![]() |
ssd do 800, max 900 kn...
pozdrav,
znam da ima cijela tema, ali zanima me što mislite o ovome SSDu? da li se isplati za manje od 800 kn... 60 GB mi je uvrh glave za sedmicu i aplikacije koje pokrećem na dnevnoj bazi... :) |
Ma tako sam si i mislio.
Ja sam sišao sa 750Gb blackya tako da je to tu negdje onda... Bez obzira koliko je blacky bio brz kod raspakiravanja rar-a i još ponekih pokrenuti procesa znao je zastajkivati da dođe k sebi, kao i kod više radnji (s time da sam jedno vrijeme mislio da je proc :)) A kako kažeš tu bi onda on trebao doći do izražaja.. |
@ IcyTexx & Baja 001: koji je razlog da preferirate Intel u odnosu na Samsung-a?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zvučnije ime? U SSD-ovima ili općenito?
Inače Intel-ova 320 serija koristi isti kontroler kao i druga generacija Intel-ovih SSD-a, a Samsung u 470 seriji koristi petu generaciju kontrolera. |
Citiraj:
Naravno da sam opet poceo razmisljat da bacim jos 400 kn i nabavim ovu novu seriju sa SATAIII i novim SandForceom al kad sam vidio koliko problema ljudi imaju... Joj. Za godinu dana. :D |
@ Tomy B.: Možeš li malo pojasniti te generacije kontrolera? Tnx!
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
SandForce je na drugoj generaciji kontrolera, Intel na drugoj generaciji (ali je kao treća generacija SSD-a), Marvell isto na trećoj, JMicron valjda na trećoj, a Samsung na petoj. Za Marvell-ovu i Samsung-ovu prvu generaciju vjerujem da nitko nije nikada čuo, za drugu Samsungovu generaciju se isto malo zna, kao i za neke drugo kontrolere kao Psion, Mtron i Memoright. Citiraj:
|
sto vise citam ovu temu dodje mi da izbacim ovo zlo corsairovo smece od
diska i bacim ga u jarak... kad je taj zamzung tako zlatan, sta ga sebi nisi kupio? |
Citiraj:
|
Citiraj:
A na kraju je sve isto. Ne skuzis te milisekunde gdje je neki disk brzi, imaju istu garanciju i sve. |
Ne možeš djeci objasnit sarkazam, to se nauči s protekom vremena. :D
|
Citiraj:
ono gore sam sarkasticno reagirao, jer svaki dan citam ovu temu, i Tomy B. svaki dan nadje nekom neku manu, kao da ima ekskluzivno pravo uvoza za samsung... @vedranzeman: mogu, mogu, samo mi daj vremena :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
how yes no...ja imam onaj kingston 128gb s onim dorađenim jmicron+ kontrolerom i vjerujem da se na račun tog kontrolera se i golim okom može vidjeti razlika između njega i nekog drugog ssd-a doduše za 800kn što sam dao za njega na onoj hgspotovoj akciji prije cca godinu dana kad je hgspot propadao vjerujem da nisam mogao proći bolje tad :goood: |
Pa dobro, nek reklamira, a očigledno s razlogom :).. Ja da sam imao love uzeo bih recimo baš samsunga.
Pošto nije bilo nešto extra keša tražio sam preporuku nešto ''lošijih ssd-a'' i dobio odgovor. Tako da za svakog se ponešto nađe. Ne mora nitko uzeti samsunga, intela ili nešto treće ako neće, no ako se baš ne prati razvoj ssd-a meni je ok kupiti po preporuci koja ne mora biti i najskuplja...bla bla bla :) |
Citiraj:
inace, nemam ja nista protiv tog samsunga, ni protiv Tomy-a B. |
Mah i to sta ne zelim Samsung...
Bit ce na kraju do kojeg cu prvog najbrze doc, Intel ili Samy. Javim se jos kak je proslo za 2 dana. :D |
Citiraj:
Inače nemam ništa protiv niti jednog SSD-a, ali mi je bezveze što ljudi kupuje SandForce diskove i budu zadovoljni kada im ATTO pokaže obećanih 285/275 MB/s. Isto tako i za Intel, super je to SSD, ali nemogu nekome preporučit da na Intel-a potroši 1000+ kn za 80 GB pa da mu se SSD smanji na 0.01% kapaciteta. |
|
Evo i review Samsunga 470 256gb. Uglavnom ono najbitnije pise u zakljucku a to je pouzdanost.
http://www.hardwareheaven.com/review...onclusion.html |
Zna li itko razliku između Samsung 470 MZ-7 i MZ-5 serije SSD-ova?
Kopam po netu ali bezuspješno... |
Gdje si iscupo tu oznaku MZ-7. Svi 470 imju MZ5xxxx a 7 ni u tragovima?? U svakom slucaju ako i postoji takav razlike nebi trebalo bit, osim mozda u bundleu. Ako je 470 onda je 470. Sam naziv govori koliki mu je zbroj read+write itd..
|
Ajme, gledam ducane i svi vise-manje web shopovi. Ako neki ima i lokaciju, nemaju nikakvih SSDova...
A ja bi to danas pokupio. Sve se mora narucivat. Tuzno, neisplativo je drzat robu u ducanu ili cak na webshopu. |
Citiraj:
Čak i Ve-mil ima nekakve na akciji. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Gledam taj HGspot, Vemil. Ne znam dal je sve to propalo? |
Evo, prije par dana upgrejdao fw za OCZ SSD Solid3 sa 2.06 na 2.09 i imam dojam da je komp nešto bolji na odzivu pri svakodnevnoj uporabi (ne, nisam mjerio/benchao prije i poslije upgrade-a, čisto subjektivno) ...namjerno nisam postao prije, dok se ne uvjerim u ev. poboljšanja.
Ukratko: za sada ni jedan bsod (nisam ih imao niti na 2.06), ali ono što jesam imao, a sada nemam, jesu random freeze sranja, koja su ionako uglavnom vezana baš za laptope (ima nekakve veze sa power managementom i profilima, pogotovo na bateriji). Ja iskreno nisam primjetio razliku plugged/unplugged (imao smrzavanja u oba slučaja), a sada evo zadnjih par dana ni jedan jedini :) Topla preporuka za upgrade fw-a! :beer: edit: e, da, intel rst zadnja verzija u oba slučaja- moguće da je i to dijelom zaslužno za gorenavedeno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:16. |