![]() |
S teme kako sam ipak otisao ste dosli na koliko dnevno radi MR u bolnici!? Ko s automobilizma na umjetnu oplodnju nilskih konja. Nego nazad na polu ontooic, jel ima tko da je otisao u norvesku i ako moze koji tips n tricks :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
bok,
imam jedno pitanje dal vi koji živite u Irskoj tokom razgovora koristite izraze poput: cushty, cosmic ? hvala :) |
Kaj to nisu Peckham spike ? ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mene lani strefila sepsa: oko 40 dana intenzivne, nepoznat broj dijaliza, 4 dana ECMO-a (mislim da se kod nas barata sa oko 70.000kn po danu), medikamenata i ostalog. I nakon toga 6 mjeseci vucaranja po raznim klinikama. U nekoj zapadnoj demokratiji bi mi trebalo otprilike 5 života da to sve otplatim. Realno, izgorio bih i ovdje da nemam dopunsko. Što se tiče standarda, Zagreb je više manje tu sa ostatkom svijeta. Županijske/regionalne bolnice su druga priča. CT, MR i slično ... ako ih želiš ovaj tjedan (a već nisi hospitaliziran), onda ćeš ih platiti. Tih 1000-1500kn nije previše čak i za hrvatske prilike. Vani bi to bilo više, proporcionalno standardu. Kolega koji je prije 2 godine otišao u Irsku zubara dogovara i dalje u Hrvatskoj :). Više se isplati čak i s avionskom kartom. |
Lupetaš, u Njemačkoj te nebi ništa koštalo.
Svi uspoređujete zdravstvene sustave sa Amerikom, razlika između kanadskog i američkog je već nebo i zemlja. |
Citiraj:
Citiraj:
cushty :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:10. |