![]() |
Citiraj:
Morat ću ih zvati, nema druge. Tnx |
Ne znam za ostale ali optima blokira slanje maila osim preko njihovog odlaznog servera. Mozda i t-com...
|
Citiraj:
|
A ja sam se vratio na stari mod... Nije mi problem na kompu jednom dnevno spojit ali sam radi moba tia da se ne yebem ali sta je tu je... Razlika je nebo zemlja, na ovom modu nikad problema...
|
Decki, kod mene se brzina nakon prebacivanja na 8 Mbit nije nista ubrzala. Niti u nekim DSL-Speedtest niti u real-life aplikacijama mi brzina ne prelazi prijasnih 5 Mbit.
Pomaze li zvati tehnicku sluzbu i zalit se? |
tako je i meni bilo, nazovi i rjesit ce ti u minuti
|
pa nazovi i pitaj ih kaj se dogadja
|
pitam iz usluge, koliko vremena obicno treba od podnosenja zahtjeva za pretplatnicki odnos do realizacije istog, tj da modem 'zazmirka' u kuci? :) (konkretno iskon duo, nista carnet opcija i sl.)
|
Kod mene je trajalo oko 3 tjedna, samo što ja prije nisam imao ni internet ni telefon.
Ako prelaziš sa jedne mreže na drugu onda je moguće i brže. Mislim da im je rok 30 dana u kojem bi te trebali spojiti. |
jučer navečer i jutros imam poteškoće veza pukne i sve stane pa moram restart.
kad vezu dobim brzina i ping su uredu. evo iz modema info. DSL Connection Link Information Uptime: 0 days, 0:04:05 Modulation: G.992.5 annex B Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 511 / 5.998 Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 1,05 / 10,08 Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 18,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 24,0 / 35,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 23,0 / 12,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 289 / 1.512 CRC Errors (Up/Down): 8 / 0 HEC Errors (Up/Down): 1.094 / 0 dali netko ima poteškoće na duo.carnet -velika gorica. prijavio sam problem na iskon helpu. |
Iskon DUO.CARNet/TRIO.CARNet i Ubuntu/Mint
Kuca mi danas ujutro susjed na vrata. Kupio je klincima laptop s predinstaliranim Ubuntuom da ga mogu koristiti za školu. U stanu imaju Iskon DUO.CARNet i nikako se nisu mogli povezati na internet, pa me zamolio da ja probam. Brzinskom pretragom Foruma, nisam našao da ovo već postoji, pa stavljam ovdje postupak za slučaj da se još netko nađe u istom problemu.
Bridge mode
Routed mode Kako promijeniti način rada iz bridge u routed opisano je ovdje. Nakon prekida veze u trajanju od cca. 30 min, spajanje se vrši tako da se u Network Connections odabere mreža i upiše lozinka dobivena od ISP-a. Osim na Ubuntuu, opisani postupak jednako funkcionira i na Linux Mintu, a vrijedi kako za DUO.CARNet, tako i za TRIO.CARNet. |
Stigla nova centrala u moje naselje i sad sam prisiljen na novi paket. Moram li zaista na to ili? Dobili su tatu on je rekao da nazovu kasnije..
Do sada sam imao duo carnet pretpostavljam da moram nastaviti taj isti paket samo za 130 kn? Hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
Rekla mi je da će nas jednostavno ugasiti 25og ukoliko se ne prebacimo na neki od postojećih paketa. Imam voip i nemam UO |
Vjerojatno se radi o tome da je HT napravio novu centralu, spojio neke korisnike na nju, da im bude bliže, a oprema od Iskona je ostala u staroj centrali. I sada, ako hoćeš ostati na njima, vjerojatno moraš uzeti paket koji ide preko HT-ove infrastrukture. Zapravo, ti si promijenio zonu bez da si se preselio.
S druge strane, vjerojatno će ti usluge sada bolje raditi kada si bliže novoj centrali nego što si bio staroj. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:59. |