![]() |
|
@zaki kak ti je to grafa spigana prema dolje?
|
gledao sam na corsairovoj stranici koliko kosta sa dostavom (ne isplati se kad uracunam porez i carinu ^^) i dobio ove 2 opcije:
Flat Rate 7-10 days UPS Express Saver $39.00 UPS UPS Saver $1,007.29 mislio sam da je postarina od 1k $ greska ali mi ju uredno uracuna u cijenu ako odaberem ^^ dolaze li sada 800d sa usb 3 bracketom ili je to opcija koja se mora dodatno platiti? |
Da znate da me zacudio vas Obsidian 8k. Bijah vodjen dojmom da to kuciste moze progutati bilo koju plocu bez ikakvog modanja. A kad tamo EVGA SR2 ne moze standardno? http://www.abload.de/img/freak305y6d.gif
Prijatelj ima "klijenta" koji ima svemirsku zelju ugurati tu plocu u rack kuciste. Uz minimalni mod i stat ce po zelji, mada je sama ideja za namjenu ploce, blago receno morska. Ali reko, gledajuci namjenu i performanse ploce, zasto ne zeti neko prostrano kuciste koje dolikuje smjestaju ploce. 800 mi prvo na pamet padne jer znam da mu vrata nisu vazna na kucistu. Fakat sam mislio da 800 moze iz prve strpati plocu, a onda vidim da ne ide bez modarije. ccc ;) |
Hmm nisma bas gledao ono detaljno ali sto je tocno modano tamo da ploca nebi stala bez tog moda ? Covjek je izbacio HDD cage jer je uglavio onu mrcinu od Vodenog (da ne govorimo odva ogromna/pretjerana napajanja) ali polozaj ploce mi se cini sasvim normalan bez modanja?
|
Pa kaže:
Citiraj:
10 000 € kompjutera :D Al bar ne izgleda polu prazno kućište kao u nas smrtnika... Citiraj:
Stane ona bez modanja, samo bi smetala plastika koja pokriva hot swap panel iza. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
na njegovom mjestu bi se ubijo iz više razloga :D
toliko para ulupat i onda imati: a) dva različita napajanja b) asus optiku, tj. generalno neka 3 različita dreka na prednjoj ploči |
Točno to ovaj AX pored HX-a bode u oči i nije mi jasno kaj si nije mogao kupiti eksternu optiku, ali sve ostalo je za prste polizat :)
|
ma ostalo je bunch of money kad fejla na takvim glupostima.
|
Pada mi na pamet ona stara: Višak para - manjak mozga :D
|
Citiraj:
http://www.abload.de/thumb/kcar8dsu49.jpg pa onda prenesi sto bi napravio na njegovom mjestu :D Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
industrijski look uvijek podržavam :)
|
Vizaž, a zašto ti frend ne razmisli o CM Cosmos II kućištu? :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Druga opcija je od poznanika koji mu je trebao za probu dobaciti (ili nabaviti?) ovaj tower + konverzija na rack. |
Vidim da gdin Visaž u korištenju Shrani prešao na Abload.de ( ide u mojim stopama :) )
Što se tiće modanja, ja bi to rekao polu-modani. Svrha u tome da modani je posve promjenjeno radi boje, postavljanja killera odnosno vodenog hladnjaka i još pokoja izmjena LED, prekidače itd.. |
Evo obecanih slika, zbog kratkog odsustva nisam redovito gledao poruke pa zaboravih staviti. Po svemu sudeci, vrlo moguce jedina SVGA SR2-ka u racku na kontinentu, a moguce i sire ;)
Ako hocete, stavite je u neku predvidjeniju temu, no ovdje spomenuh, pa ovdje i stavljam : EVGA SR2 Rack (2012) Citiraj:
|
sleeper :D :D
|
Corsair Obsidion 800D
Ide li u Corsaira obsidiona 800D XL-ATX ploce jer gledam review na stranici od corsaira i nema nigdje navedeno da ide a vidio sam na par linkova da su stavljane XL-ATX ploce X79,pa me zanima dali mi netko moze sa sigurnoscu potvrdit da ide a ne da bacim 2.300 Kn u vjetar i da mi XL-ATX MBO opet ne stane...? :nono:
|
AFAIK, ne. Idu samo E-ATX.
|
http://forum.pcekspert.com/showthrea...149205&page=12 :)
Da ne bude off-topic. Ne. Moras ga modati kako bi stalo. |
Kažete da ne stane,a na koju je ovaj foru ubacio ovu identicnu plocu ko sto je moja MSI Big Bang Xpower II koja je XL-ATX?
http://www.youtube.com/watch?v=FwFhBl6yqlk |
Citiraj:
Citiraj:
|
Uglavnom dali postoji u HR ijedno kuciste da idu u njega normalno XL-ATX ploce i da ga je moguce odmah kupit?
|
|
|
Kupljeno novo kuciste sa garancijom COOLER MASTER HAF X RC-942-KKN1 Black Steel od kolege alengrosevic,naravno zahvaljujem se ostalim kolegama na nesebičnoj pomoći i savjetima.
Wolverine :chears: |
evo za one koji su na zraku sa ovim kejsom covjek se malo poigrao sa razlicitim setupom ventova
Corsair 800D, Air Cooling, and Fan Configuration Explored with Results |
zanimljivo, kad ću imati vremena sigurno ću se malo poigrati s time. vjerojatno ću dobiti par stupnjeva bolje temp :)
|
Gdje nabaviti onaj poklopac koji prekriva vent u 800D?
Pukla mi je kvačica na njemu pa me zanima jel moguće uopce nabaviti taj zamjenski dio ...... :( |
pokušaj ovdje:
http://www.corsair.com/en/parts/case-parts.html |
Meni je jednom pukla kvačica od HDD bay vrata, pisao sam Corsairu mail, i ovi mi poslali nova vrata :D Piši i ti, ako je nešto oriđiđi, poslati će ti DHLom... Bar u mom slučaju
|
Citiraj:
Hvala "alen" na linku ali tamo nema ono što tražim. |
To je bilo prije preko 3 godine. Da, na support sam slao mail...
|
meni je vrisnuo na 650d fan kontroler i obratio se drito u asbis, poslikao unimer na izlazima i veli čovjek daj samo račun (optimum) i može solo kontroler bez kejsa, ali ne moraš sad odmah donesi kada nama corsair dostavi novi da ne idem 2 puta.
reko pošteno, prošlo neko doba i zove čovjek da je stiglo ja stari donio, nisu ga ni gledali i dali mi novi. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:05. |