![]() |
dajte mi recite jel se isplati mjenjat ovog mog athlona 620 za x3 720 kojem se da otkljucat jezgra a i kloka se do min nekih 3,5 za razliku od mojeg koji nejde preko 3,1..
i jos jedna stvar, na maticnoj imam 8pin za napajanje al je upiknuti 4pin jer mi napajanje ima samo takav pa jel bi to predstavljalo kakav problem pri klokanju tog 720 s obzirom da cucla malo vise struje od sadasnjeg..? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel ima kakve veze ako sam u maticnu spojio sam 4 pinskim konektorom a inace ide 8 pinova? Jel ima kakav utjecaj na performanse? Pitam zato jer sam lijen kupit konverter :D (proc x4 640)
|
Citiraj:
|
Lagani upgrade..?
Svima čestit Božić!
imam Gigabyte GA-M55plus-S3G v2 maticnu plocu i na njoj x2 3600+.. nedavno sam stavio 4850 grafu pa bi probao naci kakakv proc da to nekako iskoristim.. sad.. gledam malo po trznici, po newsima, al nema bas neke ponude.. ono sto me muci je sto neznam koliko ide na ovu maticnu i isplati li mi se trazit neki proc za ovu maticnu i sto uopce da trazim.. sto se tice cijene, nekih 300/400 kn.. pa eto, ako imate kakav savjet ja vam jako zahvalan.. ili ako mozda prodajete nesto takvo javite se :) |
Koliko vidim da tvoja matična podržava sve am2+ procesore, jedan athlon II x2 250 ili 245 bi ti dobro dosašo ako ga nađeš polovnog.
Novi su ti u adm-u između 400 i 500kn http://www.adm.hr/index.php?cPath=25...bcf325d473a540 |
AMD x2 vs x3
Kao prvo, clockanje i otključavanje jezgri me ne zanima.
Zanima me da li win7 mogu u normalnom radu iskoristiti 3 jezgre, te da li je x3 stvarno brži sa manje cachea od x2? |
Bolje je jedna jezgra više nego više cache memorije uzmi x3
|
Znači tih 1.5 MB cachea je dovoljno?
|
da, dovoljno je
|
Kako se win 7 snalaze sa više jezgara? (jer kažu da ih mnoge aplikacije ne znaju koristiti)
|
Evo imam X3 445 i glede Wins 7 sve radi super i više nego zadovoljavajuće:)
aplikacije koje mogu iskoristiti sve jezgre rade normalno, isto kao i one koje koriste jednu ili dvije:) i više se isplati uzeti procesor sa više jezgri X3/X4. |
Upravo taj sam i mislio. Kako stoji s grijanjem?
|
Odlično, jako malo se grije
neznam kakav je sa stock hladnjakom, ali frend ima 435 lagano oc na 3.1 sa stockom i stvarno se malo grije |
pozz ljudovi...
jel mi se isplati sad kemijat i nabavljat am3 ploču i novi proc(phenom II x4)? oćel ti novi procesori(bageri,dozeri) što dolaze odmah biti za šire mase il će prvi biti za entuzijaste pa će trebati čekati još ? |
Upast će u klasu X4 i X6 Phenoma.
Najvjerojatnije neće biti kompatibilni s AM3, barem po onome što JF-AMD priča po forumima. Izgleda da BD ima drugačije zahtjeve što se tiče power managementa. Svi sadašnji procesori s DDR3 kntrolerom će normalno raditi na budućim AM3+ pločama. |
ček malo.... pa jel nije dosad bila priča da će novi procevi ici na am3 ploče? jel to znači da će trebati čekati drugu seriju novih procsora koji će moći na am3?
|
Citiraj:
Neće trebati čekati drugu seriju jer takvih neće ni biti :). Citiraj:
|
onda sam krivo skontao.... hvala na pojašnjenju...
|
Imam maticnu ECS-AMD 690GM-M2 i procesor AMD Athlon 64x2 4200+
Zanima me koji bi jaci procesor mogao staviti na tu maticnu ili bi bilo bolje kupovat AM3 maticnu i procesor?? Graficka je 4850 512. |
Najjači procesor za tu matičnu je x2 6000+
ne isplati ti se nabavljat ga jer ljudi drže visoke cjene. Bilo bi najbolje da uzmeš novu ploču i procesor, ali onda moraš uzet i ddr3, osim ako nađeš neku am2+ ploču preko oglasnika i na nju upikneš neki am3 proc |
Ok. Hvala na odgovoru
|
Athlon 64 X2 6400+ vs Athlon II X2 245
Ukratko, dok ih ima na trznici :)
prvi je mala trafostanica, drugi je slabiji za par sto mhz.. sto po vama? |
Athlon II, novija arhitektura, bolje preformanse po MHz.. Moze se clockat, ovom prvom je max oko 3,3 GHz.. Ovom novom nest ispod 4GHz..
Manje struje trosi, sto znaci da nece sprzit regulaciju na ploči.. A i usparat ces 15-20 kn mjesecno na racunu za struju.. Hladnjak ce ti se manje cut s novijim athlonom jer se manje grije... Cijene su pretpostavljam tu negdje, iako je prvom cjena pretjerana za bar 100 kn... Zato, moj bi izbor bio Athlon II X2 245 :) |
Neusporedivo brži i hladniji x2 245...
|
Citiraj:
|
Hvala decki, ovo je bilo rekordno :)
vec dogovorena kupnja hehe! |
Bok,
uskoro kupujem plocu i proc, za plocu sam se odlucio, ovu Asrockicu. Sto se tice procesora, jos se dvoumim. Nije mi potrebna neka posebna snaga, ali koliko citam Phenomi se potencijalno mogu otkljucati, a Athloni vise ne mogu, je li to tocno? Mislio sam uzeti Phenoma x2 550 u tom slucaju, ima li nesto isplativije? Hvala :) |
Ja sam bio u sličnoj dilemi nedavno, od tonu testova po netu zaboljela me glava dok nisam dobio phenoma x2 na probu i odmah se rješio svake dileme - Athlon x4 is meant to be played :D.
Gotovo u svim testovima (mojim) Athlon X4 šiša Phenoma X2, ima par igri koji profitira više od L3 cachea no ove novije stvarno sve više iskorištavaju multicore. Naravno, ako se igraš uopće :). Cijena im je tu negdje, Athlon malo skuplji al opet, 4 sigurne jezgre i s te strane mislim da isto ne bi trebalo biti dileme. X2 550 ove nove verzije teško da ćeš otključati, ako već želiš riskirati onda pikiraj na x2 555 BE, s njima još je relativno povoljna postotnost otključavanja. |
Citiraj:
edit: ups, sori tek sam sad skuzio da mislis na jezgre ne na multi. |
u svakom slucaju x4....prije par mjeseci sam nakon glavobolja s x2 5600@3.4ghz odlucio novi proc uzeti i kupio phenomaII x2 560....nikako nisam bio zadovoljan i posudio athlona x4 630 od lege, u CS5 razlika je poprilicna (odokativno 20-25%), na istom clocku (3.4ghz) osjetim poprilicnu razliku koja mi je itekako bitna jer na kompu svakodnevno obrađujem 100+ fotki, HDR-ova, panorama itd....bilo bi interesantno vidjeti kako bi se jedan phenomII x4 955be ponašao na nekoj boljoj ploči i ddr3 memi....ali i s ovim sam jako zadovoljan i cini mi se da mi je sada diskovlje usko grlo, vjerojatno cu u neki ssd uložiti....uglavnom ode ja u OT, moj glas za athlona x4
|
Pozz društvo
trebao bih savjet...nudi mi se ovaj procesor - athlon II X2 240 ali bez garancije 300kn ga cijeni lik...šta vi kažete |
To je ok, ako radi bez problema. Novi je negdje oko 400 kn, malo više.
|
Phenom II X2 550 vs. Athlon II X4 640
Koji je po vašem mišljenju bolji za uzet?
|
Nema razmišljanja! Athlon II X4 640. Više jezgri je uvijek bolje.
|
pa da....ali koliko sam ja upucen... pheon x2 se da otkljucati u 4 jezgre
|
Ali nitko ti ne garantira da ćeš ga otključat
|
Phenom II X2 550 cca 600 Kn. Athlon II X4 640 cca 750 Kn. Ako se Phenom otključa u X4 i budu stabilne jezgre onda je bolji izbor od Athlona X4. Kupi Phenoma II X2 (ako ti ploča podržava UCC). Ako se otključa u X4 onda ga zadrži, a ako se ne otključa onda odmah s njim u oglasnik.
|
Ako već želiš riskirati sa otključavanjem moj prijedlog ti je 555 BE model. Prelistaj malo temu sa otključavanjem, nas gro je bez problema otključalo taj model a i masovno se ljudi drugdje po netu hvale da im je uspjelo isto. Realno je očekivati da ćeš ga prije otključati nego ne ;).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:24. |