![]() |
Citiraj:
Kaj nemaš freesync monitor? Meni je praktički isto na 50-75 fpsa, ne vidim neke razlike. Osjetim tek kad dropne na 30 ali to se događa samo u falloutu 4 i to u rijetkim situacijama jer je igra odron optimizacije. |
Ma f4 ne racunaj. Tu svi imaju dropove, zamrzavanja. Ja sam pred kraj igre i nekad me ti dropovi i blesiranja izlude.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Ne vrijeđajte mi najdražu igru :p
Msm, ja igram med-high settings sa ovim high res paketom i imam od 90 do 144 fps. CPU umire, ali je kod mene glatko sve. |
Ja ju maxam, inače izgleda užasno.
|
gledam upikirati dobar deal za rx470, a nemam bas iskustva s online shopovima izvan HR.
na mindfactory.de imaju his rx470tku za 170 eur sto je super cijena ali ne znam dali imaju dostavu za HR(znam da je prije cca god. dana nisu imali, ne znam kako je sada, a njem. sprachen mi je kržljav) druga kombinacija je amazon.uk, tamo sam nasao asusov strix 470 za cca 160 funti(tu je mislim 4funte dostava za HR), kakvi su oni i ima li tko iskustva s njima? btw. znate li jos kakve shopove da imate ok iskustva, a da dostaljaju u HR i imaju primamljive cijene slobodno napisite :) i sto mislite hoce li biti jos pada cijena zbog dolaska 500 serije pa da malo pricekam? recimo kod nas u ducanima se asus strix 470tka nemoze nac ispod 1600 kn |
Mindfactory ne salje za HR, ali mozes organizirati da ti posalju na adresu u DE, pa onda dalje za nas. Komplicira i poskupljuje postupak, ali nije nemoguce.
U pravilu se isplati uzimat grafu izvana, tek kad su bas brutalni popusti te za vece iznose, GTX 1070, 1080, etc.. Ova MSI RX 480 8GB je takoder bila zanimljiva na popustu. |
Citiraj:
Citiraj:
EDIT Kad smo već god toga AMD Radeon RX 500 in drivers |
AMD Polaris 12 Spotted with 640 SPs
Izgleda mi kao GTX 750 Ti s 4GB VRAMa i 40-50W potrošnjom... za možda, 90e? Ako bude oko 650kn, mogla bi skoro biti kao G4560 u procesorima. |
|
Polaris 10 na stereoidima (višim GPU taktovima) po nižoj cijeni - not too shabby :D
|
Točno tako. RX470/480 su već prilično dobar sweet spot za FullHD gaming, s nižom cijenom i malo boljim performansama bi mogli zalockat mid segment, pogotovo ako Nvidia ne spusti cijene 1060.
|
Citiraj:
|
isto ko u hrvatskoj, plaćanje puzećem, banke ili paypalom. mislim da je vulgaris poštarina 3 € (barem je mene tako izašlo)
|
|
oo pa cak su i logo okrenuli na pravu stranu :)
|
Vauuu 3 venta, ovaj u sredini malo veći (10 ili 9cm), ova druga dva 1cm manja, i sam kuler je malo masivniji (deblji heatsink) - po click bait naslovu mislija sam da predstavljaju revoluciju :p
Ali kako nije svako zlo za zlo, bar sam unutar tog članka vidija 2 meni zanimljiva naslova - Ryzen 5 1400 i Intel Kaby Lake-G s HMB2 Thx :D |
Pojavljuju se lagano i ostali modeli kod dobavljača (Sapphire/MSI ASUS). Bit će zanimljiv drugi tjedan ak je istina da dolaze 10tog.
|
I treba im bolji hladnjak jer je onaj na red devilu bio užasan.
|
Misliš zbog slabih temperatura s obzirom na to koliko je "beefy" cooler? To da, no sjećam se da su svi hvalili njegovu tišinu + gpu s njim nije bila skupa, tako da nije baš totalni fail. IMO veći je problem 2 god. gare dok skoro svi na amd gpu davaju 3 god.
|
|
Već vidim fail.Puna mi je kapa tih rebrendova od amda.
Jedino će rudari mijenjati kartice,mada sumnjam da bude neki preveliki "gain" od ove nove serije i za njih. Ajd ,bar bude rx580 sad konkurentna gtx 1060! |
Citiraj:
480 je i sad konkurentna 1060ki |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zadnje što sam gledao je bilo nešto u stilu - 8 novijih igara, u 6 je brža 480tka a u 2 1060tka... tako da ne da je konkurentna nego je i brža. |
Hm, pitanje je jel 1500 MHz core clock neka greska ili ce se refresh serija bolje OC-ati.
|
Čak i da nije brža nego za 5% sporija, kolko vidim dosta je jeftinija.
Ak to nije definicija konkurentnosti, neznam kaj je :) |
Glavna stvar kod rebrandova je da se barem cijene sruše. Kolko se sjećam rečeno je ispod 200$ za 8gb a to bi moglo značit da bi najskuplji modeli bili ispod 2000kn, možda čak oko 1800kn. To smo već vidjeli u onoj amazon akciji sa msi gaming. 470 još niže od 1400kn. Naravno možda ne prvi tjedan dva gdje će biti lovaca u mutnom
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako se što promjenilo u međuvremenu ,nisam pratio. I sam bi da uzimam piknuo rx-icu,ako ništa zbog 2gb vrama više.Trebat će uskoro. |
Citiraj:
Najbolje 50%. Možda si gledao neki divlji review ili te sjećanje vara |
Evo tu je usporedba, s tim da je to odrađeno odmah po izlasku kartica, msilim da je kroz drivere 480-ica doživila veći boost od 1060
http://www.anandtech.com/bench/product/1771?vs=1748 |
Pa nisam fulao ,ne?
Mislim u velikoj većini igara je 1060 bila osjetno bolja. Sada,ako su i tu negdje,ok!I cijenom 1060 ne odudara previše. Mada velim,ja bi rađe tih dodatnih 2gb vrama,pa da je i sporija rx. |
Citiraj:
|
Mlatite praznu slamu, naravno da je 1060 jaca, ali je i nesto skuplja. Dode na isto.
|
slicne u performasama, zavisi koje igre igras
pogledas benchmarke igri koje te zanimaju i uzmes onu koja ti odgovara |
Ovdje imate odnos prije (launch) i kasnije (12 mj. 2016)
http://www.hardwarecanucks.com/forum...review-23.html Te po uzoru na taj retest - obje u naslovima iz 2016: https://www.youtube.com/watch?v=s12S74umruY No par % gore dole na stranu kad su premium modeli rx 480 bili po minimum 400-500kn jeftiniji od premium 1060 modela, a entry level po 300-400kn, plus što su te entry gtx 1060 6gb bili još modeli sa 2 god. gare ili single fan cooler. |
Jos treba uzet u obzir da amd ima bolji gain perf u dx12.
Inace na konto losih amd drivera-koristim rx480 i 470 za mining, kako tu i tam odigram wows u majneru disejblam gpu0(rx480), a gpu1(470tka) ostavim da dalje majna i bez problema radi igra, sve smooth nema trzanja, cca 50-60fps na 1440p. Grafe undervoltane, ne prelaze 63 stupnja i cuclaju 95W 480tka odnosno 85W 470tka. |
Citiraj:
|
A dobro naveo je specifičan scenarij, wow nije prezahtjevna igra, no ipak je i 1440p
Nego rasprodale su se one jeftine 480 8gb od 1800kn, u ovome trenutku onda najviše smisla ima ići na ove bolje verzije npr. GTR za 2145kn u adm, jer se entry modeli kreću oko 2 soma tako da nije neka razlika. Ili čekati rebrandove koji tjedan |
Citiraj:
Nije mi jasno zasto si to tako shvatio kao da tebe ili nekog sa neznam valjda jacim grafama napadam :kafa: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:09. |