PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   BonBon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=199734)

xlr 09.05.2024. 22:42

Nismo se razumjeli, naplacuje se prema tarifi koju imas kao da zoves normalnim putem. Nije besplatno niti jeftinije/skuplje.

Dottore 10.05.2024. 00:08

Citiraj:

Autor johnsmith (Post 3741854)
Nemas neke srece. 4G by design je bio data only, kasnije su dodali voice (Voice over LTE). Tako da i dok iskljucis volte (vjerojatno ima neki trik ili skrivena opcija) - dok ti stigne poziv, onda te vraca na 3G, odnosno 2G (ako ne vec sad, dok iskljuce 3G na tvom podrucju). google fu je vratio ovaj video za s23 https://www.youtube.com/watch?v=M98hzJBFEWU Ako imas A14, moguce da je ista opcija

Ne. U HT/Bonbon nemaš opciju isključiti VoLTE1. Riješenje je da tražiš u SZK da ti isključe naknadno.
Kod mene S23U sa A1 imam opciju isključiti VoLTE2.

data202 10.05.2024. 00:12

Citiraj:

Autor matsx (Post 3741906)
Evo danas meni i ženi na bonbonu pojavio VoWiFi, lokacija Solin.

Sve mi se čini da se HT tako priprema za turističku sezonu. Ako pozivi lokalnog stanovništva idu preko WiFi mreže onda oslobađaju bandwith na mobilnoj mreži. Lukavo!

Ma vjerojatno svima sad aktiviravaju jer gase 3G mrežu, pa trebaju pustiti svima pozive preko VoLTE, a usporedno se pusti i VoWiFi

OuttaControl 10.05.2024. 08:02

Da evo meni se sama od sebe ukljucila slusalica sa wifijem, a prije toga VoLTE, niti sam updata mob, niti sam njih zva, samo ae ukljucilo,

Ali zanimljivo od jutros nema wifi slusalice, samo VoLTE

kichoky 10.05.2024. 10:13

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3741925)
Ne. U HT/Bonbon nemaš opciju isključiti VoLTE1. Riješenje je da tražiš u SZK da ti isključe naknadno.

Kod mene S23U sa A1 imam opciju isključiti VoLTE2.

Trazio bonbon i ne mogu, bar su tako rekli. Ne znam je li stvarno istina i vrijedi li probati opet u nadi da ce se javiti netko tko mozda moze.

OuttaControl 10.06.2024. 10:28

Vec 2 mjesec za redom mi bonbon naplacuje podatke u inozemstvu. Da bio sam u inozemstvu, sa iskljucenim data roaming na S23, drugi put, sam za svaki slucaj iskljucio i automatsko pretrazivanje mreže, i podatke prebacio na Tomato karticu, ali bonbon ponovo uredno naplaćuje.

Kaže "količina 2, trajanje 4" 2€+pdv, prosli mjesec je to bilo 1 trajanje 5, i sad vec vidim da su mi i u 6. mjesecu nesto naplatili, a sto je ta "količina" jesu to megabajti?

Jeli to mozda zapravo samsung kriv i šalje podatke bez obzura na iskljucen data roaming, možda je VoLTE kriv?

Tualatin 10.06.2024. 13:11

Meni se slično događalo na A1. Naplaćivao mi se neki mizarni promet u inozemstvu kad bi se mobitel skinuo sa wifi-a. A sve je bilo isključeno. (data roaming, mobile data, volte).

the_ghost 10.06.2024. 15:08

Nije mi se dogadjalo, ali obicno imam esim neki drugi aktiviran pa promet ode preko njega.

selk 22.06.2024. 14:57

Kod mene na mobitelu (Xiaomi redmi note 10) je oznaka 4G a nije 4G+.
Zbog čega nemam 4G+ imam bonbon sim na bonove.

xlr 22.06.2024. 16:27

Treba prvo demistificirati sto proizvodjac moba smatra pod oznakom 4G i da li softver uopce ima ikonu za prikaz 4G+. Ni Pixel po defaultu ne prikazuje 4G+ na bonbonu, pa ga moram malo tweakati da je dobijem. Da mi treba ta ikona, i ne bas.

Visage 23.06.2024. 13:34

Neki dan slucajno cujem u razgovoru s covjekom koji radi u Tcomu, da Bon Bon, niti prepaid niti na pretplatu nema opciju telefonske sekretarice :stoopid:

xlr 23.06.2024. 15:12

Jup, nemamo vise 3G, pulsno biranje, sekretarice... Sto li je sljedece :)

jp_rv 23.06.2024. 16:00

Kako to misliš da NEMAMO PULSNO BIRANJE??

xlr 23.06.2024. 16:22

Mislim na to da moj stari telefon vec dugo vremena ne radi :D (nemojte reci Trekkiju)
https://www.njuskalo.hr/image-w920x6...a-93243129.jpg

jp_rv 23.06.2024. 16:31

e sad... nemam kućni telefon tamo negdje od 2010. ali zadnje šta sam podešavao grandstream ATE postojala je opcija za pulsno biranje.

ontopic - danas gledam cjenik bombona i osim šta je sajt krajnje neodržavan (doslovno ispod cjenika piše da je cjenik u kunama i spominju se iznosi koji uopće nisu konvertirati u evriće) - nema nigdje cjenika u kojem se navodi cijena interneta bez internet paketa. piše da više ne vrijedi cijena iz paketa ako se potroše jedinice iz paketa, i onda popis po paketima - ali ne mogu nać koliko se naplaćuje blok interneta ako uopće nema internet paketa.

također spominju se poklon megabajti kod kupnje bona - a opet ne vidim kako te poklon MB aktivirati bez da aktiviran i neki internet.

point - NE želim plaćati internet paket jer starom treba doslovno 10MB mjesečno da mu stigne poruka na viber dok je vani.

4eura za telefon/sms je OK, da u tome dobije i par desetaka MB interneta bilo bi super.

Visage 23.06.2024. 17:57

Citiraj:

Autor xlr (Post 3748804)
Jup, nemamo vise 3G, pulsno biranje, sekretarice... Sto li je sljedece :)

Ne, jednostavno odozgore tako odlucili u "rasterecenju" resursa i slicnih po$tignuca, jer su ih ovi pitali iz podrske, da se neki ljudi zale. Stavise, ima ljudi koji dodju na pretlatu, saznau da nema sekretarice i odustanu. Veli nije da ih je svaki dan, ali ima ih.

Mene je ocigledno u nekoristenju nesocijalnih klijenata zaobislo, da malo tko upoce koristi danas MMS. Jer veli mi da MMS uopce nije ukljucen u pakete prometa (jedinica) kod nekih.

...

OuttaControl 23.06.2024. 21:04

Meni se cini da su mi opet naplatili roaming, bio sam u pogranicnom porucju, nisam niti izasao iz hrvatske, ekspresno se spojio na roaming, iako znam da tu ima HT signala
iskljucivo sam pazio da je data roaming off, te da mi je internet odabran na drugoj simici. Mislim da ima veze sa vowifi i volte sto naplaćuju to, iako zapravo poziva nije ni bilo, no on bitce nesto komunicira sa serverom i to uredno naplacuje pod potrosene megabajte. Stavio sam limit na 10 eura na bonbon cisto da me ne mogu oderar na tom.

jp_rv 23.06.2024. 21:36

ne za ti srat, ali doslovno kad upališ volte ti iskoči obavijest da su moguće naplate jer se troši data promet.

OuttaControl 23.06.2024. 22:02

Neman pojma, nisam niti ukljuciva, samo mi je ukljucilo, i sad bas gledam u postavkama, za tomato mogu birati volte za bonbon uopće nemam opciju imam samo vowifi

https://i.ibb.co/0cXs4kd/Screenshot-...l-settings.jpg

jp_rv 23.06.2024. 22:11

zašto ti je malo hr malo engl?

neznam, nemam više 2 sima u mobu. dok sam imao, jedan je bio za pozive, drugi za net, i pitalo me da li želim sim2 net koristiti za volte za sim1.

a i kod samog paljenja volte, izleti poruka o tim troškovima. xiaomi...

uglavnom, ugasi si volte za to riješit.

OuttaControl 23.06.2024. 23:23

Nezz, mob je s23, na engleskom promarno, sekundarno hrvatski, pitalo me sigurno nista nije, data je na Tomato, Roaming je iskljucen. Bonbon mi skida eurice, tomato nije, a na njemu je data i volte, bonbon je samo vowifi...

https://i.ibb.co/NnpXKWB/Screenshot-...8-Settings.jpg

ibme74 20.09.2024. 13:15

Pozdrav, dali je neko u ovom promotivnom razdoblju od 25.07. do dns prebacio svoj broj sa drugog operatera na bonove na bonbon bonove da potvrdi dali ona promocija "duplo sve" radi? Sluzba za korisnike je beskorisna, na fb chatu agent kaze da vrijedi i za prebacivanje broja dok agent na stranici kaze da vrijedi samo za korisnike koji se prebacuju s bonova na pretplatu dok na samoj stranici pise da je to promocija za SVE nove korisnike.

https://www.bonbon.hr/ponuda/na-bonove/paketi#/

intel freak 20.09.2024. 13:27

moj otac se prebacio sa HT pretplata na bonbon bon krajem 7 mjeseca uzeo je minute i sms 4 eura dobio je duplo kako je 8GB internet za prvi mjesec nije uzeo internet

ibme74 20.09.2024. 13:31

hvala na odgovoru ai zanima me dali vrijedi i kad se ide sa ht bonova na bonbon bonove

intel freak 20.09.2024. 13:34

to ne znam vjerojatno bi trebalo jer to nije do bonbon, a na stranici nema restrikcija u vezi promocije

ibme74 20.09.2024. 13:37

pa da, na stranici se navodi "za nove korisnike" dok na dva različita chata za korisničku podršku dobijam dva različita odgovora

intel freak 20.09.2024. 13:47

Ako ti nisu odgovorili da imaju restrikcija ona vrlo vjerojatno nemaju jer bi korisnička služba bila upoznata s time zbog moguće tužbe, ako nisu na internet stranicama detaljno naveli. Pričekaj možda ti netko javi tko se prebacio s bona na bon pa ćeš znati iz prve ruke.

Lika091 20.09.2024. 18:00

Kad sam radio tako nešto onda sam s bonbona pretplate prebacio u telemach ma bonove, i onda nazad. Pa nek se j... I naravno da sam dobio promociju koja je tada bila.

Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk

tutom 20.09.2024. 19:13

Prebacio nedavno sa telemacha i dobili duplo.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

ibme74 20.09.2024. 20:45

tutom Jesi isao s bonova na bonove ili?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:54.