PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kojeg operatera i tarifu odabrati? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=201522)

syss 15.04.2013. 12:58

da, szk im je žešći fail, naplata čak i poslovnim korisnicima zna biti yebo lud zbunjenog :)

ECHO 17.04.2013. 09:25

Molim savijet glede opcije s bonovima naime uzeo bi neki mob starcima ono da povremeno koriste te nadopuna svaka 2-3mj netrebaju sms i net promet ćisto telefoniranje.Na mjesećnoj bazi cca 1-1,5h max. znaći mob bi služio umjesto telefona.

Hvala:chears:

potemkin.hr 17.04.2013. 13:15

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2379732)
Molim savijet glede opcije s bonovima naime uzeo bi neki mob starcima ono da povremeno koriste te nadopuna svaka 2-3mj netrebaju sms i net promet ćisto telefoniranje.Na mjesećnoj bazi cca 1-1,5h max. znaći mob bi služio umjesto telefona.

Hvala:chears:

Ako ti je bitno da bon drži čim dulje, bonbon je pun pogodak po tom pitanju. Kupiš bon od 160 kuna i drži godinu dana (360 dana). Ja dosta malo koristim mobitel pa mi je ta šema već drugu godinu pogođena onako...

blava 23.04.2013. 15:13

Jel ima koja tarifa koja nudi preko 1024 mb podatkovnog prometa jer mi to postaje premalo.
Trenutno sam na SMART tarifi,i super je,ali tjedan dana pred kraj mi ne ostane nista mb,htio bi se opet aktivirati,ali ne daju 2 puta aktivirati u roku mjesec dana :suicide:

nesto barem da ima 1500 mb prometa,nesto sitno minuta,poruke su nebitne
i da je na bonove

Router 23.04.2013. 15:56

Citiraj:

Autor blava (Post 2382815)
Jel ima koja tarifa koja nudi preko 1024 mb podatkovnog prometa jer mi to postaje premalo.
Trenutno sam na SMART tarifi,i super je,ali tjedan dana pred kraj mi ne ostane nista mb,htio bi se opet aktivirati,ali ne daju 2 puta aktivirati u roku mjesec dana :suicide:

nesto barem da ima 1500 mb prometa,nesto sitno minuta,poruke su nebitne
i da je na bonove

Na bonove nemas tako nesto,jedino kaj bi mogao preko bonbona iskombinirati si pakete, tako da stavis bon od 80kn,uzmes 2gb interneta koji su inače 60kn,za 30kn,i ostane ti 50kn za poruke i pozive. Ove ostalo brutalne i savršene tarife,kaj su oko 50kn,sve imaju 1gb prometa,kao i smart. Na simpi se možda može dokupit ona internet opcija uz Prejaku tarifu, vidio sam da reklamiraju nesto da do jeseni daju duple megabajte za neke opcije.

Mihael 04.05.2013. 09:52

http://www.vecernji.hr/vijesti/pobij...-clanak-548391

Bullet1 01.06.2013. 01:32

Sad sam na Smiley tarifi (na bonove) i više manje mi odgovara ponuda no ne i mreža. Teletina me ubija sa nedolaskom poruka, prekidom poziva, prcanjem s internetom i sve što ide uz Tele pa bi me zanimala neka preporuka..

Ono što me zaintrigiralo je ova Tomatova brutalna tarifa na bonove. 50kn mjesčno a svega po 1000. Šibam oko 1000 poruka mjesečno, kao i 1GB prometa ali ne pričam više od 100-200min (što će se početkom nove akademske godine promjeniti pa će mi trebat više)

Dakle treba mi nešto gdje ću prenjeti postojeći broj a da obavezno ima 1GB prometa. Nikakva pretplata ne dolazi u obzir kao i nikakva mreža koja ima problema s pucanjem/sporim netom.

Zasad mi se svidila ta brutalna, pucajte ako ima nešto bolje/stabilnije a i volio bih čuti iskustva korisnika ove kao i svake preporučene tarife :)

Zahvaljujem.

Dottore 01.06.2013. 01:53

Tomato = Vip i stabilno.
Ma koliko Tele2 jeftiniji i još katastrofalna usluga. U moje kvartu Dubrava signal nije popravio. :(
Imam Bonbon i za sada jako jeftin internet 2Gb za 30kn mjesečno. Od prošle godine 9mj do sada nakrcao po 80kn i trenutno imam 420kn. A sve zbog interneta po 30Kn/mj. Zadovoljan sam i potrošit ću ostale kune na parking i zet kartu.

Probaj Simpa prejaku opciju.

srale7 01.06.2013. 02:07

Trenutno koristim tele2 smart 100 (500min, 100sms i 1gb) i mjesečni računi su mi oko 115 kn sto je ok. Stvar je u tome da trenutno trošim oko 100 min, 50sms i 800mb, znači dosta manje od plaćenog (min i sms) a kvalitetom tele2 signala nisam zadovoljan. Iako vecinu vremena provodim u zgb, tu je signal koliko toliko ok, ali čim se ode nekud dalje, koma. Znači cilj je smanjenje troskova+poboljsanje signala. Gledam te tarife sto se nude, nekako mi se brutalna cini najbolja, računam da cu imati mjesečni trošak od 60 kn+bolja pokrivenost vip mrežom. Jel ima sta bolje?

I definitvno mi je debilana sto nema neke povoljnije opcije na pretplatu, jer pretplate startaju od 100 kn pa na vise, a to mi ne donosi nikakvo samanjenje troška. Sve povolnjije traife su na bonove, a kako sam na pretplati zadnjih 7 godina, jednostavno sam naviknuo na taj način plaćanja, pa bi volio ostati na tome, ako je moguce naravno.

Ugovor mi traje do kraja 7. mjeseca tako da ce do tada ostati tako kako je, od 1.7. ulazimo u EU, sta se moze očekivati od naših operatera kad udjemo u EU?

coconut 01.06.2013. 09:34

Ništa novoga osim smanjenja cijena roaminga (EU direktive). Veliki igrači su već ovdje (Vodafon, T-Com, Tele), a drugi neće ni dolaziti jer smo premalo tržište.

domis 01.06.2013. 10:04

@srale
na brutalnoj te ubije naknada za uspostavu poziva, racunaj barem 20-30kn troska samo s tim sranjem ;)

Bullet1 01.06.2013. 12:47

Ok onda mi se izbor proširio i na Simpinu prejaku opciju..
Vidim da je uspostava poziva na Simpi 0.29kn a za brutalnu u Tomata ne piše ništa (pretpostavljam, sudeći po gornjem postu, da je veća)

Kod koga je proces prebacivanja broja brži i kvalitetniji kao i internet? Iako je to već T-mobile i Vip al svejedno volim čut iskustva iz prve ruke :)

danc00 01.06.2013. 12:53

Prebacio sam se sa 098 na 097, trebalo im je 3 radna dana, dok 4 radni dan je broj bio beskoristan do 12 popodne!

40kn trošim mjesečno ne pazim nit koga zovem nit kolko, ja sam prezadovoljan sa 097 mrežom. Internet je odličan, svugdje skoro po Zagorju kud se krečem imam 3G a o ZG da ne govorim.

Probaj BonBon, ne košta skoro niš :D A na kraju krajeva lako se opet nakon mjesec danaa prebaciš ak ti ne paše.

rendula 01.06.2013. 13:00

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 2406017)
Ok onda mi se izbor proširio i na Simpinu prejaku opciju..
Vidim da je uspostava poziva na Simpi 0.29kn a za brutalnu u Tomata ne piše ništa (pretpostavljam, sudeći po gornjem postu, da je veća)

Kod koga je proces prebacivanja broja brži i kvalitetniji kao i internet? Iako je to već T-mobile i Vip al svejedno volim čut iskustva iz prve ruke :)

Na brutalnoj je uspostava isto 0.29kn. Ne znam koliko ljudi pricaju da imaju 30kn uspostava, ja imam oko 250min mjesecno, 50-60poziva = 15ak kuna uspostave mjesecno.

domis 01.06.2013. 13:47

@ bullet
citaj ono sto pise ispod tablice :D

Citiraj:

Nakon potrošnje svih minuta i/ili SMS poruka uključenih u tarifni model, cijena minute poziva prema svim mrežama unutar Hrvatske iznosi 0,46 kn, cijena poslane SMS poruke iznosi 0,29 kn a cijena podatkovnog prometa 0,51 kn/100kB. Tijekom trošenja minuta uključenih u tarifni model, te za pozive nakon potrošenih svih besplatnih minuta, naplaćuje se naknada za uspostavu poziva od 29 lipa. Obračunska jedinica za pozive iznosi 60 sekundi. Obračunska jedinica za prijenos podataka iznosi 10 kB.

walbandon 01.06.2013. 13:53

ma, mi smo na obitelji 185 kn fiksno racun za nas dvoje, ne razmisljam koliko niti s kime pricem, jedino smsove zna zena nekad nabit preko, ali ionako imamo fb i wapp i sl ... i, naravno, imamo 512 i stalno su nam mobovi na netu, moj posebno, i to nambude dosta za skoro cijeli mjesec, evo, jucer dobio sms da smo potrosili ...

Bullet1 01.06.2013. 13:53

Citiraj:

Autor domis (Post 2406040)
@ bullet
citaj ono sto pise ispod tablice :D

Ćorav sam! Čito sam 5 puta to i nisam primjetio.. očito nisam ni mislio o tome što zapravo čitam :D

Ništa, onda ostaje na meni da odlučim između Tomata i Simpe. Hvala svima u svakom slučaju :chears:

srale7 01.06.2013. 17:57

Citiraj:

Autor domis (Post 2405957)
@srale
na brutalnoj te ubije naknada za uspostavu poziva, racunaj barem 20-30kn troska samo s tim sranjem ;)

Računao sam to, evo recimo prosli mjesec sam imao 40 poziva i to ispadne cca 12 kn za uspostavu.

Hrvoje xyz 02.06.2013. 14:37

Nemam nis od reklamiranja ijednog operatera, prosao sam u zivotnom vijeku vip, simpu(tcom), tele2 i sad sam na bonbonu..
za 40kn bona dobijem 30dana besplatnih poziva prema bonbon mrezi, naravno bez uspostave poziva da nebi bilo zabune, to mi je najveca debilana ta uspostava poziva..
paket 40minuta razgovora dode 10kuna, obracunska jedinica 1 sekunda, bez upostave..za istih 10 kuna kupim 100mb internet prometa, obracunska jedinica kilabajt ili 10kb nisam ziher.

U praksi to izgleda ovak, kupim bon, aktiviram za 10kn minute i za 10kn megabajte.Poziva skoro uvijek imam dosta do kraja mjeseca, megabajta kupim jos 100.Ostatak love potrosim na sms(20lp komad), iako danas ionak svi (bar s kojima ja komuniciram)imaju ilio whatsup ili viber.
Naravno nekom 40minuta nije dosta(ali to je punih 40minuta,obracunska jedinica nije minuta ko kod ostalih jazavaca) za 30kn s kupi 160 minuta.Meni je to debelo previse pa ne aktiviram to nikad..

Stvarno, za pohvalit mreza.

JuiceBox 02.06.2013. 14:48

Ja sam presao na revoluciju prije par dana i neznam kako vi u zgb nemate signala ako ja u vukovaru (borovo naselje) imama 3g :stoopid: , znaci potez, vukovar-os-vk-žu, svugdje odlican signal, cak u klisi koja je selendra izmedju vu i os gdje sam prije na tmobile imao E sad imam H. Za sad skroz zadovoljan.

Xenon 02.06.2013. 17:21

Citiraj:

Autor coconut (Post 2405947)
Ništa novoga osim smanjenja cijena roaminga (EU direktive). Veliki igrači su već ovdje (Vodafon, T-Com, Tele), a drugi neće ni dolaziti jer smo premalo tržište.

te fore premalo tržište su od Mudrinića fraze kojima nije u interesu da netko novi dođe. Ako poljska i rumunjska mogu imat po 6 operatera onda možemo i mi 4

Brko 02.06.2013. 19:31

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2406580)
te fore premalo tržište su od Mudrinića fraze kojima nije u interesu da netko novi dođe. Ako poljska i rumunjska mogu imat po 6 operatera onda možemo i mi 4

Da, zemlje koje imaju više stanovnika i koje imaju površinu od Hrvatske veću nekoliko puta ;) ali se slažem da treba doći ih još, barem 1, minimalno.

coconut 03.06.2013. 11:34

Evo kolike će nam biti cijene EU zvanja/primanja poziva nakon 01.07.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...7/Default.aspx

Xenon 03.06.2013. 16:42

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2406662)
Da, zemlje koje imaju više stanovnika i koje imaju površinu od Hrvatske veću nekoliko puta ;) ali se slažem da treba doći ih još, barem 1, minimalno.

da samo kaj kod nas svako ima po 2 telefona

Brko 03.06.2013. 17:50

Citiraj:

Autor coconut (Post 2407049)
Evo kolike će nam biti cijene EU zvanja/primanja poziva nakon 01.07.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...7/Default.aspx

napokon da te cijene malo smanje. Ne usuđujem se javit kad me neki zove u sloveniju :)

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2407293)
da samo kaj kod nas svako ima po 2 telefona

Da, dobro, to stoji ;) neki i 3 ;)

bixsy the king 12.06.2013. 16:06

Ovakava je situacija...zove me 098 broj i obavim razgovor s njim. Nakon toga ja zovem na taj isti 098 i skužim da je osoba u Dvoru na Uni...el to ide pod roaming ?
Imam tele2 revoluciju...za tu osobu nemam pojma pod kojim je operaterom...7 minuta je trajao razgovor.

SrKi 12.06.2013. 16:41

tebi se nista dodatno ne naplacuje dok god zoves hrv broj telefona, pa gdje god on bio.

bixsy the king 12.06.2013. 16:47

Thnx ! Već sam se uplašio !

wnbeeeE 12.06.2013. 16:53

svima koji žele preći sa pretplate na t-mobileu na prejaku/bonove jedan savjet :

odete u t-centar, zatrazite trajno isključenje, dobijete kod i broj koji nazovete tokom dana.
Javi se t-com sluzba za savjetovanje, tamo im samo kazete da vam se ne svida niti jedna nova tarifa i da zelite trajno iskljucenje, tj. prejaku na bonove.

E tu vam krenu sada razno-razne ponude i popusti. Nakon jedno 10min trkeljanja uključili su mi plan za surfanje L (koji je inace 165, na ugovor je 135) i opciju flat koja košta 40kn jos dodatno na tarifu (pozivi prema svima bez uspostave, neogranicene poruke).

Plan za surfanje L su mi smanjili sa 135 na 115kn, a na opciju flat su mi dali 100% popusta, potpisan je ugovor na 12mj.

Uglavnom imam sada sve neograničeno (sve mobilne i sve fiksne) bez uspostave poziva, neograničene poruke i net od 2gb ssd naravno. -> 115kn sa pdv-om.

Eto mozda nekom pomogne.

bixsy the king 12.06.2013. 17:30

Ovo je super što si dobio...ne vjerujem da ima nešto bolje na t-mobile. El bih ja mogao to nekako sebi srediti? Trenutno sam na tele2 revolucija 135 bez ikakve vremenske uvjetovane ugovorne obveze te mogu prekinuti kada hoću,ali nisam zadovoljan signalom i time što ne mogu koristiti 3G kad me prebaci na t-mobile frekvenciju.

jopis 12.06.2013. 18:24

Citiraj:

Autor bixsy the king (Post 2413639)
Ovakava je situacija...zove me 098 broj i obavim razgovor s njim. Nakon toga ja zovem na taj isti 098 i skužim da je osoba u Dvoru na Uni...el to ide pod roaming ?
Imam tele2 revoluciju...za tu osobu nemam pojma pod kojim je operaterom...7 minuta je trajao razgovor.

Isuse Bože, pa ljudi jeste li vi išli u osnovnu školu?
Elementarno nepoznavanje zemljopisa države u kojoj živiš, a uz to još ti je i Dvor na sat vremena od tebe -.-
Užas.
Ne, ne ide to u roaming, a i da je lik bio preko granice u Novom gradu, tebi je tak svejedno jer razliku cijene hr-roaming, plaća primatelj poziva a ne pozivatelj, tako je već 20g...

Citiraj:

Autor bixsy the king (Post 2413698)
Ovo je super što si dobio...ne vjerujem da ima nešto bolje na t-mobile. El bih ja mogao to nekako sebi srediti? Trenutno sam na tele2 revolucija 135 bez ikakve vremenske uvjetovane ugovorne obveze te mogu prekinuti kada hoću,ali nisam zadovoljan signalom i time što ne mogu koristiti 3G kad me prebaci na t-mobile frekvenciju.

Može se svašta srediti kad vide da si odlučan da odlaziš, a pogotovo kad si kao u tvom slučaju korisnik koji dolazi iz druge mreže ;)
A 3g na tm ako si na tele2 naravno da možeš koristiti, samo uključi podatkovni roaming na mobitelu ;)

coconut 17.06.2013. 13:56

Počelo je s muljanjem
http://danas.net.hr/novac/ruse-se-ci...-gube-milijune

Brko 17.06.2013. 17:49

Bez brige, snaći će se oni na našu štetu već. Nije me strah za njih.

Xenon 26.06.2013. 10:35

Pazi samo koju su lovu dizali prije nego što je došao tele2

Baja 001 26.06.2013. 10:58

Neman pojma jesan li pisa, ali VIP savršena, jer mi je savršena. Kod tomata san uredno nabiva 130 kn na bonove pa san samo se prišalta na VIP Savrešnu da neman nikakvog limita @ 155 kn, za zadovoljan, nema bonova samo uplatnice, nema ugovora, divota.

bamuja 26.06.2013. 11:37

ja prebacio broj iz vipa u tcom, ukljucio si prejaku opciju za 50kn mjesecno, i zbog toga sto sam prebacio broj za prvu naplatu u mjesecu cu dobivati duplo, tako da cu si uplacivati 50kn za tarifu, a 50kn sto dobijem ce mi biti za uspostave poziva. nelose s obzirom na ostale ponude. najbitnije mi je bilo taj flat sms, saltam ih 2k+ mjesecno :D

Brko 26.06.2013. 12:37

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2420968)
Pazi samo koju su lovu dizali prije nego što je došao tele2

Samo su oni Tele2 pokopali sa Tomato i BonBon uslugama, jebiga.
No ajde, barem ih je Tele2 na to natjerao.

Kud sreće da dođe još koji operater, tipa Telenor ili tako neki igrač koji nije u Vodafone/T-Mobile grupaciji.

blava 26.06.2013. 13:01

Mob mi je kodiran na Tele2 ( LG 4X ) , a ja vise ne mogu biti na Tele2,zivim 3 km od granice ( Sava ) i to je cudo pricati sa nekim normalno 10 s,a da ne pricam da mi je 95 % vremena u roamingu i nitko me ne moze dobiti,Zagreb mi negdje nema signala i Mihaljevac pa nagore EDGE jedva dvije crtice,katastrofa pa da pitam jel bi prihvatio mozda Bon Bon ili neciju drugu karticu? .

danc00 26.06.2013. 13:10

Pa probaj, mislim kakvo pitanje :)

blava 26.06.2013. 13:36

Pa mozda nemam kartice od 5 razlicitih operatera pa zato pitam lol ;)
mozda netko zna...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:36.