PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Irska – kako sam ipak otišao (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275352)

JuiceBox 12.02.2016. 22:48

S teme kako sam ipak otisao ste dosli na koliko dnevno radi MR u bolnici!? Ko s automobilizma na umjetnu oplodnju nilskih konja. Nego nazad na polu ontooic, jel ima tko da je otisao u norvesku i ako moze koji tips n tricks :)

morph 13.02.2016. 13:11

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2890178)
Jel ima PC expertovaca u Sheffieldu, ili blizu, sjever Engleske? :D
Ja san tu vec neko vrijeme, nije da se žalim. Privikavam se na vrijeme, grad mi malo kompliciran, jer ovaj dio gdje zivim, ima masu gotovo identičnih kuća,pubova,dućana, pa nema orijentira za snalaženje, tipa "zadnja stanica Remiza":D
Osim vremena sve super,malo izvan grada Sheffielda lijep krajolik, sa inn ovima naziva kao iz Baldurs Gatea, 1 sat vlakom do Manchestera, tu su nogometni klubovi Sheffield United i Sheffield Wednesday, hrana, ona kvalitetnija, jeftinijanego kod nas, fast food skuplji, Domino pizza je od 15 funti na dalje, Tacco Bell i ostali nešto jeftiniji.
I tako,William Hill, fish and chips, sky HD variety paket,posao,bazeni,trčanje, gura se :D

Bio sam u Sheffieldu turistički, svidio mi se grad. Ima dobrih pubova.

chief_wolfinjo 14.02.2016. 07:15

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2890178)
Jel ima PC expertovaca u Sheffieldu, ili blizu, sjever Engleske? :D
Ja san tu vec neko vrijeme, nije da se žalim. Privikavam se na vrijeme, grad mi malo kompliciran, jer ovaj dio gdje zivim, ima masu gotovo identičnih kuća,pubova,dućana, pa nema orijentira za snalaženje, tipa "zadnja stanica Remiza":D
Osim vremena sve super,malo izvan grada Sheffielda lijep krajolik, sa inn ovima naziva kao iz Baldurs Gatea, 1 sat vlakom do Manchestera, tu su nogometni klubovi Sheffield United i Sheffield Wednesday, hrana, ona kvalitetnija, jeftinijanego kod nas, fast food skuplji, Domino pizza je od 15 funti na dalje, Tacco Bell i ostali nešto jeftiniji.
I tako,William Hill, fish and chips, sky HD variety paket,posao,bazeni,trčanje, gura se :D

this time next year we'll be millionaires :chears:

chief_wolfinjo 28.02.2016. 08:26

bok,

imam jedno pitanje dal vi koji živite u Irskoj tokom razgovora koristite izraze poput: cushty, cosmic ?

hvala :)

stef 28.02.2016. 10:47

Kaj to nisu Peckham spike ? ;)

segregator 29.02.2016. 09:10

Citiraj:

Autor stef (Post 2896623)

Možda East Peckham, sumnjam da u zapadnom dijelu tako pričaju

stef 29.02.2016. 09:38

Citiraj:

Autor segregator (Post 2888743)
Misliš da bi ti ostalo tih 1500kn nakon ovakvog računa? Dizao bi ti doživotni kredit, ili proglasio osobni bankrot:

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/...15_634x312.jpg

S te strane sam "sretan" što još uvijek živim u Hr :).
Mene lani strefila sepsa: oko 40 dana intenzivne, nepoznat broj dijaliza, 4 dana ECMO-a (mislim da se kod nas barata sa oko 70.000kn po danu), medikamenata i ostalog. I nakon toga 6 mjeseci vucaranja po raznim klinikama. U nekoj zapadnoj demokratiji bi mi trebalo otprilike 5 života da to sve otplatim. Realno, izgorio bih i ovdje da nemam dopunsko.
Što se tiče standarda, Zagreb je više manje tu sa ostatkom svijeta. Županijske/regionalne bolnice su druga priča.
CT, MR i slično ... ako ih želiš ovaj tjedan (a već nisi hospitaliziran), onda ćeš ih platiti. Tih 1000-1500kn nije previše čak i za hrvatske prilike. Vani bi to bilo više, proporcionalno standardu.
Kolega koji je prije 2 godine otišao u Irsku zubara dogovara i dalje u Hrvatskoj :). Više se isplati čak i s avionskom kartom.

rodriguez 29.02.2016. 10:56

Lupetaš, u Njemačkoj te nebi ništa koštalo.

Svi uspoređujete zdravstvene sustave sa Amerikom, razlika između kanadskog i američkog je već nebo i zemlja.

chief_wolfinjo 29.02.2016. 11:11

Citiraj:

Autor stef (Post 2896623)

Citiraj:

Autor segregator (Post 2897024)
Možda East Peckham, sumnjam da u zapadnom dijelu tako pričaju

a mislio sam da i drugdje....

cushty :D

stef 29.02.2016. 13:40

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2897071)
Lupetaš, u Njemačkoj te nebi ništa koštalo.

Svi uspoređujete zdravstvene sustave sa Amerikom, razlika između kanadskog i američkog je već nebo i zemlja.

Koliko sam upoznat, u Irskoj dobiješ račun kojeg nosiš osiguravatelju pa ti se refundira. A šta je pokriveno i kolko ovisi o planu koji je tvoja firma ugovorila s osiguravateljem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:10.