![]() |
Ok,hvala :chears:
|
Kad je već Brko dozvolio da usporedimo Mi3 i G2 evo i moje mišljenje.
Koristim G2 zadnjih pol godine, Mi3 sam koristio cca tjedan dana. Da ne objašnjavam stavku po stavku, G2 je bolje zaokružen uređaj, sa svim živim i mrtvim što postoji, od podrške za LTE (i ne samo LTE), većeg ekrana, manjih dimenzija i težine usprkos većem zaslonu, bolje kamere (i foto i video), apt-X profila (meni vrlo bitan), SlimPorta (hdmi), Infrared porta i daleko bolje podrške android zajednice. Dodao bi na popis i inovativnu LG-evu foru sa prebacivanjem navigacijskih tipki na poleđinu, meni osobno je to fenomenalno, bez obzira što je trebalo par dana da se priviknem. Kad tome dodam neusporedivu podršku tijekom garantnog roka, kao i poslije njega, jasno je što je bolja kupnja. Ove priče o brzini i škripavoj plastici možete objesiti mačku o rep, G2 leti i ništa ne škripi. Da ne ispadnem neobjektivan, Mi3 je izvrstan uređaj, kvaliteta izrade na visini, brz kao i G2 (nisam tu primjetio nikakvu razliku, a kamoli da kažem da je netko značajnije brži). Slaba točka MIUI, ali to je subjektivno. |
Long live stock android, bez ikakvih junk aplikacija! <3
Dakele free ram@boot: http://i.imgur.com/mn6pipHl.png |
Citiraj:
|
Ok,a jel sve radi? Znaci ne zanimaju me romovi kod kojih npr kamera ne radi ili slicne gluposti
Edit: frend kaze da su mu u servisu rekli da ne radi factory reset jer bi moglo doc do neke greske, sve mu je na stocku i nema root niti kakvu modifikaciju Ne znam zasto bi se javila greska uopce jer nema razloga,ima li tko slicnih iskustava? |
Citiraj:
A ovo za reset, ne vidim kakav bi tu problem mogao nastati kod bilo kojeg androida, pogotova ako je sve stock, osim što korisnik gubi sve podatke na njemu... |
Može netko na PM kako spojiti dvije particije ROM u jednu?
|
Fotke i karakteristike Redmi 2S te usporedba sa 1S
|
Na linku možete i vidjeti rezultate glasovanja za kineza godine:http://www.gizchina.com/2015/01/01/p...ones-for-2014/
|
Citiraj:
|
Vidim da 1s ima snapdragon 400, a 2s ima snapdragon 410. U čemu je razlika, odnosno dobivaju li se bitno veće performanse ?
|
Citiraj:
1) AFAIK za mi3 jos ne postoji custom kernel (ako se varam, slobodno ispravite), jer Xiaomi nije napravija source code dostupnim... Dok s druge strane za G2 ima dovoljno custom kernela medju kojima se neki izdvajaju po kvaliteti i dostupnim opcijama (tipa dorimanx ili bruce kernel)... 2) IMHO custom kernel je potreban jer uz performanse donosi pregrst zanimljivih opcija poput spomenutog dorimanx kernela s kojim se moze pojacavati zvuk na speakeru, smanjivati napon pri punjenju (a time i ocuvati bateriju), UC/OC cpu-a i gpu-a, te jos masu korisnih opcija... Da se razumimo, stock kernel radi sasvim dobro i brzo, no ipak dajem prednost custom kernelu zbog razno-raznih dodataka... @brisani Jednostavnim googlanjem se dobije ovo: Benchmark ili ako te zanimaju sluzbeni podatci Qualcomm Snapdragon |
Citiraj:
@Sn4k3...znam,samo sam htio da to odgovori onaj momak koji je tvrdio da je support sasvim dostatan kod Xiaomija,iako je istina vodia duboka(i suprotna). |
:fala:
|
Da, s 1.6GHz na 1S su se izgleda malo zeznuli, na sve strane reporti o prebrzom trošenju baterije i pregrijavanju. A i s 1GB RAMa redmi se slabo snalazi, evo na MTK redmiju su pred par verzija u kernelu aktivirali ZRAM samo da bi riješili nedostatak memorije :) 1S pati od istih problema, a to što su sad kernel source pustili van ne znači baš puno. Postavite se u ulogu nezavisnih developera, biste li se uopće išli igrati kernelom za sad već stari 1S? Ja ne bi :)
Mislim da bi potencijalne kupce redmi serije trebalo upozoriti da se ne nadaju baš nekoj softverskoj podršci od strane Xiaomija. MIUI V5 se ispostavio prilično zahtjevnim za slabije uređaje i po pitanju memorije i CPUa, ima podosta bugova, a sad dolazi V6 koji je de facto još u beti, znači novi bugovi i sve ispočetka. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Osim Xiamia, kod njih AOSP imaju samo rijetki uređaji. Mislim da snapdragona možeš utilityem underclockati. Za 1S sam gledao neki youtube gdje su to indijci radili. Ako kupiš MTK redmia kao ja onda se tek zajebeš :mad:
|
Citiraj:
|
U vezi flashanja romova, nikad nisam radio s kinezima kao ni frend koji ima neo n003
Jel dovoljno pratiti ovaj link? Sto je s rootom u ovom slucaju? http://touch.boards.ie/thread/2057117822 |
Citiraj:
Ako ce romovi biti kao za f1 , koji niti jedan nije u svim segmentima radio kako treba, onda Coolpad mozete slobodno zaobići osim ako niste mazohist pa vise volite traziti i flesahti romove nego ga koristiti kao smartphone. Nhf :chears: |
Citiraj:
http://forum.xda-developers.com/apps...-root-t2130276 |
Znaci prije svega root pa po tutorialu?
|
Imao sam ja OPO sa CM, i super mi se sviđa softver, ali daleko je to od ispoliranog.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Većina Cm romova su portani romovi, za mobove, za koje nisu izlazile novije verzije androida. Teško je noviju verziju androida portat na mob koji ima slabiji procesor, i malo rama, a da nema bugova. Službeni Cm je nešto sasvim drugo.....
|
Pa OPO ima službeni CM i opet ima glupih problema, aplikacije se znaju crashat same od sebe, jedno vrijeme je kamera slikala 2 slike pa ih spajala u 1 ako je uključen blic i slično :D
|
Zato sam se vratio na KitKat....bolja baterija,teme i brzina su dovoljan razlog,a i xposed dobro dodje.ne znam da li ga CM 12 uopce podrzava?!
|
Ima li što bolje od Elephonea G4 za 84 dolara?
Za 81 dolar sam bio uspio uzeti Leagoo Lead 1,i stara je zadovoljna njime no daleko je narasla njegova cijena Cijena znači do 90 dolara |
Thl t6s je tu negdje
|
I na kraju sam uzeo THL T6 Pro za 99 dolara Singapurskom poštom
|
Citiraj:
|
Redmi 2S će dolaziti u više boja, dual SIM te podržavati 4G na oba SIMa
Izvor |
Citiraj:
Recimo, meni traje baterija 8-9 dana, s nekih 5-6 sati razgovora. Bez pregrijavanja. Ali jasno da netko moze imati sasvim drugaciji profil koristenja mobitela i igrati igre (svakako dovodi do grijanja), updateati cijeli niz aplikacija na internetu svakih 5 minuta (svakako ubija bateriju kao ludo) i slicno. Underclockiranje rjesava zagrijavenje i ublazava potrosnju baterije (nisam to primjenio). Sve u svemu, moze se dosta toga uraditi da 1S radi cisto ok za prosjecnog korisnika. A oni koji su power useri, nekako si mislim, zasto bi on kupio 1S? Pa to je ipak jeftini mobitel, tko zaista zeli maksimum od mobitela, pa zeli i bolji mobitel od 1S. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Miezu m1 note slike
http://www.phonearena.com/news/Meizu...urface_id64186 Mislim da bi ovaj telefon mogao biti dobra kupnja ? |
Fotke na razini ostalih Kineza - u granicama srednja žalost do loše. Dodajmo tome totalno neoriginalan dizajn (kopija iP5c) i neproširivu memoriju pa ispadne da baš i nije neka povoljna kupnja.
U Kini bi mu online cijena trebala biti oko 1.000 Yuana (cca. 130 EUR), a u trgovinama nešto viša. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:10. |