PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   k750i > w800 flash upute + teme/ikone, audio/cam/display driveri... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71405)

MicroHard 21.07.2007. 11:13

kako napravit backup layouta.xml?! i dali se moze kaj zeznut ako u layoutu nesto ne stima?!

dzonitebra 21.07.2007. 17:41

VAIOLA! VAIOLA! Bingo uspeo sam da flashujem sa K750i na W800i ! Uz malo muke uspelo je. Zahvaljujem se legendi WichitaQ koji mi je nesebicno i puno pomogao TNX! Naravno i svima ostalima ! Pozz

MicroHard 22.07.2007. 00:09

imam gadan problem, nemogu upalit mobitel nakon ubacivanja layouta, vratim sve natrag kak je bilo layout i ostale filove i dalje ga nemogu upalit, xs ga preozna ali win ga ne vidi kao usb, kaj sada?!

dajte mi samo jos recite dali je ikako moguce izvuc imenik sa moba, ako se mob neda upalit, jer su svi tel brojevi na telefonu..pomozite hitno!
rijec je o k750i

Razer 22.07.2007. 13:34

Citiraj:

Autor MicroHard (Post 773442)
imam gadan problem, nemogu upalit mobitel nakon ubacivanja layouta, vratim sve natrag kak je bilo layout i ostale filove i dalje ga nemogu upalit, xs ga preozna ali win ga ne vidi kao usb, kaj sada?!

dajte mi samo jos recite dali je ikako moguce izvuc imenik sa moba, ako se mob neda upalit, jer su svi tel brojevi na telefonu..pomozite hitno!
rijec je o k750i

Dok je mob isljučen, nije moguće...zašto nisi prije mislio na to, i napravio backup svega što imaš, a ne glavom bez obzira išao flashati?

Mob nećeš uspjeti osposobiti ako ne flashah main, a time ionako (mislim) ne gubiš podatke (konkretno kontakte), barem je tako bilo u mom slučaju...

MicroHard 22.07.2007. 14:06

ja imam neki Firmware: R1DA003 i nemogu nigdje nac main za njega...i moram flashat cijeli mob...

-IJ- 23.07.2007. 00:56

joj ovde se jos uvjek raspravlja punom parom ;-)
gore sam vas pito za jezik kako ga unijet na mob. al izgleda nitko nezna ?!

treba mi neko da mi pomogne oko ovih drvera Wow By Black_Ice
e ovako:
ubacivo sam ove sebi drivere, i sto se tice glasnoce super su
al imaju jedana nedostatak, kod telefoniranja glas je nejasan ko da su visoki tonovi priguseni

e sad bi ja htjeo nekog tko zna (a ne ko ja, da nagadja) od ovi datoteka u Wow By Black_Ice driverima koji su drveri za zvuk kad telefoniram
pa bi te datoteke izbrisem i ubacim samo ove sto mi trebaju za slusanje glazbe!

MicroHard 23.07.2007. 07:12

decki rijesio sam problem, ponovnim fs! hvala vam. hvala wichitaQ-u na trudu! covjeka sam mucio i premucio...hvala svima! :chears: :chears: svi imate :chears: :chears:

buljo 23.07.2007. 09:36

Svima koji mob ne radi nakon flashanja:

OBAVEZNO pratit 3 koraka
OBAVEZNO gledaj u XS i maknut mob u onih 8 sekundi kad treba i spojit nazad u onih 30 sekundi
OBAVEZNO nakon što se sve napravi i između onih 8 s i 30 s IZVADIT bateriju da se mob "resetira"

Ako sve to pratite pažljivo i čitate sve flash će vam proći bez problema, samo morate bit strpljivi i nigdje ne nagliti.

black danger 24.07.2007. 10:19

Citiraj:

Autor crn (Post 737866)
  • INSTALACIJA Drivera
(Za kopiranje datoteka na mobitel ne treba vaditi SIM karticu)
U instalacijskoj mapi XS++ nalazi se podmapa files_to_upload i u nju stavljamo sve sistemske datoteke koje želimo kopirati/zamijeniti u mobitelu s tim da moramo napraviti istu putanju kao što je i na mobitelu.
Konkretno driveri za zvuk u mobitelu nalaze se u:
\ifs\settings\acoustic\
pa treba napraviti istu mapu i u files_to_upload:
\XS++\files_to_upload\ifs\settings\acoustic\
i u tu mapu staviti nove drivere (sadržaj acoustic arhive).
...
http://img526.imageshack.us/img526/4596/fileszi9.th.jpg
...
Sad pokrenemo XS++ i spojimo mobitel. Ako imate novu verziju XS++ (v1.5) morate prvo pod FLASH odabrati BreakXS metodu a tek onda idete na FSX > Start FSX.
...
http://img151.imageshack.us/img151/2...akinpz9.th.png http://img296.imageshack.us/img296/4107/fsxxe0.th.png
...
Nakon toga nove datoteke će se kopirati u mobitel a stare će biti prepisane. Kad program odradi svoje napravimo reset i imamo nove drivere za zvuk. Na isti način mijenjaju se i driveri za kameru i ekran...

Ovo su još neke putanje za mijenjanje datoteka u mobitelu:
\tpa\preset\system\menu - menu i ikone
\tpa\system\layout - layout
\tpa\preset\system\settings - startup & shutdown
\ifs\settings\camera - camera driver
\ifs\settings\acoustic - audio driver
\ifs\settings\display - display driver

• Startup i shutdown
U mapi
\tpa\preset\system\settings
nalaze se slike i zvukovi koji se prikazuju za vrijeme paljenja i gašenja mobitela. Iako nazivi slika nemaju nastavak dovoljno je bilo koju png ili gif sliku (176x200) preimenovati i zamijeniti umjesto postojećih:
SHUTDOWN_IMAGE_SEMC
STARTUP_IMAGE_SEMC
SPLASH
Na isti način mogu se promijeniti i zvukovi, dovoljno je preimenovati neki mp3 i zamijeniti ga sa postojećim:
SHUTDOWN_SOUND_SEMC.mp3
STARTUP_SOUND_SEMC.mp3
  • DOWNLOAD
Startup & Shutdown (u arhivi je startup i shutdown pack sa w810)
Blizzard acoustic MIX - audio driver
WOW by BlackIce - audio driver sa fenomenalnim zvukom za slušanje muzike sa slušalicama (čist zvuk bez distorzija na maximumu sa ugodnim basom)
Kriomag 21.91 camera driver (tnx to Rams)
http://www.imagesforme.com/thumbs/7014DSC01395.JPG http://img463.imageshack.us/img463/1...ipsezc8.th.jpg
...

:dobar: :respekt: :care:
Gdje je ta mapa u xs++ "files to upload" ?

immortal 24.07.2007. 10:28

Ta mapa se nalazi u folderu gdje je i xs++. Iz foldera iz kojeg pokrećeš xs++ mora biti i mapa files_to_upload.

black danger 24.07.2007. 12:22

Nemam tu mapu.Možete staviti drugi link za xs++ u kojoj je ta mapa?

immortal 24.07.2007. 12:35

Citiraj:

Autor black danger (Post 774842)
Nemam tu mapu.Možete staviti drugi link za xs++ u kojoj je ta mapa?

Baš sam sad skinuo xs++ sa linka na prvom postu i unutar rar arhive se nalazi files_to_upload, još neki folder i xs++.exe

Edit: files_to_upload je vjerovatno obični folder, možeš u mapi gdje je xs++ samo kreirati taj folder da ne skidaš cijelu arhivu...

black danger 24.07.2007. 12:49

Samo je 1 datoteka u rar-fileu dok skinem.Sada sam napravio novu mapu,napisao sam joj ime xs++,u tu mapu sam bacio program,a pored njega mapu files_to_upload.Dobro sam napravio,radit će?

_migo 24.07.2007. 13:35

poz svi.

ja san proba flashirat svoj k750, napravija san sve iz uputa, ali mi xs++ stalno daje poruku

13:21:53| XS++ v1.5 Ready !
13:21:57| Attempting to open the interface...
13:21:57|
13:21:57| Turn off phone
13:21:57| Hold C Button on phone and connect phone.
13:21:57| You have 30 seconds.
13:21:57|
13:22:30| Error: Cannot open phone communication port
13:22:44| Sorry, your phone is NOT SUPPORTED
13:22:44| +++ Sendinging shutdown signal to phone...
13:22:46| Shutting down...

USB flash driver san skinija i instalira, proba san i restartat komp ali nema promjene, opet mi da istu poruku. proba san s drugin k750 mobom i dalo mi je istu poruku.
ako neko može pomoč bia bi zahvalan

black danger 24.07.2007. 13:46

Možda nisi instalirao drajvere za w800i?

immortal 24.07.2007. 13:50

S ovog linka skidaš: http://www.flash-file.com/XS++/download.php ?
Dok skinem rar file s prvog posta, otvorim ga i dobijem sljedeće:
http://img355.imageshack.us/img355/9...eenshotoi5.jpg ,a tako ti mora izgledati i xs++ folder na disku.

black danger 24.07.2007. 14:08

Nema veze,napravio sam mapu i SVE RADI!!!!!!!!Hvala!!!!!!:care: :care: :D :D :care: :care::goood: :chears: :D

_migo 24.07.2007. 21:18

meni se oba mobitela upale kad spojin usb kabel, a u tutorialu piše da mob triba bit izgašen tokom cilog postupka. ja držin "c" kad uštekavan kabel i onda ga drižn još malo, ali mobovi mi se svaki put upale.

immortal 25.07.2007. 09:55

Citiraj:

Autor _migo (Post 775185)
meni se oba mobitela upale kad spojin usb kabel, a u tutorialu piše da mob triba bit izgašen tokom cilog postupka. ja držin "c" kad uštekavan kabel i onda ga drižn još malo, ali mobovi mi se svaki put upale.

To se i meni događalo u početku, ali sam onda ponovio spajanje i kasnije je svaki put bilo u redu...
Moraš prije spajanja izvaditi bateriju na par sekundi, zatim bateriju vratiti, stisnuti c i uštekati mob, ako nisi. XS++ isto mora biti već upaljen.

black danger 25.07.2007. 10:14

:care: Ne znam kako da to povećam sms spremnik?Sljedim upute i ništa.Napišite sve upute i stavite link za display drivere,PLEASE!!!!!!!

black danger 25.07.2007. 10:21

Tako je i meni bilo.Trebaš instalirati drajvere za w800i.:goood:

buljo 25.07.2007. 10:31

Kak ništa, objasni to malo?

Sve linkove imaš na stranici no1 u postovima od Crnog.

I da korist edit ubuduće ak trebaš neš nadodat na svoj post.

black danger 25.07.2007. 10:36

Uspio sam.A gdje je link za drajvere za display i što oni poboljšavaju?

buljo 25.07.2007. 10:40

Str 1 post 2

http://forum.pcekspert.com/showpost....66&postcount=2

Kriomag 21.91 camera driver (tnx to Rams)

Link ->http://rapidshare.com/files/35271803...21.91.rar.html

:kafa:

black danger 25.07.2007. 12:09

Pa ja sam pitao za display,a ne za kameru.za kameru sam već skinuo i radi super.

_migo 25.07.2007. 12:11

Citiraj:

Autor immortal (Post 775420)
To se i meni događalo u početku, ali sam onda ponovio spajanje i kasnije je svaki put bilo u redu...
Moraš prije spajanja izvaditi bateriju na par sekundi, zatim bateriju vratiti, stisnuti c i uštekati mob, ako nisi. XS++ isto mora biti već upaljen.

sve san to ponavlja 100 puta, već mi malo diže živce. sad ću probat u frenda na laptopu ovo napravit

-IJ- 26.07.2007. 15:25

Citiraj:

Autor black danger (Post 775426)
:care: Ne znam kako da to povećam sms spremnik?Sljedim upute i ništa.Napišite sve upute i stavite link za display drivere,PLEASE!!!!!!!

kad pravis tekst datoteku pref_store.txt i sve u njoj upises kako treba tj. "/tpa"
e sad naziv datoteke nemoj kopirat sve ovo da ima tip datoteke (.txt)
nego samo upisi pref_store

Citiraj:

Autor _migo (Post 775499)
sve san to ponavlja 100 puta, već mi malo diže živce. sad ću probat u frenda na laptopu ovo napravit

ma ti to dobro ne radis po uputama, a mrsko ti citat!
kad sve procitas (svih ovih 12 strana) skontat ces, i ne samo ti i ostali onda necete postavljat jedna te ista pitanja!

dzonitebra 26.07.2007. 21:32

Kod mene sto se tice povećanja sms spremnika se desila greska ili nije.
Odradio sam sve kako pise i poruke su se povecale na 65000... ali zauzetih poruka tako da nisam mogao vise da primam poruke! "Kao zauzeto" morao sam ponovo flashati jer se nisu mogle navodne "zauzete" poruke nigde obrisati. Pozz

nrs 26.07.2007. 22:57

migo!
probaj prikljucit ugaseni mob(ako ne prode,probaj sa upaljenim), pa odi na my comp(desni klik) - manage - device manager. tu odi na usb, i gdje ti je zuti usklicnik, tu klikni desni klik i update driver.
ja sam imo istu foru kao i ti...i ovdje sam je rjesil !

sretno

-IJ- 27.07.2007. 12:49

Citiraj:

Autor dzonitebra (Post 776338)
Kod mene sto se tice povećanja sms spremnika se desila greska ili nije.
Odradio sam sve kako pise i poruke su se povecale na 65000... ali zauzetih poruka tako da nisam mogao vise da primam poruke! "Kao zauzeto" morao sam ponovo flashati jer se nisu mogle navodne "zauzete" poruke nigde obrisati. Pozz

koji ti mob imas jer ako imas slobodne memorije telefona oko 30 MB (max je nekih 33MB) mora ti bit oko 30.000+ SMS

pa jel ti poslje proradio? (a onda nisi probo ponove povecat?)

meni je prija stvaro probleme ja samo kopiro u nazivu txt datoteke pref_store.txt i onda mi nije je ocitavo i nista se nije desavalo nikakovo povecanje, kad sam samo upiso pref_store proradio je !
(al zavisi kako je pstavljen windows, jer ako u nazivu datoteke ne upises i .txt, datoteka ce ti biti ne odredjena)

dzonitebra 27.07.2007. 16:31

tel je cid49 red. ukucao sam pref_store i pokazao je MyPhoneExplorer-a 65.... tako nesto i kontam to su slobodne poruke,kad mi je stigla sms pisalo je da nemam vise memorije za poruke tj . da su zauzete?! Morao sam ga ponovo flashati :(

-IJ- 28.07.2007. 01:06

Citiraj:

Autor dzonitebra (Post 776790)
tel je cid49 red. ukucao sam pref_store i pokazao je MyPhoneExplorer-a 65.... tako nesto i kontam to su slobodne poruke,kad mi je stigla sms pisalo je da nemam vise memorije za poruke tj . da su zauzete?! Morao sam ga ponovo flashati :(

:lol2:
neznam,

nemogu skontat od cega mi se pojavljuje (dodje nekad telefonu) da mi se slike u albumima ne prikazuju, tj. stoi mi samo za njih neka ikonica sa cikom, koji govori da mi je to slika, al je ne mogu vidjet i kad ugasim i upalim mob. opet mi se prikazu!

_migo 30.07.2007. 14:13

e ovako. nakon tjedan dana pokušavanja odlučija san se pravit da ništa ne znan o svemu. izbrisa san sve drivere od mobitela s kompa, očistija sve fajle i proba ponovo i opet ne radi. pratija san sve korak po korak u detalje i opet ne radi. kad
upalin XS++ pritisnen START, mobitel mi je ugašen, resetiran, ja držin C ukopčan kabel komp mi napravi prvo dva puta "blup, blup" i onda nakon 2- 3 sec opet "blup" pa 2 ili 3 puta brzo "blup" i mob se upali, zavibrira i stavi poruku INSERT SIM. nakon par sec mi XS da poruku FAILED OPEN. ja tad iden na DISCONNECT, ištekan mob, izvadin bateriju na 10ak sec i proban ponovo sve i sve bude isto.
proba san s XS++ verzijama 1,2 i 1,5

gleda san DM, ali on mi sve pepoznaje, evo slika

http://i83.imagethrust.com/t/1259165/untitled.jpg

ako neko zna do čega je neka pogogne, pls.

unaprid hvala

buljo 30.07.2007. 14:15

Druge Flash drivere moraš stavit, do njih je problem.

MASVA 30.07.2007. 14:27

već ti je mod odgovorio:lol2:

nrs 30.07.2007. 16:00

migo! kako ti se ponasa mob kad ga prikljucis bez xs-a?
ja sam imal isti problem...
znaci spojis ga upaljenog, ---my comp(desni klik)/manage/device manager/usb
i ako imas skinute dobre drivere(skini ih sa prve stranice od crn-og, imas link)
...e i tu ides na update driver, oznacis i to je to...

meni je nakon toga proradilo...

_migo 30.07.2007. 17:35

Citiraj:

Autor nrs (Post 778562)
migo! kako ti se ponasa mob kad ga prikljucis bez xs-a?
ja sam imal isti problem...
znaci spojis ga upaljenog, ---my comp(desni klik)/manage/device manager/usb
i ako imas skinute dobre drivere(skini ih sa prve stranice od crn-og, imas link)
...e i tu ides na update driver, oznacis i to je to...

meni je nakon toga proradilo...

proba san sve kako si reka, ali mi ne prepoznaje nikakav driver kad iden na update. proba san i browsat, ali neće da mi nađe driver.

aj ako imaš msn javi se na: jamig0@hotmail.com večeras i pomozi ako ti nije problem

snif 30.07.2007. 19:47

jel postoji neki mod da mi snima vise od 10s video?

zackoj 30.07.2007. 22:18

u shoot mode opcijama stavi high kvaliti video

-IJ- 31.07.2007. 00:35

Citiraj:

Autor _migo (Post 778628)
proba san sve kako si reka, ali mi ne prepoznaje nikakav driver kad iden na update. proba san i browsat, ali neće da mi nađe driver.

aj ako imaš msn javi se na: jamig0@hotmail.com večeras i pomozi ako ti nije problem

samomo drivere za kabal instaliraj i nece te zezat!

jel ti sad u mob softwer od W800 ili od K750
jer ako ti je na w800 nece ti prepoznat drivere sa CDa sto si dobio uz K750
pa ces morat skinut sebi sa neta

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:31.