PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Avion na pokretnoj traci (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=61356)

Tuna 23.02.2007. 14:51

hahahah
i ja sam odustao od toga!
neda mi se više raspravljati o toj temi

Gabre 23.02.2007. 14:59

ajmo ovo zaključat :D

Samo nek me Oblivion stavlja na Ignore, ide i on tamo ;)

JC Denton 23.02.2007. 15:35

Ma sve te teorije o kotacima i trenju su ok, ali recimo da neki to ne razumiju.
Pa ajmo onda cisto semanticki, cisto razumjevanje hrvatskog jezika.

Vrlo je jednostavno razumjeti da se avion prema postavljenom pitanju mora gibati da bi traka imala neku brzinu. Prema tome NEMOGUCE je da avion stoji, a traka se krece. I NEMOGUCE je da se traka vrti i time ponistava išta ako avion stoji. Onda i traka stoji i nema nikakvog ponistavanja nicega...

Znači avion se sigurno giba... ili sve stoji, sto u pitanju nije slucaj.

A ako se avion giba i upravlja gibanjem trake (što i radi, jer je jedino on može ubrzati), prije ili kasnije će se gibati dovoljno brzo da bi dobio dovoljan uzgon... i onda bye-bye traka.... we're airborne!

I sad se slobodno moze zakljucati tema, jer kao netko ne razumije ni semantiku ni fiziku, onda nikad nece ni shvatit i nije relevantan da ista kaze o ovoj temi.

Jer cak sam i ja jedno vrijeme sumnjao u ispravnost mog prvotnog zaključka, ali kroz svaku moju teoriju sam došao na kraju do istog zaključka, bilo preko jezika ili preko fizike ili pak preko kinematike i dinamike... rezultat je uvijek isti - avion se može kretati kroz zrak, znači može i poletjeti.

Pozzz

Jelc 23.02.2007. 15:37

Dečki-ajde malo kulturnije razgovarajte-niste djeca...

tor 23.02.2007. 15:38

Šic, ne može biti ovo normalna rasprava bez "idiote" i sličnih izraza? AKo imate problema, nađete se negdje u birtiji, zapijete, pomlatite ili što već i mir.

JC Denton 23.02.2007. 15:39

Ja sam kulturan :) hehehe...

Ajde ljudovi, lijepo je bilo vjezbat vijuge s vama... cujemo se... dajte jos geekovskih tema, fora su :D

Rijecanin 23.02.2007. 15:50

Citiraj:

Autor tskarda (Post 655487)
lolaj i dalje, smij se sili trenja kuglicnih lezajeva vs mlazni motori, ali dok god u pitanju stoji [b]"Dakle, avion stoji na pisti koja se može micati poput pokretne trake

Avion nema noge i ne može nikakako stajati na traci bila ona pokretna ili ne.... Eventualno možemo konstatirati da je parkiran.... : evil :

danij3l 23.02.2007. 15:53

AVION NEMA POGON NA KOTACIMA !!!: hitthewa

meni stvarno nije jasno kako to neki ne razumiju.

trpi 23.02.2007. 15:53

da i ja nekaj reknem. poletjet će ziher.
zamislite, predočite si to ovak... imate avijon koi stoi ne radi niš samo kotači nisu zakočeni i vi u rukama imate traku... i sad možete vi povuć tu traku unazad kolko god oćete brzo avijon će stojati na mjestu zbog tromosti tjela ili tek lagano krenut prema nazad zbog trenja na kotačima... i sad ako on upali motore ode on naprijed, bez obrzira kaj se kotači luđački vrte unazad(tj prema naprijed, traka se vrti unazad:))... složite si tu sliku u glavi i ak vam to ne pojasni da će poletit onda stvarno neznam...
i da vi svi koi mislite da nemože poletit zamislili ste to ko auto na pokretnoj traci, što je krivo, auto bi stojo na mjestu al avijon ode naprijed...

jed2i 23.02.2007. 15:55

kotaci u ovoj prici nemaju veze
zamislite si kanader(sa mlaznim motorom :D) koji pokusava poletit uzvodno
brzina rijeke je jednaka njegovoj brzini
ON SE NE MICE, nema uzgona na krilima i nemoze poletit i to je to

Gabre 23.02.2007. 16:06

kako ste zapeli, za ne povjerovat....
kanader ista priča, i on će poletit, samo će mu trebat puno više snage, zbog većeg otpora rijeke... koja teče 200km/h ;) LOL

dok traka tu ne igra nikakvu ulogu....

ma čemu uopće više trošim riječi...

pogi 23.02.2007. 16:17

Zbog nekontrolirane rasprave a i kao autor threada prijaviti ću post moderatoru i predložiti zaključavanje.

Nemože se fizika/mehanika naučiti/shvatiti putem par postova.

yedwy 23.02.2007. 16:22

Pametno...

Btw dobar je bio ulet pogi... :D

You even got me pulled there for a while... :)

pogi 23.02.2007. 16:25

Citiraj:

Autor yedwy (Post 655649)
Pametno...

Btw dobar je bio ulet pogi... :D

You even got me pulled there for a while... :)

Ne brini.... imam već slijedeću mozgalicu spremnu. Nek sa malo sve smiri, pa ide i ona. Na ovu niti ja nemam 100% siguran odgovor :)

Gabre 23.02.2007. 16:39

stavljaj odmah dok su nam mozgovi još vrući... :D

Rijecanin 23.02.2007. 16:47

Jao.... da ti sad kažem da si tupan ispalo bi da te vrijeđam...

Jelc 23.02.2007. 16:54

Zatvaram na zamolbu autora threada.
Sljedeći ću zatvoriti ODMAH ako počnu spike kao na ovom:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:48.