![]() |
stigao aw3225qf i nisam se razocarao
mislio sam da cu primjetiti onaj ljubicasti ekran koji mi je bio najveci strah kod QD oleda, ali ga uopce ne primjecujem, a imam jedno malo pomocno svijetlo i drugi monitor do njega koji svijetli kod UE5 igri (oblivion i outer worlds 2)fps drop s 1440p fsr quality na 4k performance je otprilike s 120fpsa na 90, sta mi je jos uvjek dosta FPSa, i ako zatreba mogu upaliti frejm gen kao zadnju opciju |
Za ljubičastu crnu ćeš ipak trebati malo više svjetla, i to direktnog u ekran :D
Nije tako strašan prelazak sa 1440p na 4k, plus što upscale tehnike općenito rade bolje na 4k nego na 1440p |
Slažem neki “pametniji” desk setup za produktivnost. Uglavnom se sve vrti oko rješenja s dva ili više monitora, ali meni bi idealno bilo imati jedan izlaz jer koristim lap koji ima samo jedan izlaz direktno sa grafičke kartice.
U tom slučaju realno dolaze u obzir samo ultrawide modeli 32:9. Za konkretnu površinu bilo bi u redu valjda 57" kao zamjena za 2 x 32", no cijene Samsung Odyssey ili Arc su astronomske. Za cjenovno prihvatljivije rješenje najveći dostupni modeli su 49", koji praktički zamjenjuju dva 27" monitora jedan do drugog. Za oko mi je zapeo Titan Army G49E9R — na nekakvoj je akciji trenutno a i naišao sam na informaciju da koriste Samsungove panele. Specifikacije izgledaju više nego solidno. Ima li netko iskustva sa Titan Army brandom? +++ Dodatno, nakon par dana daljnjeg kopanja naletim na nešto zanimljivo: dual-monitor setup 2 x 32", ali jedan iznad drugog, gdje je donji monitor gotovo položen na stol, tj. pod jako malim kutom. Na prvu pomislim nepraktično je, zauzima hrpu mjesta na stolu, čudno izgleda a i kako uopće sjediti i gledati prema dolje? Ali nakon što sam pročitao članak na tu temu, moram priznati da ima smisla. Postoji nekoliko zanimljivih prednosti: ⦁ zapravo više ergo položaj glave, vrata i ramena, ⦁ manji strain očiju, ⦁ brži fokus jer se ne gleda lijevo-desno (što je veća udaljenost i traži zakretanje glave) nego gore-dolje, Vidite članak: https://note.com/suwash/n/n10eab7413091 Video na tu temu: https://www.youtube.com/watch?v=wgOOqPO1_68 Kako vam se čini ovo rješenje u praksi? Koristi li netko ovakav setup? |
Mogu samo reći これまで使っていたエルゴトロンHXでは天板背面ギリギリにモニターを固定できません。乗り換えが必要でした
Volio bih to isprobati. Inače ako probate zakretati oči do kraja prema gore,dolje,lijevo,desno - vjerojatno je prema dolje najmanje neugodno. Barem tako meni. |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:51. |