PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 2. dio (pročitati 1. post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=261630)

L31 31.12.2014. 18:31

Ok,hvala :chears:

GoodLooker 01.01.2015. 18:35

Kad je već Brko dozvolio da usporedimo Mi3 i G2 evo i moje mišljenje.

Koristim G2 zadnjih pol godine, Mi3 sam koristio cca tjedan dana.
Da ne objašnjavam stavku po stavku, G2 je bolje zaokružen uređaj, sa svim živim i mrtvim što postoji, od podrške za LTE (i ne samo LTE), većeg ekrana, manjih dimenzija i težine usprkos većem zaslonu, bolje kamere (i foto i video), apt-X profila (meni vrlo bitan), SlimPorta (hdmi), Infrared porta i daleko bolje podrške android zajednice.
Dodao bi na popis i inovativnu LG-evu foru sa prebacivanjem navigacijskih tipki na poleđinu, meni osobno je to fenomenalno, bez obzira što je trebalo par dana da se priviknem.
Kad tome dodam neusporedivu podršku tijekom garantnog roka, kao i poslije njega, jasno je što je bolja kupnja.
Ove priče o brzini i škripavoj plastici možete objesiti mačku o rep, G2 leti i ništa ne škripi.
Da ne ispadnem neobjektivan, Mi3 je izvrstan uređaj, kvaliteta izrade na visini, brz kao i G2 (nisam tu primjetio nikakvu razliku, a kamoli da kažem da je netko značajnije brži). Slaba točka MIUI, ali to je subjektivno.

brandon 01.01.2015. 18:58

Long live stock android, bez ikakvih junk aplikacija! <3
Dakele free ram@boot:
http://i.imgur.com/mn6pipHl.png

frulex 02.01.2015. 13:51

Citiraj:

Autor L31 (Post 2712607)
Najbitnije mi je da sve radi i da nije prebugovit
Koji je najbolji od ova tri?

Probaj drugi (stock s par dodataka), ja sam zadnjih mjesec dana na njemu i zadovoljan, iako sam većinu vremena proveo na ovom trećem, to ako se zaželiš MIUI izgleda, isto nema bugova...

L31 02.01.2015. 14:20

Ok,a jel sve radi? Znaci ne zanimaju me romovi kod kojih npr kamera ne radi ili slicne gluposti
Edit: frend kaze da su mu u servisu rekli da ne radi factory reset jer bi moglo doc do neke greske, sve mu je na stocku i nema root niti kakvu modifikaciju
Ne znam zasto bi se javila greska uopce jer nema razloga,ima li tko slicnih iskustava?

frulex 03.01.2015. 16:39

Citiraj:

Autor L31 (Post 2713173)
Ok,a jel sve radi? Znaci ne zanimaju me romovi kod kojih npr kamera ne radi ili slicne gluposti
Edit: frend kaze da su mu u servisu rekli da ne radi factory reset jer bi moglo doc do neke greske, sve mu je na stocku i nema root niti kakvu modifikaciju
Ne znam zasto bi se javila greska uopce jer nema razloga,ima li tko slicnih iskustava?

Ne razumijem, a koga bi i zanimao ROM gdje kamera ne radi?
A ovo za reset, ne vidim kakav bi tu problem mogao nastati kod bilo kojeg androida, pogotova ako je sve stock, osim što korisnik gubi sve podatke na njemu...

tomov 03.01.2015. 17:02

Može netko na PM kako spojiti dvije particije ROM u jednu?

coconut 03.01.2015. 19:22

Fotke i karakteristike Redmi 2S te usporedba sa 1S

de.fang 03.01.2015. 19:46

Na linku možete i vidjeti rezultate glasovanja za kineza godine:http://www.gizchina.com/2015/01/01/p...ones-for-2014/

bg_4_l 03.01.2015. 19:51

Citiraj:

Autor coconut (Post 2713743)
Fotke i karakteristike Redmi 2S te usporedba sa 1S

Da se nadovežem na kolegu, Xiaomi je pustio i kernel source za 1S pa se može očekivati još veća količina romova, a potencijalno i neki tweakovi za poboljšanje performansi i trajanja baterije. Hvale vrijedan potez od Xiaomija. Najavili su da će to učini sa svim svojim Snapdragon uređajima. 1S na tržištima gdje Xiaomi sam prodaje uređaje košta oko 100$, pa bi uskoro nakon izlaska nove verzije mogao i na webshopovima pasti na tu cijenu, u tom slučaju bi bio jako dobra kupnja za one koji ne žele previše potrošiti.

brisani 03.01.2015. 20:00

Vidim da 1s ima snapdragon 400, a 2s ima snapdragon 410. U čemu je razlika, odnosno dobivaju li se bitno veće performanse ?

Sn4k3 03.01.2015. 20:04

Citiraj:

Autor trouble (Post 2712395)
I na kraju kad su svi iznjeli svoje dojmove i usporedbe,ja bih postavio samo dva pitanja za kraj:

Prvo,jel ima koji custom kernel za Mi3? Drugo,zašto custom kernel nije potreban?

Hvala :kafa:

Vidim da niko ne odgovara, pa cu ja..

1) AFAIK za mi3 jos ne postoji custom kernel (ako se varam, slobodno ispravite), jer Xiaomi nije napravija source code dostupnim...
Dok s druge strane za G2 ima dovoljno custom kernela medju kojima se neki izdvajaju po kvaliteti i dostupnim opcijama (tipa dorimanx ili bruce kernel)...

2) IMHO custom kernel je potreban jer uz performanse donosi pregrst zanimljivih opcija poput spomenutog dorimanx kernela s kojim se moze pojacavati zvuk na speakeru, smanjivati napon pri punjenju
(a time i ocuvati bateriju), UC/OC cpu-a i gpu-a, te jos masu korisnih opcija... Da se razumimo, stock kernel radi sasvim dobro i brzo, no ipak dajem prednost custom kernelu zbog razno-raznih dodataka...

@brisani

Jednostavnim googlanjem se dobije ovo:

Benchmark ili ako te zanimaju sluzbeni podatci Qualcomm Snapdragon

trouble 03.01.2015. 20:05

Citiraj:

Autor brisani (Post 2713776)
Vidim da je s1 ima snapdragon 400, a s2 ima snapdragon 410. U čemu je razlika, odnosno dobivaju li se bitno veće performanse ?

410 je nešto malo sporiji(u mhz,neznam kolko u praksi) al štedljiviji,LTE(kod Hongmija samo),64bit support,isti GPU...410 nema mogucnost 1080p playbaqcka dok stariji ima i to je to.

@Sn4k3...znam,samo sam htio da to odgovori onaj momak koji je tvrdio da je support sasvim dostatan kod Xiaomija,iako je istina vodia duboka(i suprotna).

brisani 03.01.2015. 21:13

:fala:

c-shadow 03.01.2015. 21:42

Da, s 1.6GHz na 1S su se izgleda malo zeznuli, na sve strane reporti o prebrzom trošenju baterije i pregrijavanju. A i s 1GB RAMa redmi se slabo snalazi, evo na MTK redmiju su pred par verzija u kernelu aktivirali ZRAM samo da bi riješili nedostatak memorije :) 1S pati od istih problema, a to što su sad kernel source pustili van ne znači baš puno. Postavite se u ulogu nezavisnih developera, biste li se uopće išli igrati kernelom za sad već stari 1S? Ja ne bi :)
Mislim da bi potencijalne kupce redmi serije trebalo upozoriti da se ne nadaju baš nekoj softverskoj podršci od strane Xiaomija. MIUI V5 se ispostavio prilično zahtjevnim za slabije uređaje i po pitanju memorije i CPUa, ima podosta bugova, a sad dolazi V6 koji je de facto još u beti, znači novi bugovi i sve ispočetka.

partwish 03.01.2015. 21:46

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2713819)
Da, s 1.6GHz na 1S su se izgleda malo zeznuli, na sve strane reporti o prebrzom trošenju baterije i pregrijavanju. A i s 1GB RAMa redmi se slabo snalazi, evo na MTK redmiju su pred par verzija u kernelu aktivirali ZRAM samo da bi riješili nedostatak memorije :) 1S pati od istih problema, a to što su sad kernel source pustili van ne znači baš puno. Postavite se u ulogu nezavisnih developera, biste li se uopće išli igrati kernelom za sad već stari 1S? Ja ne bi :)
Mislim da bi potencijalne kupce redmi serije trebalo upozoriti da se ne nadaju baš nekoj softverskoj podršci od strane Xiaomija. MIUI V5 se ispostavio prilično zahtjevnim za slabije uređaje i po pitanju memorije i CPUa, ima podosta bugova, a sad dolazi V6 koji je de facto još u beti, znači novi bugovi i sve ispočetka.

A kako bi bilo lijepo da Redmi 1S dobije službeni AOSP...

bg_4_l 03.01.2015. 21:53

Citiraj:

Ono na što sam ciljao je tweakani kernel s underclockom i sređeniji AOSP čime bi sigurno prodisao. Osobno imam uređaj sa Snapdragonom 400(Moto G) i radi jako brzo bez obzira na samo 1 GB rama. A hoće li se netko igrati s kernelom obično nema veze s tim koliko je uređaj star, dosta mobitela je dobar support dobilo tek kad je prestala prodaja(na xdau), jer su npr. zalihe koje su prodavali bile jeftine. Sve ovisi koliko ima zainteresiranih ljudi. Inače isprobavajući dosta kineskih romova(Aliyun, Lewa, MIUI, ColorOS itd.) i dalje je AOSP najbolji što se tiče čistih performansi, najmanje resursa se potroši na sam sistem, a i dalje može izgledali lijepo, tko voli customiziranje. To je jedina dobra strana ovih odron kineza, što uglavnom imaju AOSP jer ne razvijaju sami nikakav software.

c-shadow 03.01.2015. 22:21

Osim Xiamia, kod njih AOSP imaju samo rijetki uređaji. Mislim da snapdragona možeš utilityem underclockati. Za 1S sam gledao neki youtube gdje su to indijci radili. Ako kupiš MTK redmia kao ja onda se tek zajebeš :mad:

bg_4_l 04.01.2015. 01:30

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2713839)
Osim Xiamia, kod njih AOSP imaju samo rijetki uređaji. Mislim da snapdragona možeš utilityem underclockati. Za 1S sam gledao neki youtube gdje su to indijci radili. Ako kupiš MTK redmia kao ja onda se tek zajebeš :mad:

Slažem se zato sam naglasio odron kinezi. Ovi garaža brendovi mahom ili imaju AOSP ili samo neku temu za ikone na AOSPu. Međutoa za solidan broj brend uređaja sam vidio AOSP(kao custom rom naravno Jiayu, TCL, Coolpad, neki Lenovo mobiteli, Huawei itd.) i većina njih radi pristojno. Iz tog razloga ponovio bih još jednom da će Coolpad F2 izaći kao prepakirani Micromax koji dolazi sa CMom(službenim). Pa tko voli dobro ispoliran softver, neka ima na umu taj uređaj ispred nekih nazivno jačih konkurenata. Mediatek radi super posao što se tiče performansi koje nude za konkurentniju cijenu od Qualcomma, ali im je zato softverska podrška i dalje koma, ograničavaju što proizvođač mobitela može dati kao source itd. Dok ih community malo ne pritisne sumnjam da će promijeniti politiku.

L31 04.01.2015. 09:44

U vezi flashanja romova, nikad nisam radio s kinezima kao ni frend koji ima neo n003
Jel dovoljno pratiti ovaj link? Sto je s rootom u ovom slucaju?
http://touch.boards.ie/thread/2057117822

de.fang 04.01.2015. 10:41

Citiraj:

Autor bg_4_l (Post 2713904)
Iz tog razloga ponovio bih još jednom da će Coolpad F2 izaći kao prepakirani Micromax koji dolazi sa CMom(službenim). Pa tko voli dobro ispoliran softver, neka ima na umu taj uređaj ispred nekih nazivno jačih konkurenata.

Ne znam iz kojeg razloga je potrebno gurati coolpad zbog tog cm a, a sve je jos glasina, ispred drugih brendova po dostupnim romovima, jer svaki popularni kinez obično dođe sa romom koji radi dobro out od the box.
Ako ce romovi biti kao za f1 , koji niti jedan nije u svim segmentima radio kako treba, onda Coolpad mozete slobodno zaobići osim ako niste mazohist pa vise volite traziti i flesahti romove nego ga koristiti kao smartphone.
Nhf :chears:

brisani 04.01.2015. 11:00

Citiraj:

Autor L31 (Post 2713944)
U vezi flashanja romova, nikad nisam radio s kinezima kao ni frend koji ima neo n003
Jel dovoljno pratiti ovaj link? Sto je s rootom u ovom slucaju?
http://touch.boards.ie/thread/2057117822

Nemam taj mob. ali mislim da root možeš napravit sa frameroot apk, (zadnja besplatna verzija)ako si na androidu 4.2. Ovo ostalo radi po tutorialu, nebi trebalo bit problema. Kada instaliraš cwm obavezno prvo napravi backup stock roma.
http://forum.xda-developers.com/apps...-root-t2130276

L31 04.01.2015. 11:01

Znaci prije svega root pa po tutorialu?

brodjo 04.01.2015. 11:10

Imao sam ja OPO sa CM, i super mi se sviđa softver, ali daleko je to od ispoliranog.

robik666 04.01.2015. 12:27

Citiraj:

Autor de.fang14 (Post 2713956)
Ne znam iz kojeg razloga je potrebno gurati coolpad zbog tog cm a, a sve je jos glasina, ispred drugih brendova po dostupnim romovima, jer svaki popularni kinez obično dođe sa romom koji radi dobro out od the box.
Ako ce romovi biti kao za f1 , koji niti jedan nije u svim segmentima radio kako treba, onda Coolpad mozete slobodno zaobići osim ako niste mazohist pa vise volite traziti i flesahti romove nego ga koristiti kao smartphone.
Nhf :chears:

Evo ga opet

trouble 04.01.2015. 13:49

Citiraj:

Autor robik666 (Post 2714004)
Evo ga opet

Dobro je čovjek reko,kaj...

buljaka 04.01.2015. 13:51

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2713969)
Imao sam ja OPO sa CM, i super mi se sviđa softver, ali daleko je to od ispoliranog.

Bas to. Cm je odličan ali često ima bugove koji ne tjeraju da flasham redovito nove verzije . Meni to ne smeta ali kad flasham frendovima koji su sa androidom na vi, nikada ne stavljam cm. Na note2 me najviše mučio bluetooth u autu

brisani 04.01.2015. 14:33

Većina Cm romova su portani romovi, za mobove, za koje nisu izlazile novije verzije androida. Teško je noviju verziju androida portat na mob koji ima slabiji procesor, i malo rama, a da nema bugova. Službeni Cm je nešto sasvim drugo.....

brodjo 04.01.2015. 15:49

Pa OPO ima službeni CM i opet ima glupih problema, aplikacije se znaju crashat same od sebe, jedno vrijeme je kamera slikala 2 slike pa ih spajala u 1 ako je uključen blic i slično :D

locks 04.01.2015. 16:03

Zato sam se vratio na KitKat....bolja baterija,teme i brzina su dovoljan razlog,a i xposed dobro dodje.ne znam da li ga CM 12 uopce podrzava?!

robimarko-bug 04.01.2015. 16:29

Ima li što bolje od Elephonea G4 za 84 dolara?

Za 81 dolar sam bio uspio uzeti Leagoo Lead 1,i stara je zadovoljna njime no daleko je narasla njegova cijena

Cijena znači do 90 dolara

L31 04.01.2015. 17:20

Thl t6s je tu negdje

robimarko-bug 04.01.2015. 17:53

I na kraju sam uzeo THL T6 Pro za 99 dolara Singapurskom poštom

bg_4_l 04.01.2015. 18:28

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2714103)
Pa OPO ima službeni CM i opet ima glupih problema, aplikacije se znaju crashat same od sebe, jedno vrijeme je kamera slikala 2 slike pa ih spajala u 1 ako je uključen blic i slično :D

A to je bilo iz razloga što je OPO odbijao ikakvu suradnju, zbog čega su i dobili otkazivanje suradnje. Official CM je unutar par buildova nakon što izađe nova verzija Androida stabilan i većinu vremena bolji nego stock romovi na bilo kojem uređaju. Također to je donekle i jamstvo da će dobivati i novije verzije Androida kad izađu(nije nužno da bude tako ali je mnogo vjerojatnije nego za ostatak kineza). Zato sam spomenuo Coolpad F2, osobno nemam ništa od prodaje ijednog brenda jer nisam ničiji agent, niti se kanim time baviti, neka ljudi kupe što žele.

coconut 04.01.2015. 19:46

Redmi 2S će dolaziti u više boja, dual SIM te podržavati 4G na oba SIMa
Izvor

Alan_SP 04.01.2015. 21:06

Citiraj:

Da, s 1.6GHz na 1S su se izgleda malo zeznuli, na sve strane reporti o prebrzom trošenju baterije i pregrijavanju.

To je relativno i ovisi kako tko voli koristiti mobitel.

Recimo, meni traje baterija 8-9 dana, s nekih 5-6 sati razgovora. Bez pregrijavanja.

Ali jasno da netko moze imati sasvim drugaciji profil koristenja mobitela i igrati igre (svakako dovodi do grijanja), updateati cijeli niz aplikacija na internetu svakih 5 minuta (svakako ubija bateriju kao ludo) i slicno.

Underclockiranje rjesava zagrijavenje i ublazava potrosnju baterije (nisam to primjenio).

Sve u svemu, moze se dosta toga uraditi da 1S radi cisto ok za prosjecnog korisnika. A oni koji su power useri, nekako si mislim, zasto bi on kupio 1S? Pa to je ipak jeftini mobitel, tko zaista zeli maksimum od mobitela, pa zeli i bolji mobitel od 1S.

Citiraj:

Autor coconut (Post 2714251)
Redmi 2S će dolaziti u više boja, dual SIM te podržavati 4G na oba SIMa

Jedino se ne zove Redmi 2S, vec Redmi 2 (bez S, iako je snapdragon unutra).

trouble 05.01.2015. 02:22

Citiraj:

Autor Alan_SP (Post 2714300)

Recimo, meni traje baterija 8-9 dana, s nekih 5-6 sati razgovora. Bez pregrijavanja.

Koji telefon? Nokia 3310?

de.fang 05.01.2015. 06:55

Miezu m1 note slike
http://www.phonearena.com/news/Meizu...urface_id64186

Mislim da bi ovaj telefon mogao biti dobra kupnja ?

coconut 05.01.2015. 11:26

Fotke na razini ostalih Kineza - u granicama srednja žalost do loše. Dodajmo tome totalno neoriginalan dizajn (kopija iP5c) i neproširivu memoriju pa ispadne da baš i nije neka povoljna kupnja.
U Kini bi mu online cijena trebala biti oko 1.000 Yuana (cca. 130 EUR), a u trgovinama nešto viša.

L31 05.01.2015. 11:31

Citiraj:

Autor trouble (Post 2714435)
Koji telefon? Nokia 3310?

Bas mi je to upalo u oko, i mene zanima koji je to mob s tolkom autonomijom baterije

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:10.