PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

hari123 24.09.2011. 00:14

Evo posto od sutra zelim da udjem polahko u Android svijet. Trenutno na oku imam
Huawei U8150 IDEOS i Lg Gt540 , eh sad koliko je LG bolji od ovog?

Omerta 24.09.2011. 21:14

@ Codiac - a zasto nebis preko oglasnika nasao Samsung Galaxy Mini.. Ja sam ga prije pola godine nasso za 700kn.. A htio uzet onaj Ideos koji je kao bio aktualan, ma daj molim te..

Uzmi Mini-ja i neces pozalit..

Codiac 24.09.2011. 21:53

Sestra dobila danas galaxy 5 i ono meni je mobitel los... Minija nisam imao u ruci sa time da bi volio da ima 2.3 droid ...

Cak sam i gledao da uzmem galaxy s (1200kn) rabljen al stvarno mi netreba takva mrcina od moba za drugi telefon kojem je namjena javljanje na pozive :(

rodriguez 24.09.2011. 22:05

Daj meni pliz info o tome sgs od soma dvjesto?Molim te.

Omerta 24.09.2011. 22:35

@ Codiac - vozim 2.3.5.. Custom rom, to je posve drugi mob nakon stavljanja custom djidja-midja.. Osim ako ti nemas volje/petlje/vremena za tako nesto..

Goranbm 25.09.2011. 16:26

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 1983823)
Daj meni pliz info o tome sgs od soma dvjesto?Molim te.

Evo imas OVDJE.

Mad_Duke 26.09.2011. 03:49

Nije taj LG tak loš :P
http://www.youtube.com/watch?v=S9j4b...layer_embedded

kvaju 26.09.2011. 22:52

Jedino čega se 'bojim' je rapidan rast ovih jezgra mobitela i svakog mjeseca izađe po par modela ovih mrcina.
Kupiš mob za veliku lovu, a za pola godine nevalja qrcu.
Najviše se brinem radi supporta (dali će moć sljedeći android na moj mob, dali će ovi na xda i dalje raditi na na ovom mobu, konkretan primjer I9000 GT, vidim većina developera u potpisima imaju 9100, i skoro se 100% posvetili 2-ci.

Tu mi je malo jedino žao što sam iz Apple svjeta otišao..

trouble 26.09.2011. 23:33

Nije mi jasno da se jedan velikan ko Galaxy napušta a za metuzalema tipa HTC Hero support nikad veći.... malo mi nema logike :)

spawn 27.09.2011. 00:06

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1983819)
Sestra dobila danas galaxy 5 i ono meni je mobitel los... Minija nisam imao u ruci sa time da bi volio da ima 2.3 droid ...

Cak sam i gledao da uzmem galaxy s (1200kn) rabljen al stvarno mi netreba takva mrcina od moba za drugi telefon kojem je namjena javljanje na pozive :(

Probaj nabavit LG optimus One p500 za manje para i neces pozaliti. Makni original sw i stavi CM 7ili neki drugi bolji rom i mob je violina. 600mhz,512rama,adreno205 grafa. Cvrst i brz ,brzi od bilo kojeg samsunga u tom rangu. Za ono sto ti treba,neces naci boljeg.

hari123 27.09.2011. 00:15

LG optimus one p500 ima adreno 200 ne 205.

On topic. Imam ideos i nije napravljen za igre, eh sada koliko je mini bolji da li se na njemu mogu igrati 3d igre, jarana nisam mogao savjetovati jer nemam dvije ciste :D.

tihomir 27.09.2011. 18:50

Kupio sam Samsung Galaxy 3, instalirao sam Android 2.2... Zanima me zašto mobitel ne vidi ad-hoc bežične mreže i moguli kako to zaobići.

Imam laptop, na internet se spajam preko LAN-a i taj internet bi podijelio bežično ad-hoc mrežom ali mobitel to ne pronalazi.

Imate prijedlog?

spawn 27.09.2011. 19:10

Citiraj:

Autor hari123 (Post 1985328)
LG optimus one p500 ima adreno 200 ne 205.

Tocno. MAlo se zaletio :D . Uglavnom,512 rama u kombinaciji s 600mhz i adreno200 odlicno odradjuje posao. Sigurno bolje nego bilo koji galaxy ispod S-a jer sam ih skoro sve isprobao. SVi su super dok se malo mob ne napuni porukama,pozivima itd. Tada uspore i pocnu zivcirati :D .

xlr 27.09.2011. 20:34

Citiraj:

Autor tihomir (Post 1985948)
Kupio sam Samsung Galaxy 3, instalirao sam Android 2.2... Zanima me zašto mobitel ne vidi ad-hoc bežične mreže i moguli kako to zaobići.

Imam laptop, na internet se spajam preko LAN-a i taj internet bi podijelio bežično ad-hoc mrežom ali mobitel to ne pronalazi.

Imate prijedlog?

Morat ćeš pretvoriti mrežnu karticu svog laptopa u access point (npr. pomoću http://www.connectify.me) jer stock Android ne vidi ad-hoc mreže. To je moguće srediti nekim patchevima, ali pitanje je postoji li takva podrška za tvoj model. Takvo što traži i root pristup, naravno.

kladionichar 29.09.2011. 12:37

Jel može netko da postavi par slika pravljenih sa Xperia mini?
Volio bi nešto da usporedim, a i čvrtso razmiljam oko neke kupnje u skorije vrijeme

srale7 30.09.2011. 14:52

Jel postoji mogućnost da se na Adroidu slozi da mi se recimo telefon svakih sat vremena spoji na intrenet, provjeri mail, skine weather data i onda odspoji?

Ovo se moze dobiti tako da se bude stalno spojen na net, ali onda mi se nepotrebno trosi baterija.

raliSHA 30.09.2011. 16:03

hmm možda tasker?

srale7 30.09.2011. 16:59

link? :D

raliSHA 30.09.2011. 17:20

https://market.android.com/details?i....taskerm&hl=en

http://lifehacker.com/5599116/how-to...ted-superphone

nisam probao al pretpostavljam da među ostalim radi i to, trebao bi moć vremenski konfigurirati i automatizirati valjda sve aplikacije i opcije na cijelom mobu.

srale7 30.09.2011. 17:23

Instalirao sam ga na mob, ima stvarno brdo mogućnosti, trebat ce vremenea da si podesim ono sto zelim. Osim ako netko ne koristi Tasker pa da mi malo pomogne? :)

Edit, uglavnom slozio sam jednu radnju; Mobile network off, on, on, off ali neznam kako slozit task te radnje da mi radi ono sto zelim.

xlr 01.10.2011. 00:07

Tasker je naučna fantastika i trebat ćeš ipak proučiti par tutoriala ;)
Pogledaj si Juice Defender, ima to što želiš zapakirano u šarenom GUI-u.

Juice 01.10.2011. 11:29

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1988626)
Instalirao sam ga na mob, ima stvarno brdo mogućnosti, trebat ce vremenea da si podesim ono sto zelim. Osim ako netko ne koristi Tasker pa da mi malo pomogne? :)

Za početak svakako proučiti
[TUT] The Ultimate Noob/Beginners Guide to Tasker
Tasker Wiki

Matth€w 01.10.2011. 13:47

Imali tko možda kakav info o dolasku Sensation XE u Hrvatsku?

dean225 01.10.2011. 20:38

Ne vjerujem uopće da će XE dolazit u Hrv.. Isti mob hardverski, samo puno crvenih detalja i Slusalice od 180$..

Matth€w 01.10.2011. 21:34

Nije baš isti hardverski, XE ima jači proc i jaču bateriju, jedini što ima integriranih 4 GB memorije, a nema expansion slot...

dean225 02.10.2011. 03:50

Ima isti proc, samo po defaultu postavljen na 1.5ghz.. na običnoj senzaciji je proc downclockan zbog potrošnje baterije. 4 gb interne imaju obadva, useru vidljivo samo nešto oko 1.1 gb. Jedino Ajd malo jača baterija. Ja na običnoj senzaciji imam custom rom od senzacije Xe Beats i proc mi radi na 1.5 GHz. Dakle isti mob, a sutra mi stižu Slusalice. :) Expansion slot? Ako misliš na microSD utor, ima ga naravno..

coconut 02.10.2011. 12:02

Čisto informativno za druge. SGS2 mi je počeo švikati.
U zadnjih para dana mi se random gasi. Nemoguće je da sam ja to učinio dok mi je džepu ili torbici jer je dugme za uključivanje uvučeno unutar zaštitne maske.
Jučer nešto još neobičnije. Stavim ga puniti i nakon sat-dva čujem zvuk kao da je pun. Dođem do njega, a na ekranu poruka: "Pažnja! Temperatura baterije previsoka ili preniska bla, bla". Popipam bateriju, a ona užarena. Stavim ga puniti na podu. Sat kasnije, baterija hladna, ali se opet sam isključio. Upalim ga, a baterija se tek počne puniti kao da do sada nije ni bio na punjaču(?!). 2h kasnije ipak se napunio.
Mob je na defaultu i ništa nije dirano.

dean225 02.10.2011. 12:17

Sve ti je na defaultu? Nisi dirao kernel, custom romovi ili clock proca? Shit, ne vjerujem da ti se to događa. Za ova random gašenja nisam još čuo, bilo je random restarta. Uvijek sam imao ajmo rec prosjecan mob.. Od top mobova sam imao iphone 3gs (u ono vrijeme kao bio je predobar) i sad uzmem senzaciju.. To je stvarno top mobitel. Netko ce ga volit, netko mrzit. Ja nemogu vjerovat kako je to nekvaliteno napravljen mob. 1. imam sitnu liniju na ekranu, vjerovatno ju je dobio u dzepu jer na njega pazim kao oci u glavi. (prazan dzep bez kljuceva, kovanica itd.) 2. Baterija tesko smece
3. Citam na forumima kako se ljudima Volume button raspao, reko nemogu vjerovat, stisnem svoj bezveze 3,4 puta i ispadne cijela tipka van :)... Pa strano. Cestite inovatoru koji je onu veliku tipku napravio iz 2 dijela. Nesretan sam i nezadovoljan jer je skupa tehnologija unutra a stede na izradi i materijalu.

Izet Fazlinovic 02.10.2011. 13:09

Citiraj:

Autor coconut (Post 1989434)
U zadnjih para dana mi se random gasi. Nemoguće je da sam ja to učinio dok mi je džepu ili torbici jer je dugme za uključivanje uvučeno unutar zaštitne maske.
Jučer nešto još neobičnije. Stavim ga puniti i nakon sat-dva čujem zvuk kao da je pun. Dođem do njega, a na ekranu poruka: "Pažnja! Temperatura baterije previsoka ili preniska bla, bla". Popipam bateriju, a ona užarena. Stavim ga puniti na podu. Sat kasnije, baterija hladna, ali se opet sam isključio. Upalim ga, a baterija se tek počne puniti kao da do sada nije ni bio na punjaču(?!). 2h kasnije ipak se napunio.

ah dobro da nisam vraco na default svoj mob. ja imam darkyrom sa 2.3.5. androidom i imam problema sa signalom, samo dobijem sms da me netko zvao, i takoder mi se gasi sam od sebe, a imam pattern lock tako da tesko da mi se u depu otkljuca XD. a sa pregrijavanjem sam imao problema dok je gore bio 2.3.3., sad je sve OK sto se toga tice.

Codiac 02.10.2011. 13:54

dakle ekipica
button remaper kako se zove hard button koji ima ikonu povecala i koji pokrece defoltni browzer ?

dali mi netko moze skinuti flash 10.3 kao apk jer ga ja nemrem skinuti...

Codiac 02.10.2011. 20:35

sta nitko nezna ? :D

Juice 02.10.2011. 21:26

@Codiac- search

spawn 03.10.2011. 01:06

Citiraj:

Autor coconut (Post 1989434)

Stavi 2.3.4 stock firmware preko odin-a. Sve radi puno bolje.
Citiraj:

Autor Codiac (Post 1989490)
dakle ekipica
button remaper kako se zove hard button koji ima ikonu povecala i koji pokrece defoltni browzer ?

dali mi netko moze skinuti flash 10.3 kao apk jer ga ja nemrem skinuti...

http://www.multiupload.com/14AEQJBW3B ;)

Domagoj28 04.10.2011. 14:09

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1983282)
da nema bas postova o njemu al prodaju ga tri operatera spanjolski turski i hrvatski :D

moze se rootat

nis budem riskirao 750kn za takav telefon mislim da nije lose...

evo iskustva jednog vlasnika ,

Pod 1 ne budi n00b. Šalim se naravno, ali ovaj njegov menu nisam koristio ni 2 min. Fino si instaliraš ADW ili Launcher Pro i to je to.

Baterija traje 3 dana, sensationu 1.

Ekran je kapacitivan, dakle ne radi na pritisak vec na dodir. Nema razlike u primanju dodira između njega i sensationa.

Od modova, iskreno nisam ni gledao, ja sam ga samo rootao (da mogu maknit sve nepotrebne stock aplikacije koje dolaze s njim) i instalirao modani flash player (da mob podržava flash).
Ovih dana sam se mislio malo zezat sa portanjem CM7 na njega (izašao je za ideos, pa ga je pizdarija portati na ovoga).

Svakako za 745kn mob je win, nema laga, sve fino vrti, copilot navigacija radi sjajno, kvaliteta izrade je prokleto dobra. Bolja nego na većini mobitela u tom cjenovnom razredu, a i višem.

Najbolje ti je otic do nekog tele2 centra pa ga malo po ruci provrtit.

i pitanje dali uzeto
galaxy 3
galaxy 5
u8650

naglasak da mi je to drugi mob i htio bi malo prostudirati android (tu je u8650 u dosta vecoj prednosti jer ima 2.3.3)

Dobar dan.
Nekoliko pitanja jedne neznalice :
Modani flash - što to znači i kako doći do njega?
Da li je moguće otvoriti sadržaje na web stranicama koji su u flesh-u pomoću modanog flesha??
Hvala

Codiac 04.10.2011. 15:46

poz

modani flash znaci da je netko modificirao flash app tako da radi i na arm6 procesorima a ne samo na arm7 i novijim
ja ga imam skinutog budem ga uplodao danas sutra cim uhvatim vremena, to znaci da se moze gledati sve sto je u flashu .

lp

Domagoj28 05.10.2011. 07:25

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1991201)
poz

modani flash znaci da je netko modificirao flash app tako da radi i na arm6 procesorima a ne samo na arm7 i novijim
ja ga imam skinutog budem ga uplodao danas sutra cim uhvatim vremena, to znaci da se moze gledati sve sto je u flashu .

lp

Dobro jutro.
Hvala na brzom odgovoru, pa kad uhvatite vremena....

Pozdrav

beli14 09.10.2011. 11:41

Sony Ericsson X10 mini

ovako, imam doticni mobilni uređaj kojeg pokreće Android 2.1.

Ima li koji drugi Android tipa 2.3 ili 3.0 za moj mobitel? na Sony Ericsson stranici nema, al vidim na YT kako se mobitel pokrece na tim Androidima.

Kako da nadogradim telefon? I gdje da skinem neki od ovi Androida?

hammer_of_thor 09.10.2011. 12:19

3.0 sigurno nema, bar ne u iole funkcionalnoj verziji.

A za Froyo i Ginergread ga moraš rootat i staviti costum ROM.
Sve što trebaš imaš na XDA

beli14 09.10.2011. 16:47

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1994792)
3.0 sigurno nema, bar ne u iole funkcionalnoj verziji.

A za Froyo i Ginergread ga moraš rootat i staviti costum ROM.
Sve što trebaš imaš na XDA

U redu. A gdje da skinem Froyo ili Ginergread? Koji je bolji? I kak ga rootat i staviti custom ROM? .... nisam bas neki strucnjak za android i slicno

hammer_of_thor 09.10.2011. 16:53

Odi na XDA, nađi podforum za X10 mini i proučavaj.
Rootanje i stavljanje costume ROMa nije stvar za početnika ali nije ni teško, samo treba malo proučiti postupak, a na XDA ima tutoriala koliko ti srce želi.

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=723

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:23.