![]() |
Koliko znam, za render je GPU nebitan, samo čista procesorska strana.
Što se tiče modeliranja, provjeri da li ti je 3D modeling grafički akceleriran (na stranicama programa koji već koristiš). Ako nije, onda ti je tako svejedno koja je grafa - može biti i integrirana ako se ne gejmaš. Znam da su AutoCAD i 3D Studio MAX grafički akceleriran za 3D modeling. Samo se više ne sjećam koje sve funkcije jer nisam pratio to neko vrijeme. |
Naravno da je autocad u igri isto. on ima onaj 'hardware acceleration' tako da mu treba grafa. verzija Lenova koji košta 7100 ima isto i7 7700hq ali nema ssd.
|
ASUS Intros Revised GTX 1080 STRIX and GTX 1060 6GB STRIX with Faster Memory
Prejako, 1060 Strix je imala isti cooler kao i 1080, sad je dobila ovaj mali burek. :lol2: |
To je Gigabyteov poučak - štednja svakom novom revizijom (kraći PCB, slabija naponska regulacija, lošije hlađenje...) :p
|
jel barem skuplja od neokljaštrene verzije? :D
|
Asus ima valjda najskuplju gtx1060, a dio zasluge sigurno ide i tom predimenzioniranom cooleru. Novi cooler je sličan ovom na rx470, ali ima 4 heatpipea tako da je sigurno i više no dovoljan. Valjda i kartica bude jeftinija.
|
ASUS je tradicionalno skuplji, vani nešto manje u odnosu na konkurenciju, a u nas nešto više.
M-san ili nešto treće, ali cilo desteljeće je tako.. -.- |
Iskoristih situaciju s nizim cijenama i pocastio se s jednom Palit 1080 Gamerock Premium :D
|
Quanto ?
|
Citiraj:
Boosta na 1999 MHz bez prisile |
Citiraj:
Zvuci kao super deal, pa toliko su jace 1070-ke kostale do nedavno 😊 |
|
Jbte, onda bi po toj logici gtx 1070 trebala značajno pojeftniti, no nije ništa najavljeno
|
Citiraj:
Ja ubo 1060 3G u svrhu majnanja prije pol godine i gle čuda cijena ista ko i danas iako za te pare kupiš 480 8GB. TO je misterija. A bude Vega valjda ponukala Nvidiju da barem FE skreše za 50 baksi. |
Pffff nvidija i cijena = misterija, kako da ne, ka i Intel....
AMD je jedini socijalno osviješten, a k tome i gratis otključavanje hardwera, OC-anje, poklanjanje memorije, a ovi zeleni od 4GB VRAM-a još i uspore 0.5GB :p https://www.techpowerup.com/223913/a...we-benchmarked |
Moš mislit...da socijalno osviješten :roller:
To sigurno nema veze s time da su jednostavno pozicionirani iza nvidie/Intela... Koliko para toliko muzike ;) https://youtu.be/BjKlL-6SA20?t=5m26s |
Citiraj:
|
Ima još Zotac GTX 1080 AMP! u par dućana za ispod 500e
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://geizhals.at/zotac-geforce-gt...uD0BoCXnLw_wcB |
490 trenutno :D Tempting!
|
no brainer.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
te nove kostaju manje nego sta se prodaju polovne 1080 kod nas
po ovim cijenama vise se isplati uzet 1080 nego 1070 |
Joj kako me zivcira ovo zujanje grafe u idleu.ne cvili nego ima kao staticki zvuk,neznam kak bi opisao.bzzzzz i to u nekim cudnim intervalima.u loadu prestaje potpuno.kak to u idleu sprijecit?
Radi se o msi 1080 gaming x Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
|
He he ventovi se ne pale uopce do nekih 60c.U idleu se cuje zujanje.
Budem snimio kad doma dodem.Moze coil biti u idleu? |
Citiraj:
|
ali u loadu grafa suti
necujna je jer se ventovi vrte max 1000 rpm u witcheru 3 npr.samo idle zuji Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
Prisloni uho na nju... ne znam, ali zvuči kao coil whine koji nestaje pri loadu. Što je logično jer svaka grafa pišti na 2-3000 fpsa (najčešće meniji, izbornici i slično) pa nestane coil kad se staiblizira na 30-150fps. Unigine Heaven, kad stisnes Quit iz glavnog menija. Tamo sve polude jer ih zakuca na 4000fpsa. U samom benchamrku nema. |
A ima svega.
Meni laptop isto lagano whine-a u idleu. Stvarno je tiho pa nije toliko iritantno, ali ako si u nekom tihom okruženju, čuje se jasno, i to samo u idle.... Čim proc skoči na 5% loada, nestane... Nabijem te elektrosmetnje više :D Nakon XFX napajanja imam traume :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:16. |