![]() |
|
Citiraj:
|
3000GT VR4 i 300ZX TT s početka/sredine 90ih su i dalje jako atraktivni auti.
Problem je što su užasno teški, a kad podivlja elektronika onda se možeš slikat. Da ne spominjem kako je 3000GT tada imao AWD i AWS. |
pitanje u vezi popravka auta nakon saobracajke posto je prvi put da se stim borim
brat imao udes s mojim autom, nitko nije uzljeden krivi drugi vozac koji iz sporedne ulice nije stao na stop i udario ga u bok policija napravila uvidaj, i auto je sada kod lokalne slep sluzbe drugi vozac koji je kriv ima kasko, ako sta meni to znaci, i u drugoj je osiguravacoj kuci koja je sada dalje procedura dali ja sada moram s tim papirima od udesa na njegovo ili moje osiguranje? dali da pustam auto kod slep sluzbe, ili da ga dovedu do sluzbenog servisa, gdje bi htio da se servisira. procjena se vrsi kada/gdje? koliko cekam od MUPa papire tko je sluzbeno kriv htio bi to sta prije rijesit, jer voznja autobusom mi oduzima previse vremena s rijetkim linijama za moje selo |
Citiraj:
Ako niste ispunili europsko izvješće tj ako nemaš podatke od krivca, odi odmah na policiju i reci da si imao prometnu tj brat, sa tvojim autom, dana tog i tog i da trebaš podatke od krivca kako bi mogao prijaviti štetu u osiguranju. Čim prije prijaviš štetu na osiguranje krivca, prije će se riješiti. Trebaš: broj police osiguranja krivca i u kojem je osiguranju, broj vozačke, ime, prezime, adresu, oib, registarske oznake auta, marku i model auta, te ako vlasnik i vozač tog vozila krivca nisu ista osoba, trebaš i podatke od vlasnika. S tim svime ideš ne u svoje osiguranje nego u osiguranje krivca i prijaviš štetu. Oni će ti reći može li procjenitelj izaći odmah i slikati tvoje vozilo, ako ne može odmah, mora izać u roku od max 7 dana. Policijski zapisnik traži osiguranje krivca službenim putem, ti s time nemaš ništa, možeš ga tražit na policiji ako želiš radi sebe. Zapisnik se u normalnijim postajama čeka tjedan-dva, u nagužvanima u velikim gradovima i po mjesec dana (max što sam doživio je u splitu u 8om mjesecu u špici sezone, 2 mjeseca sam čekao zapisnik). Auto vozi kud hoćeš, tvoj je, ali odluku o isplati štete ili popravku donosi osiguranje krivca tek nakon zaprimanja policijskog zapisnika. Dakle imaš 2 varijante popravka - ti plati popravak pa se naplati od osiguranja kad papirologija prođe, ili predaj auto u servis, daj im punomoć (ovlašteni svi rade sa 90% osiguranja) i oni se naganjaju onda dalje u tvoje ime, ti nemaš ništa s tim, samo dobiješ auto popravljen na kraju priče. To što krivac ima kasko za svoj auto nema apsolutno nikakve veze s tobom. Citiraj:
300zx, 840i, crx, calibra 16vT, 300ce 24v, itd., ko bi sve popamtio. I to sve redom nove aute. Strava u to doba, pogotovo ovdje u ovim krajevima. Btw, do prije koju godinu, ne znam da li ga još uvijek ima, nisam mu se muvao kraj kuće već dugo :D, doktor iz K.Dubice je imao 300zx-a u mint stanju, uz ostale 'autiće' u voznom parku koje je mijenjao vrlo često, zx je godinama bio njegov show car za vikend vožnjice. Predivno nešto za vidit u takvom stanju nakon toliko godina. |
Citiraj:
Vraca uspomene iz GT1 :D |
Citiraj:
Doktor s 3000 GT |
Citiraj:
Ovaj iz dubice je vozao A8ice kao primarni auto uz zx-a:D |
Citiraj:
Susjed ga dopeljao iz Amerike par godina starog, izgledao ko svemirski brod. On mi je njegdje na 2. mjestu, odmah iz Honde NSX, Supra bi mi bola negdje na 3. mjestu, ZX odmah tu negdje NSX-a sam imao prilike uživo vidjeti u ZG, početkom 2000tih, i popričati s vlasnikom. Jako rijetka prilika |
Preporuke kome odvesti auto na poliranje u ZG-u?
|
Pole position, zvonimirova.
|
Mobitel isključen, na web stranici koja je navedena na facebooku je neki auto-moto portal gdje nema ni riječi o praonici.
|
|
Ide moj Crveni Zmaj na bubanj, ako nekoga zanima nemačko kolo do 6000kn, nek baci oko na link: Polo Classic 1.6
|
Citiraj:
|
Postoji u Prečkom crveni, u mint stanju, kod Bolšeca ispred servisa :)
|
Gledam sad filter zraka (Bosch) i nema smeća u sebi (10 tkm) al jasno, dobio je "boju". Jel to za zamjenu ili da guram još jednu godinu s njim (90% gradska vožnja)?
https://imgur.com/a/2H3RHYs Na prvoj slici je gornja strana filtera a na onoj ispod donja strana. |
Dobar je taj filter.
|
Filteri zraka idu mislim 30 000km. Osim ako si u velikoj prašini svakodnevno.
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja ga mijenjam na promjeni ulja, nekih 12 000km, bez obzira na stanje.
Inače mi je predviđeno i ulje i filter zraka na 30 000km (1.4 TB) |
Citiraj:
|
jel netko moze preporuciti smislenog vulkanizera u Zagrebu za obaviti balansiranje? Netko tko ima novu aparaturu, zna sto radi i nije debil da mi zgrebe lakirane felge....
Bio sam u guma centru u stenjevcu i obavili su mi najgori posao u svemiru. Cuo sam da u AMK siget dobro odrade, ali na red mogu doci tek 22.5. sto mi je malo suludo... |
Dubrava, trulec, par auta balansirao i svi uvijek kak spada (od stare krame do par god starog auta). A inace tam idem za bilokoje vulkanizerske radnje.
|
Citiraj:
edit: nasao Svakim radnim danom od 8 – 18 h, te subotom od 8 – 13 h. |
Citiraj:
ulje za kočnice isto tako .. točka vrenja / postotak vlage ili mjenjas samo u posudi na špricu pa da zahebes majstora na kontroli? Pa kad treba prenjet silu sa noga na kotače .. eto veselja bup.. |
brko kolko sam skuzio radi godisnje 3-4k km.. tako da ovo radi valjda svake tri godine :D
antifriz ako ga ima dosta, cemu mjenjati. i brko, nije kociono ulje, vec tekucina. |
Brko
Jest da mnogi ljudi misle da kočiono ulje je sve što je u posudici, a šta sa vodovima do kotaca? Najveci dio je tu I to treba mjenjat u cjelosti Ljudi se zacude kad im se komplet sistem ulje zamjeni pa kad nagazi na kocnicu svojom jačinom a kocnica bolje “hvata” Isto tamo, mnogi misle da antifriz je tekucina koje se nalazi u onoj svojoj posudi i da je tih pola litra hladi kompletni motor Ili kao moj kolega, pustao sistem i tocio on vodu... do zime :) Sad vozi noviji auto Nije imao 400kn za popravak, ali je imao 40 000 kn za drugi auto |
Citiraj:
http://vulkanizerbracun.com |
Citiraj:
Izdruka đe? Samo na posudi ili i na svakom kotacu ispusti van staro? |
Jel netko od vas radio zaštitu podvozja?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
filter ulja-30kn filter zraka-50-70kn filter peludi-50-80kn 0.5L dot4-max50kn podloška za 'čep' od ulja na karteru - 2-5kn (Brko je napisao da mijenja 'sve' brtve:D) To su nekakve 'polu'nabavne cijene za neki auto tipa fabie i sličnih (tipa cijena koje neki avg meho dobije u trg autodijelova). Znači ruke mu ne naplaćuje jer su odrasli skupa. Eventualno ak ima veći rabat od ovih cijena, što je lako moguće, pa 'zaradi' na dijelovima. |
uz napomenu da se 5l Elf ulja 10w40 zadnjih godina moze dobiti za ispod 100kn na kojekakvim akcijama.
4 litre u Fabiu i 1 litra da Syssa ima za dolijati u Clia :D |
Citiraj:
Sve ispumpam vam, posebno cilindar kvačila, ulijem novo i nema brige. 1 l treba za sve kvalitetno ispumpati i odzračiti |
Osim ako nemaš specijalnu kočionu tekučinu na 3 god. Puno takvih ljudi često brkaju pa kupe najjeftiniju i te čekaju 3 godine. Ali kad vidim što piše i jasno mi je ko dan - 1 godina. Vriiiiištiiiim.
Gesendet von meinem ONEPLUS A5010 |
Najjeftinija kočiona tekućina izdrži 2 godine prije nego toliko vlage uvuče u sebe da je vrelište toliko nisko da ne prolazi tehnički ili da stvara zračni čep tj. postane nagrizajuća
|
Ja većinu toga radim po preporuci proizvođača ali radim provjere (npr. provjera filtera za zrak). I recimo filter klime mijenjam svake godine jel to je ono kaj udišemo u autu a i potrebno je. Inače po knjizi filter zraka ide svakih 20 tkm a klime svake dvije godine. Ulje 15 tkm po knjizi a ja mijenjam na 10 tkm odn. nakon godinu dana. Meni već malo idu na živce ovi "profići" koji sve znaju pa mijenjaju sve kao da voze utrke. A voze konfekcijske aute. Isto tako nije isto koje se filtere stavlja i koje ulje. Kvalitetni filteri i ulje bez problema drže kako proizvođač auta nalaže. Ako je npr. neko šrot ulje unutra jasno da treba ranije mijenjati.
|
1 privitaka
Citiraj:
Privitak 19591 |
Ne znam Dottore s čim se ti stalno boriš.
U mom sustavu hlađenja je nekakva tekućina roze boje, ne znam dal' je to uopće antifriz, ali ja ga mijenjam kak rekoh. Ti nemoj. Ulje u getribi mijenjam svakih 80 000km, ti nemoj. Da ti ponovim, najjeftinije markirane tekućine za kočnice za 2 godine neće toliko vode u sebe upiti da bi bilo loše. Velika većina vozača s autima van garancije kočione tekućine ne mijenjaju godinama a ne do jedne godine. |
uzeo si mi rijec iz usta. Ekipa ne mijenja ulje u motoru godinama, a kamoli o kocnicama da misle. I opet voze i koce.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42. |
|