![]() |
Imam gsnyc monitor 144hz koji je naravno ukljucen.
Malo me buni i nemam jasan odgovor na netu. Igram FPS i single play igre. Koje postavke da koristim u fps, a koje u sp igrama? Govorim o low latency mode i vsync. Trenutno sam stavio low latency mode na ultra i vsync na fast. Dosta njih spominje ds se stavi na on latency mode jer ako je na hddu da mote zezat. |
Fiksaj max fps na 143, ugasi vsync...probaj tak.
|
Driveri 522.25
Our DirectX 12 optimizations apply to GeForce RTX graphics cards and laptops, though improvements will vary based on your specific system setup, and the game settings used. In our testing, performance increases were found in a wide variety of DirectX 12 games, across all resolutions: Assassin’s Creed Valhalla: up to 24% (1080p) Battlefield 2042: up to 7% (1080p) Borderlands 3: Up to 8% (1080p) Call of Duty: Vanguard: up to 12% (4K) Control: up to 6% (4K) Cyberpunk 2077: up to 20% (1080p) F1Ⓡ 22: up to 17% (4K) Far Cry 6: up to 5% (1440p) Forza Horizon 5: up to 8% (1080P) Horizon Zero Dawn: Complete Edition: up to 8% (4k) Red Dead Redemption 2: up to 7% (1080p) Shadow of the Tomb Raider: up to 5% (1080p) Tom Clancy’s The Division 2: up to 5% (1080p) Watch Dogs: Legion: up to 9% (1440p) |
Kada najava odnosi na RTX, automatski ne odnosi na GTX 10X0 modele. Polako driveri postaju glomazniji,
|
Evo brzi fix za probleme sa CP 2077 sa ovim novim driverima što ih Mladen spominje:
https://nvidia.custhelp.com/app/answ...ail/a_id/5400/ EDIT: instalirao te drivere i odvrtio CP2077 i RT Ultra i samo Ultra bencheve i razlika je na razini statitstičke pogreške, na 1080p. Toliko o tih do 20% bolje perf. I na guru3d je ekipa općenito došla do istih zaključaka u par drugih igara. Dakle, čabe sam krečio... |
Kako vam radi freesync sa ngreediom,meni to nesto trzljikavo nema tearinga ali vidim razliku od amd grafe nekakav lagani iritirajuci lag...
Vsync upaljen u igri ekran je na freesyncu (75hz),u drajverima je takoder upaljen gsync jel kako yt kaze ,postoji li dobitna kombinacija?Fixat fps ugasit vsync? Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Imamo slične monitore i imam isti problem, trza kad je upaljen freesync, tak da ga imam ugašen. Inače prije kojih godinu dana radilo je uredno, nekaj se valjda smrdalo u driverima. Sobzirom koju grafu imaš i da je ta rezolucija _čkin dim za tu grafu, upalu vsync u svakoj igri i ne vidim da tu može bit problema, a freesync ugasi.
|
A nista tako sam i mislija ,javin ode ako bude sriće
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
U igrama vsync disabled, a fps lockan na 141 fps. |
kako da lokam fps u drajveru? mogu jedino sa afterburnerom...
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Ovak je kod mene.:):D
https://i.postimg.cc/W36t1F2s/Radeon-Software.pngZa GeForce ide ... Citiraj:
https://i.postimg.cc/g0MmSVkX/image.jpg |
ok sutra cu probat
(nije nv odavna bila u mene pa neznam cake) da rješeno kroz driver fps 74/vsync on nema laga više zavaljujem na pomoći Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Discord u pozadini smanjuje brzinu memorije nVidia grafičkama, objavili su tutorial kako popraviti dok ne objave sami fix pa evo link
https://nvidia.custhelp.com/app/answ...ail/a_id/5443/ |
|
|
Citiraj:
|
danas odem instalirat nove drajvere i usred instalacije komp ode u black screen i moro sam hard reboot, pa ddu, pa nanovo fresh install
ovo mi se prije nije dešavalo, vidim na redditu da nisam jedini |
Citiraj:
Jakna FTW!:goood: |
Koji driver u pitanju?
|
zadnji 572.60,čito na videocardzu što je mamutarka brzao,serija 3 nije ni spomenuta,tako da su trojkaški vratili drivere iz decembra.
|
Citiraj:
|
decki sta stavit braticu na 3060tku kad stigne? sta je latest OK?
zadnje vidim 572.60 i 572.70, al vidim i probleme neke prijavljuju. |
Verzije 572.47, 572.42 i 572.16 su bili zadnji vredu driveri, prije ovih Blackwell hotfix bedastoća kojima izgleda nema kraja.
|
Mislio sam da Nvidia ima odlične drivere, a kad ono svaki tjedan po dva updatea koja popravljaju raznorazne probleme. S 2000 serijom sam dosta dugo imao raznoraznih sitnih problema, stalna rušenja drivera i nakratko crni ekran. Event Viewer mi je stalno javljao da se nvk... nešto srušilo. I onda sad s novom serijom imaju i hardverske defekte. Sve se poklopilo.
|
fala decki.
bum probal sa 572.47. |
Citiraj:
|
Da, Blackwell ima hardverskih problema koje nVidia pokušava riješiti softverski, pa su nažalost s tim hotfix driverima koje temelje na game ready/WHQL izdanju, uspjeli zahvatiti i korisnike koji nemaju/nisu imali nikakvih problema. Makar kak god se okrene, sve moguće varijacije na temu problema s driverima bilo GeForce, bilo Radeon tematike su kamilica u usporedbi s onim kaj je Intel izvel za ARC kartice.:):D
|
Citiraj:
|
To je proizašlo iz Blackwell situacije, pa sad ljudi sa starijim karticama ni krivi ni dužni, prolaze iste kalvarije zbog drivera koji "popravljaju" RTX 5000.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:51. |