PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Sony Xperia mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=242683)

LUX_67A 04.06.2013. 15:18

Citiraj:

Autor coconut (Post 2408027)
Žalosno je da firma koja se proslavila vrhunskim ekranima (Trinitron i Bravia, jelte) stavlja u vlastite mobitele ispodprosječne ekrane za tu klasu i sama sebi radi medvjeđu uslugu. Odličan dizajn, dobar softver, dobra zaštita i onda nož u leđa - ekran. Gledam fotke gore i ne mogu doći k sebi koliko loše izgleda. Jedina fotka na kojoj izgleda kako treba je zadnja.
Čitam review XL i opet se spominje loš(iji) ekran. Dokle, pobogu?

Mislim da nije realan prikaz u odnosu na stvarno stanje ... evo ja gledam u svoju XZ i ne vidim nikakav problem, dapace ... ekran sasvim, sasvim OK ... imao sam mob sa amoledom i nista puno mi ovaj prikaz ne zaostaje za onim ...
Bojao sam se te price oko ekrana i dobro da sam ipak na kraju odlucio uzeti XZ ... ovako na ekranima izgleda ocajno, u stvarnosti puno, puno bolje ... neusporedivo.
Oni koji imaju XZ znaju o cemu pricam ...

Neo-ST 04.06.2013. 15:21

Pravo pitanje je, da li vlasnici tog moba mogu biti objektivni :D

HCS 04.06.2013. 15:30

Da, jbg, posto sam njih dvoje imao na stolu, nisam imao bas najbolji fotic kraj sebe, prosla mi vec dva Z-a kroz ruke, i kad ne gledam u nista drugo osim njih, ekran je dobar, kad vidim S3 ili N2 kojeg sad imam, boze sacuvaj, nebo i zemlja, kao da gledam totalno razlicite slike, nisam jos imao S4 ali kakvu on tek razliku radi kojemu je zapravo Z direktna konkurencija. Imao sam dva dana S3/Z jedan kraj drugog i meni stvarno lose izgleda Z-ov ekran kraj ovoga, mozda sam naviknut sa Amoled ekrane ali meni su osobno ohoho bolji.

Na kraju, ukusi su tu da se pljuje po njima ne :) Suma sumarum, pored ispod prosjecnog ekrana, zamjerka na bateriju, di su tih 2330 mAh?? S3 ga i tu sije, jos jedna velika zamjerka ide Wifi adapteru, naspram S2/S3/N2 gro slabiji, u sobi gdje na navedenim imam 2-3 crtice ovaj uredno gubi signal, krajnje iritantno, onda se spaja na 3G na kojem pocica bateriju kao dobar dan. Steta, prekrasan mobitel, vodootporan uvijek +, kvaliteta izrade daleko iznad Samsunga, software takoder odlican, nema lagga whatsoever, ali ove gore navedene mane mu nemogu oprostit, Z goodbye :)

aski 04.06.2013. 15:32

Ovo je po meni pretjerani bullshit. Da, mozda ekran nije kao na nekim drugim modelima, ali pobogu nije tako los.

I da, nisam nikakav fanboy jer nemam Sony XZ, vec LG mobitel. Na prijasnjem sam isto imao IPS ekran i sad vidim da su boje nekako normalnije (isto IPS), sto je nekako bolje nego da su zasicene da te oci pocnu peci!

Prema tome, kad iz npr. nedodirljivog Sv. Samsunga izbace mobitel koji nije jajast i koji ce imati neke vrhunske karakteristike kao XZ i jos neki mobiteli i da ne kosta ko kajgana sv. Petra onda ce se moci reci nesto drugo.

Ali OK, marketing je tu pa kad nesto i ne radi, nema veze, oprostit cemo im. :)

Brko 04.06.2013. 15:34

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2408036)
Pravo pitanje je, da li vlasnici tog moba mogu biti objektivni :D

U svakom slučaju, objektivniji nego kultivisti svetosamsungovskog zbora ;)

gin.tonic 04.06.2013. 16:01

Citiraj:

Autor aski (Post 2408049)
Ovo je po meni pretjerani bullshit. Da, mozda ekran nije kao na nekim drugim modelima, ali pobogu nije tako los.

I da, nisam nikakav fanboy jer nemam Sony XZ, vec LG mobitel. Na prijasnjem sam isto imao IPS ekran i sad vidim da su boje nekako normalnije (isto IPS), sto je nekako bolje nego da su zasicene da te oci pocnu peci!

Prema tome, kad iz npr. nedodirljivog Sv. Samsunga izbace mobitel koji nije jajast i koji ce imati neke vrhunske karakteristike kao XZ i jos neki mobiteli i da ne kosta ko kajgana sv. Petra onda ce se moci reci nesto drugo.

Ali OK, marketing je tu pa kad nesto i ne radi, nema veze, oprostit cemo im. :)

Prvi dan se oči sigurno moraju prilagoditi ali poslije toga sve normalno, kupio sam Lumiu 820 s prosječnim AMOLED ekranom i sve štima :D

A za Xperiu Z, da imate mogućnost kupiti za 1500kn kao što je Drug Brko uzeo, malo drugačije bi razmišljali, ovo s ekranom je stvarno dosadno već :D

Neo-ST 04.06.2013. 16:27

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2408053)
U svakom slučaju, objektivniji nego kultivisti svetosamsungovskog zbora ;)

uh, grdno se varaš, nekoć mi se sviđao međutim sad mi se gadi. Postali su ko iphone, samo šta im je softver teški šrot i nemaju tu kvalitetu kućišta ;)

burmuz 04.06.2013. 17:03

Kao što sam već rekao, za 1500 kn koliko sam dao za svoju Xperiu Z prezadovoljan sam. A što se tiće samsunga, dok ne poprave kvalitetu izrade nema šanse da uzemem od njih mob.
Taman posla da dam 3000 ili više kuna za mob a da mi se plastika vija pod prstima. Za te novce hoću ne Gorila Glass, nego safirno staklo, i kučište barem od aluminija kakvo ima HTC One. Onda možemo razgovarati. Bang for buck.
I da, AMOLED ima neprecizne boje, eye candy je.. ali to nema veze s točnošću. Prezasićene su.

coconut 04.06.2013. 17:49

@bolnum
Za XZ treba ti iGO sa rezolucijom 1920x1080 (landscape mode) tj. 1080x1920 portrait mode.

Brko 04.06.2013. 22:45

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2408111)
uh, grdno se varaš, nekoć mi se sviđao međutim sad mi se gadi. Postali su ko iphone, samo šta im je softver teški šrot i nemaju tu kvalitetu kućišta ;)

Uopće nije bitno. Ljudi su se počeli pjeniti čim loše nešto kažeš o Samsungu više nego da si ih uvrijedio ili člana porodice. Mislim, uvijek je toga bilo, često oko automobila, ali ovo je sada već postalo bolesno. Prvo, daš 3000+ kn za fakin mobitel i onda si se još u stanju i potući sa nekim neistomišljenikom koji ne gleda mobitel iz kuta od 172° ili kaj ja znam kaj.

Meni se ne sviđa Samsung i to sam izjavio još 2010 kad sam prvi puta vidio SGS (izuzev SGS2, to mi je OK mob). Ne kažem da nije dobar ekran ili da je mobitel smeće, ali, to nije mobitel za mene. Stoga cijenim da ljudi kažu da Xperia Z nije za njih, a ne da je smeće od mobitela na temelju internet reviewa, drkanja po njemu u nekom T-centru 5 minuta ili od frenda za stolom u birtiji šaltanjem po meniju da se vidi jel fluidno leti i nakretanju da se vidi kako se niš ne vidi (što se vidi da nije istina :D ). Tada možemo pričati o objektivnosti pojedinih korisnika. Do tada, živili ;)

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2408132)
Kao što sam već rekao, za 1500 kn koliko sam dao za svoju Xperiu Z prezadovoljan sam. A što se tiće samsunga, dok ne poprave kvalitetu izrade nema šanse da uzemem od njih mob.
Taman posla da dam 3000 ili više kuna za mob a da mi se plastika vija pod prstima. Za te novce hoću ne Gorila Glass, nego safirno staklo, i kučište barem od aluminija kakvo ima HTC One. Onda možemo razgovarati. Bang for buck.

+1

Citiraj:

I da, AMOLED ima neprecizne boje, eye candy je.. ali to nema veze s točnošću. Prezasićene su.
Nosim kontaktne polutvrde leće i inače mi je slika oštra. Gledao sam 30 minuta u SGS3 kad sam se igrao sa njime, isteklo mi je pola litre suza od tih boja. I naravno, da to spomenem u Samsung temi, rekli bi mi "eto ga fenboj/hejter. AMOLED je najnajnaj".

Neo-ST 04.06.2013. 22:59

Pa ja sam toga svjestan, i realno ću ti reć koje su mane XZ-u, One-u, S4, itd.

danc00 04.06.2013. 23:02

Ja opčenito ne razmem ljude koji se prepiru radi mobitela, jednostavno ne kužim razlog, zake se svađat s nekim radi uređaja koji on koristi, pa zaboli te tuki za njegov mob...mislim da ti ljdudi imaju određenih problema.

Svak si kupi kaj njemu paše, (KARIKIRAM)ja imam S3 i meni je čisto u redu da Brko ima XZ i čisto ga razmem da se njemu XZ više sviđa od S3, i razmem ga i ak veli da je XZ njemu bolji od S3...al meni je isto tak S3 bolji od XZ i zato imam S3 :) :)

A ostalo su više manje činjenice(hardver) i dizajn oko kojeg nema dileme jer to je osobna stvar...

I koga briga za kvalitetu Samsunga, pa nije mi to žena, čisto nevažno jel poklopac plastičan ili alu, više se nek zabrinu FRAJERI koji kupe aluminijske ili staklene mobitele kao imaju najjača kučišta pa ga stave u plastični kejs :) :), di je tu logika?

Svi su oni rađeni da vam izmuzu peneze iz džepova, zato se nemojte bezveze prepirati koji je bolji na osobnoj razini :)

Brko 04.06.2013. 23:11

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2408347)
Pa ja sam toga svjestan, i realno ću ti reć koje su mane XZ-u, One-u, S4, itd.

Pa jasno. XZ-u je ekran mana. Tu nema govora da nije. Ali, neki ljudi ne mogu shvatiti razliku između "mana na mobitelu" i "fail-mobitel zbog te mane".

Citiraj:

Autor danc00 (Post 2408348)
Svak si kupi kaj njemu paše, (KARIKIRAM)ja imam S3 i meni je čisto u redu da Brko ima XZ i čisto ga razmem da se njemu XZ više sviđa od S3, i razmem ga i ak veli da je XZ njemu bolji od S3...al meni je isto tak S3 bolji od XZ i zato imam S3 :) :)

:chears:

Citiraj:

A ostalo su više manje činjenice(hardver) i dizajn oko kojeg nema dileme jer to je osobna stvar...
Neko voli ciglaste monolitne oblike, neko voli zakrivljenje jajaste oblike, stvar ukusa. Bože dragi, pa ljudi kupuju Fiat Multiplu :D svako ima ukus za određenu robu ;)

Citiraj:

I koga briga za kvalitetu Samsunga, pa nije mi to žena, čisto nevažno jel poklopac plastičan ili alu, više se nek zabrinu FRAJERI koji kupe aluminijske ili staklene mobitele kao imaju najjača kučišta pa ga stave u plastični kejs :) :), di je tu logika?
Ja uvijek koristim case, imao mobitel od stakla, plastike, aluminija ili drveta :D ako nešto ne volim, onda su to udubljenja po rubovima od udaraca ;)

Citiraj:

Svi su oni rađeni da vam izmuzu peneze iz džepova, zato se nemojte bezveze prepirati koji je bolji na osobnoj razini :)
Uostalom, kao i sve na svijetu što zarađuje pare, a ljudi na kojima zarađuju se zbog njih kolju ;)

danc00 04.06.2013. 23:18

Hahahaha, kud si Multiplu našel, jednom sam je u životu videl al nikad da je netko vozi, baš bi vozača htel pitati kaj mu je bilo kad je taj dan kupoval auto,

hahaha, sve razmem al kad neko kupi multiplu to ne, to nema smisla nikakvog, :) taj auto definitivno nije rađen da nekome izmuze novce iz džepa :)

Moral sam, sorry na OT

Bono 05.06.2013. 07:46

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2408132)

Da safirno staklo po mogucnosti svaki put kad ti padne da se okrhne jedan komad ekrana i moras mjenjati sve jer riskiras ozljedu. Aluminij isto da ga moram u casu nosit jer se svaka crtica vidi, jesi nasao materijale svaka ti cast.

warlock25 05.06.2013. 11:14

S kojim appom je najbolje backup roma napravit?mislim rootat danas I stavit drugi rom pa da mogu vratit trenutni rom ako ce mi trebat gara za servis?

danc00 05.06.2013. 12:57

Citiraj:

Autor Bono (Post 2408442)
Da safirno staklo po mogucnosti svaki put kad ti padne da se okrhne jedan komad ekrana i moras mjenjati sve jer riskiras ozljedu. Aluminij isto da ga moram u casu nosit jer se svaka crtica vidi, jesi nasao materijale svaka ti cast.

Baš velim, a našli se komentirat plastične kejsove koje i ak shebeš kupiš novi original za relativno male pare...konkretno za S3 kupiš poklopac baterije(ali original) za siću a on se najviše podere ak ga vozaš po stolu bez kejsa...i to kaj se lako zamjeni ja vidim samo ko prednost. Dok recimo mom bratiću je pao OneX dobi je malu crticu u uglu i kaj može, NIŠ...vozi u servis ili živi s tim.
A zamisli kak bi aluminij ili staklo izgledalo da padne na pod...aluminij se bi sav savio a staklo nedajBože puklo ili skrhalo...sve ima svoje.

Al svađat se radi toga da S3 ima plastično kučište :roller::roller::roller:

Brko 05.06.2013. 13:12

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 2408546)
S kojim appom je najbolje backup roma napravit?mislim rootat danas I stavit drugi rom pa da mogu vratit trenutni rom ako ce mi trebat gara za servis?

Skoči na XDA developer forum. Community nije baš nešto narasao i slabo ima i ROM-ova i toolsa.

@danc00 - aluminij se nebi savio, eventualno bi dobio malu rupicu ako bi pao na nešto oštro/tanko ;) ali sve drugo stoji ;)

Ivo_Strojnica 05.06.2013. 14:37

@drug brko: rupe u aluminiju nastaju savijanjem aluminija. Katkad se taj aluminij samo udubi, a katkad se toliko savije da nastane rupa.

Brko 05.06.2013. 14:46

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2408642)
@drug brko: rupe u aluminiju nastaju savijanjem aluminija. Katkad se taj aluminij samo udubi, a katkad se toliko savije da nastane rupa.

Ne jebi ti sada sa gramatikom i pravopisom, znaš na kakvo sam savijanje mislio ;) a ako ćemo stručno i hvatati se za točne izraze, onda tu dolazi do plastične deformacije materijala :p

spawn 05.06.2013. 19:40

Onda su ovi "aluminijski" mobovi ustvari plasticni jer se svijaju svi od reda kad padnu :D

Back to Xperia Z.
U zadnjih par dana poslao sam 4 tmob xperije Z na jamstvo. Dobije bootloop kod tmobile loga,i nema sanse da se flesha novim firmware-om. Samo da znate ako vam se desi,da ne gubite vrijeme i pokusavate kakav flash firmware-a. Po meni se mob zarazio samsungovim sudden death sindromom :D

Brko 05.06.2013. 20:30

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2408861)
Back to Xperia Z.
U zadnjih par dana poslao sam 4 tmob xperije Z na jamstvo. Dobije bootloop kod tmobile loga,i nema sanse da se flesha novim firmware-om. Samo da znate ako vam se desi,da ne gubite vrijeme i pokusavate kakav flash firmware-a. Po meni se mob zarazio samsungovim sudden death sindromom :D

Je, i frendu je riknuo na isti način. Zaglavi na rozom T i to je to. Ali reč bi da to nije Sudden death sindrom. Taj problem je adresiran i riješen, mislim, sa .431 updateom.
Ko ga hebe, garanciju ima, sve je bekapirano, nisam drko po butloaderu ni po ROM-u, ako rikne, ide odakle je i došao :D

Na XDA kažu ako se dogodi bootloop, da neki puta stvar spašava POWER + VOL UP držati par sekundi, da se onda navodno ugasi i boota najnormalnije. Ne znam, nisam probao pa neću ni garantirati za postupak.

spawn 05.06.2013. 20:48

Probao sam ja fleshati telefon s opremom za Sonyje. Ne prolazi.

syss 05.06.2013. 22:37

klasična t-com priča koju smo već prolazili na samsung temama.

Brko 05.06.2013. 22:52

Citiraj:

Autor syss (Post 2408949)
klasična t-com priča koju smo već prolazili na samsung temama.

Misliš/znaš li da je to T-mobile related sranje?

syss 05.06.2013. 23:04

a ono ne znam provjereno, ali poučen iskustvom bi rekao da je... jel netko na nekoj drugoj mreži imao takve probleme?

spawn 05.06.2013. 23:53

Problem je sto fleshanje ne krene uopce. Imao sam par z-a iz tcoma koje sam debrendirao bez problema,tj stavis cisti stock rom i sve pet. Ali od ovih nijedan nije htio fleshati nego izbaci error ili se smrzne. Po mom iskustvu, flash chip ne valja,ali nikad se ne zna moze biti i nekakav problem s bootom iako mi je sumnjivo to sto se restarta kod tmobile loga

syss 05.06.2013. 23:55

to nikad se ne zna ja pripisujem t-comu :D

spawn 05.06.2013. 23:56

A i to sto kazes :D

syss 05.06.2013. 23:59

ma prevelik mi je uzorak loših mobitela sa kojima ljudi nemaju problema, a jedina poveznica je t-com brendiranje.

Brko 06.06.2013. 06:58

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2409016)
Problem je sto fleshanje ne krene uopce. Imao sam par z-a iz tcoma koje sam debrendirao bez problema,tj stavis cisti stock rom i sve pet. Ali od ovih nijedan nije htio fleshati nego izbaci error ili se smrzne. Po mom iskustvu, flash chip ne valja,ali nikad se ne zna moze biti i nekakav problem s bootom iako mi je sumnjivo to sto se restarta kod tmobile loga

Kako radiš debrandiranje?

Našao sam metodu na Xperia blogu - LINK

A ovdje sam našao kolekciju firmwarea - LINK

Vidim da ima Central Europe i Global. koji ti stavljaš kad radiš debrandaciju?

Ovo su podaci od mog FW-a:
http://www.zaslike.com/files/o296nm1...vc6s_thumb.png

spawn 06.06.2013. 11:54

Radim preko opreme za sonyje. Imam international flasheve. Ali flashtool radi dobro a za debrendiranje mozes staviti i global i central europe nema neke razlike osim nekih postavki. Skini flashtool i c6603 global pa probaj vidjeti kako ti radi. Kasnije nozes probati CE generic uk pa vidi koji je bolji. Skini si i croatia tmobile i slucaju potrebe ua jamstvom.

Brko 06.06.2013. 12:03

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2409184)
Radim preko opreme za sonyje. Imam international flasheve. Ali flashtool radi dobro a za debrendiranje mozes staviti i global i central europe nema neke razlike osim nekih postavki. Skini flashtool i c6603 global pa probaj vidjeti kako ti radi. Kasnije nozes probati CE generic uk pa vidi koji je bolji. Skini si i croatia tmobile i slucaju potrebe ua jamstvom.

Nemrem ja tebe dočekat od 7 ujutro do sada :D :D :D

http://www.zaslike.com/files/3blu6qx...zcwm_thumb.png

Sad ako moj popizdi na bootloopu, onda je jedno sigurno - nije T-Mobile related problem :D

spawn 06.06.2013. 12:33

Sad se sigurno nece restartat na tmobile boot logu :D :D

syss 06.06.2013. 12:35

ajde baš javi kaj se dešava sotim mobom, sad me baš zanima da li će normalno raditi.

pazi kaj ti velim do tekoma je brijem garant, ja ne znam šta oni rade sa tim mobitelima, ali očito je da NEMAJU PRAVO NA TO!!! :D

Brko 06.06.2013. 13:14

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2409229)
Sad se sigurno nece restartat na tmobile boot logu :D :D

To sigurno. :D

Nisam primjetio neke velike promjene flešanjem custom firmware-a, ali mi je dodao mnoge aplikacije koje ovaj tekomov nije imao. Nije mi mob laggao ni sa brandiranim FW, ne lagga mi ni sada. Jedino što zamjećujem je da ima više slobodnog RAM-a u Task Manageru.

Citiraj:

Autor syss (Post 2409230)
ajde baš javi kaj se dešava sotim mobom, sad me baš zanima da li će normalno raditi.

pazi kaj ti velim do tekoma je brijem garant, ja ne znam šta oni rade sa tim mobitelima, ali očito je da NEMAJU PRAVO NA TO!!! :D

Eto, sad sam flešnuo Central European. Izgleda daje malo lakši od Global, ali sve u svemu bolje. Kao da se brže boota i nema onog rozog T više. Skinuo sam si .350 T-Mobile FW ako slučajno nebi bilo nismo znali, ali piše da debrandiranje nije warranty void, kao što je otključavanje bootloadera, tako da sam bez brige.

Nego, vidim na XDA forumu, lik iz Belgije je dobio danas 10.1.1.A.1.307 update. Kaže da je dobio preko PC Companiona, da je OTA trenutno nedostupan. Ja nisam dobio ništa, ali vjerojatno je to to onda i kroz dan-dva će biti.

syss 06.06.2013. 13:15

oke, bumo pratili dalje kaj se dešava...

Brko 06.06.2013. 13:51

Citiraj:

Autor syss (Post 2409286)
oke, bumo pratili dalje kaj se dešava...

Čudno, na Global fwu je NFC ikona u notification baru radila, u CE ne radi kao ni u t-comovom. Nije da me smeta, ali vjerojatno će to u 307 popraviti.

syss 06.06.2013. 13:59

štagod si sad reko :D

Brko 06.06.2013. 14:16

Ikona od NFC-a, koji kad se upali, obično stoji u notification baru, kraj baterije i ostalih pizdarija. Na .253 je neki bug očito jer nema ikone na centran european verziji firmwarea, nit je bilo na brendiranom t-mobile firmwareu. Global firmware nema taj bug. I valjda budu to u nadolazećoj verziji .307 opravili.

Jasnije :) ?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:42.