PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Links.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=158183)

Keyser Söze 04.01.2019. 17:20

hvala momci na objasnjenjima

mamutarka 08.01.2019. 13:28

jedno dobro iskustvo s njima

na trešnjevci, išao APP metodom dal mi može otvorit artikal prije kupovine, na moje čuđenje čovjek kaže nema problema

i to artikal zatvoren folijom (G Pro Wireless)

nakon fijaska za crni petak ostao ugodno iznenađen ovim prodavačem :D

vcendaki 09.01.2019. 10:41

meni obično uvijek otvore sve šta pitam (links pula) i ok su bar trenutačna postava dok se opet ne zamjeni osoblje.

znam da sam prije 2 god. imao problema sa nekim djelatnicima u linksu vezano za otvaranje monitora i paljenje jer ne volim da mi uvale monitor sa mrtvim pixelima

jer ovisno o proizvođaču ako je više od xy mrtvih piksela onda prihvačaju reklamaciju i dobiješ novi ako je 2-3 ne dobiješ to se smatra prihvatljivim.

pa smo se tamo natezali malo bilo je spika oni ne mogu to otvarati i paliti jer se ne može onda to složiti kako je bilo bla bla bla

pa sam se ponudio da ću im ja složiti nazad u kutiju pa su nekako upalili hehe

Immortalis 09.01.2019. 11:38

Takve stvari mi je najsigurnije kupiti online/platiti online i u 2 tjedna ako sta ne bude valjalo, vratim im, pa nek se oni dalje zafrkavaju s tim.

Bubba 11.01.2019. 15:28

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3264768)
jedno dobro iskustvo s njima

na trešnjevci, išao APP metodom dal mi može otvorit artikal prije kupovine, na moje čuđenje čovjek kaže nema problema

Jedan mladji covjek u poslovnici na Tresnjevci, tamo u podrumu, je raskupusao predamnom valjda 10ak mehanickih tipkovnica dok nisam nasao neku koja bi mi odgovarala.

Tako da sto se toga tice - svaka cast.

X-Plosiv 12.01.2019. 13:28

Citiraj:

Autor Immortalis (Post 3265121)
Takve stvari mi je najsigurnije kupiti online/platiti online i u 2 tjedna ako sta ne bude valjalo, vratim im, pa nek se oni dalje zafrkavaju s tim.

Ovo.

Trenutačna postava u Linksu je sasvim OK, što se tiče Pule.

dakky 16.01.2019. 20:43

Jedno pitanje - da li još uvijek vrijede one Links kartice (za Links klub) i dodatni popust kod kupovine? Ako netko zna...

Overclock_freak 16.01.2019. 22:03

da rade

MadManBD 23.01.2019. 08:21

Jedan komentar koliko su im dobre cijene za be quiet! proizvode nasprama jednog drugog ducana u zg i ne mogu vise komentirat im na fejs stranici :D

panasonic 23.01.2019. 08:46

Da, stvarno je čudno što ti ne dopuštaju da na njihovom profilu reklamiraš druge trgovine.

FRipper 23.01.2019. 09:30

Bas sam vidio to...

Moras malo bolje usporediti cijene pa onda komentirati. Gledas u uziju cijenu za obicnu verziju a u linksu za pro verziju... nisu to isti hladnjaci sto ti gledas ;)

MadManBD 23.01.2019. 12:29

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3269868)
Da, stvarno je čudno što ti ne dopuštaju da na njihovom profilu reklamiraš druge trgovine.

Nigdje u komentaru nije navedeno ime druge trgovine, stoga ne reklamiram drugu trgovinu.

@FRipper uf da u pravu si, nisam skuzio, al svejedno je koliko, 40-50 kn razlike :)

epvpalucard 30.01.2019. 08:21

Eto kupio od njih tipkovnicu gamdias hermes lite i nakon manje od godinu dana space tipka neradi kako treba,dali mi itko moze reci na sta sve gledaju za reklamaciju?dali bih bilo pametno da tipkovnica bude 100% cista?Mislim relativno je cista ali ako su sjebani bit ce apoteka ako treba

Morpheous 30.01.2019. 11:52

Citiraj:

Autor epvpalucard (Post 3271945)
Eto kupio od njih tipkovnicu gamdias hermes lite i nakon manje od godinu dana space tipka neradi kako treba,dali mi itko moze reci na sta sve gledaju za reklamaciju?dali bih bilo pametno da tipkovnica bude 100% cista?Mislim relativno je cista ali ako su sjebani bit ce apoteka ako treba

Mislim da se podrazumijeva da tipkovnica neće biti 100% čista jer je to jedan od većih sakupljača prašine. E sad, eventualno ako si jeo sendviče godinu dana iznad nje onda je malo propuši. U suprotnom, ne vidim razloga da zezaju oko bilo čega drugog.

epvpalucard 01.02.2019. 04:24

eto dobio full refund :D

Immortalis 01.02.2019. 09:18

Sta je na kraju sa onom prijavom zbog black fridaya? :)

Mirkopoter 01.02.2019. 09:23

Citiraj:

Autor Immortalis (Post 3272593)

Ja još ništa nisam dobio od Mingo-a.

0v3rl0rd 01.02.2019. 17:47

Jedno pitanje:
naručio sam preko webshopa jedan SSD i danas mi je stigao na adresu, i naravno uz njega i račun.

Međutim na račune piše "OVO NIJE FISKALIZIRANI RAČUN".

Neka informacija o tome?

alengrosevic 01.02.2019. 18:10

Citiraj:

Autor 0v3rl0rd (Post 3272784)
Jedno pitanje:
naručio sam preko webshopa jedan SSD i danas mi je stigao na adresu, i naravno uz njega i račun.

Neka informacija o tome?

Ako je placeno pouzecem onda je normalno i racun ce naknadno biti fiskaliziran. Jer ne mogufiskalizirati ako ti ne preuzmes paket.

nino 01.02.2019. 18:43

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 3272790)
Ako je placeno pouzecem onda je normalno i racun ce naknadno biti fiskaliziran. Jer ne mogufiskalizirati ako ti ne preuzmes paket.

Placanje pouzecem za prodavatelja nije podlozno fiskalizaciji jer dobija transakcijski sredstva od dostavne sluzbe.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

FRipper 01.02.2019. 19:01

@0v3rl0rd

jesi ti siguran da gledaš račun? Jer koliko sam vidio, to se piše na ponudama a ne na računima.

Exy 01.02.2019. 21:04

Citiraj:

Autor 0v3rl0rd (Post 3272784)
Jedno pitanje:

Neka informacija o tome?

"U Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom iza čl. 27. dodan je članak 27.a prema kojem ako od 1. siječnja 2019. godine obveznik fiskalizacije, neovisno o razlogu, prije izdavanja računa izdaje dokument na kojem navodi podatke o plaćanju (narudžbenica, ponuda, predračun i sl.), na tom dokumentu mora vidno pisati napomena "OVO NIJE FISKALIZIRANI RAČUN"."

:D

btw to može pisati i na računu, ako je uplata bila na račun direktno ili karticom.

nino 01.02.2019. 22:29

Kartica se fiskalizira.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

RAUL 03.02.2019. 08:55

Citiraj:

Autor Immortalis (Post 3272593)

Jos MINGO radi na tome.Kaze mi buraz da ce on poslati u ministararstvo pozurnicu jer je proslo vise od 30 dana a za upravni postupak je rok 30 dana.

Evo povratna informacija za sve one koju su prijavili Links MINGO-u, za onu prevaru Black Friday ,nazvati ce vas iz Linksa kako bi vam ponudili nagodbu jer ih je MINGO nagazio.Ocekujte telefonski poziv ovih dana.Moja preporuka svima onima koji jos nisu prijavi Links da ih prijave na https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp cisto da znaju da ne mogu vozati potrosace.
Zakljucak je institucije rade svoj posao.....

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3263255)
Hebote pas, anemicni .... :lol2: Oces da te netko za glavu skrati, di ces na IT forumu ovako sta izjavit :D

Spavas li mirno @silver_tip👌👌👌😂😂😂

darkydark 12.02.2019. 11:01

Zvali i mene, samo im nešto dugo treba da natipkaju ponudu :)

Za sad je 68 dana prošlo od prijave.

Pupo 12.02.2019. 11:19

Dal vrijedi prijava retrogradno toliko?

RAUL 12.02.2019. 11:24

Citiraj:

Autor darkydark (Post 3276060)

Bilo bi i duze da predmet nije stigao do ministra gospodarstva😂.Jbg nekada se ovi iz Linksa zamjere krivim ljudima😂😂😂Pomalo,ima dosta prijava pa treba vidti sto ponuditi😂
Citiraj:

Autor Pupo (Post 3276064)
Dal vrijedi prijava retrogradno toliko?

Ne kosta te nista poslati prigovor Links,pa ako ne dobijes zadovoljavajuci odgovor prijavi ih MINGO-u,ali nekako sam siguran da ce ti Links ponuditi nagodbu cim dobije tvoj prigovor.

Pupo 12.02.2019. 12:01

Eo da ti budem iskren, na Links sam već slao i imam prepisku, samo nisam na mingo proslijedio, neznam ni sam zašto nisam.

Citiraj:

Javi kako je prošlo i koliko će se isprsiti za popust.

RAUL 12.02.2019. 12:10

Onda slobodno otvori predment na https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp

Immortalis 12.02.2019. 12:44

Citiraj:

I, sta su ti ponudili?

darkydark 12.02.2019. 12:57

Pa popust je prihvatljiv, cijena za usporedivi artikl ista kao i za naručeni akcijski artikl svojevremeno

No meni bi ga u guzu mogla staviti kompatibilnost, no s obzirom da se radi o kupovini na daljinu, ne vidim neki problem :)

John Creasy 12.02.2019. 13:09

znači iskukam da sam htio ram (imam narudžbu odbijenu kod njih), pošaljem mingu i možda mi odobre ram po akcijskoj cijeni.. kewl

RAUL 12.02.2019. 13:28

Prvo moras poslati pisani prigovor Linksu pa ako nisi zadovoljan njihovim odgovorom, onda ide prijava MINGO-u.I nije da ces mozda dobiti, nego ces sigurno dobiti ako se pozoves na odredjene clanke zakona.

Citiraj:

Autor darkydark (Post 3276104)
Pa popust je prihvatljiv, cijena za usporedivi artikl ista kao i za naručeni akcijski artikl svojevremeno

No meni bi ga u guzu mogla staviti kompatibilnost, no s obzirom da se radi o kupovini na daljinu, ne vidim neki problem :)

Zar mislis da bi Links nakon ovoga radio probleme oko povrata:lol2:

John Creasy 12.02.2019. 13:31

jesam sad malo prije, pod njihovom onom kontakt formom - pohvale/prigovori, da se žalim na black friday/cyber monday, brojevi narudžbi, i to da sam ostao kratak za artikle jer sam mogao negdje drugdje uzet da sam znao da neće isporučit jer se moglo naručit cijeli dan.. i naglasio sam da znam da su prijavljeni MINGU zbog nezadovoljnih korisnika :D

darkydark 12.02.2019. 14:07

Ako netko misli prijavljivati ovo je txt moje prijave :)

Poštovani,
smatram da se tvrtka Links d.o.o. zavaravajuće ponijela prema meni kao potrošaču. Konkretno ZOZP, Članak 35., stavak 5.

Naime 26.11.2018. godine imali su prodajnu akciju koja je u gotovo čitavom zapadnom svijetu poznata kao „Cyber Monday“, Taj dan u jutarnjim satima napravio sam narudžbu na njihovim WEB stranicama. Odmah po njihovoj obradi ista biva uplaćena te s njihove strane potvrđena te su meni kao potrošaču putem dva maila dali do znanja da svoje artikle mogu očekivati kroz nekoliko radnih dana. Sama narudžba je kreirana oko 9:00 sati ujutro, uplata i potvrda artikala bili su finalizirani oko 10:30.

Zadnji dan roka isporuke koji su si sami zadali, odnosno 7 dana nakon inicijalne narudžbe, obavještavaju da ipak nešto nije dostupno te odbijaju isporučiti narudžbu u cijelosti.

S obzirom da je „Cyber Monday“ globalna akcija, na više stotina mjesta unutar EU mogao sam naručiti željene artikle, no svojim oglašavanjem, potvrdama narudžbe i dobavljivosti robe Links me doveo u zabludu o svojim sposobnostima i na prevaru me spriječio da svoj novac potrošim kod konkurencije.

Da su u bilo kojem trenutku tokom 26.11.2018., za vrijeme trajanja globalne akcije „Cyber Monday“, dali do znanja, meni kao kupcu, da neće biti u mogućnosti isporučiti sve artikle, štete ne bi bilo.

S obzirom da sam i sam bio u tom poslu u dvije različite tvrtke te radio na dva kompletno različita sustava, naprosto mi je nevjerojatno da njihov sustav ne poznaje osnovnu aritmetiku skidanja stanja te omogućuje naplatu i prodaju nedostupnih artikala te time svoje kupce dovodi u zabludu. Već bi sama naplata i oglašavanje nedostupnih artikala trebala biti sankcionirana radnja.

Prema praćenju internetskih foruma kao i njihove Facebook stranice, nisam jedini koji je oštećen na ovakav način i takvo ponašanje gdje izigravaju konkurenciju i svoje kupce je krajnje nedopustiv.

U privitku se nalazi jedan dio prepiske između mene i tvrtke Links d.o.o., kao i prigovor te njihov odgovor gdje čak nisu niti moje prezime uspjeli točno prepisati.

Ako je potrebno dostaviti još nešto od dokumentacije ili prepiske molim vas da se povratno javite.

LP,

RAUL 12.02.2019. 14:37

Aaaaaa ne pise se dobro Linksu, lavina se pokrenula:rtfm::fiju:

coconut 12.02.2019. 14:49

Bilo je i vrijeme, a ujedno je to poruka i ostalim IT muljatorima

Master_Hrc 12.02.2019. 15:00

Op, op, opa.....ajde super, bas mi je drago, nek ih nagaze, klošari....

RAUL 12.02.2019. 15:07

Evo javio mi buraz da su njemu ponudili misa u bijeloj boji, a on narucio u onoj grafit boji.Normalno odkantao ih je i rekao ako mu ne dostave identican koji je on narucio u grafit boji, da ide dalje sa prijavom kod MINGO-a i Agencije za trzisno natjecanje.

John Creasy 12.02.2019. 15:13

koliko dugo je čekao na odgovor?
čudno mi samo nešto, poslao sam im upit njihovom kontakt formom, a nisam dobio nikakav mail da je zaprimljeno

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:27.