![]() |
Stock cooler;gledano u everestu : proc 25c, a jezgre 35 c u idlu, a u loadu naknadno provjerim
|
CPU host control treba biti iskljucen ili ukljucen i koja je razlika?Konfa iz moj komp...
|
kod mene nemozes ni dizati fsb ako je cpu host control ukljucen... iskljuci pa dizi.. moj ide na 2.8ghz stabilno na stock naponu i stock cooleru.. iznad toga nece zbog pada napona jer je srotex napajanje, a i grijao bi se.. u nekoj sam nedoumici, razmisljao sam o izgradnji vodenog hladjenja i danas naletim na topic na ovom linku, i ispada da mi se ne isplati radit sve to da bih skuzio da razlika izmedju 3ghz i 3.5ghz je u par postotaka... sta vi mislite?
http://www.tomshardware.co.uk/Intel-...iew-29816.html dok na ovom topicu je bas to objasnjeno ali na nizim taktovima, gdje vidim da gotovo i nema utjecaja na performanse... sto je takt veci to ispada da je razlika veca do neke granice gdje se ne isplati dizati takt jer je cache usko grlo... jbg http://www.tomshardware.co.uk/proces...iew-29707.html |
...evo moj na 3.3 radi pri 1.45v,hladnjak je neki slican box cooleru (cooler master),znaci nis posebno ,temp su oko 70 pri full opterecenju.
|
Ja si nabavio frezera pa mi sada e2160 radi na 3.2GHz, napon 1.36V (po biosu) a temperature u loadu ne prelaze 60c
|
Citiraj:
|
Pa ima Modecom od 500W. :D :D :D
|
Pa zar nije to napajanje negdje u rangu sa chieftecom 400W?
|
Citiraj:
|
Mislite li da je onda to napajanje preslabo za moju konfiguraciju i koje bi mi predložili (neko jeftino ali dobro)?
|
Da, preslabo je.
Nabavi si nekog Fortona 350W PNF... |
Sad radi na 2,8 Ghz, na def voltaži od 1.32 V. Pa da vidimo kako diše... :))
|
Bolje vrti Prime95...
Small FFT's...samo procesor gazi...Blend za memoriju... |
Danas sam probao koliko ide moj E2160 na def. voltaži. Zadnje stabilno bilo je 2,8 Ghz. Bilo je u biosu 1.32V.
Digao ga na 3 Ghz i sve ok. Ušao u Win i prošao SPI. Oko 21,5s. Pokrenuo Orthos i nakon 9s komp se ugasio. Restartao. Nakon drugog pokušaja, te isto nakom 9s, Orthos javlja grešku. U biosu podigao napon na 1.35V i sad već radi bez problema u Orthosu 45min, s temperaturama oko 55 C. |
:stoopid: već si to napisao dva posta više...
|
Ispravljeno. :)
Prime95 kažeš? Pa ne testira Orthos i memu? |
Pa testira...
Valjda gledaš jel ti procesor stabilan...zato ti pričam o Small FTT's-u Za Kingmaxe se valjda već više stotina puta tu na forumu utvrdilo na koliko može delati... |
Na 3 Ghz, kod testiranja Small FTT's-a u Orthosu, sistem se ruši. Nekad nakon 6 s, nekad nakon 3 min. Nema stabilonosti.
Dok na 2,8 na def voltaži radi stabilno i nema rušenja ni nakon 2 sata testiranja Small FTT's-a u Orthosu (prošli testovi od prije par dana). Ostajem ja na stabilnosti i na 2,8 Ghz. :) |
Imam Abit AB9 pro ploču već jedno godinu dana.dobar je clocker ali meni bi trebalo nešto bolje s obzirom na p965 chipset.razmišljam o kupnji DFI MBO Infinity Blood Iron P35-T2RL koja je sad oko 700kn(prema testovima na netu vidim da fsb ide i reko 500mhz a max voltaža proca je 1.9 v a meme 3.4v,tako da je ploča sasvim dobar clocker) ili Gigabyte P35-DS3 koja također može poteći preko 500mhz(max voltaža proca je 2v a meme 2.5v) košta oko 600kn.ploča će bit kupljena u hardveraju tako da izbora za ploče do 700kn nema baš puno.ako ima neka puno,puno,puno bolja ploča za clockanje do 700kn u bilo kojem shopu molim preporučite.na ploču će za početak ići proc intel c2d e2200.unaprijed zahvaljujem.:)
|
P965 je jeben OC chipset, ne znam sto ti brijes.
|
Citiraj:
|
Nemam pojma sto ti fali ovom E4300...bezveze, neces nista dobiti osim po dzepu i kiseli smijesak kad vidis da si spizdio pare u reklamnu kampanju.
Kupi si neki Celeron E1200 i krkaj ga na toj ploci do ibera, ako bas hoces zapaliti nesto :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
McG@ osnovnoškolac sam,volim clockati i znam podosta o clockanju ali ne znam sve(nije niko znao sve u svojim počecima).svugdje se priča o skupim pločama i o njihovu nadmetanju a nigdje o jeftinijim ali i vrlo dobrim clockerskim pločama.novci se nema ali sam nešto dobio, nešto zaradio i tako da hoću malo u shoping.zašto vam je problem preporučiti mi ploču ako imam dilemu između ove dvije jer vidim da obadvije idu preko 500mhz i imaju velike mogućnosti povećanja voltaža.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ako BAS moras imat p35, uzmi blood iron no ako ce gore ici e2200 onda nema bas smisla kad on ima multy 11...iliti mali fsb
|
Ajd reko bi nešto da je onako pravo jebena dilema i da je teško znat šta ćeš uzimat.Ono WTF,kažeš da znaš dosta o overklokingu,a trpaš gigabyte i dfi u isti koš.Ono,gigabyte :smoke:
|
Citiraj:
Ako nemaš nešto reć u vezi teme, nego samo spamat i mučit ostale usere svojim anti-OCom i tim nekim ženama noj to radit. :banned: Citiraj:
Sada ako neko ima iz prve ruke da ti odgovori bilo bi dobro. Isto tako pogledaj dobro i odluči je l' ti ploča odgovara komoponentama, layoutu i svim ostalim stvarima. Krajnji FSB na obe ploče bi trebao biti 500+MHz! |
Citiraj:
Citiraj:
|
I opet, bacit ce novce u vjetar. I nece postat bolji overkloker.
Pravi overkloker se postaje na skart ploci koju treba pripiromiti kad poludi. |
mama ja bi overkluokir'o
http://img.w3dizajn.net/images/38y9q_thumb.jpg Stock cooler 1.4v, bez ikakvih pretjeranih drkarija po biosu i wannabe overklouker ventovima |
je to stabilno ili samo tako za uc i windowse koji se nakon 10sec sruse? :D
|
stabilno je.
Odvrtit cu ponovo testove (nemam screenshot) kad mi se bude dalo komp restartat, moram u bios ^^ |
Vjerujem da će to ići više, bez problema.
Moj E2140 je išao na ~3.5GHz, stabilno, max je bio 3.54GHz, blesavi FSB wall :D |
pas mater, na kojim voltazama je to? nije valjda da je ovaj moj E2180 M0 tako u banani, sa 1.5V nije stabilan na 3.3GHz :/
|
Ništa ekstremno, nekih 1.5-1.55v...
I da, testove sam vrtio na 3.48GHz, točnije. Pri tome, isti je bio 24/7 Prime stabilan. Stepping je bio L2... |
Ajd da sam i ja nešto dobro dobio metodom slučajnog odabira ;)
|
probat cu onda ja jos svojem napona nafrljit, stavit cu u biosu 1.6V i to ce zbog vdropa iznosit ispod 1.55V, valjda ce mu biti dosta za 3.4GHz stabilno :/
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:23. |