PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Upgrade, popravci, debugiranje... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34120)

tor 28.01.2010. 20:50

Citiraj:

Autor tech (Post 1553439)
Vjerojatno na to trza...:hitthewal:

Vjerojatno, malo ga pere paranoja.

thopok 28.01.2010. 21:02

pa mora kazat programu da se radi o parent-u

horza 28.01.2010. 21:03

pa na to trza kad mu ostaviš uključen parental control ili kako on to već zove, kaj ne? onak... ako odeš na moju omiljenu kuharicu http://weapons.travellercentral.com/ isto će ti to javiti, kaj ne?

Joke 29.01.2010. 01:52

Citiraj:

Autor tor (Post 1553501)
Vjerojatno, malo ga pere paranoja.

Mene pere paranoja? Nitimalo :D:beer:

tor 29.01.2010. 07:45

kis hebemu, ne ti :D

xlr 29.01.2010. 13:08

Možda je bilo pitanje, ali u zadnjih 10 strana ga nisam vidio pa ako može kratak odgovor:
Da li je moguće na neki način pregledavati nove postove, ali bez Tržnice? Odem navečer cugat, ustanem se ujutro u 14h i pod novim postovima imam 250+ nepročitanih postova/tema, a od toga je 70% tržnica. Na kraju se to svede da letimično preskrolam sve teme i otvorim samo one u kojima sam aktivan (http://forum.pcekspert.com/images/st...ad_dot_hot.gif).

Postoji makar neki zaobilazan način da izbacim tržnicu iz popisa? Tnx!

tor 29.01.2010. 14:36

ovak iz glave - mislim da ne, no bacim oko pa ako nađem kakvo rješenje javim.

mbed 29.01.2010. 14:56

označi prvo tržnicu kao pročitanu pa onda odi na nove postove, to je trenutno rješenje koje radi kako treba

xlr 29.01.2010. 18:38

Tnx tor!
Mbed ovo zvuči kao prihvatljivo rješenje. Stavim lijepo taj link za bookmark i fino uvijek imam pročitanu tržnicu.

tOta 29.01.2010. 19:01

Zahvaljujem na ponuđenom riješenju, dijelim iste muke kao i ostali. Ne bi bilo loše u budućnosti funkcionalnije rješenje, ali sve u svoje vrijeme. :)

thopok 02.02.2010. 00:24

Citiraj:

Autor tOta (Post 1554537)
Zahvaljujem na ponuđenom riješenju, dijelim iste muke kao i ostali. Ne bi bilo loše u budućnosti funkcionalnije rješenje, ali sve u svoje vrijeme. :)

također sam jednom predlagao filtriranje takvih:kafa:

NJUNJO_HR 05.02.2010. 00:38

Citiraj:

Autor Visage (Post 1552436)
Ćutao sam koliko sam mogao nadajuci se da ce ovo biti brzo sredjeno. Nacuo ili procitao da ce to biti sredjeno tek u nekom iducom velikom ili manjem upgradeu :(

Nemogucnost trenutnog pracenja aktivnosti > u profilu korisnika < najgora je muka koja nas zadesi nakon (hvala bogu) saniranja PCE problema rusenja.

Vidjeti sto korisnik forumski arbajtuje iz profila je budimo iskreni, skriveno zadovoljstvo svakog pravog PCE forumasa. Nema starijeg forumasa koji nece priznati koliko je to korisno i pozeljno. Koliko puta nekog treba brzo kontaktirati a nemamo nista osim PM-a... bacimo pogled i odma vidimo kaj dela taj korisnik. Opcija pogleda u aktivnost spada pod sekundarnu radnju/naviku mnogih da vide sto se stvarno "desava" na forumu, nakon sto ogledaju svoje kontrolno šalterche i nove teme.

Velika steta i ovo se mora pod hitno vratiti. Nikakvo kukanje ne dolazi u obzir. Sredite ovo ili tako vam Tor pomogao :)

Ovo i meni fali. Molim Vas složite to, ili :Machineg:

Citiraj:

Autor xlr (Post 1554169)
Možda je bilo pitanje, ali u zadnjih 10 strana ga nisam vidio pa ako može kratak odgovor:
Da li je moguće na neki način pregledavati nove postove, ali bez Tržnice? Odem navečer cugat, ustanem se ujutro u 14h i pod novim postovima imam 250+ nepročitanih postova/tema, a od toga je 70% tržnica. Na kraju se to svede da letimično preskrolam sve teme i otvorim samo one u kojima sam aktivan (http://forum.pcekspert.com/images/st...ad_dot_hot.gif).

Postoji makar neki zaobilazan način da izbacim tržnicu iz popisa? Tnx!

Ovo se da složiti. Na tamburaškom forumu di sam isto član su to sredili.
Dolje budem toru ukazal.

Citiraj:

Autor tor (Post 1554268)
ovak iz glave - mislim da ne, no bacim oko pa ako nađem kakvo rješenje javim.

Da se sve rešiti. Ak tam buraši mogu, može i PCE.
Kak na PCE ima za kliknuti na "Nove poruke" tak je na tamburaškom forumu
prije bilo za kliknuti "Novi postovi". Nakon sličnog prijedloga to se razdvojilo
na "Novi postovi" i "Novi oglasi". I dok klikneš "Novi postovi" nema više
prodajem Jurkovića, Tatića, Bocana....itd.

EDIT: evo link na tamburaško forum pa da nadređeni vide --->> link

E sad kak se to implementira to neznam. :chears:

Visage 06.02.2010. 12:10

Mala OT pohvala

Citiraj:

Autor NJUNJO_HR (Post 1560796)
Ovo i meni fali. Molim Vas složite to, ili :Machineg:

Tako je Njunjo. Sad si nam svima obznanio da i pored IT-a, u dusi si ipak ostao Becharac i volis zavicajnu notu prije svake tehnologije :) Dozvolite da pred Tor-om i moderima Trznice, javno pohvalim angaziranost ovog oglasa! Skoro pa referenca/naputak pozeljnog uvida u stanje diska! Cak se i prst humora upleo u jednu od slika, pa posvjedoci simboliku :roller:

Doink the Clown 06.02.2010. 12:28

Opet je kašljucao forum jutros (čitaj - jaaako sporo otvaranje threadova), i vidim da su sponzori nestali...

tor 06.02.2010. 12:31

je, baš pričamo o tome, cijelo jutro je portal pod napadom... netko se zaigrao.

NJUNJO_HR 06.02.2010. 14:03

Citiraj:

Autor Visage (Post 1561943)
Tako je Njunjo. Sad si nam svima obznanio da i pored IT-a, u dusi si ipak ostao Becharac i volis zavicajnu notu prije svake tehnologije :) Dozvolite da pred Tor-om i moderima Trznice, javno pohvalim angaziranost ovog oglasa! Skoro pa referenca/naputak pozeljnog uvida u stanje diska! Cak se i prst humora upleo u jednu od slika, pa posvjedoci simboliku :roller:

Je kaj da ti velim, povukle su me žice k sebi. Sintersajzera sam se ostavil :D.

Da mi je disk tak bolesni ko taj lik, već bi i on pobjegel od mene. Ali možda
se disk provuko i ja neznam da je bolesni. I sad čeka na polici dobru priliku
da mi padne na glavu i rokne me dok spavam :D. Da mi se osveti za to kaj
ga tjeram iz kuće u veliki svijet.

Jelc 08.02.2010. 15:05

Kad svi traže novi podforum-mogu i ja :D

Postoje li ikakve šanse za podforum retro i emulacija?

thedream 08.02.2010. 15:47

Ja sam za oživljavanje auto PDF-a koji auto vozite,ili kako se već zvao,koji je lockan ili čak obrisan,uz naravno nadzor i teže sankcije za prekršitelje, ako sam ja puhao balone od banova tamo,mogu i svi ostali.

Šta je šef rekao,retro,u smislu retro hardvera šefe ili softvera? Ako pod emulaciju mislimo isto,a ja odmah skočim na emulatore za konzole, to je ipak nit do ilegale,ako ne i potpuna ilegala,jer izdavači kertriđa ničim nisu dali do znanja koliko ja znam,da im se proizvod makar i za 10,20g nađe na nečijem PC hardu ili dijeli šakom i kapom okolo,skida besplatno,promovira javno putem foruma,itd itd. Mislim da to ma-toru neće proći.

Tako ja vidim emulaciju:D,odmah me veže za SNES itd. Kad smo kod toga ja sam korisnik dotičnih 10tak godina skoro i na tisuće ROM-ova sam isprobao,jelte,ali osobno po pitanju legalnosti istih - smatram da je to teška ilegala.

Šta si ti mislio pod retro i emulacija?

thopok 08.02.2010. 16:03

IMHO, cijeli Software bi trebao dobiti svoju kategoriju
Citiraj:

Autor thedream (Post 1564109)
Ako pod emulaciju mislimo isto,a ja odmah skočim na emulatore za konzole, to je ipak nit do ilegale,ako ne i potpuna ilegala,jer izdavači kertriđa ničim nisu dali do znanja koliko ja znam,da im se proizvod makar i za 10,20g nađe na nečijem PC hardu ili dijeli šakom i kapom okolo,skida besplatno,promovira javno putem foruma,itd itd. Mislim da to ma-toru neće proći.

pa evo, kako se to usporeduje npr. s raspravama o "distribucijama" za OS-X na PC-u?

Pupo 08.02.2010. 16:04

Citiraj:

Ja sam za oživljavanje auto PDF-a koji auto vozite,ili kako se već zvao,koji je lockan ili čak obrisan,uz naravno nadzor i teže sankcije za prekršitelje, ako sam ja puhao balone od banova tamo,mogu i svi ostali.

Šta je šef rekao,retro,u smislu retro hardvera šefe ili softvera? Ako pod emulaciju mislimo isto,a ja odmah skočim na emulatore za konzole, to je ipak nit do ilegale,ako ne i potpuna ilegala,jer izdavači kertriđa ničim nisu dali do znanja koliko ja znam,da im se proizvod makar i za 10,20g nađe na nečijem PC hardu ili dijeli šakom i kapom okolo,skida besplatno,promovira javno putem foruma,itd itd. Mislim da to ma-toru neće proći.

Tako ja vidim emulaciju:D,odmah me veže za SNES itd. Kad smo kod toga ja sam korisnik dotičnih 10tak godina skoro i na tisuće ROM-ova sam isprobao,jelte,ali osobno po pitanju legalnosti istih - smatram da je to teška ilegala.

Šta si ti mislio pod retro i emulacija?

Neznam, da pogledaš Jelcov sig, vjerojatno bi zaključio o čemu se radi :chears:

hammer_of_thor 08.02.2010. 16:28

Citiraj:

Ja sam za oživljavanje auto PDF-a koji auto vozite,ili kako se već zvao,koji je lockan ili čak obrisan,uz naravno nadzor i teže sankcije za prekršitelje

Agreed :D

Trebali bi imati takvu temu, ali uz strogu kontrolu :)

Jelc 08.02.2010. 16:37

Citiraj:

to je ipak nit do ilegale,ako ne i potpuna ilegala,jer izdavači kertriđa ničim nisu dali do znanja koliko ja znam,da im se proizvod makar i za 10,20g nađe na nečijem PC hardu ili dijeli šakom i kapom okolo,skida besplatno,promovira javno putem foruma,itd itd. Mislim da to ma-toru neće proći.

Tebi baš nitko ne brani da na svom piceku vrtiš bekap-kopije svog softa.
To kaj se za ketriđ treba malo više pomučit ne znači da hardware za to ne postoji ili je ilegalan.

Osim toga-postoji par dosta jakih siteova sa emulacijom, zabranjena je piraterija, linkanje na romove i slično ali ne i razgovor o tome kako ću ja Zeldu sa svog GameCubea prebacit i igrat na piceku:)

A već i postoje teme o emulaciji Amige, PS1 i slično...ovak bi samo bilo na jednom mjestu.
Isto kao i retro hardware ili OS-eve.

Baja 001 08.02.2010. 16:45

Citiraj:

I ja sam za, ali mislim da Tor neće bit.

thopok 08.02.2010. 16:54

Citiraj:

a ja odmah skočim na emulatore za konzole

mogle bi i doticne dobit svoj prostor
Citiraj:

Autor Jelc (Post 1564157)
A već i postoje teme o emulaciji Amige, PS1 i slično...ovak bi samo bilo na jednom mjestu.

a neki su otisli i dalje: PS3 emulator?http://www.freesmileys.org/smileys/s...aughing013.gif

tOta 08.02.2010. 17:24

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1564070)
Kad svi traže novi podforum-mogu i ja :D

Postoje li ikakve šanse za podforum retro i emulacija?

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1564157)
Isto kao i retro hardware ili OS-eve.

Sviđa mi se ideja, dosta tema do sada je već otvoreno koje bi komotno mogle u idejni podforum. Osobno meni kojem je Super Nintendo, razne Sega-e, potom 98SE bude nostalgiju pridonos ajmo reći starije ekipe u temama takve tematike je nadasve zanimljivo. :)

thedream 08.02.2010. 18:01

Emuliranje i skidanje ROM-ova za bilo koju konzolu je protuzakonito Jelc,nhf. Ja ne posjedujem kupljeni kertriđ za konkretno SNES ili N64 pa da idem skidati ili raditi kopije. Nije zamišljen da se skida s interneta,ni da se koristi na PC-u,EOD. Hardver nije ilegalan,softver je. I naravno da su napravljeni programi za emuliranje i prebac. sadržaja s kertriđa na pc inače ne bi ni vodili ovaj razgovor,ali to nije nešto što je legalno. Kao da ja kažem nisam te ubio ja, nego te ubio moj pištolj,ili moj metak. Tako je i sa programima za emulaciju, nisam pirat - samo koristim programe koji su namjenjeni da mogu skinute Gameboy,SNES,SEGA megadrive igre vrtiti na piceku. LOL Jelc,znaš da to ne mre tako.

To je u rangu provale,jel ilegalno da ja krekiram Vistu,ako imam original disk i instaliram si ju na ajfoun,koji je naravno đejlbrejkan,šta je isto valjda totalno legalno. :)

Ti ili ja,ili Miro možemo koristiti na tisuće emulatora i tisuće igara i igrica za sve mile i nemile konzole, krenuvši samo od romworld.com-a, ali i uz silne disclaimere kako je potrebno imati kopiju bla bla bla,to je teška ilegala. Provjerio sam,ne pričam napamet.

Pogotovo što se uopće ne radi o backupu,nego o "skidanju" i praktički krađi softvera,i to potpuno besplatno. Mislim da CAPCOM,EA,SEGA ili bilo tko drugi,peti ili deseti nije zamislio korištenje svojih kertriđa na način da se skidaju s neta. To nije backup nego piratstvo.

Tako se ja mogu zalagati za topic o skidanju windowsa s neta,isti qrc,samo je to primjer koji svi znamo pa ga izbjegavamo provocirati na forumu,skidanje filmova,glazbe,itd itd. Skidanje emulatora nije backup, ne radi se o istim platformama.

Za linkanje se i mogu složiti da ne bi trebali potencirati i dozvoliti,ali pazi, čemu onda pokretati takav PDF ako ne možeš zveknuti cap,cap,cap tu ti je emulator,cap cap,tu ti je ROM,sredi config ili neki drugi file i amen.

To je samo IMHO,imam preko tisuću romova,imao sam preko 10 konzola,sve nintendove pogotovo čijih sam fanboy,pa nitko sretniji od mene da dobijemo prostora da porazgovaramo,samo tko je taj tko će odrediti kad se prijeđe granica?

Gamecube igre su zamišljene i distribuirane na način da se vrte na kocki, ne na PC-u,i amen. Jesi platio da ju skineš? Konkretno nintendu za Zeldu? Nisi. Točka - piratstvo. Nema tu pretjerane diskusije. Ali kako sam rekao nitko sretniji od mene da imamo PDF.

Jelc 08.02.2010. 20:54

Citiraj:

Autor thedream (Post 1564238)
Emuliranje i skidanje ROM-ova za bilo koju konzolu je protuzakonito

A tko priča o skidanju romova?:stoopid:
Kakve to veze ima sa pričanjem o emulaciji?

Ako ja imam N64 i ketriđe Satoru Iwata mi ga može lagano...to je moje i basta.
Apsolutno nema baš nikakve razlike emulirao ti na virtualnoj mašini Leopard, Linux ili nešto treće ili igru pod uvjetom da je tvoje i da si kupio:)

Ne postoji baš nikakav zakon koji ti zabranjuje da napraviš kopiju svoje igre i igraš na svom kućnom piceku.

Ono kaj se ne dopušta nigdje je traženje ili postanje linkova na romove ili igre, a ne pričanje o emulaciji nečega:)

Bubba 08.02.2010. 21:00

Citiraj:

Autor thedream (Post 1564238)
Emuliranje i skidanje ROM-ova za bilo koju konzolu je protuzakonito Jelc,nhf.

Ako Supać i veselo cvijetno drustvo moze uz Boz^H^H^H torovu pomoc krsiti aktualne uvijete licenciranja jednog Applea (detaljcicic), ne vidim grijeh u tome da Jelc i Visage procaskaju o tome gdje mogu nabaviti sigurnosnu kopiju Golden Axea za Segu i kako je emulirati na svojem Fenomu i Vindouzima 7.

Tako da, don't bitch about it, sve sto si rekao mozda i nije tako krivo, ali je daleko od primjenjivog na ovaj forum.

Jelc 08.02.2010. 21:16

A ja bio ubjeđen da npr. VMware može vrtit Ljeoprd i još se vidi vraga hvale time...e sad-tko tu koga i kako to da ih Stevica već nije poslao u Guantanamo i naplatio koju milju ostaje misterija:stoopid:

Ja osobno ne vidim baš nikakav problem dok se ne priča o pirateriji:)
Traženju ili postanju linkova, takve stvari nisu dozvoljene nigdje.

thopok 08.02.2010. 21:21

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1564400)
Apsolutno nema baš nikakve razlike emulirao ti na virtualnoj mašini Leopard, Linux ili nešto treće ili igru pod uvjetom da je tvoje i da si kupio:)

itekako ima veze kad pricaju o ilegalnim "distribucijama"(nista oni nisu kupili):kafa:
Citiraj:

Autor Bubba (Post 1564407)
ali je daleko od primjenjivog na ovaj forum.

cini mi se da je jos nesto takvo

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:33.