PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Garancije, povrat novca, zamjena robe... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355)

Moree 24.01.2010. 22:27

Pohvalio bi Links u Osijeku da su mi zamjenili mis bez problema.
Dosao u trgovinu kupiti MX518. I vidim Razera Diamonbacka 3g i malo se neckam i nakraju uzmem Razera. Nakon 7-8 dana mi pocne skripati lijevi klik i ja im to odnesem. Bez problema su mi ponudili zamjenu. Cak su mi nudili DeathAdera koji je skuplji 100tinjak kuna. Ja reko pa nisam sada ponio nista kesa, Kazu nema problema to ce oni izravnat. Ja reko ma znas sta, doso sam prvi put po Logija daj mi ga sada i gotovo. Eto stvarno pohvalno

JuVe 24.01.2010. 23:21

Citiraj:

Autor borny (Post 1549088)
može li se škljocanje hard diska reklamirati? naime, kad palim i gasim komp u kojem je 640gb barracuda 7200.11, čuje se prilično glasni škljocaj, to nisam još nigdje čuo...
komp nije moj, a hard ima račun i garanciju u hgspotu (kupljen u 3mj prošle godine).

možeš napravit neke testove sa specijaliziranim alatima za testiranje diskova... ako oni pokazu da je disk imalo neispravan, prilozi to uz reklamaciju i vjerojatno ce ti priznat

Old Iggy 24.01.2010. 23:36

Citiraj:

može li se škljocanje hard diska reklamirati?

Nema posebnog razloga za to.

gog 25.01.2010. 11:07

Citiraj:

Autor Halos (Post 1546548)
:D

Očito ništa.

Ma bed mi je jer sam dečku(burazovom frendu), vec obecao da cu mu prodat ploču, ali sa kutijom, garancijom i to, jer mi je frajer iz ADM-a rekda da cu dobiti novu ploču, pa sam mislio da se podrazumijeva. :(

Nemam druge...nego otić po nju. A sad ju nemogu niti probat bez proca i svega...

Traži sve što si dao na servis. A novu garanciju moraš dobiti po zakonu...

WraGG 25.01.2010. 11:18

Prije ravno godinu dana susjed uzeo LG 37LF65 LCD TV u HGspot, poslovnica Metkovic. Pri kupovini a i na racunu je jasno naznaceno da uređaj ima DVB-T prijemnik. Kako nismo mogli uloviti digitalni signal niti prebaciti u DVB-T mod, posaljem mail LG-ovom supportu i zamolim ih za pomoc na sto mi oni odgovore:
Citiraj:

Poštovani Gospodine,

Hvala što ste kontaktirali LG Electronics.

Ne možete naći digitalni signal jer Vaš televizor nema ugrađen digitalni tuner. Da biste primali digitalni signal trebate kupiti eksterni tuner - SetTopBox. Obratite se prodavaču.

S poštovanjem
LG Electronics
Jutros je susjed bio u HGspotu i ovi su mu odmah ponudili Vivax-ov dvb-t prijemnik. Jel ima smisla traziti drugi tv ili nesto slicno? Ovi kazu da ga mogu reklamirati, ali da bi procedura mogla potrajati. Koliko bi moglo potrajati, tj. koliki je zakonski rok?

Marchegianni 25.01.2010. 12:33

Prije par dana krepala mi Zotacova GF-ovka 8800gt. Naravno, kupljena u Vemila prije godinu i pol. Garancija vrijedi još pola godine,al ne znam šta oni sad mudruju da su Unus media? Pa to je treći put da mjenjaju ime! Navodno tako prodaju priču ljudima da nemaju što tražit kod njih jer oni kao nemaju veze s vemilom,samo su kao otkupili njihov logo. Jel' ko zna tko je tu lud?!?!

mymoon 25.01.2010. 18:11

Marchegianni, ti si pao sa marsa? :D
pročitaj samo zadnjih par stranica ovog topica, sve će ti biti jasno...

Halos 25.01.2010. 18:55

ja evo danas pokupio svoju P35-DS4 sa garancije, točnije iz ADM-a. Ugl., dobio sam novu garanciju, odnosno garanciju 24 mjeseca, ali sam ploču dobio BULK sa par kablova i to je to, nije mi se dali natezat više, jbg., šta je tu je..bitno da je nova ploča...a glupo je to sto sma predao full bundle, a dobio 2 sata kabela :D

koma, sve idu u bananu

Chuby 25.01.2010. 19:01

Citiraj:

može li se škljocanje hard diska reklamirati? naime, kad palim i gasim komp u kojem je 640gb barracuda 7200.11, čuje se prilično glasni škljocaj, to nisam još nigdje čuo...
komp nije moj, a hard ima račun i garanciju u hgspotu (kupljen u 3mj prošle godine).

ionako ce prije ili kasnije vjerojatno na reklamaciju :(

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=134431

Edit: zanemari nisam vidio da si vec postao tamo :(

borny 25.01.2010. 21:36

Citiraj:

Autor JuVe (Post 1549167)
možeš napravit neke testove sa specijaliziranim alatima za testiranje diskova... ako oni pokazu da je disk imalo neispravan, prilozi to uz reklamaciju i vjerojatno ce ti priznat

koji su to alati?

mymoon 25.01.2010. 22:11

svaki disk (brand) ima svoj besplatni alat, potraži na stranicama proizvođača.
također hyren's boot cd ima sve što ti treba za dijagnostiku.

Alfa_R 25.01.2010. 22:43

Citiraj:

Autor borny (Post 1550048)
koji su to alati?

SeaTools za sigejta.

gaggo 27.01.2010. 17:32

Evo imam i ja neka pitanja... Jel bi mi uvazili garanciju na proseor koji mi je pregorio zbog kloka??Taj cpu je kupljen 2008 za 800kn, jel bi dobio sad nazad isti taj procesor,ako bi naravno prihvatili garanciju,il ako ga nemaju nikako da mi daju drugi u vrijednosti od 800kn??
hvala unaprijed

Burko 27.01.2010. 17:55

Citiraj:

Autor gaggo (Post 1552035)
Jel bi mi uvazili garanciju na proseor koji mi je pregorio zbog kloka??

http://www.pohrani.com/f/K/jK/1KO3Gq2h/blink.gif http://www.pohrani.com/f/18/K1/tQXTSkC/no.gif

mislim, pazi logike pitanja. dakle, skurio si procesor, naponom. sta mislis, jel' procesor radio u uobicajnim radnim uvjetima?
ili ako pitas drugo, da li "oni" mogu skuzit da je procesor skuren. sad se vracamo na onu temu di su se pljuvali svakojaki servisi, a kao ne postoje ljudi koji slucajno (namjerno) nesto skure. ma jok...........

Mr.Ex.President 27.01.2010. 17:59

Citiraj:

Autor gaggo (Post 1552035)
Evo imam i ja neka pitanja... Jel bi mi uvazili garanciju na proseor koji mi je pregorio zbog kloka??Taj cpu je kupljen 2008 za 800kn, jel bi dobio sad nazad isti taj procesor,ako bi naravno prihvatili garanciju,il ako ga nemaju nikako da mi daju drugi u vrijednosti od 800kn??
hvala unaprijed

Pregorio zbog kloka? Definiraj malo šta, kako i zašto...

I po mogućnosti im nemoj to reć, ne spominji ništa šta ima veze s klokanjem, biosom, voltažama i ostalim. Reci samo da je sve radilo do navečer, a da se ujutro nije htjelo upalit:) Ovisi na koga naletiš i ovisi šta si točno napravio, al mogli bi to proć... A kad i ako prođe, onda vidi šta će ti ponudit pa dođi da popričamo o tome:D

gaggo 27.01.2010. 18:15

a to sam htio znati samo onak informativno:D nije se jos dogodilo

maX 27.01.2010. 21:43

Citiraj:

Autor gaggo (Post 1552066)
nije se jos dogodilo

Interesantno...

Dizel 27.01.2010. 21:49

Citiraj:

Autor gaggo (Post 1552066)
a to sam htio znati samo onak informativno:D nije se jos dogodilo

Mislim da bi trebao imati dosta znanja da bi ga spalio uz sve te silne senzore i ogranicenja u samom procesoru/maticnoj ploci.

Alfa_R 28.01.2010. 01:27

Sto se tice "sumnjivih" radnji - ne nije ni moralno ni zakonski uredu.... Zbog takvih mi sa normalnim reklamacijama imamo problema (ili oni su izlika prodavacima kao se gleda)...

A sad malo o overklokingu - moje vidjenje stvari situacije kakva je danas..

Ako gledamo striktno zakonski (jer, eto, vadimo se na zakon kad treba izvuci placenu svotu za grafulju ili proc) - nema se pravo. Overclock nije pod garancijom.

Posto oni nemogu otkriti jeli klokano ili ne - ostaje da sami procijenimo - dali se pridrzavati zakona uvijek ili se praviti grbavi i pridrzavati se samo kad to nam pase..
Dali je moralno - s sad - proizvodjaci poticu overclocking. Cak i u driverima daju i hvale se tim. Istovremeno ustupljuju svoje grafe i prockase testerima koji ih klokaju i ovi sretni.
Dali je moralno ako proizvod odapne ili ne - upitno je. Oni nas poticu da to radimo, hvale se s time da nam prodaju proizvod.

Evga npr. daje garu na to za svoje grafe koje zbog njihovog odlicnog suporta i garancije (clock, zamjena coolera itd) kostaju vise.

Lud76 28.01.2010. 01:53

Ako covjek imalo zna sta radi nema sanse da spali bilo kakvu komponentu + ovo sto Dizel kaze

zwo 28.01.2010. 14:42

Kupih jucer mis u Linksa u ST-u, i mogu li dobit povrat novca ako nisam zadovoljan prozvodom?
Kolko znam zakon se mjenjao, a prije je bilo moguce dobit povrat novca samo ako si kupio na "daljinu", pa jel to i sad vrijedi ili?

dUG1 28.01.2010. 15:17

Dear Mr. ...

Thank you for contacting Logitech Customer Care.

I would like to inform you that we are unable to issue replacements for our customers in Croatia due to some unavoidable circumstances, I would set the status of this case as pending until we have received updates coming from our headquarters.

If you have any other concern regarding your product, feel free to email us back. You can also visit our website at www.logitech.com.

Note: If you are using Spam Blocker tool, please turn it off or make sure that you can receive e-mail messages from '@mailca.custhelp.com'

Kind Regards,

Esdee A. Ureta
Logitech Europe SA
European Customer Care

Dakle, prica je ovakva - sve sam sredio sa Logitech USA u roku 2-3 dana i od tada cekam odgovor "njihovih kolega iz Europe".
Kao sto se vidi, nije bas ohrabrujuce.

Lud76 28.01.2010. 15:23

Citiraj:

Autor zwo (Post 1552993)
Kupih jucer mis u Linksa u ST-u, i mogu li dobit povrat novca ako nisam zadovoljan prozvodom?
Kolko znam zakon se mjenjao, a prije je bilo moguce dobit povrat novca samo ako si kupio na "daljinu", pa jel to i sad vrijedi ili?

Novce neces dobiti sigurno od njih, eventualno ako budu dobre volje ili ako si uvjerljiv mozes vratiti mis i uzeti nesto drugo za te novce koje si im dao za mis

Alfa_R 28.01.2010. 16:27

Citiraj:

Autor Lud76 (Post 1553060)
Novce neces dobiti sigurno od njih, eventualno ako budu dobre volje ili ako si uvjerljiv mozes vratiti mis i uzeti nesto drugo za te novce koje si im dao za mis

Ako se moze pakovanje vratiti u prvobitno stanje, naravno....

chief_wolfinjo 28.01.2010. 16:31

Citiraj:

Autor zwo (Post 1552993)

znam da postoji zakon da od dana kupnje imaš 7 dana rok
da vratiš proizvod ako je proizvod neispravan. e sada nisam zicer
dali to isto vrijedi ako nisi zadovoljan. trebao bih pogledati zakon.....

nadam se da će uspijeti. :chears:

zwo 28.01.2010. 19:04

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 1553174)

Uspjelo je.:chears:
Uvjet je samo da imas sav bundle i ambalazu i da je u istom stanju kakav je i kupljen, mada nisu toliko ni gledali ali eto.:)

Alfa_R 28.01.2010. 23:39

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 1553174)

Nope. Zakon definira samo kupnju na daljinu i samo tako kupljeno mozes vratiti ispravan/neispravan i traziti pare nazad...

Citiraj:

Autor zwo (Post 1553356)
Uspjelo je.:chears:
Uvjet je samo da imas sav bundle i ambalazu i da je u istom stanju kakav je i kupljen, mada nisu toliko ni gledali ali eto.:)

Odlicno. :)

Losa strana toga je - sad ce netko dobiti misonju kojeg si ti vec papkao :(
To je dvosjekli mac pakiranja koja moras razbiti da bi izvadio proizvod...

warlock25 29.01.2010. 20:00

Kupio sam grafu 5850 na crno bez garancije ali ima onu naljepnicu od microline-a.

E sad mogu li ja nju odfurat u microline reklamirat?

Pise na naljepnici garancija 2 god.

Nemam racun samo tu naljepnicu

Hrjax 29.01.2010. 20:07

Sumnjam da ce ti bez racuna poslat garanciju.
Inace,za vas koji ste se reklamirali kod Logitecha,za koliko su vam odgovorili na vas drugi mail? (mail u kojem slikate/skenirate proizvod/racun itd)?

Gilbert5 29.01.2010. 20:11

Sa logitechom mislim da ce biti gotovo, kao što je neki dan i jedan kolega potvrdio. Previše je to njih koštalo, jer se jako muljalo.

A za microline, najbolje bi ih bilo nazvati i pitati, ali mislim da garancija vrijedi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:34.