![]() |
Citiraj:
Još nisi sročio odgovor? Sudeći po izjavi "da to nije nikakva nauka" stekao sam dojam kako ćeš u jednoj rečenici opisati projekt koji bi sasuo iz rukava za koji bi ti trebalo 5 minuta razmišljanja, olovka i papir. A ukoliko smatraš da su prozvodi te naravi preskupi, a imaš toliku razinu znanja, nitko ti ne brani, naprotiv, vjerujem da bi dobio i poticaj od države kad bi pokrenuo malenu manufakturu gdje bi za jako male novce nudio svojim proizvodom jako puno zvuka. Nisam čuo? Nema tržišta? Aha...to te muči? E vidiš, nije sve tako crno i bijelo kako se doima kad gledaš od strane konzumenta i nemožeš donositi takve zaključke. Nitko te ne tjera da kupuješ. I na boldano poseban komentar. Da si imalo u tim vodama, shvatio bi da je baš suprotno, kao što se da izvući i iz mog prethodnog posta. Za 1000-2000 kn se i ne isplati previše ulaziti u DIY, no za >500€ se daju napraviti takve stvari nakon kojih ti kupovna klasa tih vrijednosti izgleda smiješno, samo postoji jedan problem, a to je robovanje brandu. A to je upravo onaj gorki zalogaj koji moraš progutati i priznati da jedan neugledni monacor 165kep u neuglednoj kutiji svira bolje od b&w kutija koje nose brdo preporuka. |
Ošli 9.3 članu domina !!
Sutra, ako ne bude nekih neočekivanih problema, dolaze 9.2 :D |
Citiraj:
Kako radi kvadrature, tako i radi načina na koji ih slušaš (kao monitore). |
Citiraj:
18mm debljine je 77,49 kn za metar kvadratni. Dodaj ne to još 20% za rezanje na željenu mjeru i to je 93 kn za kvadrat. Za 250 kn dobiješ više od 2,5 kvadrata. Od toga napraviš brdo malih bookshelfova... |
Citiraj:
Juan ima dosta iskustva sa DIY, pa sam kaze da bez 2000 kn se ne isplati uopce upustat u bilo kakav projekt. S tim da on ima radionu, alat, znanje iskustvo. |
Tko je ono ovdje imao Q Acoustics 1020?! Jel normalno da je zvučnik pun damping materijala ko u priči tako da se kroz bas reflex vidi damp?! Mislim basa ionako ima ko u priči...
|
Citiraj:
Al sam išao logikom, da onaj ko kreće u nabavu mediapana za DIY projekt, doma već ima nekakav alat. Zvučnik nije nužno obuć u furnir, može se i farbat. Mada mi je furnir + lijepo lakiranje prehebeno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Malo se promijene afiniteti glazbe kad promijeniš sustav, barem kod mene. Nemam više potrebe za onolikim bassom. Slušam puno 80s pop rock glazbe u zadnje vrijeme. |
Basa se nebude nauživao od Diamonda 9.1 niti 9.2 tak da mu je skroz svejedno, tanki su i jedan i drugi
|
Citiraj:
Nije jasno o čemu pričaš, a još manje što želiš dokazati. Ja govorim o proizvođačima i pretjeranim cijenama malih zvučnika, a ti me napadaš sa DIY i stavljaš mi riječi u usta. NHF, ali zvučiš kao bahati klinac koji je napiknuo temu o kojoj nešto zna, pa sada forsira i gura to pod nos. Što se tiče DIY: izjava da se ne isplati ispod 2,000kn... Ne znam koliko imaš godina, ali vratio bih te jedno 15 godina unatrag kada sam bio u srednjoj školi kada smo si za 500-600kn sklepavali zvučnike s ivericom iz Furnira, jeftinijim Monacorima iz chipoteke i skretnicama prvog reda zalotanim "u zraku" jer nismo imali love za nešto bolje. Tada nije bilo PC zvučnika za 100kn niti "hi-fi" zvučnika iz Spartaka za 200kn/par, nije bilo bagatelnih Missiona u Ve-milu, već smo se znalazili kako smo znali i mogli. Bilo je jako ugodnih iznenađenja, a bilo je i promašaja. Ybga, nekad skuhaš dobar ručak nekad loš. Možeš stalno jesti u restaču, a možeš i doma složiti ručak. Može i za male novce biti jako fin. Ali sorry, ne daje mi se soma-dva-tri kuna i ne da mi se danima visiti kod stolara i po dućanima samo da bi Tebi nešto dokazao. :nono: To ću napraviti za svoj gušt kad mi dođe i kad ću imati love i vremena za tako nešto. Onda ću i prezentirati svoj rezultat... ili promašaj. |
Citiraj:
Evo, upravo preslušavam 9.2 i imam dojam da puno lakše dišu ovoj sobi nego 9.3. Daju puno više detalja na nižim glasnoćama, čak i bassa. Preslušao sam tek par pjesama, sve FLAC. Tina Turner - Simply The Best, Billy Idol - Hot In The City, Eyes Without A Face te Igru Bez Granica. Zasad sam fakat zadovoljan :goood: Razlika je očita, kao da svaki ton ima više preciznosti i kontrole. Edit: Razliku u veličini zvučnika uopće neću komentirat :D http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_df5ac8b7.jpg |
Citiraj:
makar je i tada bilo prilično bagatelnih gotovih entry zvučnika, ali isto tako i puno manje dobavljivog diy materijala uključujući i same drivere, tj. samo monacor ili lažni dynaudio iz plavog oglasnika :) |
filko kakve su to krpe?!??!?!?!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
bilo je tu svega... kefane code 7 su tad lovorike skupljale, a isto su bile cheap, pa i mali 10/13cm jpw (610i sam imao), tak da se moglo proći isto kao i danas, da ne pričam o sh ponudi. jednostavno su upitni rezultati kod samogradnje bez pretjeranog iskustva i sa malo para... samo pogledaš na cjenik indana line-a i odmah ti je jasno sve :) |
Citiraj:
I to sto se ste vi sklepavali prije 15 godina za 500 kn vjerujem da nije bas imalo puno veze sa hifijem. |
Citiraj:
Kad skupim opet nešto love, kupit ću Rondo Standard. Nego, još jedno tehničko pitanje. Imam A+B na pojačalu, taj B je označen kao Speaker Remote i na njih sam eksperimentalno spojio visokotonce. Naime, gledam malo po netu, za taj A+B piše min 8 ohm, dok su ovi Diamondi 6 Ohm. Jel bi tu moglo doći do kakvog "šljusa" s vremenom, preoterećenja pojačala? To je Bi-Amping koliko mi je poznato?! Tako spojeno, zvuk je još čišći. Sad nekako razmišljam da prodam ove Van Den Hul Hybrid Sky-Line i kupim 4 seta istih kablova, pa da ih upogonim tako za stalno. |
Sječam se moje samogradnje s Westrama koje su koštale 130 kn/komad i Monacora DT 99 100 kn/komad, a skretnica me ispala skuplje od oba zvučnika, a o finišu da i ne govorim.
Svakom zagriženom ljubitelju glazbe preporučam samogradnju (za prvi put naravno neki provjereni projekt) ako ima vremena, živaca i volje za učenjem, jer u samogradnji pa i na nekakvom klonu se jako puno nauči.:) Juan: Upravo to |
Citiraj:
|
Citiraj:
Odgovor tipa: takva i takva kutija, tih i tih dimenzija radi..., skretnica tog i tog reda, dodano to i to zato jer...i na kraju, to bi trebalo zvučati tako i tako. I ne, ne smatram da će razina moje imovine i (ne)znanja dati težinu mojim postovima, niti ćeš izazvati moje podrugljive komentare na tvoje pokušaje provokacije. |
Citiraj:
Znači, na pojačalu imam 2x izlaze za lijevi zvučnik i 2x izlaze za desni zvučnik :chears: Thnx na infu |
Citiraj:
|
Da, ali svejedno koristiš "jedno pojačalo" isti K. De pošalji na PM cijenu kabela i koje su dužine?! :-)
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
fliko prvo zguglaj biamp/biwire i nakon toga ostavi se te cijele priče i uzmi rađe poštene stalke... http://www.audiofil.net/oglasnik/vie...50288966844172
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Baš sad slušam Celine Dion - My Love Ultimate Essential Collection (2008) (FLAC). Reprodukcija vokala je WOW, cijela zvukovna slika odlična. Pogotovo u pjesmi A New Day. Opet ste bili u pravu u vezi veličine zvučnika/veličina sobe. :respekt: |
Citiraj:
I cemu cijelo vrijeme istices "FLAC", kao daj je to do sada nesto nevideno |
Citiraj:
Ostalo neću komentirat. :respekt: |
Ima netko slucajno kakav jeftiniji gramofon na prodaju? nesto do 100 eura. Ili mozda kakvu preporuku na neki gramofon po oglasnicima :)
|
Daj pogledaj na njuškalu, mislim da je netko prodavao neki Pro-ject za nekih 100-150 jura.
|
Citiraj:
http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...3-oglas-914752 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@Fliko
Ne uzimaj one rondo stalke jer ne ne vrijede apsolutno nista. Novi su cca 800kn, polovni po 450, a realno vrijede 120 kn. Limeni stalci koji zvone ko limene kante. Gornja/donja ploča, mislim da je 4 mm. Misli da je Juan radio stalke i da su slike tu negdje u temi, pa malo potraži.. Ima jedan čovijek u Rijeci koji ti radi stalke, trebao bi negdje iskopati njegov kontakt, za 700 kn dobijes stalke od 22kg/kom. Ploče po 12 mm. |
Citiraj:
@ srale Daj, molim te, ako možeš nabavit. Trebat će mi stalci kroz jedno vrijeme, kad se love skupi. Edit: Top ponuda Ronda su 10mm ploče .. Zar fakat treba "pretjerivat" sa tih 22mm? :D Koliko bi uopće koštali takvi? :stoopid: I da, htio bih da se orijentiramo prema sadašnjim stalcima koje imam, ne bih odmah uzeo TOP ponudu nečeg, nego neki "bang for buck" stalak. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:45. |