![]() |
Citiraj:
Pozlatile ti se ruke, svaka cast! |
Prekrasno sve, okoliš, to što si uredio, sve....
|
Kao se drzi ova umjetna trava/tepih? Im ali kakvih problema , kako je odrzavanje ? (Ja planiram jedan dio ispred kuce stavit to - gdje mi sunce tolko przi a nemogu provest zaljevanje do t elokacije pa mi prava trava brzo izgori/ne uspjeva).
|
Zelim odvojiti jedan dio dvorista od turista s necim sto bih mogao lako pomaknuti kasnije.
E sad, gledam one drvene panel ograde u Bauhausu, problem je sto su samo 180 cm. Ja bih ipak nesto vise, idealno bar 220 cm. Treba mi sve skupa nekakvih 6 metara duzine. Nisam nesto vican s alatom, ali mi se cini da ce tu trebati sam svoj majstor. Ima li tko kakve ideje? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Najveći problem su borove iglice koje se vole zabiti u nju pa je malo zeznuto to očistiti. Inače 2-3g kao nova je. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Umjetnu travu imam doma, skoro 10 godina. Koliko para toliko muzike. Ove kvalitetnije i skuplje trave se drže odlično, čak i na suncu i na svemu. Kad smo je stavljali 2016/17 znam da je bila neka turbo cijena tipa 200+ kn po m2. |
Trava će biti dobra koliko je kvalitetno odrađena priprema. Treba ubaciti mrežicu protiv krtica (ako ih nema sad, ne znači da ih neće biti), dobro poravnati i sabiti zemlju, staviti agro/geotekstil od ruba do ruba, tek onda ide trava koja se učvrsti klinovima. Moja će uskoro van iz dvorišta, nervira me čišćenje lišća i govana od životinja.
|
gledam po jisku i slično ali možda sam trubast - tražim neku protukliznu foliju ili podlogu koju mogu rezat na mjeru, da stavim na radni stol na kojem kanim lemit / popravljat uređaje itd. da ne sjebem radnu plohu od stola. složio sam si radni kantunić u "polivalentnoj" prostoriji da ne moram više čamit u smrdljivom podrumu dok nešto radim.
https://i.ibb.co/LXvFQrQ9/IMG-20251102-150428.jpg ovo bi još naknadno malo nadogradio sa policama koje bi uvidao u sam stol, da ne diram zid i da mogu pomaknut po potrebi, a da sadržaj ostane isti. |
Ja sam za tu namjenu uzeo komad gume glatke. Imaš u bauhausu na metre, pa koliko ti treba.
https://www.bauhaus.hr/gumeni-otirac...oga/p/29037003 Jedino što smrdi ispočetka :D |
https://www.chipoteka.hr/podloga-za-...-mm-6040002232
Pogledaj ovo. Služi baš za to što ti treba, rezucknje, lemljenje, lako se čisti. Imam je već godinama i izgleda ko nova. Različite dimenzije. |
Ja sam za stol u radionici uzimao linoleum, prodaje se na metre u butigama o' tapita.
|
Vidio sam da se ovdje spominjale pufas pufa term ploče. Kako se to čudo spaja i gleta? Kao Knauf?
Imam na jednom malom dijelu kupaone Knauf zaljepljen na zid i sad nakon nekog vremena izbija malo žutilo od vlage kroz boju a tu se nalazi jedan prozor koji prebacujem na drugo mjesto pa sam taj dio knaufa koji je zalijepljen na zid mislio zamijeniti sa ovim pločama. |
Citiraj:
i opet doom ima najbolju ideju. ona crna guma iz bauhasa mi djeluje previše pjenasto. linoleum je možda i najbolja opcija, odrežem na dimenziju stola i začavlam. :D:D ujedno mogu to stavit unutar ladica i ovog dole ormarića da ne bacam alat direkt na namještaj, a i tu će biti razne bočice i ampulice s kemikalijama. kad skoknem u pevec po neke sitnice ću se valjda sjetit i to pogledat. tnx |
Za lemljenje
https://tinyurl.com/yeyujpbh |
Citiraj:
Odlično izolira. Sad moje pitanje. Imam garažu koja je uska. Svako toliko netko od nas opizdi vratima auta o zid garaže prilikom otvaranja i razbije vrata, pa budući dolazi novo auto, sad bi obložio taj dio zida sa nekom gumom. Jel imate kakve preporuke za gumu koja ne košta baš 30 eura po m2, a može izdržati udarac. Gledao sam bio neke podloške za tatami, 7 mm debljine, jel to ok? Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Ja sam stavio stirodur :D jeftino brzo efikasno ruzno
|
Pa ne treba ti na cijelom zidu, samo kontaktna površina. Možda da zalijepiš nekoliko polutki teniskih loptica, izgledalo bi fora, jeftino i nije gadno.
|
Citiraj:
|
je parksajd je.
nije da to koristim tako često, za zamjenu kondenzatora je OK. imam i jednu na vrući zrak ali nisam je još donio tu. |
A ajd, ako nije za čestu uporabu je ok. Ali ako ćeš ćešće raditi, preporuka je da uzmeš nešto ozbilnije...
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:42. |