PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce RTX 20X0 series (Turing) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=291080)

mamutarka 21.08.2018. 19:20

https://www.reddit.com/r/nvidia/comm...with_rtx_2080/

1080P 30-60FPSa? wtf, ak je to istina, jeben napredak

dean225 21.08.2018. 19:47

Rtx 20xx je brža od gtx 10xx modela samo za razliku u broju cuda jezgri i naravno nešto brže memorije.

E sada ako se upali Ray Tracing koji meni još uvijek ništa ne znači to sve pada u vodu.

Jedina odlična stvar ove nove generacije je da će stara 10xx serija dramatično pojeftiniti. I dobro svima.

Tko nema neka uzme gtx. A za ove sa dubljim džepovima rtx. Za svakoga ponešto.

MadBoY 21.08.2018. 20:06

Jel nvidia sluzbeno najavila snizenje cijena 10 serije?

Garro 21.08.2018. 20:20

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3221161)

Ovo treba uzeti sa zrnom soli, niti je igra vani niti grafa niti driveri za nju.

A ako se ovo na kraju pokaže istinitim, Jensen ne da je uvalio ku*činu early preorder adopterima, nego drveni kolac u stilu Vlada the Impalera zvanog odmilja Drakula. I nije se zamarao vazelinom i morfijem...

Nego, nisam vidio da su cijene 1080/1080ti pale od jučer, dapače, čini mi se da su neki dobri dealovi nestali. Any info?

Tajl3r 21.08.2018. 20:35

Brko 21.08.2018. 22:22

Citiraj:

Autor Garro (Post 3221181)
Ovo treba uzeti sa zrnom soli, niti je igra vani niti grafa niti driveri za nju.

A ako se ovo na kraju pokaže istinitim, Jensen ne da je uvalio ku*činu early preorder adopterima, nego drveni kolac u stilu Vlada the Impalera zvanog odmilja Drakula. I nije se zamarao vazelinom i morfijem...

Nego, nisam vidio da su cijene 1080/1080ti pale od jučer, dapače, čini mi se da su neki dobri dealovi nestali. Any info?

Mi smo valjda naj-down-to-Earth forum zajednica na svijetu glede Turinga. Vidim da diljem drugih foruma onaj tko kaže da je skeptičan, odma ga razapinju i pljuju da je heretik i AMD fanboj, da je Turing next-best thing ever... hype je stvarno poprimio nuklearne razmjere.

Hvala vam na razumu :D

Ne znam, možda griješim. Glavni anchor point hype ekipi su linkovi validacije sa Ašes of Singulariti benča gdje navodna 2080 non-Ti skoro bude bolja od Volte. Turing će možda nadimati guzove Pascalu u 4K, tj vrlo vjerojatno da hoće. No onoj debeloj većini koja se gejma na 1080P i nešto na 2K, osim tog famoznog RayTracinga koji je valjda najizgovaranija riječ zadnja 2 dana na svijetu, ništa drugo neće donijeti na bolje.

Imam takav osjećaj. Da su oni ikakve benčeve pokazali, ajde de, ali ovako... nu, tko voli nek izvoli. Dok computerbase.de ne izbaci svoj presjek kroz 20 i kusur igara, za mene je Turing samo zmaj na papiru i to veći od Thermija pred više godina :D

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 3221186)

Kreeeeeeeeeeeeee :D

Manuel Calavera 21.08.2018. 23:18

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3221161)

Damn, znao sam da će biti jebeni kripl, ali ovo ni turing ne može tjerati kako bog zapovjeda :roller:

Bome je Jensen utjerao malo jačeg trojanca...

mamutarka 21.08.2018. 23:27

pa oni da nisu izdali paper launch nebi kurca preordero nitko

ovak su bar ljudi pomahnitali na eksplozije u očima dok igraš betmfild i brzo preorderali

neki su nakon prospavane noći i mamurluka došli k sebi doduše

sakomako 22.08.2018. 08:00

Ova prezentacija sa Raytracingom pomalo podsjeća na prezentacije dizelskih automobila velikih proizvođaća i hvalospjevom o niskoj potrošnji i smanjenom zagađenju okoliša!:lol2:
A onda je prošlo nešto godina i istina je izašla na svjetlo dana!:wtf2:
Sećom ovdje ćemo ipak ubrzo vidjeti što je prava istina od svega ispričanog.:goood:

No ako gledamo s tehničke strane i podjelu novog procesora na pojedine sekcije za određeni dio posla obrade grafike, onda se lako može zaključiti da ono što je isto u novom procesoru i što obavlja isti posao kao i procesor prethodne generacije da nije u biti puno napredovalo i da se na tom polju zato i ne mogu očekivati neki značajniji skokovi koje mi svi očekujemo od nove generacije GPU. Napredak svakako postoji, ali nije drastičan, a nove tehnologije su svakako dobro došle, no cijena koja se za njih traži je previsoka i želi se kompletan R&D naplatiti odjednom i odmah.

Da su izlazne cijene pola od ovih spomenutih vjerojatno bi to bila cijena na koju bi većina pristala, ali ovako cijene nemaju veze s realnom cijenom onoga što se dobiva sa novom generacijom GPU.

Sve to ima smisla u QUADRO seriji, jer nju kupuju oni koji sa time zarađuju novce u svojem konkretnom poslu, ali u domeni gajmerske populacje ovo je preskupo.:respekt:

The Exiled 22.08.2018. 08:05

Izgleda da su oni koji su imali prilike isprobati nove RTX kartice u igrama koje podržavaju ray-tracing došli do sličnih zaključaka.
Citiraj:

Starting with Shadow of the Tomb Raider, the game was rendering an outdoors scene, but because of the 1080p quality on a roughly 24” screen, the game was rendered in 1080p and capped at 60fps with the graphics settings locked, but I could definitely notice framedrops, even though the gameplay was rather slow-paced. For Battlefield V, the situation was similar with a 1080p 144Hz monitor, playing on the Rotterdam map over LAN. There were framedrops during fast-paced scenes and in general it didn’t seem like it could keep up with the game. Again, there was no FPS info available but the RTX 2080 Ti was almost surely not cranking out constant 60fps.

zvonac 22.08.2018. 08:57

NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti Performance Previewed – Delivers Well Over 100 FPS at 4K Resolution and Ultra Settings in AAA Games

100fps 4k reza, neloše za cijenu od cca 9tkn:)

JuiceBox 22.08.2018. 11:03

ma sitnica. odma dvije uzmem. Mi kao da smo zaboravili sto je devet tisuca kuna! nema te igrice zbog koje bi dao te novce za karticu, da imam 300 fpsa u 4k. pa na forumu jedan promil ljudi ima 4k monitor.

mamutarka 22.08.2018. 11:22

Nekad si mogo igraonicu napravit ua te pare :D

Buducnost pc gaminga je vrlo jasna, gledat cemo strimere

shar 22.08.2018. 12:10

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3221299)

Naslov je clickbait i jako loš sažetak teksta. Te "neke" igre u kojima ima 100+ fpsa na 4k ultra mogu bit dota, cs, fortnite, overwatch. Dalje piše da single kartica daje oko 50fps na 4k pa nek ljudi plaćaju 10000kn.

sti 22.08.2018. 12:27

Zar nije neki dogovor da se ne linka wccf? :)

Brko 22.08.2018. 12:53

Kakav dogovor :) ?

Sent from Usreo Mobara

Manuel Calavera 22.08.2018. 12:59

Piše "some games" da idu preko 100 fps na 2080Ti, što je logično jer će biti jača od 1080Ti, ali zbog NDA ne smiju spominjati te druge igre. S druge stane TR sa RTX na 1080p ima 50-60 average fps, što dovoljno govori o ray tracingu...

Što se tiče wccf (i drugih portala sa istim vjestima), točnost je barem 90%, iznimno rjetko se omaši ceo fudbal. Kad je leak sumnjiv ili se radi o nagađanju uvijek piše (i to točke zašto je sumnjiv), no nitko skoro ne čita, samo gledaju naslove i slitke

The Exiled 22.08.2018. 13:34

Na prijašnjoj stranici sam ostavil link na AnandTech (čiji novinari su ipak bili na licu mjesta) osvrt u kojem potvrđuju da se RTX 2080 Ti muči s ray-tracing naslovima. Kaj se Wccftecha tiče, oni su prije nego je Škot izašel s RTX-om, skoro na dnevnoj bazi plasirali vijesti o novim GTX 1180 karticama. Nakon Škota su svi takvi portali odjednom imali nekaj za reći o RTX modelima. Šteta kaj i drugi portali uredno linkaju Wccftech i VideoCardz kao izvor, pa na kraju ispada da zapravo nitko ništa ne zna - samo se vrte ukrug.

RimtuTiTuki 22.08.2018. 13:44

Ja ću zbog raytracinga sigurno kupiti 2080Ti... ali zbog posla (pa se tih 8k kn relativno brzo otplati)...

Meni treba za izradu vizualizacija, i ako sa sljedećim updejtom program koji koristim iskoristi to... biti će to jebena revolucija.

Za gaming, stvarno ne vidim nekog velikog smisla. Barem ne još. Brijem da će trebati barem 3 generacije da se to u igrama iskoristi a da ima smisla...

The Exiled 22.08.2018. 13:47

Ti si uz Lewisa i još nekolicinu ljudi najveći dobitnik u cijeloj ovoj priči, jer €1.200 za RTX 2080 Ti je još uvijek dosta jeftinije od najslabijeg RTX Quadro modela.:)

RimtuTiTuki 22.08.2018. 13:53

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3221348)
Ti si uz Lewisa i još nekolicinu ljudi najveći dobitnik u cijeloj ovoj priči, jer €1.200 za RTX 2080 Ti je još uvijek dosta jeftinije od najslabijeg RTX Quadro modela.:)

Da, koristimo Lumion koji je optimiziran za Geforce, a ne za Quadro.

Cijena je podnošljiva za ono što se dobije. Jedino mi je žao što nisu povećali količinu RAM-a

I to mi je još uletilo taman u pravo vrijeme.. Idemo u nabavku novih računala za cca 6 mjeseci - taman da se normaliziraju cijene i vidi što nex gen može....

Za gaming mi se čini da bi pričekao sljedeću generaciju...

Gigi1 22.08.2018. 14:07

cim vise gledam ove videe sa prezentacije, RT objekti koji odsijavaju mi izgledaju kao zrcala i stakla, onak nekak too much, sjene su ok.
Treba cekat prave bencheve i dovršene naslove, no za sada mi previse bode u oci to zrcaljenje.

isto tak vecin scena koja je RTana je bila usporavana, vjerojatno da se pozornost usmjeri na RT objekte i da se sakrije frame drop

maXonja 22.08.2018. 14:11

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3221353)
cim vise gledam ove videe sa prezentacije, RT objekti koji odsijavaju mi izgledaju kao zrcala i stakla, onak nekak too much, sjene su ok.
Treba cekat prave bencheve i dovršene naslove, no za sada mi previse bode u oci to zrcaljenje

Slažem se, nema baš to veze sa realnošću

mamutarka 22.08.2018. 14:39

sjećam se physx-a na početku, sve se micalo neprirodno, tolko su to isforsirali bili da je fizika bila ko sad RT, prenaglašena

Dottore 22.08.2018. 16:16

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3221353)
Treba cekat prave bencheve i dovršene naslove, no za sada mi previse bode u oci to zrcaljenje.

isto tak vecin scena koja je RTana je bila usporavana, vjerojatno da se pozornost usmjeri na RT objekte i da se sakrije frame drop

Ovo ti je dobar post.
Slažem se, nekad izgleda ne prirodno, ali ne mogu progutati u BF V gdje sa uključenim RTX auti /kamioni nemaju dodirnu površinu na pod ( izgledaju kao leteći)

Meni izgleda za početak da RTX šminka.

Manuel Calavera 22.08.2018. 16:31

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3221342)
Na prijašnjoj stranici sam ostavil link na AnandTech (čiji novinari su ipak bili na licu mjesta) osvrt u kojem potvrđuju da se RTX 2080 Ti muči s ray-tracing naslovima. Kaj se Wccftecha tiče, oni su prije nego je Škot izašel s RTX-om, skoro na dnevnoj bazi plasirali vijesti o novim GTX 1180 karticama. Nakon Škota su svi takvi portali odjednom imali nekaj za reći o RTX modelima. Šteta kaj i drugi portali uredno linkaju Wccftech i VideoCardz kao izvor, pa na kraju ispada da zapravo nitko ništa ne zna - samo se vrte ukrug.

Ova generacija je imala veliki twist oko naming sheme (jer se očito i sama nvidia premišljala, 11xx je dolazilo drito od AiB), ali baza je tu jako dugo, odavno se zna za turing, otprilike vremenski okvir launcha, a ray tracing je maltene javna stvar već nekoliko mjeseci otkako ga je nvidia predstavila. Ali u globalu "leakovi" su karikiram 90% točni, osim kad je očito da je fejk, a ta sumnja bude i napisana u članku. Drugi portali samo prenesu leak, dok wccf malo izlaprda zašto bi nešto moglo biti točno, a zašto ne. Inače gotovo identične vijesti piše i TPU, ali wccf je kao smeće, a ovi ugledni portal. Sve je to manje više isto, razlikuju se samo u količini recikliranja sadržaja

Što se tiče RTX efekta, ne znam dali ste ubrali ali netko je stavio reddit link na computerbase koji su bili na licu mjesta gdje se vidi tomb raider sa ray tracingom i fps counter (fraps). Ispod 60fps je kao dobar dan, a reza je navodno 1080p. E sad igra još nije pri kraju, gpu će dobiti bolje drivere i sl. no svima je jasno da se to neće drastično promjeniti, neće se poduplat

Rino 22.08.2018. 16:46

Citiraj:

Autor xulos (Post 3220993)
ontopic
sto napraviti, prodati 1070ti i uzeti 1080ti ili novu 2070?

Za sada apsolutno ništa, ali s obzirom da su se GTX1080Ti počele pojavljivati na Njuškalu za 4000kn (sa jamstvom) daj im još neko vrijeme i čini mi se da će biti dobra kupovina.

Romul 22.08.2018. 17:16

Ovdje kod mene u Slovackoj zavladala panika svi se izgleda rijesavaju 1080ti.
Evo 2ipol godine garancija MSI 1080ti TRIO za 550EUR
Gigbyte idu i za 500
Ja si bas gledam ovu trio kako mi je lijepa :D

JuiceBox 22.08.2018. 17:36

Citiraj:

Autor Rino (Post 3221394)
Za sada apsolutno ništa, ali s obzirom da su se GTX1080Ti počele pojavljivati na Njuškalu za 4000kn (sa jamstvom) daj im još neko vrijeme i čini mi se da će biti dobra kupovina.

Odlucio vec, definitivno idem na 1080 Ti. Okacena na trznjak i ceka zamjenu :)

The Exiled 22.08.2018. 20:24

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3221390)
Inače gotovo identične vijesti piše i TPU, ali wccf je kao smeće, a ovi ugledni portal. Sve je to manje više isto, razlikuju se samo u količini recikliranja sadržaja.

Zato sam i napomenul da je šteta da i ostali prenose jedno-te-ista nagađanja, a nitko konkretno nema pojma.:)

U međuvremenu Friški Škot...
:chears:

Manuel Calavera 22.08.2018. 23:09

Znači kalibrirao se, po njemu 20-25% brže od svojih istoimenih prethodnica. Malo je optimističniji od HU koji kaže 15-20% max

Blue_Fatal1ty 22.08.2018. 23:13

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 3221351)

Cijena je podnošljiva za ono što se dobije. Jedino mi je žao što nisu povećali količinu RAM-a

Zato kod ovog novog SLI-ja kolicina rama s drugom grafom se podupla. Vjerojatno zbog toga nisu htjeli povecat ram.

2x2080ti=22gb rama.

Gigi1 22.08.2018. 23:16

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3221452)
Zato sam i napomenul da je šteta da i ostali prenose jedno-te-ista nagađanja, a nitko konkretno nema pojma.:)

U međuvremenu Friški Škot...
:chears:

treba ga klonirat, potpuno osvježenje zadnjih godina na yt it sceni.
unazad dve+ godine od kad ga pratim samo rijeci hvale

Manuel Calavera 22.08.2018. 23:20

Samo da još malo skrati trajanje. Recimo prvih 5-6 min se hvali kako je bio u pravu + priča o nekom random prepucavanju s nekim na redditu. Kako je skoro uvijek u pravu svaki video mu ima neko osvrtanje na neki prijašnji video kako je bio u pravu :D. Al da je među pametnijima na youtubu jest (uz wendella iz level1tech, samo taj čovo je više za linux, servere i tako to, jebe mu se za gaming gpu)

Gigi1 22.08.2018. 23:31

nerdtechgasm je bio dobar ali vec dugo nista nije izbacio

Manuel Calavera 22.08.2018. 23:38

Taj je još jači nerd. Izbacio je par brutalnih tehničkih objašnjenja. Gledao sam onaj AMD vs NV Drivers: A Brief History and Understanding Scheduling & CPU Overhead, to nitko objasnio na tom levelu. Samo je malo previše hard core za neki komercijalan uspjeh, niti možda želi biti youtuber.

croshad 23.08.2018. 09:42

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3221498)
Samo da još malo skrati trajanje. Recimo prvih 5-6 min se hvali kako je bio u pravu + priča o nekom random prepucavanju s nekim na redditu. Kako je skoro uvijek u pravu svaki video mu ima neko osvrtanje na neki prijašnji video kako je bio u pravu :D. Al da je među pametnijima na youtubu jest (uz wendella iz level1tech, samo taj čovo je više za linux, servere i tako to, jebe mu se za gaming gpu)

Malo je iskompleksiran jer je dugo imao stigmu AMD fanboya (često s razlogom), iako se rjetko desilo da baš neš fula. To kad pređeš jednu razinu popularnosti shvatiš da se ne isplati komunicirati s ljudima po komentarima.

raliSHA 24.08.2018. 13:43

Ako sam dobro vidio, uz napredak u performansama od 20tak posto ide i povećana potrošnja od opet nekih 20tak posto. Nije baš neka sreća, pogotovo za mobilno.

Manuel Calavera 24.08.2018. 17:09

Ne vidim da će "rtx" verzije gpu u laptope, eventualno u one top-top high end modele stave rtx 2070 ili 2080. U ovim normalnim će vjerojatno i dalje biti gtx gpu, eventualno malo efikasnije

Disco 24.08.2018. 17:19

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3221968)
Ne vidim da će "rtx" verzije gpu u laptope, eventualno u one top-top high end modele stave rtx 2070 ili 2080. U ovim normalnim će vjerojatno i dalje biti gtx gpu, eventualno malo efikasnije

Pa vjerovatno puno efikasnije u stilu Pascala jer nece imat ni tensor ni RT.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:27.