![]() |
Da i to mi je palo napamet+manje ce tak cuclat struje
Znac stara i7 ca nece biti bottlneck? |
Na 1080p i više i nafrljenom grafikom je uvijek grafa veći bottleneck od proca.. Bit će par fpsa manje nego kod novijih proceva ali nebitno (recimo 60 umjesto 65 na istim postavkama).
|
Nemoj ići na CF, radije prodaj R9 280X i uzmi polovnu R9 390 ako nemaš više od cca. 1500kn.
Tvoj i7(još i OCan) je još uvijek vrlo sposoban za sve. Definitivno ne mijenjati prije Zena. |
Ak nabaviš jaču grafu probaš još koji MHz izvuč iz proca, ak ti hlađenje dopušta.
|
Citiraj:
Ali bojim se da nemoze jos gore ici, probavao sam 3.7 pa se rusio na occt Eventualno da jos dignem napon, ak da-za koliko? |
Moj je već godinama na 3.8 sa 1.31V... Ali ako ti je nestabilno to je realno neprimjetna razlika i ne isplati se.
|
Pomozite.
Pokušavam zamijeniti svoj Proc I3 530 za proc I5 570(socket 1156) i nikako mi ne uspijeva.Stavim I5 i ne želi mi pokrenuti komp.Vratim stari,sve radi.Matična je Gygabite H55M USB3, stavio sm novi bios F11,napajanje radi,RAM radi.Dali trba nekaj promjeniti u Biosu pošto ovaj I3 ima neku grafiku u sebi ili kaj drugo.Probao sam sa tri I5 ali ni jedan ne pokreče komp.Ventilatori rade,nema slike i nema bip-a.
|
Pozdrav Božo.
Vjerujem da je tipfeler i da se radi o i5 750 procesoru a ne i5 570. Nema slike jer i5 750 nema grafički čip u sebi dok i3 530 ima. Dakle, uz i5 750 trebala bi se koristiti i diskretna grafička kartica. Fala bogu ima raznih već od 100 kn da daju sliku tako da može komp raditi i sa i5 750. Od socketa 775, intel više nema iGPU na pločama, već samo u procesorima. Na s1156 neki procovi su imali, a neki nisu. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Pozdrav, nisam više u tim vodama toliko pa da ne čitam i zaključujem dva dana, može brzinsko pitanje!?
Konfiguracija je vidljiva, znači imam i5 750 i sad koji CPU ako nađem bi imalo smisla kupiti da dobijem na performansama tipa 20-30% ako je to moguće... |
Citiraj:
S time da ako imaš dobru ploču možeš dosta izvući iz i5 proca. 4ghza OC uz sitno naponsko povečanje(potreban dobar hladnjak). Ako si već napravio OC svoje i5tice onda nećeš dobiti puno prelaskom na i7. Eventualno Hyperthredding koji će se osjetiti u sintetici. edit: i još jedna preporuka ako nemaš SSD obavezno ubodi neki SATA SSD 500GB min. uz OC i5 ili upgrade na i7 osjetno će ti porasti percipirane performanse sustava. :chears: |
SSD imam...
I5 radi na 3,3ghz 24/7 ...radi testova i sintetike sam ga OC na 4.0 ali nema mi nekog smisla 24/7 ga držati tolko kad nema neke velike razlike...osim u igrama. Znači ni za igra nema smisla taj i7? Mislim nisu neki novci ali opet da ne kupujem bzvz. |
Citiraj:
Po meni totalno neisplativo davat 250kn za tu razliku... |
Oke, hvala.
Znači ostavit tak i onda na novi socket ... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:02. |