PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Preporuka soundbara ili zvučnika (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=293402)

Noj 31.10.2020. 00:10

Pozdrav. Može preporuka soundbara do 2500 kn? Za sad mi se najviše dopada JBL 2.1 Deep Bass. Ima ga za 2300 kn. Pa eto može koji savjet ako se da nać nešto bolje u tom cjenovnom rangu. Koristit ce se za vecinom za muziku i filmove, slabo za gaming. U principu mi je važnija cistoca zvuka nego bass, da me susjedi ne zamrze.

xlr 01.11.2020. 11:13

Teoretsko pitanje, samo da mi netko potvrdi vidim li stvari kako zbilja funkcioniraju u praksi...

Uzeo bih neki atmos soundbar, a od ostatka setupa imam Shield Pro i Sony 48WD655 (manual). Cilj je dobiti van atmos i modernije formate koje Shield i soundbar podržavaju.

Ovaj tv ne podržava nikakav atmos ni išta napredno i ima jedan ARC HDMI.
Vidim neki soundbarovi imaju HDMI IN + HDMI ARC OUT portove. Shield spojim na soundbarov HDMI IN i sliku pošaljem na HDMI OUT na tv ARC port.

1) Hoću li ovim putem potpuno zaobići tv kao dekoder i uposliti soundbar?
2) Je li moguće dobiti samo atmos zvuk, ali bez visiona/hdr-a (tv ga ne podržava)? Konkretno za streaming servis tipa Netflix - pušta li Neflix uopće atmos ako vidi da tv ne podržava vision. Također isto pitanje i za playback lokalnih fajlova.

Nalazim info tipa "if a movie on Netflix is offered in Dolby Atmos/Dolby Vision, you will not be able to experience it if your TV/devices do not support Dolby Atmos and Dolby Vision."
Ovaj AND me kopka :)

sti 01.11.2020. 14:17

1) Da.
2) Atmos i Vision su odvojeni jedan od drugog. Nema razloga da Netflix ne šalje ili jedan ili drugi. Tebi treba Atmos Soundbar, po mogućnosti sa eARC, da dobiješ losless Atmos (Dolby True HD). Netflix šalje lossy Atmos (Dolby Digital Plus), ali ako imaš neki lokalni fajl sa Dolby True HD, Shield može napraviti passthrough na soundbar putem eARC.

Bolje da si ovo pitao na Shield temi, tamo ima ljudi koji imaju složene Atmos setupe.

xlr 01.11.2020. 15:11

Hvala! Ovo vise pitam ovako na prvu jer tek proucavam tematiku.

Kad si vec spomenuo eARC, kako bi to onda islo po pitanju spajanja s obzirom da je tv takav kakav je i nema eARC?

Tv ce biti tu jos neko vrijeme, pa ce biti kao zadnji upgrade. S obzirom da drugih uredjaja nemam, pokusao bi izbjeci potrebu za avr-om i probati naci soundbar koji bi to odradio + prosljedjivao 4k hdr jednom u bliskoj buducnosti kad dodje i posten tv

sti 01.11.2020. 15:28

TV ti je potpuno nebitan za Atmos, u ovom slučaju on nema nikakvu ulogu jer sve odrađuje Shield. Dakle, Shield spajaš na ulaz soundbara, a TV na izlaz. Sva Atmos komunikacija ide jedino na relaciji Shield-soundbar.

Jednom kad uzmeš novi TV, koji bude podržava Dolby Vision, onda će soundbar hendlati Atmos, a TV Vision. Samo pazi da soundbar ima eArc.

kassad 04.11.2020. 10:34

Upit.. Čuo tko za tvrtku Audac ? Iskustva kakva ?

Zanima me njihov soundbar.

https://audac.eu/products/d/imeo1---...l-2-1-soundbar

http://www.dacco.hr/shop/item/audac_...ck_49511-1808/

Kruno M 03.12.2020. 22:03

Koji soundbar do 1500kn se isplati uzeti, po mogućnosti da ima bežični SUB.?

Gledao sam nešta tipa ovog DENONa

https://edigital.hr/zvucni-projektor...r-crni-p637994

glazZ 03.01.2021. 14:04

Da li se netko susretao sa sharp soundbarovima? Zanima me Sharp HT SBW160 model. Sad imam lg sk5 pa da nebi napravio downgrade sa time.

Poslano sa mog ELS-NX9 koristeći Tapatalk

Elven 03.01.2021. 14:21

Citiraj:

Autor glazZ (Post 3478439)
Da li se netko susretao sa sharp soundbarovima? Zanima me Sharp HT SBW160 model. Sad imam lg sk5 pa da nebi napravio downgrade sa time.

Nisi zadovoljan sa SK5?
Nisam baš ni ja u zadnje vrijeme... u početku mi se činio super, ali ili sam ja nešto zdrmao u opcijama zvuka TV-a ili soundbara... ne mogu više dobiti onaj puni zvuk, kad su recimo explozije u filmovima, a da ujedno imam i čisti voice... muzika mi je underwhelming kad slušam na njemu... a bio mi je odličan u početku, i još uvijek je puno bolji upgrade u odnosu na jeftini Samsung koji sam imao, ali kao da to može još dosta bolje.

PS nisam ti siguran da ti je taj Sharp nešto puno bolji od SK5, mislim da je logičnije protegnuti se na neki high-mid-end proizvod, jer će ti ovo sve drugo biti slično.

glazZ 03.01.2021. 15:18

Ma veci mi je problem mi nesto arc zeza na tom soundbaru. Svaki 3-4x kad palim tv on upali i sk5 ali nema zvuka, onda ga moram gasit i palit da proradi. I to mi se desava sa njime na 2 tv-a. A zvuk mi se čini bolji preko arca nego preko optike kako imam sada.. Ne mora biti taj sharp bolji ali neka ne bude ni losiji :)

Elven 03.01.2021. 16:20

Citiraj:

Autor glazZ (Post 3478469)
Ma veci mi je problem mi nesto arc zeza na tom soundbaru. Svaki 3-4x kad palim tv on upali i sk5 ali nema zvuka, onda ga moram gasit i palit da proradi. I to mi se desava sa njime na 2 tv-a. A zvuk mi se čini bolji preko arca nego preko optike kako imam sada.. Ne mora biti taj sharp bolji ali neka ne bude ni losiji :)

Bilo je komentara na netu da preko ARC HDMI-a daje bolji zvuk,, pa nisi jedini koji to primjecuje.

axo 21.02.2021. 21:05

dali se uopce isplati uzimati npr sonos beam u kombinaciji sa lg 55UK6950PLB?
Nenam tv nista osim Način zvuka DTS Virtual:X....
Nema mi smisla davati tolike pare ako se to bude cule samo jace...
Ima tko takvu kombinaciju?

TomG 06.03.2021. 20:38

https://www.sony.at/electronics/sound-bars/ht-ct381

Valja li ovo?

100€ polovnjak. Hvala.

:D

Brlja 11.03.2021. 11:03

Jedno općenito pitanje...

Umro mi je sklop pojačala na ovom setu. U slučaju da se neće dati popraviti, a želio bi zadržati ove satelite, je li uopće moguće kupiti samo ovaj dio gdje je woofer za 2.1 sistem?

Odnosno, uzmimo kao primjer ovaj POLK PSW10.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/14...g?v=1589551324

Sa stražnje strane on ima neke ulaze i neke izlaze kao i većina subwoofera. Ali jesu li ti izlazi pojačavani, tj. da li woofer ima i integrirano pojačalo za satelite? Ili je to samo za filtriranje signala s pravog pojačala?
Ovo pitam općenito, POLK sam samo uzeo kao primjer jer ih ima kod nas za kupiti.

Odinarius 11.03.2021. 18:06

Mislim da nisi dao dobar primjer s tim Polkom. To na Polku su High level inputi, gdje on uzima signal sa zvučničkog izlaza, uzima bas s njega preko skretnice, a ostatak signala onda može proslijediti dalje preko gornjih outputa. On ne napaja satelite, signal samo prolazi kroz njega. Jedino pojačalo u njemu jest ono za sub.

S druge strane, tvoj M-Audio ima nešto sasvim drugo, on ima pojačalo za satelite plus klasično za sub. Mislim da će biti jako teško to zamijeniti istovrsnim pojačalom ako se ne može popraviti. Možda izravno od proizvođača. Backplate ampovi za subove postoje kao odvojene komponente, ali nije mi poznato da ih ima sa dodatnim stereo pojačalima.

Najbolja opcija bi bila kad bi našao dobrog majstora, i da kvar nije prevelik. U svakom slučaju, sateliti bi se trebali moći ponovno iskoristiti s nekim drugim pojačalom (ima malih D-klasa pojačala koja bi to mogla lako potjerati), na koje bi se mogao spojiti i poseban sub. Ali ovaj sub je u slučaju kvara teško staviti u funkciju, osim ako nisi za teški DIY, a i onda ima boljih opcija.

Brlja 11.03.2021. 19:27

E upravo sam mislio na to što si ti naveo, samo sam se nezgodno izrazio.

Znači stvar je upravo onakva kako sam se bojao. Ako je vrisnuo moj sub, u ponudi ne postoji nešto slično da to zamijeni jer svi pojedinačni subwooferi imaju pojačalo samo za sebe. Ja bi morao kupiti posebno pojačalo D-klase + neki sub.

Ili novi 2.1 sistem.

dadoremix 11.03.2021. 22:51

Tražim, ako naravno postoji
trebao bi u firmi (gdje je dosta bučno) Postaviti 2-3 zvučnika, pa smo došli na jednostavnu ideju, da se ti isti zvučnici povežu na bluetooth
I pustim mjuzu sa kompa, koji ubiti vrši transmit sa bluetooth
Udaljenost nije problem .. sve je otvoreni prostor, računalo je doslovno u sredini

Sad samo kako nači zvučnike koji bi imali takvu opciju ?
Da BT prima, a opet šalje dalje
Jedino sam ovo našao u ronisu KLIK

any hint ?

domy_os 11.03.2021. 23:11

Pa s JBL-om imaš tu opciju, možeš spojiti koliko hoćeš zvučnika i da svi vrte isto.

xlr 11.03.2021. 23:19

Anker recimo ima opciju da dva zvucnika sviraju stereo. Nije dobro kao JBL-ova fora, ali mozda netko vec ima neki Soundcore 2 ili Mini model doma pa dodate jos jedan:

http://community.anker.com/t/stereo-...s-how-to/79484

Razliciti modeli podrzavaju istu stvar, nije rezervirano samo za Flare.

dadoremix 11.03.2021. 23:34

druga fora mi je .. da potražim slušalice, BT ili koji sistem povezivanja, da bi ljudi mogli slušat glazbu i pritom smanjit vanjsku buku strojeva ..

al to pa nit neznam pod šta tražit, industrijski štih

Da, ovo za JBL da ima, našao .. al pitam ovdje .. dal je netko radio sa time, i ja bi trebao jači sistem ..

I sad koji BT sistem prikopčat na komp, da radi transmit ..

Juice 11.03.2021. 23:57

Kazes da je bucno, koliko bucno je to? Jer buka na buku bas i ne ide. S glasnom glazbom uz vec postojecu buku mogao bi dobit kaoticne uvjete rada.

A sad varijanta da kupujes xy broj BT sluski, koje ce morat na punjenje svako malo, ne znam kolko je prakticna. Mozda na oglasniku ima tih setova od vlasnika klubova, bili su popularni takvi partiji jedno vrijeme di svatko ima sluske pa slusa kaj hoce.
Uzmes DJ-a i ekipa ima party na poslu 😅

daki 12.03.2021. 00:03

Ako ne moraju biti prijenosni zvucnici ili zelis iskoristiti vec neke postojece, pogledaj up2stream boardove. Npr.
https://www.arylic.com/products/up2s...receiver-board

Vise njih moze raditi u multiroomu, a mogu i sve pustati istu muziku. Inace meni je bolje rjesenje Wifi streamanje nego BT, jer stream moze raditi neovisno o kompu ili mobitelu.

nansale 12.03.2021. 18:03

Pozz svima koji su tijekom listopada 2019 kupili znani SK5 za povoljnih 1200kn.. kako ste zadovoljni, jel radi dobro?

Tražim neki za nekih 20 kvadrata a vidim da ima jedan na njuški na prodaju, jel možda netko odavde prodaje?

nansale 22.03.2021. 16:25

Reminder u vezi SK5, 10 dana post stoji.. ne mogu vjerovati da nitko nije ništa napisao.

Poslano sa mog 9026X koristeći Tapatalk

Elven 22.03.2021. 17:21

Citiraj:

Autor nansale (Post 3503882)
Reminder u vezi SK5, 10 dana post stoji.. ne mogu vjerovati da nitko nije ništa napisao.

Poslano sa mog 9026X koristeći Tapatalk

a ne znam šta da ti kažem... zadovoljan sam bio jako u početku, ali nisam siguran više da jesam, možda bih ga prodavao ako si zainteresiran.

Jeremija8 26.03.2021. 12:19

Citiraj:

Autor axo (Post 3495325)
dali se uopce isplati uzimati npr sonos beam u kombinaciji sa lg 55UK6950PLB?
Nenam tv nista osim Način zvuka DTS Virtual:X....
Nema mi smisla davati tolike pare ako se to bude cule samo jace...
Ima tko takvu kombinaciju?

Znam da je ovo staro mjesec dana, ali nitko nije odgovorio :)

Ovo bi zapravo i mene zanimalo. Jer ja imam istu situaciju, samo 7450 model. Ali isto DTS V:X

Ima netko pametan da nas prosvijetli..

svemir 08.04.2021. 22:32

Ajde preporučite mi koji soundbar do 550kn .Glavno da ima optički ulaz , Bluetooth i daljinski . E sada da je 2.1 bilo bi lijepo . Ali moze i 2.0 . Best buy za te novce.Da daje bolji zvuk nego tlc tv .
Hvala

Exy 08.04.2021. 23:56

Citiraj:

Autor svemir (Post 3508418)
Ajde preporučite mi koji soundbar do 550kn .Glavno da ima optički ulaz , Bluetooth i daljinski . E sada da je 2.1 bilo bi lijepo . Ali moze i 2.0 . Best buy za te novce.Da daje bolji zvuk nego tlc tv .
Hvala

Imao sam slične zahtjeve, soundbar koji će imati nešto basa i bez da dajem previše love biti znatno bolji od TV zvučnika.
Po meni je za te pare izbor samo jedan -> LENCO SB-080BK
Ta firma je inače poznata po proizvodnji gramofona. Soundbar dođe točno koliko si napisao, ima 2x20 RMS-a na tweeterima i 40W na wooferu. Neće ti razvaliti sobu ali je znatno bolje od TV zvučnika. Daljinski ima, bluetooth, optički, usb, hdmi arc, sve ima.

telefunken 11.05.2021. 09:51

Molio bih preporuku za zvučnike i subove za ugradnju u stropni knauf. Prostor je 8x8m.

Zvuk mora biti lijep i zvučnici moraju davati dobar bas jer će se često puštati tehno i trance.

Ideja je da se bas dobro čuje po cijelom prostoru, ne samo ispod suba ali samo unutar kuće da ne muči susjede, dakle da možda ima više subova i zvučnika raspoređenih po stropu.
Koristio bih višekanalno pojačalo

mierdadeltorro 11.05.2021. 10:19

može preporuka za odabir zvučnika. uglavnom za kompom gejmam, youtube, filmovi, serije. nisam audiofil a i nemam nešto dobar sluh. al bi bolje zvučnike htio.

znači sad imam jeftinjavu Genius SP-HF800A, i gledam neke bolje, kvalitetnije.
izbor ide na ove.

PreSonus Eris E3.5, ovo su studijski monitori, koliko ću sad čuti tu razliku u čistom zvuku u odnosu na ono što poboljšavaju klasični zvučnici?
Edifier R1280DB, nešto skuplji, imaju bluetooth što nije uvjet.

kakva je sitacija sa vokalima na ova dva? najgore mi je kad gledam film i onda se slabo čuju glasovi likova pa moram naćulit uho, a sve tamoan pogođena glasnoća.

xlr 11.05.2021. 10:47

Citiraj:

Autor mierdadeltorro (Post 3517069)
kakva je sitacija sa vokalima na ova dva? najgore mi je kad gledam film i onda se slabo čuju glasovi likova pa moram naćulit uho, a sve tamoan pogođena glasnoća.

Ovo i mene zna zezati pa sam prestao skidati filmove s 5.1 zvukom i DD i ostalim stvarima. Ne kazem da je puno bolje jer i dalje imam taj problem da bi volio nekako boostati dijaloge. E sad, jel to do mene, vrste zvucnika, akustike prostora ili samog filma - ne znam. Mozda i softver (Kodi/Plex) lose hendla konvertiranje iz multichannel na stereo. Iskreno, nisam se puno zezao s time.

Koristim Shielda koji zvuk salje dalje na DAC i monitore BX5 D2. Setup je sasvim dobar za mjuzu/stereo, ali mislim da nije idealan za filmove jer sami monitori imaju dosta uzak sweetspot i bas se osjeti razlika kada gledam/slusam film iz centra ili par m van centra.

segregator 11.05.2021. 11:04

Da li je moguće nekako riješiti spajanje analogije (gramofon, kazetofon), na soundbar? Znam da je bolje uzet pojačalo i razmjestit 9+1+2 zvučnika okolo, pa je riješen i stereo i surround, al nije opcija nažalost

nansale 20.05.2021. 08:55

Pitao za savjet u vezi soundbara (što ovdje što neke forumaše na PM) pa je red i da napišem koju nakon kupnje..uglavnom prije cca mjesec dana dobiven JBL 2.1. kao rođendanski poklon btw. iznenadila me žena za rođendan.

Njega sam i prije slušao uživo i nakon slušanja u trgovini nisam dalje ni gledao (govorim o cijenovnom rangu 2 tkn) i zadovoljan sam u potpunosti – gledanje tv kanala, IPTV, filmovi i slušanje muzike odrađuje odlično.

SB je montiran na zid ispod LG UHD TV-a, bežični woofer (elegnatni na malim nožicama) je dovoljan glasan za veličinu prostorije od cca 20 kvadrata te fino “zareži” na duboke tonove, vokali su jasni te nema kašnjenja kad je spojen preko BT.

Samo povezivanje je preko BT, postoji optički audio ulaz, HDMI, AUX i USB (kod mene je spojen na TV preko HDMI/ARC-a i LG Magic Remote uredno odrađuje sve naredbe).

Da ima boljih i skupljih koji zvuče još bolje vjerujem da ima ali mene trenutno ovaj SB sasvim zadovoljava u potpunosti.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0c75159d9c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...57340a308d.jpg

zvonac 20.06.2021. 19:12

Pozdrav momcovi.. Imam adam f5 zvučnike.. E sad, dal postoji neki soundbar koji bi donekle zamjenio navedene zvučnike?
Soundbar bi spojio prek kompa (optički) i na telku (hdmi). Radi uštede, prostora očito bih morao radit kompromis u vidu zakinute kvalitetnije zvučne podloge a koji su naravno u soundbarovima ograničeni, naravno uz soundbar gledam i da woofer dođe da upotpuni kolko tolko (flac-filmovi 4k-fhd) zvučnu sliku..

LostX 21.06.2021. 11:37

Citiraj:

Autor nansale (Post 3519247)
Pitao za savjet u vezi soundbara (što ovdje što neke forumaše na PM) pa je red i da napišem koju nakon kupnje..uglavnom prije cca mjesec dana dobiven JBL 2.1. kao rođendanski poklon btw. iznenadila me žena za rođendan.

Njega sam i prije slušao uživo i nakon slušanja u trgovini nisam dalje ni gledao (govorim o cijenovnom rangu 2 tkn) i zadovoljan sam u potpunosti – gledanje tv kanala, IPTV, filmovi i slušanje muzike odrađuje odlično.

SB je montiran na zid ispod LG UHD TV-a, bežični woofer (elegnatni na malim nožicama) je dovoljan glasan za veličinu prostorije od cca 20 kvadrata te fino “zareži” na duboke tonove, vokali su jasni te nema kašnjenja kad je spojen preko BT.

Samo povezivanje je preko BT, postoji optički audio ulaz, HDMI, AUX i USB (kod mene je spojen na TV preko HDMI/ARC-a i LG Magic Remote uredno odrađuje sve naredbe).

Da ima boljih i skupljih koji zvuče još bolje vjerujem da ima ali mene trenutno ovaj SB sasvim zadovoljava u potpunosti.

Koji je soundbar model ? I dali se sam upali i ugasi zajedno sa tv-om i volume radi ok?

nansale 22.06.2021. 00:16

https://www.jbl.com/soundbars/Bar+2.1+Deep+Bass.html

Sve potvrdno..pali se i gasi zajedno s TVom a preko Magic remote daljinskog, pojačavanje/stisavanje isto preko Magic remotea.

Ivo_Strojnica 13.09.2021. 16:50

Bok ekipa,
Imao sam Modacom 180 Eclipse, koji mi je izgorija spontano, pa sad nemam ništa.
Trazim nesto do 1000 kn za slusanje muzike. Plus je ako ima bluetooth.
Imate li kakve preporuke?

Juice 13.09.2021. 17:13

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3545560)
Bok ekipa,
Imao sam Modacom 180 Eclipse, koji mi je izgorija spontano, pa sad nemam ništa.
Trazim nesto do 1000 kn za slusanje muzike. Plus je ako ima bluetooth.
Imate li kakve preporuke?

Imaš sad u Elipsu na akciji Hisense HS218 za 900 kn.
Kakav je ne znam, al vjerojatno okej za tu lovu.

Ivo_Strojnica 17.09.2021. 13:18

Hvala barba, uzet soundbar, zvuk je odličan za te novce.
I bogme ima snage, iznenađujuće.
Najbolje mi je šta ne moram spajati sub i soundbar sa kabelom.

hash 17.09.2021. 14:49

Kakav je zvuk bez woofera?

EDIT:
Vidim sad ima i bez woofera model

https://www.elipso.hr/audio__video/s...HISENSE-HS214/

Mozda mi je onda to bolja (jeftinija/jednostavnija) opcija jer ionako ne znam di bi s wooferom.
Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3546909)
Ma super je stvar sta ne moras ih povezivati. Stavis ga bilogdje.
Bez subwoofera je plitak zvuk, nema dubine sam bar.

Thanks!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:16.