![]() |
Mislim da je exzzy mislio na RTX 3060 (non-Ti) koje bi trebale uskoro izaći (i logično biti jeftinije od RTX 3060Ti)
Sutra, odnosno za vrijeme CES-a koji traje par dana bi ju mogli predstaviti/najaviti. |
Jest ja sam mislio na ovu 3060 od 12gb kaj treba izaci, i po svemu sudeci ce biti savrsena za majnere. Kad smo kod toga kad nvdia izlaze, gledam ovaj raspored za CES i nigdje ih nevidim.
|
Citiraj:
3060Ti je trenutni sweetspot mininga (uz 5700xt kojih takodjer nema ili su preskupe i uz 3080). Bila. Dok nije krenulo sve po 30% gore. Pa 50% xD A javlja mi kolega iz nabave da ce jos 25% gore. Tako da, good luck svima do ljeta. Gameri ce ugrabit prije amd 6 seriju jer su nikakve za mining. No ni njih nema. Tako da... NICEGA NEMA :D :D |
Prodaš GTX 1070/1080 u bescjenje pred koji tjedan, gledaš kajš kupit i onda dođe današnji dan i krene pjesma sama od sebe:
"...poslije tebe, ničeg nema, život je ko uspomena, stara slika već požutjela...". Šakom po stolu i gemišt na eks jer nema grafičkih. Nema... |
Treba opalit Merlinovu mantru dođi, dođi :D
No šalu na stranu, situacija je pomalo frustrirajuća za neke koji su duže planirali upgrade (poput mene samoga). Nadao sam se nekom dobrom bf ili božićnom dealu na grafu kad ono k...čina. |
Gledam dosta korisnika kao i ja ima problema sa zadnjim driverima u micanju prozora, tj stutteringu, pustili u pogon patch koji ispravlja sigurnosne propuste, ne donosi nikakav feature, na kraju dobiješ bug i potrebu da se vraćaš na stare drivere, a nije preporučljivo jer je taj novi driver security update.
|
Došla je KFA2 RTX 3070 EX Gamer 1-Click OC. Kartica je puno veća od prijašnje 2070 super i teža. Morao sam modificirati HDD case da bi stala. Po defaultu ventilatori rade na 100% pa se čuje ko avion. Na postavke MSI afterburnera nije reagirala, no na njen softver reagira pa je sada nečujna. Temp zasada 64C u full loadu uz otvorenu bočnu stranu.
3070 3DMark graphic score 12 863. Sveukupno 11 999. 2070 super 3DMark graphic score 9 870. Sveukupno 9650. Testirao sam Quake 2 RTX, 2070 super na 1440p je imala oko 30-38 fps, ova ima od 52 do 63. U programu Xtreme Tuner može se isključiti u potpunosti LED osvjetljenje što je meni veliki plus. Program se loada bez problema pri podizanju windowsa. |
Citiraj:
Za 6 mjeseci, možda, do onda, nemoguće. |
Upecao sinoć Inno3D GeForce RTX 3070 iChill X4 za 682 EUR na comstern.at. A vidio ju prije nekih mjesec dana na mediamarktu na par minuta za 612 EUR. :rolleyes:
I po oglasnicima poceli dizat cijene, nema 3070 ispod 700 eura nikako, i to one najgore verzije. |
Ipak nije sve dobro kao što sam u početku mislio. Cijelo jutro se zezam i ne mogu nikako kontrolirati ventilatore na grafičkoj s Afterburnerom ili Xtreme Tunerom. Kontrola ide dok sam u windowsima, no kada uđem u igri ili u 3dmark počnu se vrtiti na 100% bez obzira što sam u programu podesio da se vrte na 60%. I u jednom i u drugom programuu ista stvar. Je li imao netko ovakav problem i što napraviti?
S drugim karticama dosad nisam imao problema, sve su radile s afterburnerom bez problema. |
Nemogu de ventilatori po defaultu vrtjeti na 100%, tu očito nešto ne štima
|
Citiraj:
Ako su po defaultu 100%, ne štima nešto, ili se kartica želi ohladiti što prije (možda nekakava security mjera da grafička ne izgori). Drugo, kako možeš staviti da je max 60%? Max mora biti 100% uvijek, pri određenoj temperaturi. Tako da, npr. staviš 60% da ti vrti do npr. 70 stupnjeva, nakon toga vrlo vjerojatno ide i do 100%. I ono najvažnije, vrlo vjerojatno grafička daje max u igrama i treba joj više snage od 60%. Moja 1080Ti isto poludi u igrama gdje mi je fps više od 100. Probaj limitirati FPS ili ugasiti v-sync ako si na 144 ili više hz. |
Riješeno. Naletio sam na jedan post na netu gdje čovjek opisuje isti problem kao moj s 30xx serijom. Riješenje je izvaditi i staviti u PCIE utor. Sada radi bez problema s Xtreme Tuner-om. Super tiha pri max opterećenju :)
Nisam probao MSI afterburner. |
Citiraj:
Instalirao sam taj xtreme tuner ali sam skužio da mi ruši Office ako se pokrene sa Windowsima pa ga upalim po potrebi. Kod grafe mi je ventilator automatski podešen i jako je tih. U windowsima ili kad gledam youtube doslovno idle-a, a kada igram čuje se jako slabo s time da temperatura ne prelazi 75C. Ne znam zakaj diraš venotve šta su ti preglasni? |
Riješio sam.
Da u igrama ili u 3dmarku vrtili su se ventilatori na 100% pa je bilo jako glasno po defaultu, zato sam i krenuo instalirati programe i podešavati krivulju. Sada sve radi super, temp do 73 a ventovi vrte do max 50%. Super zadovoljan :) |
Citiraj:
|
U PCIE sam je stavio i prvi i drugi put. Post na koji se referiram, nisam prvi koji je imao ovaj problem https://forums.tomshardware.com/thre...oblem.3660099/
|
Citiraj:
To sam ja htio napisati xD |
Nvidia danas najavila 3060 vulgaris, još jedna grafa u nizu koju nećemo moći nabaviti :D
|
Citiraj:
|
3060 12gb - 329$ i kaže duplo brža u rasterizaciji, te 10 puta u RT
Znači trebala bi biti kao cca RTX 2070, te da je situacija normalna to bi bilo do 3000kn. I to pod uvjetom da ne lažu za performanse (može bit samo gore) Znači egal ili mrvu slabija od 5700XT koja se prije godinu i pol dana prodavala za 3200kn Znači fenomenalni napretci u mainstreamu ispod 2000kn su se preselili i do 3000kn. Standardno guranje valuea prema gore |
5700xt me kostala 3300kn nas ducan links prije 2 mjeseca ,pa vi cekajte narode arm i ko zna sta pa ce se tetris tuci na istome u 1337 fps/a
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
GTX 970 je bila 330$ MSRP, mene je nekih mjesec ili dva nakon predstavljanja koštala 3,1-3,2k kn. Malo skuplji model, MSI Gaming. Ali uzmimo da sada te MSRP cijene nemaju veze sa onom pravom, pa malo dodajmo i dođemo na min 3500+kn.
Vidi se da je nv u panic modeu čim izbacuje jednu od slabijih grafa sa hrpom vrama, da li će ta grafa to moći iskoristit, vidjet ćemo. Pretpostavljam da bi trebala biti u rangu 2070S, i to bi bilo super, super bi bilo i kada bi bila oko 3k kn ili niže...ali opet je i ta cijena je preskupa, IMHO oko 3k je trebala biti Ti, ova je trebala biti 2,4k itd... Mislim da ćemo vidjet sličnu situaciju kao sa 16xx, dobit ćemo vj super verziju 3060 koja će biti tu negdje sa Ti, ali će imati više vram. Čini mi se da su se skroz pogubili sa nazivima samih grafa i njihovim specifikacijama, izgleda kao da maltene mjenjaju mišljenje na dnevnoj bazi. Kaže MLID da su AiB bjesni na njih jer su im prvo obećali jedno, pa promjenili odluku za više ampere proizvoda i da spremaju tužbu (ovo čisto sumnjam, mislim da se niko ne želi kačit s jaknom...), izveli su majstorije kao AMD sa 5600XT: |
Ta kartica ce nazalost po specifikacijama biti bliza 2060 super odnosno 2070 nego 2070 super.
|
Kažem, ako im idemo vjerovati za duplo od gtx 1060 6gb, doslovce RTX 2070 (obična)
|
loša cijena ali ako je nekome pod mus ima 3060 Ti ADM 4750 kn
https://www.adm.hr/zotac-rtx3060ti-t...68447/product/ |
Citiraj:
|
Pred pol ure je radio.
Valjda je već prodali. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
1 privitaka
U Futuri Zotac 3060Ti 5999 :banned:
|
Tko je uhvatio u Linksu po "povoljnim" cijenama to je bilo to. Izgleda da tek sada dolaze "prave" cijene.
|
Ja ne vjerujem sto se dogada...bilo bi dobro da sad jednostavno sve grune...da se desi nesto ala videogame crisys u USA 80-ih. Pa ovo je prešlo sve granice, vraćamo se na početak 90ih kada su se za kompove prodavali bubrezi...i imali su ih samo odlikaši.
BTW, i crveni i zeleni najavili nestašice do lipnja...zasada. |
Bolje uložit u grafičku nego u nekretninu.
Nabijem ih. Kapitalistički. |
Oni nisu normalni. 7200 kn sam u linksu platija sa karticom rtx 3080 a ovi prodaju za 6600 kn 3600 ti :lol2:
|
Citiraj:
|
Jučer sam baš poslao email Mikronisu da pitam za ZOTAC 3060ti dal ju imaju
Odgovor: Citiraj:
|
Treba prebacit grupu u tržnica / iskustva sa gpu cijenama :roller:
|
Naručio nekidan Asus TUF 3070, dobio danas poruku da je ipak nema i da je rok dobave nepoznat do daljnjeg.
Ajde, možda me ova nestaštica spasi od vlastite gluposti.:roller: |
Citiraj:
|
a nemože čovjek nit ragequitat u konzolaške vode
teška vremena |
Još će ispast da je 5700 za Gigabyte RTX 3070 gaming oc bio pun pogodak... kupi tko? :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:46. |