PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Koji miš kupiti ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=164163)

burmuz 02.05.2011. 17:05

Citiraj:

Autor Dottore (Post 1901787)
Grdno se varas. Logitech u poslijednje vrijeme vise ne radi kvalitetom ( jos od modela G500 nadalje zbog scroola ). Razer nikada nije radio kvalitetu nego proslavio kroz marketing preko odredene klanove igraca... Kome treba pozlaceni USB konerektor, brutalno visoki dpi i svemirsko svjetlece miseve??? Daj, molim te. :D
Zadrzi svoje komentare tipa fanboya.

Po meni je najbolji Microsoft Intellimouse Explorer 3.0, Logitech MX 500 i MX 518.

Nije mi jasno čemu taj arogantan pristup, mislim da ima dosta igrača koji igraju razne FPS-ove već dugo vremena, vremena kada se nije čulo za Razer a možda i za Logitech, pa se svejedno igrao i CS, i Half Life, i Quake, i Unreal....
Logetech ja volim kao firmu, imam njihove zvučnike i na PC-u (x 530) i na TV-u (Z 2300) i zaista se nema što prigovoriti. Kod miševa je nešto drugačije.
Imao sam stari Logi MX 700 kojeg sam obožavao i koristio 6 godina i dobar je to miš. Frend mi je neko vrijeme posudio Revolutiona i njega sam probao isto.
Tenutno koristim Razer Deathadder-a (staru verziju) i mogu reći da je meni bolji od Logitech-ovih modela koje sam imao. Slažem se da su Logitechovi miševi neki preteški, pogotovo wireless zbog baterija, a druga stvar je što mi uopće ne sjedaju u ruci. Ja recimo držim miš u palm položaju tako da veliki miševi ne dolaze u obzir, a Logi ih ima dosta...
Tako da, reći da je Razer samo marketing, je u krajnjem slučaju neozbiljno, ali je mišljenje na koje svatko ima pravo. Razer ima kvalitetu, i to je činjenica.
Mislim da je dizajn osim ergonomije irelevantan što se mene tiće, već probati kako ti paše u ruci, u igrama/radu/nešto treće i to je to.
P.S. Ja volim ta svemirski brod svjetleća pozlaćena s... i iskreno, bmk ;)

Dottore 02.05.2011. 17:58

Kakva arogatnost? Vidis smajlice? Ne spominji igru HL i CS jer svi masovni igraci su doslovno izbjegavali Razere. :) Ne trkeljaj glupost.
Za Razere su culi preko casopisa i odredenih klanova koju ih sponzorira.. To svatko malo wannabe dijete moze zamisliti da su najbolje i profesionalne.
Kupis Razera i nakon odredenog vremena ode kabel i? Baciti u smece i kupiti opet istog cijeloga.

Logitech i Microsoft takoder moze kupiti kabel.

Ajde , reci mi da li Razer Mamba koju je bezicna ,teska i opravdava cijenu 1000kn ? Ne sudi se prema jednom misu onda hvaliti na sva zvona. Prvo isprobaj sve miseve pa onda javi.

@ Rendula
Tako je, Intellimouse ne guraju previse na reklamama. Ali to znaju cijeniti pravi samo profesionalni igraci a ne tipa umisljenika koju furaju pro guzer gamer kod kuce u mraku...

Cuti preporuku od nekoga koju isprobao ama bas jednog misa i to je kao da si dobio gonoreju.. Puj puj. Zalosno!

burmuz 02.05.2011. 19:08

Citiraj:

Autor Dottore (Post 1901827)
Kakva arogatnost? Vidis smajlice? Ne spominji igru HL i CS jer svi masovni igraci su doslovno izbjegavali Razere. :) Ne trkeljaj glupost.
Za Razere su culi preko casopisa i odredenih klanova koju ih sponzorira.. To svatko malo wannabe dijete moze zamisliti da su najbolje i profesionalne.
Kupis Razera i nakon odredenog vremena ode kabel i? Baciti u smece i kupiti opet istog cijeloga.

Logitech i Microsoft takoder moze kupiti kabel.

Ajde , reci mi da li Razer Mamba koju je bezicna ,teska i opravdava cijenu 1000kn ? Ne sudi se prema jednom misu onda hvaliti na sva zvona. Prvo isprobaj sve miseve pa onda javi.

@ Rendula
Tako je, Intellimouse ne guraju previse na reklamama. Ali to znaju cijeniti pravi samo profesionalni igraci a ne tipa umisljenika koju furaju pro guzer gamer kod kuce u mraku...

Cuti preporuku od nekoga koju isprobao ama bas jednog misa i to je kao da si dobio gonoreju.. Puj puj. Zalosno!

Probaj prvo pročitati što sam napisao:
" mislim da ima dosta igrača koji igraju razne FPS-ove već dugo vremena, vremena kada se nije čulo za Razer a možda i za Logitech, pa se svejedno igrao i CS, i Half Life, i Quake, i Unreal.... "
Gdje ja ovdje spominjem igranje ovih igara na Razeru ili Logitech-u?
Znači ne mogu ako probam razerov miš i koristim isti reći da mi je ok? Onda se ispričavam, i to kategorički.
Sve što kažeš u pravu si, toliko od mene :)

Dottore 02.05.2011. 22:21

Nemas sta ispricavati i to je otvorena diskusija :).

U moje vrijeme bilo je Logitecha i Microsofta ( svi su culi ) Bilo kuglicni i opticki. Razera nikada nije bilo dok nije dosao Bloomslang kuglicni s 1000 dpi. Svim igracima je smetalo neoptimiziranih drivera za koju nisu mogli iskoristit bocne tipke i prezicnosti.
I koliko je vremene trebalo da optimizira do sada? Dugo!
Nikada nisam vidio da netko s Razerom dosli na finalu CPL a kamoli i pobjedili.
Logitechovi nisu teski , jer uz njih dolaze utezi. :D
Jedno je lako reci da su veliki ako imas malene ruke. :D

Danas vise nema kvalitete izmedu Razera i Logitecha. Gotovo je s kvalitetom i proslo je vrijeme. Njihov cilj je zaraditi na nesposobnjakovice.. Sve je to isto.. Evo, ja nisam zadovoljan s G9x zbog scroola dok browsas ( u biti smeta scrolanje po zvuku zuck-zuck ) Bolna istina? Ne.
Zato velim da je jako smijesno citati raspravu da je neki brutalno kvalitetan u odnosu na druge. Cak i glumatanje tipa tezak, velik mis.. Razer je postao precjenjen glede skupoce a da je kvalitetan na kraju ispada smijesno. Tko je otvarao Deathaddera onda ce znati..

burmuz 03.05.2011. 17:06

Ma dopizdile mi svađe između Razerovaca, Logitech-ovaca i trećih, uzeo ja danas šveđu pa ko ga da ne kažem šta :D
http://www.mionix.net/page.php?al=naos5000

johnsmith 04.05.2011. 10:11

Molim preporuku bežičnog (laserskog) miša. Broj tipki ne igra preveliku ulogu, skrol bi bilo dobro da može biti i gumb, i čim više dpi ako je moguće :)
Koristio bih ga na laptopu, ali čisto da ne savijam kabl od žičnog, preferiram bežični miš. Bluetooth miševi ne dolaze u obzir. Veći domet poželjan iako nije uvjet.

Cijena do 250kn odn. max 500kn

Hvala

Mejzlik 04.05.2011. 11:24

Da se malo nadovezem na Razer, Logi, MS raspravu...

Prije Deathaddera (ver. 1) sam imao Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 sve dok nisam poceo igrat COD2, onda je od previse klikanja mis se raspao, izgulio se sav, lijeva tipka prestala raditi...Deathadder evo nakon 2,5 godine radi najnormalnije, jedino sto sam mu ogulio cijeli onaj gumeni grip jer se izlizao po tipkama nakon 2 godine....ali to mi nije toliko bitno, ionako cu ga prelakirat...
I neznam kako je Razer preskup, mislim ja sam svog DA platio 370kn, toliko je onda kostao i MX518, a ovaj mi je ipak bolje lezao u ruci i ljepsi mi je tada od Logi-a bio 10x

@burmuz

Stvarno lijepo misonja izgleda :) Nadam se da tako i radi, koliko si ga platio?

Pawzilla 04.05.2011. 12:43

Citiraj:

Autor johnsmith (Post 1902709)
Molim preporuku bežičnog (laserskog) miša. Broj tipki ne igra preveliku ulogu, skrol bi bilo dobro da može biti i gumb, i čim više dpi ako je moguće :)
Koristio bih ga na laptopu, ali čisto da ne savijam kabl od žičnog, preferiram bežični miš. Bluetooth miševi ne dolaze u obzir. Veći domet poželjan iako nije uvjet.

Cijena do 250kn odn. max 500kn

Hvala

Uzmi si Logitech Anywhere MX, pošto ćeš ga koristiti sa laptopom, super će ti pasati, ima onaj nano reciver koji se ni nevidi kad ga ukopčaš u usb, domet miša je definitivno veći od dometa oka (moj radi i na 10+ metara, gdje više ni nevidim šta piše na ekranu), težinu miša možeš odrediti tako da ubaciš jednu ili dvije AA baterije, a najbolja stvar je rezolucija, koja ustvari nije ni deklarirana, jer koristi "Darkfield" tehnoligiju i radi na svim površinama, pa i na staklu.. Miš košta od trgovine do trgovine oko 400-500kn i preporučio bi ga svakome.

Nybelung 04.05.2011. 14:45

I jeftinija varijanta: Logitech Nano B605.

Ja imam stariju verziju Nano pacova i zadovoljan sam. Čak i šrot baterije traju preko 6 mjeseci.. ;)

burmuz 04.05.2011. 14:57

Citiraj:

Autor Mejzlik (Post 1902770)
Da se malo nadovezem na Razer, Logi, MS raspravu...

Prije Deathaddera (ver. 1) sam imao Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 sve dok nisam poceo igrat COD2, onda je od previse klikanja mis se raspao, izgulio se sav, lijeva tipka prestala raditi...Deathadder evo nakon 2,5 godine radi najnormalnije, jedino sto sam mu ogulio cijeli onaj gumeni grip jer se izlizao po tipkama nakon 2 godine....ali to mi nije toliko bitno, ionako cu ga prelakirat...
I neznam kako je Razer preskup, mislim ja sam svog DA platio 370kn, toliko je onda kostao i MX518, a ovaj mi je ipak bolje lezao u ruci i ljepsi mi je tada od Logi-a bio 10x

@burmuz

Stvarno lijepo misonja izgleda :) Nadam se da tako i radi, koliko si ga platio?

Joj, nemoj hvaliti Razer ovdje, bude trollanja opet. :D
I ja sam imao Deathadder-a i miš rula, koristio sam ga cirka 3 godine (stara verzija).

Što se tiče Naos mišonje, platio sam ga 640 kn. I to je bio taj jedan jedini model, u hrvatskoj nisam još vidio gdje ga ima još. Ma izgleda stvarno mrak, još možeš u 24 boje backlight štelati, ima čak i pink :D
Što se tiče funkacionalnosti, vidi se da je miš klasa. No treba mi prilagodbe, pošto sam koristio Deathadder jaaako dugo vremena, nisam navikao na oblik i tako. No, što više ga imam, više mi se sviđa. Ima sve što treba imati, a i više. Ako te zanima više, imaš dosta review-a out there...

Nybelung 04.05.2011. 16:13

Ja se ne mislim prepucavat, ali nemojmo pričat u kupnji miša od prije 3 godine. :D

Razer DANAS nikome ne bi preporučio, a jedan je razlog: Cijena. Neopravdano su skupi, i to je činjenica.

Evo i trenutno dostupnih (popularnijih) gayming pacova i njihova cijena:

malkicu slabiji:
SideWinder X3 - 180kn
Fireglider - 210kn
MX 518 - 230-250kn
Abyssus - 290kn

malkicu bolji:
SideWinder X5 - 320kn
G500 - 370kn
G9x - 435kn
Deathadder - 450kn :eek:

S većinom sam se služio ili barem susreo i objektivno bi ih podjelio u te 2 skupine.
Microsoft (a onda Logitech) trenutno daje najviše po kuni.

A po mom subjektivnom mišljenu: MX518 je najbolji. :D Kupnja pacova je osobna stvar, zbog ergonomije. A meni je MX jedini pacov kojeg mogu koristit 12+ sati a da ga i ne osjetim.

ColdFire 04.05.2011. 16:21

ja bi tebi prepuručio sidewindera x6, il ak oces platit malo vise onda x8!
po meni su to vrhunski misevi...

burmuz 04.05.2011. 18:13

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 1902939)
Ja se ne mislim prepucavat, ali nemojmo pričat u kupnji miša od prije 3 godine. :D

Razer DANAS nikome ne bi preporučio, a jedan je razlog: Cijena. Neopravdano su skupi, i to je činjenica.

Mislim da to što nisam opet uzeo Razer potvrđuje to što si rekao. Ali da sam do sada zadovoljan Death Adder-om to je činjenica. Da, preskupi su trenutno, mislim da jedan Imperator preko 500 kn, uzeo ga u ruku, nit' smrdi nit' miriši.. Jedino priznam da Roccat Kone + vrijedi para a ovo ostalo čisto plaćanje marke. Za Mambu da ne pričam. Logitech mi miševi ne pašu, i nikako da se naviknem na iste...

Dottore 04.05.2011. 19:33

@Nybelung
To je iskrena usporedba.
Slazem se s MX518. To je mis i pol. Nevjerojatno je da 7 godina jos radi a k time igrano barem 4-6 sati svakodnevno ( nije posteden od udaraca :D i klizao na Func 1030, Steelpad, Razer Controlu ). Tada je kostao 380kn

Intellimouse 3.0 - sjajan i jos danas radi s laptopom. Mrsko mi ga baciti za koju mi dobro sluzio tokom igranja.

Deathadder- koristen mjesec dana i prodan brzo jer nije mi odgovarao i los driver. Pa vratio se na MX518

G9x je ok ali smeta scrool tokom tihe noci. Zamjenio ga od G9 ( iz trznjaka za 300kn ) zbog reklamacije o pucanju laka.

Da posjetimo, nisam nikakav fanboy. Kupujem ono sto isplativo za cijenu. Znaci omjer kvalitete i cijene.
Sadasnji Deathadder kosta preko 500kn. Bas sam u Technomaxu vidio za 570kn.

Ovo nije svada, samo sto neki krivo favoriziraju a nikada nisu koristili drugi proizvod u stvarnost. Konacan sud ne moze se lako donijet na isprobavanje na pet minuta u trgovinama i onda reci smece. Izjave tipa kao neki Logitech je pretezak i spor moze objesiti macku o rep. :)

>>>KUKY<<< 04.05.2011. 19:43

Pa ipak Dottore, ja cu reci da su Lođitek misevi teski.:)
Kada je logitech napravio dobar simetricni mis male mase i dimenzije poslje mx 300? Sve poslje toga su uglavnom izlazili misevi uglavnom za desnjake, a simetricnih ni za lijeka. I normalno kada netko trazi simetriju mora se odluciti za konkurentan mis, razer ili recimo novi kinzu(kojega tranutno posjedujem).
Razer ima salmosu i (nasljednika) abysus-a. To su jednostavni i lagani misevi bez puno nepotrebnih buttona a ispod haube se nalazi zadnji krik tehnike.
Netko trazi tako nesto netko ciglu kao , recimo mx518. 100 ljudi sto cudi 100 zena... :D

Dottore 04.05.2011. 22:23

Iskreno, u to vrijeme MX518 nije bio tezak udnosu na Deathaddera. Jedno je citati specifikacije na internetu a drugo je osjecaj mase. Dijete od 10 godina kaze da je prevelik, drugi slijede njegov primjer iako nije isprobao. Isto tako na forumu nemamo prikaz godista pa nekada ne znamo tko govori istinu.. Na taj nacin nastaje copor lazi.
Lako je biti general prije bitke.

Npr. Logitech B58 je malen a ima metalni uteg unutra za razliku MX518 koju je sama gola plastika s dvije tiskane ploce i par tipki. Moj osjecaj govori da je ista tezina. Ne vidim u cemu problem tezine Logitecha.... Vise manje vecina pljuvaju zbog izgleda pa na taj nacin lagati da je tezak.
Drugi su isprobali samo na brzaka onda dati procjenu da je tezak? Drugo , vecina su citali na review za koju nisu potpuno tocni.. Svaki vise manje imaju misljenja.
Ai pravi bivsi/novi vlasnici MX 500/518 bi rekli prave utiske..

Nybelung 05.05.2011. 00:45

Citiraj:

Autor >>>KUKY<<< (Post 1903036)
Razer ima salmosu i (nasljednika) abysus-a. To su jednostavni i lagani misevi bez puno nepotrebnih buttona a ispod haube se nalazi zadnji krik tehnike.

Skoro si sve dobro rekao.
To su zapravo jednostavni, lagani, preskupi miševi bez korisnih dodatnih gumba. A ispod haube im se ne skriva ništ posebno (ja rastavljao :D).

Citiraj:

Kada je logitech napravio dobar simetricni mis male mase i dimenzije poslje mx 300?

Čemu praviti simetrične miševe u ovoj klasi? I još k tome male?! Pa nismo svi djeca, nekima trebaju i veći miševi...
Preko 90% korisnika su dešnjaci, a ostatak su valjda ljevaci. Ne znam nikog tko je do podne dešnjak, a poslije podne ljevak.. :stoopid:
Malo jest zajebano ako si ljevak, al objektivno se ne može nikome zamjerit to što pravi miševe samo za dešnjake.

Citiraj:

Pa ipak Dottore, ja cu reci da su Lođitek misevi teski.:)
Netko trazi tako nesto netko ciglu kao , recimo mx518. 100 ljudi sto cudi 100 zena... :D

Ovo ću shvatiti kao neozbiljnu šalu. :D
Jer kao prvo: ergonomski oblikovani miševi uopće ne sliče na cigle.
A kao drugo: griješiš ako gledaš samo težinu miševa po rivjuevima. Moj MX518 još ima teflonske nožice koje izgledaju ko nove.
Evo sad sam ga s malim prstom frknuo po parketu preko cijele sobe, samo kabel ga je zaustavio. :D Nema trenja = ne osjećam njegovu težinu.

Citiraj:

Sve poslje toga su uglavnom izlazili misevi uglavnom za desnjake, a simetricnih ni za lijeka.

Tu se slažem s tobom. Ali jbga, vrijeme simetričnih miševa je po meni prošlo.
Sve više napora se ulaže u ergonomsko oblikovanje alata, od automobila, preko miša pa do WC školjke. ;)

**A moglo bi se i više poraditi na boljem dizajnu tipkovnica. Ne znam kako vi, ali mene ruke znaju zabolit nakon dugog tipkanja..

Facelessone 05.05.2011. 01:37

Simetrični miš poslije MX 300, Logitech G3

housel 05.05.2011. 08:45

Po meni Razer i nema toliko loše miševe koliko im je softverska podrška loša.
Logitech mi je ipak klasa iznad. Nakon Razera i Logitecha sam na blef uzeo Gigabyte M8000 i toliko me ugodno iznenadio da sam nakon nekih mjesec dana otišao još jedan uzeti koji je sada u ormaru i čekao svoje vrijeme. Imam ga već godinu i pol i prezadovoljan sam s njime. Za veliku ruku je.

Propuh 05.05.2011. 18:13

Vidim da ste se dotaknuli tezine misa.

Evo tako i ja imam problema sa svojim G500,kad sam ga kupovao dvoumio sam se izmedu njega i mx518,i nakraju je pala odluka na G500.

Jedino me smeta tezina misa,sve ostalo je ok,mislim da sam procitao da ima cca. 160 g bez utega,a mx518 ima nekih 100g.

Tako da ga sad nakraju prodajem il mijenjam za mx-a

>>>KUKY<<< 05.05.2011. 18:47

Dottore
Mx300 je lagan i MALEN mis, (takodjer i g3 na kojega sam zaboravio!). Mx518 (recimo da je lagan) ali je kako sam rekao cigla misleci na velicinu i oblik. Spram simetricnih miseva to je cigla, bez ljutnje,
isto kao i MS 3.0 Deathadder 518 i slicni misevi.
Ako misa drzite tako da neobjesite sapu na njega nego samo sa palcem i malim prstom onda rijec cigla ima smisla.

Nybelung
Pod zadnji krik tehnike mislim na ,neznam, 3500 DPI 1 ms kasnjenje i ostale djidje.Nisam mislio da ima ugradjen kondenzator fluxa:) i btw nisam ljevak.
I zasto pobogu tvrdis kako je vrijeme simetricnih miseva proslost? zbunj.
Pricas kao da je "claw grip" izumro (IMHO bolji aim imas sa takvim drzanjem al necemo u OT) Da je izumro, mis kao sto je kinzu nikada nebi izasao, a jako dobro se prodaje i pro-gameri ga takodjer koriste bas zbog male mase i minimal dizajna.

Buger 28.05.2011. 08:18

postoji li koji jeftini, bežični miš koji ima back i forward tipke, te radi normalno bez zastajkivanja i slično?

edit: što mislite o Genius ergo 725 ili ergo 9000? http://www.nabava.net/misevi__490/ge...-laser__648381

DANCI 04.06.2011. 02:38

Slike.hr - besplatan upload slika

ljudi kupio sam bio taj sharkoon fireglider crni, dali imate ovaj problem s stim misem ?

sam mis nije nista posebno za normalan rad i igre, mislim dobra je zamjena trustovog kojeg sam imao koji je kostao nekih 140kn, a izmedu njih nije nis nesto posebno bolji ni losiji jedan od drugih sto se tice kvalitete tek treba vidjeti kak ce se ponasati taj fireglider za koju godinu dve ili tri

no problem je slijedeci na slici di je crveno oznaceno i tocno di je strelica taj jedan dio plasta (poklopac) di se spajaju taj jedan mi malo strsi van nebas jako al se primjecuje na dodir, ima to kaj strsi nesto manje od 1mm sto nelezi na tom lezistu, jel i vama tako lezi strsano ???

Dr43eN 05.06.2011. 01:35

i ja sam sebi nedavno kupio baš takvog sharkoona...trebalo mi je malo vremena da se naviknem na njegov niži profil jer sam do sad koristio MX510.. što se tiče igranja miš je sasvim ok..
pregledao sam ga cijelog i nigdje ne viri niti strši bilo kakav dio..

newyxX 06.06.2011. 17:43

ja imam tog istog sharkoona mis je i predobar za tu cjenu ali stvar je ukusa
ako ces uzeti fireglidera uzmi crnog jer je bolji nego crveni
razlozi : bolje upija znoj
plastika je malo grublja jer je na crvenom puno glađa ( stvar ukusa )
večina periferije je crna pa je ugodan za oči :D

mamutarka 10.06.2011. 12:46

http://www.bug.hr/vijesti/logitech-g400/109240.aspx

ako je već nasljednik, mogli su ga nazvat mx519 al dobro..

veve 10.06.2011. 13:29

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 1923050)
http://www.bug.hr/vijesti/logitech-g400/109240.aspx

ako je već nasljednik, mogli su ga nazvat mx519 al dobro..

"Preporučena prodajna cijena iznosi 50 dolara." znaci kod nas oko 400kn...
Ako se pokaze na testovima kao dobar proizvod, onda ce opet biti definitivno best buy mis.

asibulj 10.06.2011. 15:28

Citiraj:

Autor veve (Post 1923084)
znaci kod nas oko 400kn...

Po meni je to malo previše. Negdje oko 300 bi bilo realnije.

Sinac 10.06.2011. 18:06

Baš me zanima kakva je razlika u ergonomiji između G500 i G400. Imam i G500 i Microsoft/Razer Habu i oba miša odlično leže u ruci a totalno su drugačijeg dizajna.

vedranzeman 10.06.2011. 18:28

Citiraj:

Autor veve (Post 1923084)
"Preporučena prodajna cijena iznosi 50 dolara." znaci kod nas oko 400kn...
Ako se pokaze na testovima kao dobar proizvod, onda ce opet biti definitivno best buy mis.

Prije oko 330 kn, jedino ako u prvom valu dolaska, trgovci ne budu lovili u mutnom.
Cijene Logitecha kod nas su uglavnom preporučena cijena + PDV.
G500 ima trenutnu cijenu od 58,99 $ na Logitechovom siteu, a toliko+PDV dođe i kod nas.

Nybelung 10.06.2011. 21:06

Pa to je MX518 bez sjajne plastike. :goood:
Već mi se sviđa, ali ga ja ne kupujem. Ako je 300+ kuna, to je previše. :fiju:

veve 10.06.2011. 22:04

A dobro vidjet cemo kolko ce kostat, znate da nasi vole nabijati te cijene :D
Ovo bude ista fora ko i sa DeathAdderom, stara verzija je kostala oko 350kn, a nova oko 500kn kada se pojavio i jedina razlika je bila u DPIma.
Ako ce biti oko 300kn mislim da cu ga i ja nabaviti :)

DANCI 11.06.2011. 01:19

Citiraj:

Autor Dr43eN (Post 1919684)
i ja sam sebi nedavno kupio baš takvog sharkoona...trebalo mi je malo vremena da se naviknem na njegov niži profil jer sam do sad koristio MX510.. što se tiče igranja miš je sasvim ok..
pregledao sam ga cijelog i nigdje ne viri niti strši bilo kakav dio..

oke, imam bas tog crnog sharkona, ma necu ga reklamirati nesmeta mi taj dio sto mrvicu viri van kao da nije skroz sijeo, jer stvarno radi svoj posao za sto je napravljen, a do kada to cemo jos vidjeti, treba proci bar dvije godine da se da pravi konacan zakljucak o tom misu :D

The Player 15.06.2011. 12:32

Moze li preporuka bezicnog misa do 150 kn max.
Moze preporuka koji bi bio dobar novi, a koji polovni.

Bio bi koristen samo za surfanje internetom i radio bi nekad na max. udaljenosti od 4 metra bez ikakvih prepreka ispred.
Pozeljno da ima gumbe za napred-nazad.
E da, to ja za zenksku ruku pa da nije prevelik.

jopis 15.06.2011. 13:24

Citiraj:

Autor The Player (Post 1925644)

Bio bi koristen samo za surfanje internetom i radio bi nekad na max. udaljenosti od 4 metra bez ikakvih prepreka ispred.
E da, to ja za zenksku ruku pa da nije prevelik.

http://www.nabava.net/misevi__490/lo...05-usb__675761

Imam osobno već duže vremena, baterija ide samo jedna unutra, traje meni na 8-10h svakodnevnog korištenja od mjesec i pol do 2, do 5m hvata odlično, cijena je prihvatljiva skroz. Jedino nema napred nazad dugmiće, ali ja bih se radije toga odrekao nego uzeo neko smeće od trusta koje ne bi ni djeci od 5g dao da se igraju majstora s njim....

Facelessone 15.06.2011. 13:27

Logitech M215, sve kaj kaže kolega gore, samo ima manji reciever. 140~150kn.

jopis 15.06.2011. 13:53

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 1925671)
Logitech M215, sve kaj kaže kolega gore, samo ima manji reciever. 140~150kn.

U ovom mom linkanom reciever se nakon upotrebe zakači na miš odozdo, tako da ne smeta nigdje, neće se zagubit jer je na mišu uvijek, a ne mora ostat spojen na komp/lap ako ne treba.

Dizel 15.06.2011. 13:54

Ja imam taj Logitech M215 za laptop, meni je nekako premalen i prelagan...navikao sam na velike i teške grdosije tipa G5 i slični.

jopis 15.06.2011. 16:02

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1925691)
Ja imam taj Logitech M215 za laptop, meni je nekako premalen i prelagan...navikao sam na velike i teške grdosije tipa G5 i slični.

Obrati pažnju na boldano ;)
Btw, i ja bi G700, al nema se....

Citiraj:

Autor The Player (Post 1925644)

E da, to ja za zensku ruku pa da nije prevelik.

The Player 15.06.2011. 23:25

Dosta mi je vazno da ima te napred-nazad tipke

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:55.