![]() |
|
Citiraj:
Odi na tehnički (sad po novom od nedavno, inače se išlo u mup), odjavi auto, smisli neku kreativnu laž tj razlog odjave jer će te to pitati, tj navodi se u odjavni list razlog odjave vozila. Možeš ako te volja tražit povrat neiskorištenog dijela premije od police AO i povrat cestarine za tih 3mj u upravi za ceste. Ako želiš bit 100% legalan izvadi si probe ili vidi ako ti je normalan lik na tehničkom zanemari ovaj dio s probom i radi daljnju proceduru isti dan, inače preporuka je ić drugi dan u nastavak ove egzibicije (vjerovao ili ne, imao sam čak 2 takva pacijenta u 15god rada u osiguranju kraj tehničkog). Slijedeći korak ti je otić u osiguranje gdje radiš police, napraviti novu policu (onu si jučer otkazao i tražio povrat premije (za to ti trebaju odjavljeni dokumenti s tehničkog, tj prometna i originali police i zelene karte)), sa današnjim datumom, te s tom policom i odjavljenom prometnom ideš na tehnički (ako ne želiš da ti se smiju, odi na drugi stp, osim ako misliš tablice stavit na čuvanje, to sam zaboravio ranije napomenuti, to biraš odmah prilikom odjave vozila, da li tablice idu na čuvanje ili uništavanje), i normalno pristupaš registraciji vozila i tehničkom pregledu ispočetka, dakle, plaćaš cjelokupan trošak osiguranja i registracije sada a ne u 7om mjesecu, i taj datum kojeg si išao na regu bit će ti od sad pa ubuduće istek registracije koja traje 365/godinu dana inače. Valjda sam ti pomogao, nisam baš za ove litanije, lakše mi to objasnit uživo neg sve pisat:stoopid:. |
Citiraj:
Puno ti hvala, nacuo sam nesto u ovom smjeru, ali ovo je vrlo precizno i konkretno! :) |
Vezano za Magazinsku ulicu, majstor koji je napravio donji dio Magazinske, kod Adžijine, je stvarno budaletina.
Dakle ta mudrica je iscrtala parking kod ulica koje se uključuju na Magazinsku i apsolutno se ništa ne vidi kad se uključuješ sa tih sporednih na Magazinsku. I prije je vidljivost bila skoro nula, ali ljudi su imali dvije trake na Magazinskoj i redovito su se vozili po drugoj, desnoj traci tako da si se mogao lakše uključiti. Ovo sad je čisti idiotizam. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo što su napravili je čudo neviđeno :D Kompletnu lijevu traku osim dijelova gdje se uključuju sporedne ulice su pretvorili u parking :lol2: |
Nemam ja niš protiv parkinga, ako je na pravom mjestu, ovo je opasno, nema šanse da vidiš auto koji ti dolazi.
|
Evo situacije jučer nakon "popravka" križanja Zagorske, Vodovodne i Magazinske
https://s18.postimg.cc/omypiiqjp/DSC_0160.jpg Kolona je bila do Petrola, na kraju sam popizdio, sparkirao se sa strane i otišao pješke do Vrutka po cugu za tekmu... Magazinska...da, bez komentara. Sinoć izlazim i ne vidi se baš ništa, a ekipa voli potegnuti na toj ravnici, bez obzira što je pješački prijelaz od zapadnog kolodvora gore... |
Jučer sam i ja prolazio tamo i naravno primjetio taj kaos. Katastrofa su to napravili, s druge strane ti je bila kolona do rotora na Novoj cesti.
|
Citiraj:
Kod mene isto tako gromada. |
E, ovako to "japanci" rade. Ima se, moze se :)https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3116970f04.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3f33afe48d.jpg
|
Cek, to su "parking mjesta" na trotoaru?
|
Citiraj:
|
Jebote kakvih pilota ima kod ovih radova u Radničkoj...
Od pretjecanja cijele kolone, do guranja preko cijele kolone itd... |
Citiraj:
|
Nebi se htel mješat, al mene eto neki dan pauk nije odfurao sa trotoara jer su mu kad je poslao slike (nisam ni znao da to rade), rekli da sam propisno parkiran jer sam ostavio mjesta za pjesake i nisam na zelenoj povrsini. Nije dozvoljeno parkiranje inače na navedenom trotoaru, ali nema ni znaka zabrane. Dok sam se strcao da platim prije neg mi odvuče auto, lik je već spremao alatke natrag i rekao mi da mi nema osnove odvesti auto.
|
Citiraj:
S druge strane dižu ekipu koja se makne sa ceste a 90cm je od ograde ili one koji su jednim kotačem na "zelenoj površini" a ono komad gole zemljice. Hrvatska. |
Citiraj:
Odvoz vozila je moguć tek ako se ostavi manje od jednog metra. Citiraj:
|
Citiraj:
U najgorem slučaju kazna od 300kn. A blokiraš promet. A ovom kaj se maknuo s ceste ide pauk. |
Citiraj:
Samo moraš ostaviti 100cm prostora za kretanje pješaka. Barem tako ZSPC kaže. Članak 84. (1) Policijski službenik ili službenik jedinice lokalne samouprave, naredbom će odrediti da se vozilo premjesti na drugo mjesto ako je zaustavljeno ili parkirano na cesti na kojoj ugrožava sigurnost prometa ili ometa normalan tok prometa i kad je parkirano ili zaustavljeno: 1) na mjestu rezerviranom za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom, 2) na obilježenome pješačkom prijelazu, pješačkom otoku i pješačkoj zoni, 3) na nogostupu ako pješak prilikom kretanja mora zbog vozila silaziti na kolnik ili drugu površinu (slobodan prolaz između parkiranog vozila i zgrade manji od 100 cm), |
Citiraj:
Isto tako i pauk može micati samo neka vozila, ne sve. Postoje jasna pravila kad se što diže, a kad ne. |
Citiraj:
Jedno je kad je što zabranjeno (ZSPC čl. 82.), drugo je kad se vozilo diže (ZSPC čl. 84.). Što se ne smije (čl. 82): Vozaĉ ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo: .... 10) na nogostupu i pješaĉkoj zoni, ... (2) Iznimno od stavka 1. ovoga ĉlanka, na mjestima iz toĉke 10. ovoga ĉlanka, zaustavljanje je dopušteno ako je za kretanje pješaka ostavljeno najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim da ta površina ne može biti uz rub kolnika. Pod istim uvjetima može se i parkirati ako je to dopušteno prometnim znakom. Kad se diže (čl. 84): 1) Policijski službenik ili službenik jedinice lokalne samouprave, naredbom će odrediti da se vozilo premjesti na drugo mjesto ako je zaustavljeno ili parkirano na cesti na kojoj ugrožava sigurnost prometa ili ometa normalan tok prometa i kad je parkirano ili zaustavljeno: ... 3) na nogostupu ako pješak prilikom kretanja mora zbog vozila silaziti na kolnik ili drugu površinu (slobodan prolaz izmeĊu parkiranog vozila i zgrade manji od 100 cm) |
Ne znan, mislin da ih i ti gledaš. Kod nas se u pravilu mozes parkirati na nogostup u vecini ulica dok god ostavljas 1 m prolaza za pjesake i nece te pauk dignit.
Pretpostavljam da se članak 82 odnosi ako je cijeli automobil na nogostupu ili se to pravilo jednostavno u praksi ne primjenjuje. Inače bi vise od 50% parkinga u gradu bilo uklonjeno. |
Citiraj:
BTW baš nedavno mi je bio prometni redar u kvartu radi neproposno parkiranih auta uz zgradu i onda mi onako lagano veli i da za naša označena parkirna mjesta može pisati kaznu jel su dijelom na zelenoj površini (a grad ih crtao, imamo čak i tablu samo za stanare) hahahha luda kuća |
Citiraj:
Citiraj:
Ako je parking označen, to je drugo. Ako parking nije označen, ne može se ni ukloniti. :D Citiraj:
A da je luda kuća, je. |
Zaustavljenje (traje do 3 minute) je dopušteno na nogostupu ako ima više od 1,6 m prostora za prolaz pješaka, dok je parkiranje (zaustavljanje duže od 3 minute) zabranjeno u svakom slučaju osim ako to nije označeno parkiralište. Pauk diže samo ako je ostavljeno manje od 1 m prostora za pješake u tom slučaju ili naravno ako ometa drugi promet.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jeli se tko kad susreo s ovim?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...529bbd241e.jpg Mislim na plavu boju na novim gumama :D Sent from my iPhone using Tapatalk |
Pa to je netko ofarbao sprejem, čak i ne izgleda loše.
|
Osim kaj je otislo malo po gumi :D
|
Kaže da su nove gume... :D
|
Pa za to postoje oni markeri za pisanje po gumama (kome se to sviđa naravno):
https://www.youtube.com/watch?v=Yj7SApbPgB0 Ovo sa sprejem (koji je malo pobjegao) je u kategoriji seljo-tunning :D |
Pokupio sam nabrzinu auto u vulkanizera, mislio da je nekakva folija preko slova ali nije. Sutra idem u istoga na optiku, pa ću ga pitati kako se skida, valjda su bijela slova ispod.
Glupo izgleda :lol2: https://i.imgur.com/idOcGw7.jpg I motor je dobio malo pažnje, remenja i filtera https://i.imgur.com/qOgRP5a.jpg Sljedeće ide na najbolnije, u limara. Ima hrđavih točkica, a bojim se šta je ispod ovih svih plastika. |
koji K pa to je netko rucno isao spricati, jesi ti to kao kupio NOVE gume?
|
Da su slova bijelom bojom, ko na ovom videu sta je bertone stavio bilo bi gg, ovako je malo djecje malo seljo tjuning zbog spreja svugdje. :D
|
Automobili
Nove gume od ovlastenog dilera 😀
Pogledao sam na stranici, ne postoji plava sprejana varijanta 😅 Sent from my iPhone using Tapatalk |
Ma netko te trolla. Ovo je sa sprejem ofarbano. I to uzasno
|
Citiraj:
Ako si kupio nove kako kažeš, a vulkanizer nema loš smisao za umjetnost, onda ti je uvaljao rabljene gume pod nove... bilo kako bilo, to mu lijepo vrati i neka ti da nove gume (bez umjetnosti) kakve si i kupio. Što se ostalog tiče... lijep i očuvani primjerak Vitare :goood: |
Automobili
zumirao sam sliku, zapravo ne vjerujem da je naneseno sprejanjem. Na slovima je deblji sloj i uredan je. Vise mi izgleda kao da je pritisnuto uz boju. Probat cu oprati vodom, mozda je banalno
Tapatalk javlja gresku, ne mogu uploadati zumiranu sliku. edit: Nove su gume, narucene prosli tjedan, a vulkanizer je normalan lik, bio sam vise puta kod njega. Ne vjerujem da ima vremena za umjetnosti jer mu je guzva kao i kod svih. Sad mi je palo na pamet da bijela slova moraju ostati cista od tvornice do auta Sent from my iPhone using Tapatalk |
Netko je tebe zavaljao i prodao rabljene gume koje je netko vratio
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:45. |
|