PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   nVidia Shield TV - Media player (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=287006)

Disco 24.06.2021. 09:36

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3527657)
I tako, dosada :D i najednom se shield skrlja, reko koji q, fuck, damn. Reboota se a kad ono novi launcher sa discovery. Najsmijesnije je sto medju svim tim reklamam je Physical - Watch on Apple TV?! :D

Ja sam ga mislim jučer upalio i još nije bilo niš.
Doduše ja sam isključio auto-update samog Shielda.
Ili to govno ne dolazi kao update?
Probam danas kad se vratim doma.:beer:

xlr 24.06.2021. 10:04

Novi launcher je vec na nasim shieldovima, ali google nije okrenuo prekidac. Lacy je u amerikama, oni su izmedju ostalih dobili zeleno svjetlo, ali dobar dio eu (jos) nije u tom popisu.

Meanwhile, budno pratim opcije za blokiranje reklama pa sam od zadnjega naletio na ovo. Budem probao, al otom potom:
https://www.reddit.com/r/ShieldAndro...w_home_screen/

Goku 24.06.2021. 12:03

Jel ima još netko problema sa wifi na 2019 pro shield-u ?

koristim ga isključivo kao plex server,ali sad izbacuje svakih par minuta sa kućne mreže.
i na 2,4 i na 5 Ghz.

xlr 24.06.2021. 13:14

Nisam primjetio probleme s 5 GHz neovisno gdje drzim Shielda (na komodi, u otvorenoj polici...).

Ali zato mi je BT uzasan. Ako dignem noge na kauc (noge budu "prepreka" izmedju mene i Shielda) dok igram igre ili slusam mjuzu - BT pocne dropati na Shield i Xbox gamepadima i 2 random para sluski. Iste slusalice rade na laptopu koji je zakopan u ladici pod stolom i sa preprekom od 2 ciglena zida... BT na Shieldu me bas trazi opticku vidljivost, ne kuzim sto mu smeta. Probao sam seliti Shielda po komodi i jedino pomaze ako ga stavim na komodu - nista oko njega. Naravno :)

Goku 24.06.2021. 15:07

BT je meni odličan,ali samo zato jer sam maknuo logitech k400 tipkovnicu.

kad je ona bila uštekan u shield daljinski od shielda je radio samo na 10 cm od njega i to ne svaki puta,a daljinski za qled q60r nikako.

vidi jel imaš neki uredjaj u blizi kaj ti ometa BT

xlr 24.06.2021. 16:24

Najblize mu je DAC i linearno napajanje (E30 i P50), ali sam stekao dojam da mu smeta ploca od komode - kad je na njoj izgleda oke, kad ga stavim ispod ploce u policu gdje zelim da bude onda pocne kenjkati.

Unifying mi je spojen na hub, probam ga izbaciti iz jednadzbe. Daljinac radi bez greske iz svih prostorija.

Najgore je kad igramo Overcooked, pa netko stisne gamepad medju noge i pocne mu stekati, znaci warzone!

LAcy 24.06.2021. 18:51

Citiraj:

Autor sti (Post 3527677)

Ma znam al' to je kao da se na HTV-u reklamira RTL :D

Citiraj:

Autor xlr (Post 3527782)
Najblize mu je DAC i linearno napajanje (E30 i P50), ali sam stekao dojam da mu smeta ploca od komode - kad je na njoj izgleda oke, kad ga stavim ispod ploce u policu gdje zelim da bude onda pocne kenjkati.

Unifying mi je spojen na hub, probam ga izbaciti iz jednadzbe. Daljinac radi bez greske iz svih prostorija.

Najgore je kad igramo Overcooked, pa netko stisne gamepad medju noge i pocne mu stekati, znaci warzone!

USB3 je poznat da pravi smetnje BT-u. Pogledaj ako imas neki u blizini ili naokolo.

Goku 24.06.2021. 19:49

da,makni obavezno usb3 hub,pa probaj kak veli kolega LAcy. meni je radio probleme.

xlr 09.09.2021. 10:06

10 mjeseci kasnije i mislim da mi nema pomoci... Uspio sam naci vremena, nesto debagirati, snimiti logove i posaljem ih nVidiji kada ulovim vremena.

Cinjenica je da problem nestane tek kada disconnectam usb kabel od DAC-a i ponovno ga spojim. E sad, cija je krivica, nemam pojma... Da mi lagano ide na k sve ove mjesece - oooo ide.

I dalje samo Netflix i sluzbeni YT app (ukljucujuci castanje YT videa) imaju problem. Sve drugo uredno radi, HBO, Tivimate, Kodi, Plex, Deezer, Smarttube (alternativa YT appu).

Zadnji "uspjeh" je bio dobiti 4-5 dana funkcionalan Shield tako sto sam USB audio podesio na "stereo" umjesto "high quality stereo" i USB portove prebacio u compatibility mode. Na tren sam pomislio da sam popravio stvar jer prije sam rebootao Shielda na dnevnoj bazi. Vec neko vrijeme ne koristim nista spojeno na USB portovima (prije sam imao hub, ssd, unifying receiver). To isto nije neko rjesenje.

Kolega Lacy ima DX3 Pro pa nije spominjao da ima ovakve probleme... Jedino da probam neki random USB DAC. Ili drugi Shield :/

To be continued...

Citiraj:

Autor xlr (Post 3487554)
Mene svakih par dana hebe u mozak s nekim od ova dva buga koja traju vec mjesecima. Ne znam do kad cu ih prijavljivati jer na netu se vec dosta zna o njima:
1) stock youtube app zna zastekati i sto god krenes playati, vrti sekundu i freeza se slika/zvuk. Castanje jutuba je isto zahvaceno (vjerojatno je bug s jutub appom). Internet radi i ostali appovi uredno rade.
2) netflix app zna zastekati na nacin da se film pokrene, audio ide, ali slike nema i vrti se buffering do 25% pa stane i tako stoji. A zvuk u pozadini normalno ide. Famozni buffering 25% bug.

Kod oba buga moram rebootat box.

LAcy 09.09.2021. 20:01

Problem sa BT daljinskim moze praviti bilo kakav USB3 koji je u blizini ili line of sight sa Shieldom.

Malo si mi nejasan sa opisom problema. Tebi sve radi, osim Netflix i YT app? A i to proradi kad odspojis/spojis DAC. Koji DAC imas, kako je podeseno u Shield audio settings? Ima opcija sto ce se koristiti kao audio output, automatski ili rucno biras hoce li biti HDMI, DAC ili nesto trece ako je spojeno. Takodjer pogledaj pod advanced koji format je podrzan i probaj rucno staviti samo ono sto ti DAC podrzava. Mozda Netlifx i YT pokusavaju poslati nesto sto DAC ne podrzava pa se zblesa. Inace YT app za Shield meni isto nije radila kako treba. SmartTubeNext jer puno bolja. Pogledaj i u Netflix app settings, da ne pokusava passtrough.

Btw, zbog Buttkickera sad imam dva DAC-a. Prvi ima audio izlaz za Buttkicker i digitalni koji ide u drugi DAC (DX3 Pro). Cak sam jedno vrijeme za usporedbu imao spojena oba na Shield, pa sam mogao birati HDMI/DAC1/DAC2.

xlr 09.09.2021. 20:16

Nemam problem s BT (vidi citirani post) :) U principu sve sam opisivao prije u citiranom postu pa nadalje, da sad ne ponavljam. Samo updejtam status jer nismo nikad dosli do rjesenja - a rjesit cu ja njega!

Imam Topping E30.
Sve je manualno podeseno na stereo only, svi fensi formati ugaseni, output podesen manualno na DAC. Netflix salje stereo only, nista fensi.

Prije pola godine sam radio i factory reset. U principu, treba probati drugi DAC jer za ovog nema nikakvih firmwarea, sve up to date

LAcy 09.09.2021. 20:21

A dobro, BT daljinski si rijesio. Kako?

Jesi li probao neko vrijeme istrpiti zvuk sa TV-a preko HDMI i vidjeti da li i dalje imas isti problem?

xlr 09.09.2021. 20:29

Nije me daljinski mucio nego stabilnost BT-a prema slusalicama/gamepadima. Daljinac je rock solid! Je, rjesio sam tako sto sam stavio box na komodu ali nisam nikad ozbiljnije testirao. Ljeto je, slabo igram(o) :)

Mislim da sam testirao HDMI, ali ponovit cu test samo da kompletiram research. Ne mogu se sjetiti, zn da sam kod factory reseta testirao svasta i opet imao problem...

LAcy 09.09.2021. 20:44

Pa daljinac je preko BT-a. Tako da je malo cudno da je daljinac rock solid a gamepad nije. Koristis li ethernet ili Wifi na Shieldu? 2.4 Wifi i BT koriste istu frekvenciju pa se probaj malo i sa time igrati.

Nije iskljuceno da je i Shield poluispravan. Ako mozes uzeti drugi na probu ili zamijeniti ovaj.

Btw, skuzio sam da se Shield dosta grije. Mozda ne bi bilo lose ispuhati prasinu ili cak i otvoriti pa ocistiti fan.

xlr 09.09.2021. 21:34

Samo ethernet. Moj je na max performance i cool postavci (fan uvijek radi), komodu i njega usisam dvaput tjedno :D

Ni rma nije iskljucen, uzeo sam na amazonu pa vjerujem da ne bi trebalo biti problema. Mozda kupiti novog za test, pa ako se ponovi problem onda znam da nije do shielda i vratim ga u 30 dana periodu.

LAcy 09.09.2021. 21:54

Najbolje onda kupi novog za test. Ionako ti se problem(i) pocnu pojavljivati u par dana. Ako se pojave, mala je vjerojatnost da su dva Shileda pokvarena pa je onda do usera :D

Btw, AnyDesk radi na Shield. Dobro dodje kad je tv off ili nije vidljiv za recimo promijeniti sto svira.

chuspy 21.09.2021. 19:31

Imam jedno pitanje vezano za kablazu.
Dakle imam shield 2017 (onaj bez diska) i nabavio sam novu 4k HDR10 tleviziju.
Zanima me jeli kabel 1.4 dovoljan za 4K HDR sadržaj ili trebam nabavit 2.0?

p.s nisam još spojio, čekam nosač pa dotad pripremam sve potrebno

LAcy 21.09.2021. 19:40

First link after googling hdmi "1.4 vs 2.0" ;)

https://primex.com/hdmi-14-versus-20/

LAcy 05.10.2021. 07:09

https://www.androidpolice.com/shield-tv-android-11/

xlr 07.10.2021. 19:42

Polako, prvo nam mora stici ovo google tv sucelje :)

Inace, koristi netko vlastiti google photos album za screensaver na shieldu (backdrop)? Godinama imam jedan photos folder za tu svrhu kao izvor slika za chromecast i shield screensaver, ali evo vec desetak dana mi randomly ne prikazuje moje slike nego one defaultne... Nekada mi prikazuje moje slike pa odjednom presalta na te random defaultne iz cista mira. Nema pravila, a internet veza je savrsena. Jel jos tko primjetio to?

LAcy 07.10.2021. 20:05

Ma uopce nisam uzbudjen oko updatea. I sama Nvidia je rekla da nema neke promjene i da mozda preskoci update. A Google sucelje? Ono sa reklamama? Pa navikao sam se, nekad cak i predlozi nesto sto bih pogledao.

Namjestio sam da Shield ode u standby ako je ne koristim pa mi ne treba bas screensaver :)

xlr 07.10.2021. 20:39

Btw onaj moj problem s netflixom, vezano uz usb dac itd... Vec mjesec dana sve sljaka sa zamjenskim dac usb kabelom. Nisam nista drugo mrdao niti vracao box na pocetne postavke... Jos mjesec dana testiranja pa mogu reci da je to to.

LAcy 08.10.2021. 01:05

Eto, a samo si trebao uzeti kvalitetan audiofilski usvirani kabao :D

Sent from my Moto Z3 Play using Tapatalk

xlr 08.10.2021. 09:02

A skoro pa to! To je bio origigi topping kabel iz pakiranja, nije da sam nesto kemijao s tim. Zamijenio sam ga nekim shitty tankim i ocigledno dobro usviranim kabelom koji je odlezavao na hladnom i mracnom mjestu jos od vremena kad sam umirovio zadnji inkjet printer (znaci 15ak+ godina) :)

xlr 09.10.2021. 14:16

High quality usb audio triggera ovo sranje od problema. Nije prosao 1 dan i vidim problem s a/v syncom u netflixu. Well, vracam se nazad na obicni usb audio quality i zatvaram slucaj. Mogu prodati svu audio opremu i uzeti neki plasticni soundbar, taman ce biti dovoljan, pfff. Case closed!

LAcy 09.10.2021. 19:39

Cek malo, jel sad kabel ili samo audio settings?

Prema ovome:
High Quality Stereo: 24-bit 96/192kHz
Stereo: fixed to 16-bit 44.1kHz

Stereo je sasvim ok, sto bi se reklo CD kvaliteta. Vjerojatno Netflix ni ne salje bolje od toga.

xlr 09.10.2021. 20:04

A nesto od toga dvoje, ako ne i oboje... Ili jednostavno Topping E30 jebe jeza, sto nekako sumnjam jer sam i sa Scarlett 2i2 gen1 imao isti problem.

Odustajem od ovog problema. Chromecast Audio ostaje online za vinil ripove i 24-bitnu arhivu.

LAcy 09.10.2021. 20:39

Probaj zamijeniti kabel da budeš siguran sto je. Nakon toga, napravi logcat kad se javlja problem i posalji sa objašnjenjem to Nvidia. Ako ne znaju za problem, ne mogu ga ni rijesiti ;) A Shield glasi za najbolje podržani Android ever :)

-POP- 09.10.2021. 21:17

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3552361)
Cek malo, jel sad kabel ili samo audio settings?

Prema ovome:
High Quality Stereo: 24-bit 96/192kHz
Stereo: fixed to 16-bit 44.1kHz

Stereo je sasvim ok, sto bi se reklo CD kvaliteta. Vjerojatno Netflix ni ne salje bolje od toga.

Shield Upsampla na 48kHz

xlr 08.11.2021. 21:56

Javio sam se na kraju Shield supportu i shvatio da ekipa ima želju debagirati ovaj problem. Poslao im nekoliko logova i reportova, ubacili me u betu i nakon par buildova našli su problem/rješenje. Uopće nisam očekivao ovakav rasplet događaja, ali evo, nakon godinu dana Shield konačno radi bez greške :D

Citiraj:

Autor xlr (Post 3552292)
High quality usb audio triggera ovo sranje od problema. Nije prosao 1 dan i vidim problem s a/v syncom u netflixu. Well, vracam se nazad na obicni usb audio quality i zatvaram slucaj. Mogu prodati svu audio opremu i uzeti neki plasticni soundbar, taman ce biti dovoljan, pfff. Case closed!

LAcy 08.11.2021. 22:01

Eto vidis, sto sam ti rekao. Dobra je Nvidia. Sad ce to poslati i svima nama i svi sretni :)

Btw, za to se ima vremena, a za citat, ne? :D

xlr 08.11.2021. 22:16

Skoro godinu dana se patim s tim sranjem, jednostavno nisam vjerovao da će itko htjeti ovako individualno probati riješiti problem. A nije da nisam slao reportove.

Čisto info, ne očekujte od verzije devet.nula neka čuda ni velike izmjene, jer ih nema. Ali šššš!

LAcy 09.11.2021. 05:43

Naravno da hoce, Nvidia je stvarno responsivna. Tko zna koliko dobiju reporta i sto da rade sa njima bez da netko napise zasto je poslao? Ovako se javis, objasnis, posaljes sto traze, znaju sto i gdje trebaju gledati, poprave, daju ti build da testiras...

Ma znam a i nebitno mi je. Vec par godina se nista pametno ne dodaje u Android a ni ostale OS. A i to sto dodaju je onako. Bolje da pociste code, optimiziraju...

Btw, ne znam jel jos HRT oko praznika emitira Sam u kuci, al' meni je vec para dana na home screenu :D

xlr 14.12.2021. 10:30

Jucer mi netflix trzao i skipao frejmove, responzivnost koma, stisnem home i treba mu sekunda da shvati. Rebootam, isto. Osjetim da je box uobicajeno topao po plastikama, ali fan ne radi (nista neobicno, fan se pali kad treba). Puhnem u box, fan se zavrti i pocne kontinuirano puhati vruce. Box prodisao i vratio se u normalu.

Moze biti da ga je prasina stopirala :/

Danas sam ga raskopao, promjenio pastu i ocistio vent. Stanje nakon ravno godinu dana koristenja:
https://i.imgur.com/UwyJnyu.jpeg

Tako otvorenog isao sam malo promatrati kako se ponasa ventilator ovisno koji fan mode odaberes - cool ili quiet. Osobno imam podesen cpu na max performance (nisam testirao s optimized cpu).

U oba moda box satima radi pasivno dok je upaljen i ako nije dovoljno zagrijan (idle, homescreen, sviranje youtubea i vjerojatno mnogi drugi nezahtjevni zadaci).

Cool mod ranije upali fan i radi nijansu glasnije. Al toliko glasno da ga na pola metra vise ne cujes.

Quiet mod nesto kasnije upali fan i necujan je.

Oba moda sam testirao 3dmark-om i kasnije pustio box da se ohladi na homescreenu. Oba moda ugase fan nakon nekog vremena.

Kod 3dmark-a se "cuje" i coil whine, ali ono, do 20ak cm udaljenosti i nije iritantan kao kod grafickih nego vise kao kliktanje i zvukovi hdd spin upa i sl... U normalnom radu (npr streamanje yt u 4k) to ne cujem, vjerojatno jer ni GPU nije tako opterecen.

Sve u svemu, da netko ne misli kako je shield bucan, nije! Moras doci jaaako blizu s uhom i biti u tihoj prostoriji da bi uopce ista cuo. A ja sam inace osjetljiv na buku.

LAcy 14.12.2021. 16:35

Mozda je onaj pauk izasao iz tv-a, usao u shield i zaglavio fan :D

Juice 14.12.2021. 16:41

U MediaMarktu 165 eura Shield TV Pro
https://www.mydealz.de/deals/nvidia-...igerde-1913521

xlr 12.01.2022. 17:54

Stigao v9.0 (A11)
https://www.nvidia.com/en-us/geforce...eleased-11222/

Nadam se da su poslusali beta testere i nisu trajno premjestili volume control slider na dno ekrana ^^

Ne zaboravite i na hotfix:
https://www.nvidia.com/en-us/geforce...-hotfix-image/

LAcy 12.01.2022. 17:56

Nego na sredinu? I jos ako su povecali, to bi bilo optimalno :D

xlr 12.01.2022. 17:58

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3576031)
Nego na sredinu? I jos ako su povecali, to bi bilo optimalno :D

Ma daj, neka ga vrate na bok ili na vrh ekrana. Ne kuzim zasto su ga uopce stavljali na dno jer samo smeta titlovima :)

A zamisli samo opciju da sam odaberes na koju stranu zelis pozicionirati volume bar!

Edit:
Volume bar je na desnoj strani. Na beti je bio na donjem rubu, cisto da me ne gledate ko nekog lunatica. Dobro je!

I dalje imam stari launcher bez reklama. Vjerojatno je samo pitanje vremena kad ce doci u nasu regiju.

LAcy 12.01.2022. 18:23

Evo napravio update, zvuk je puno bolji, cisci, usviraniji a slika ostrija! Dobro je, volume bar nisu stavili na dno, ni na vrh, ni lijevo a ni desno :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01.