopisna plejada likova gdje se osjeti autorska ruka Guillerma del Tora (Pans Labyrinth).

Curious case of Benjamin Button - zanimljiva ljubavna drama sa elementom fantastike, svakako pogledati ako volite takve filmove

L'instinct de mort - onako, dobar film, ocekivano brutalan, ali sa rupama u scenariju i poprilicno glupavim zavrsetkom

spawn 26.06.2009. 19:06

Citiraj:

Autor McG (Post 1370395)
Pa način na koji je neko odglumil određenu ulogu, redatelj, specijalni efekti i tak dalje su ono kaj i određeni film čine filmom. Stavi nekog kretena od redatelja i nema te priče, tih efekata i tih glumci koji budu film napravili gledljivim. Isto vrijedi i za bilo koji drugi faktor koji je na ovaj ili onaj način nužan da bi film na kraju ispal dobar i da bi se ti, ja ili bilo ko drugi uživel u film i pogledal ga radi filma samog. Makar rekel sam već u masi postova na ovoj temi da ove IMDB i sl. ocjene namaju (bar meni) ama baš nikakvog smisla, niti kaj znače. Redovito se preporučuju sranja od filmova ili se pak nekim čudom preporuči dobar ili stvarno odličan film, pa se onda na sljedećih deset stranica taj isti film preporuči mali milijun puta od strane svih koji su ga pogledali od one prve preporuke.

Ne znam za druge, ali ja rađe pogledam ko glumi i kakva je radnja ukratko, nego da se oslanjam na ocjene diljem ove teme ili diljem neta. Bolje mi je pročitati (na ovoj temi) rečenicu-dve o filmu, nego da neko pukne 8/10, pa si sad ti misli dal valja, dal je sranje, dal ovaj ima ikakav ukus ili puca istu ocjenu ko i ostalih 100 ljudi na temi, jer eto na IMDB-u film ima dobre kritike, pa je automatski i njima dobar.

Pa eto,sve sto sam napisao,napisao sam samo zbog jednog razloga:
Par filmova po kojima je ovdje pljuvano,pogledao sam i zakljucio da filmovi uopce nisu losi. Druga je stvar ako netko ne voli taj zanr, dakako da mu je neki film smetje. Evo primjer,meni je Pulp Fiction jedno od najvecim SMETJA,a proglasen je kultnim filmom. Ni ja ni oni nismo u krivu ,nego je jednostavno stvar gusta.
To je kao da sad napisem da su rumunjski,japanski,brazilski itd filmovi SMETJE jer se meni ne svidja slusat neki drugi jezik u filmu osim engleskog.
Samo malo vise normalnog izrazavanja pri opisu filma, vec bi komentari izgledali drukcije. Evo recimo morph daje super opise dozivljenog. Prociatm jos par takvih opisa od razlicitih forumasa i onda je lako odluciti hocu li ili necu gledat film,jer se njegov opis prevenstveno odnosi na RADNJU ,pa na glumu pa na efekte ,redom. Cini mi se da sam cak i ja dao jedan takav bezvezni opis filma,radi vaseg utjecaja hahaha :D

McG 26.06.2009. 19:55

....

Pizz 26.06.2009. 22:03

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1370936)
Prociatm jos par takvih opisa od razlicitih forumasa i onda je lako odluciti hocu li ili necu gledat film,

o da, nema bitnijeg kriterija od doživljaja "nekih forumaša"

kaj ti neznaš sam odlučit što češ gledat il ne

Vuco 27.06.2009. 00:13

Pogledao Transformerse Cvaj u kinu. Odličan film, konstantna akcija, a kad nema akcije, onda je neka smijalica :). Uglavnom, 150min brzo prošlo :)

MAHER 27.06.2009. 04:28

ja isto pogledao nove transformerse,ne losi,ako vam se prosli svidao ovaj je na isti kalup
nije bolji od proslog,a nije ni gori,malo shny efekata s robota,malo imaju neku pricu o energonu ( allspark ),uglavnom nije mi zao vremena

valjda ovaj opis nekome nesto znaci,ja isto nezelim davat ocjene

Hrvoje xyz 27.06.2009. 09:11

Da se ukljucim u gornju raspru , ni ja ne sudim fiilmove po ocjeni necijoj . Kad se par ljudi slozi da je film vrijedan pogledati , pa jos ako je zanr koji volim (malo mi znaci sto se na dvije stranice gloficira nezna, nekakav film sa ratom zvijeza il kak se vec zove , il ovi transformersi , kad smatram da je to za djecu malu lolo) pa odem na imdb pogledati o cemu se radi i kakva je ocjena . ako mi se svidi , pogledam ga .

zadnja dva filma vrijedna gledanja , ma tri zapravo..

svepristutni Hangover
nema se sta stu opisivati, jednostavno , tko imalo voli komedije , treba pogledati . Ja sam se smijao dobar dio filma , kao i ostatak kina .
scena sa tigrom
scena sa M.Tysonom
a tek sami kraj filma , kraj vec pale se svjetla u kinu pa slike one sa dig.fotica.lololo

My best friends girl
isto vrlo zanimljiva komedija .. bas onak za opustiti s , iako je rasplet po mom ukusu malo cudan :)

i secer na kraju , dobro , jos nije kod nas doslo al sad ce valjda negdje
http://www.imdb.com/title/tt1041829/
Prosidba , il kak vec su to nasi preveli.
"yebeno" , "obavezno pogledat`" i tak .
na IMDBovoj ljestvici i ispred Hangovera .

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:22.