![]() |
slobodno silikoniraj, pa kad shvate sta si uradio mozes se oprostit od garancije (ionako su ti vec 5 puta zamjenili mobitel, jedva cekaju da te se rijese)
btw stvarno fascinantno da imas toliko problema sa prasinom i na toliko uredjaja il ti netko drka po uredjaju dok ne gledas ili sam ne pazis na njega i drzis ga u kojecemu ili namjerno ovo radis cisto da dobijes bolji uredjaj budi sretan sto su ti poslali XE i prodaj ga i uzmi mobitel druge marke jer te HTC nece dugo tolerirati (pogotovo ako budes trazio HTC One X lol) - da je neka druga marka u pitanju odjebali bi te davnih dana. |
Citiraj:
http://forum.xda-developers.com/show...14612&page=128 Ovo zadnje mi je najsmjesnije. A tko bi mi drkao uređaj koji je stalno kod mene. LOL. Drzim ga u silikonskoj gel masci plus folija. Niti jedan nije imao zareza na masci i ekranu. Bistar si nema sta. Namjerno utiskujem prasinu pod ekran, neznam samo kako...usput smanji dozivljaje sa rijecnikom. Upravo zato i nebih prelazio na drugu marku jer ljudima mjenjaju telefone zbog ovog problema. Pa cak i 11 puta. Ima i takvih. Citaj malo... Nebi mene bezrazlozno nitko otkanto nebrini |
kul, trecina od 200 ljudi koji su glasali na XDA ima problem sa prasinom ispod ekrana (tako da ocito pada u vodu tvoja teorija da niti jedan HTC ne moze izdrzat bez prasina duze od 6mj)
da je to toliko rasiren problem HTC bi bio sad na lomaci od recezenata diljem svijeta imam svog desirea vec sad skoro 2g i prosao je kroz svakakve uvjete i nemam niti jedno zrno prasine ispod ekrana (niti koristim bilo kakve zastite za ekran ili sam mobitel) silikonska gel maska i folija za ekran nisu nikakva zastita za ekran posto ne pokrivaju rubove ekrana gdje ti moze uci prasina i ne moras utiskivati prasinu pod ekran, dovoljno je da ga drzis na prasnjavom mjestu.. ugl, ostaju ti 2 opcije: ostati na HTCu i ne zaliti se ili ga prodati i uzeti motorolu/lg/sony/samsung/nokiu u biti ima i treca opcija: ne biti picajzla, zanemarivati 2-3 zrna prasine ispod ekrana i jednostavno se pomiriti s tim kad vec toliko volis HTC. |
Pa kul je sto sam procitao da svi imaju problem na Sensaciji. I to je istina. Procitaj tih 150 stranica pa ces vidjeti da gotovo svi imaju taj problem. Govorim o Sensationu. Desire HD ima kolega i taj model nema s tim problema, a nedrzi ga u nicemu. Varas se, gel maska pokriva onaj rub naprijed izmedju ekrana i plastike okolo ( ne izmedju poklopca i ekrana ). Taj dio mi je sumnjiv, i mislim da je u njemu problem. Ako je moj dzep i rad u bolnici, gdje sve mora biti vise manje sterilno, razlog zbog kojih se prasina skuplja pod ekran, onda da, radim u prasnjavim uvjetima. Usput ovdje se neradi o par zrnaca prasine, ovdje se radi o "kometu prasine", koji se siri od ruba ekrana prema sredini. A to je sve samo ne malo prasine. Stavit cu koju sliku ako nadjem.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://imageshack.us/photo/my-images/851/83421737.png/ |
Citiraj:
btw gel maska samo pokriva mobitel, ne zatvara ga hermeticki tako da nikakve koristi od te maske (bolje koristi mobitel bez te maske, bude tanjeg profila i ne moras se brinut oko razvlacenja maske) |
Evo dosao XE. Zaista telefon izgleda glanc nov :). Neznam jel mi se to cini ili ne ali onaj rub na ekranu o kojem sam govorio je toliko sitan da zaista nema svrhe tu stavljati nista. Usput telefon je 30/12/11. BUdemo vidjeli kako se ces ponasat :)
|
Citiraj:
|
Ja sam se odavno pomirio s tom prašinom. Na početku me užasno smetalo pošto je bio jedan od boljih i skupljih uređaja na tržištu. Sad me to više nimalo ne brine. Performanse i funkcionalnost uređaja mi je na prvom mjestu, a dosad me nije nijednom iznevjerio. Reklamirat ću kad će prašine biti puno više.
Nego zanima me jedna stvar vezano za servis. Mobitel mi je jednom pao i kućište se malo ogrebalo na desnim rubovima. Hoće li biti ikakvih problema oko toga po pitanja garancije ili da naručim drugo kućište? |
nemas brige sto se tice ogrebanog okvira.. Ako reklamiras prasinu ispod ekrana, sam ekran mora biti netaknut i neostecen, sve drugo nije vazno!! :)
|
Ok, hvala na odgovoru. Makar mislim da ću svejedno kad tad kupit drugo kućište, tj. poklopac baterije, jer ne mogu gledat ovu ogrebotinu.:D
|
Citiraj:
|
Bez prethodne zamjene ekrana?
|
da, bez prethodne zamjene poklopca.
|
Citiraj:
Nemo je napisao da su mu kod prve reklamacije zamijenili ekran. |
Ima tko od vas EVO 3D? Jel moze rec koju o bateriji i jel moguce izgurat dan normalne upotrebe?
|
Isti je mob hardverski kao senzacija.. Kako je moguce na senzaciji tako i na htc evu. :)
|
HTC EVO 3D ima veću bateriju, pa koliko je veća, toliko posto više i traje mobitel. :)
|
Evo danas sam i na Senzaciji XE primjetio jednu sitnu tockicu prasine pri sredini ekrana. To je zaista samo jedno zrnce ali samo dokazuje kako problem ocito nemogu rijesit ili nezele. Naravno da ovu sitnicu necu reklamirati, ali mogu sigurno ocekivati da ce se problem kometa prasine ponoviti. Ovo je za HTC zaista veliki minus u pogledu kvalitete!
|
Ti si stvarno mazohista. Ti si u nekoliko mjeseci promijenio više mobitela nego neki u par godina.
|
Nemo, šta nisi mijenjao sensaciju za htc evo 3d? Evo ti nema problema sa prasinom!!
|
Citiraj:
Usput ovdje sam aludirao na slamperaj od HTC-a. Kad netko napravi seriju vozila koja ima gresku onda se ista povuce na preventivni pregleda i otklanjanje iste greske. A sto HTC radi? Jednostavno gubi na buducim kupcima HTC One X modela jer nemoze jedan osnovni problem rijesit. U mom slucaju ni 6x, no kod nekih i 11. Evo 3D mi se nesvidja i to mi ide na zivce taj 3D. Kazem ovo je samo doslovno jedna tockica nevidljiva, nece naravno za to ici na servis ali, sam htio reci da ce se problem ocito ponovit. A kad se problem ponovi u velikoj mjeri ide na servis....kontaktira se odredjena osoba i trazi se novi....a mozda i HTC One X....:lol2: |
Nemo, mozes samo sanjat da ces dobit htc one x :)
Vozio sam danas ICS 4.0.3 sa sense 4.0 portano sa one x na sensation.. Sense 4.0 je genijalan!! Dosta je tezi od sense 3.6 ali vizualno puno ljepsi! Savrseno!! Malo zanimljivosti o htc one x: 1. interna memorija je brza kao vrag! (read cca 40mb/s; write cca 25mb/s /// senzacija read cca 20mb/s; write cca 10mb/s) 2. Grafika ima jednak bench rezultat kao nabrijana senzacija (720p vs qHD) 3. Procesor ima oko 2.5 puta veci score od nabrijane senzacije s tim sto benchmarci vjerovatno jos ne podrzavaju 4core cpu. Testiran model one x je sa serijskim softwerom bez ikakvih tweakova, a znamo koliko je "los" htcov serijski softwer i koliko prostora ima za kernele. Zasigurno je monstrum od mobitela, jedino nisam uspio izvuc nikakve podatke za bateriju! Eto, tko se pali na brojeve da si malo predoci o kakvoj se masini radi. |
Evo vam popis uređaja koji će dobiti ICS upgrade
http://blog.htc.com/2012/03/ics/ |
Citiraj:
DOPUNA: Čekam službenu verziju ICS-a, šuška se da bi novi power managment produžio trajanje baterije... |
Da.. Na ICSu će ti baterija trajati 50% više. Nego jel možeš istestirati svog Eva u quadrantu? Koliki ti je score?
|
Citiraj:
|
Ček, znači vulgaris Desire neće ići sa ICS?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da, to sam skontao da mi GB pojede skoro sav ram...
|
Citiraj:
|
Ma na to sam i mislio...ostane mu možda 17% slobodno.
|
Ako se ne varam čak je i Sense nešto "lakši" zbog nedostatka RAM-a.
|
Citiraj:
svi imaju ugl manje bugove mogu se koristiti u svakodnevnom radu |
Jebiga, ja sam totalno tele za te ROM-ove i flashove mobitela. Imam onaj vulgaris što dođe s njime. Gdje ima kakav tutorial kako flešati mobitel ilišto već treba raditi?
|
? jedno 300 puta spomenuti xda developers
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Koristim Evo 3D za igranje na putu do posla u busu, cca 40 minuta dnevno svaki dan, par SMS-ova i 2-3 poziva dnevno, bez WiFi, nakon trećeg dana baterija bila na 28%, bez gašenja preko noći. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:28. |