![]() |
meni je isto B revizije procesor i nije medu prvim primjercima
|
moj je B2 revizija jel to bolje ili lošije?
nije valjda da su to "ravnije" izvedbe a meni takva bijesna temp, ajd sad mi je temp 50/50 |
To B2 si gledao u CPU-z ili Everestu...? Jel tako? Mislim da to u biti nije to, nego da trebaš vidjeti na kutiji proca što piše u onom kodu, da li je slovo A ili B. Nisam 100% siguran, ali mislim da je tako. Baci oko na kutiju ako imaš.
Inače, da, B revizije bi trebale biti bez previše konkavnosti. Što ti znači 50/50? |
ja sam gleda po kutiji i pise slovo B
jucer sam ispolirao svoj procesor (poravnao ga) i nisam dobia bas neki rezultat koji bi opravdao taj trud (mozda 2-3 stupnja dole) |
Pa i nije to tako malo samo s poliranjem. Mislim nije "samo" u smislu da je lagano, već u smislu da je poliranje vrlo fina stvar koja zagladi proc, a ako je on jako konkavan neće ni poliranje uvijek puno pomoći.
|
Citiraj:
oni brojevi su temp jezgra1 i temp jezgra2 |
Citiraj:
Što se tiče B revizije nisam 100% siguran da li je taj B2 prava oznaka za B reviziju. Nadam se da će još netko naići tko će to sigurno znati pa će ti odgovoriti. |
nisam ništa polirao, uvijek su mi jezgre podjednako zagrijane, eventualno 1, 2 C je jedna zagrijanija od druge (isto kao i tebi)
|
intel core 2 duo e4400 2.0 GHz- kolke su uobičajene temp. proc.?
zanima me kolke su prosječne temp. ovog procesora u idle i u full load.
Unaprijed hvala. |
|
Q6600 Temperature
Jedno brzopotezno pitanje.
kolika je temperatura Q6600 na def. frekvenciji? meni u biosu pokazuje 20-21 stupanj? Upravo sam napravio zamjenu proceva P4 3.0 sa novim Q6600. Pa mi se ovo cini dosta nisko. i maticna mi se spustila sa 35 na 30 stupnjeva. Frendu sam slozio komp prije tjedan dana isto Q6600 na P5kC hladjen isto sa freezerom u Chieftec Lbx kucistu i njemu je proc na 28 stupnjeva. hvala na odgovorima. |
Gledaj sa CoreTemp 0.95 (mislim da je on za novije procesore, točnije novije steppove i ima viši Tjunction od 0.94) pa ćeš saznati koliko-toliku stvarnu temp.
|
Core Temp mi resetira komp.
|
Probaj sa TAT!
|
Core temp je i meni resetirao komp. Treba ti najnoviji, neznam neki beto0.2 i radi bez problema.
|
Restart se dešava zato što koristite stare verzije ct-a izasla je nova koja podržava slarc G0 procesore intel familijue koju možete da skinete ovde http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/ tj. Core Temt 0.95.4 beta, sa njim nema nikavih problema. E sad da se vratimo na tepmarature, ako ti temp u udleu ne prelazi nekih 35C to je ok, ako si ga uzeo skoro postoji verovatnoća da te zapao Slarc tj. G0 stepin, gde radost ne prestaje kada je oc u pitanju.
|
uzeo sam G0 jer u ADM prodaju samo njega.:D (nije da se bunim)
budem sada probao sa novim core temp, jer sam deinstalirao asus probe jer mi je on isto pokazivao 19 stupnjeva, pa sam mislio da je podivljao zbog novog proca. A sad mi javlja neku gresku kad ga hocu instalirat. skinem ovaj novi core temp pa javim rezultat. ali jos nitko nije odgovorio koja je def. temp. u idle za neclockani proc? |
Nema tu defaultne temperature. To ovisi o o mnogo cimbenika.
Najvazniji su: koji cooler koristis,moze i vodeno, kako je provjetreno kuciste, kako su sredeni kablovi, kolika je sobna temperatura itd. Postoji preporucljiva granica koja se ne bi trebala prelaziti. Idle u prosjeku iznosi od 25-50, ali to je veliki raspon, tak da se ne moze generalizirati. Uglavnom, sto nize- to bolje.:chears: |
Evo moje temp sa sonic tower na 500 okrataja.Nije GO verzija!!
http://www.imagesforme.com/images/77...e_21_45_51.jpg |
@Salko01 hvala na SS.
core temp i dalje resetira comp. temp je i dalje u biosu 20 stupnjeva, freezer je na dodir hladan. vent se vrti na 800-900 okretaja. Ocito se isplatilo uzeti ovog velikog chiefteca i nagruvat unutra dva 120mm venta + 120mm na napajanju, svi kablovi lijepo slozeni da ne ubijaju protok.... napravit cu reinstall cijelog kompa kroz dan-dva pa cemo vidjet dali ce core temp onda radit. malo sam jos prosetao po web-u i vidim da ekipa sa big typhon VX ima temperature 23-28 stupnjeva. tako da izgleda da su ove moje temperature u redu. Znaci sad ga jos malo kloknut na 3.2Ghz i nema problema. ali moram priznat da sam jucer bio ugodno iznenadjen, pokrenuo sam render jedrilice sta je brat radio za diplomski i cijeli brod je bio gotov za cca 3 min, na starom procu je bilo 10-15 min. Tako da sam iznimno zadovoljan. Sad jos da provrtim svoj plutajuci stadion da vidim kako ce to hodat. |
senzori na P5B pločama su koma
kad sam radio usporedbu procesora na P5B-E Plus mislim da je samo za E6600 pokazivo realnu temp npr E4400 je po senzorima bio stalno na 75-95°C E2160 je bio na 20°C i tako... tako da tebi Q6600 ne može bit na 20°C pod freezerom pa da imaš uragan u kućištu :D realne idle temp su oko 35°C ovisno o kućistu i cooleru |
Citiraj:
Meni stalno pokazuje relativno čudne temp. Npr. na default je stalno 45-52 a u loadu 55, OC 3.3 61-62 u loadu.. Nekako mi je taj raspon između idle i load premal. Proc je G3a mjerim s CoreTemp.. Ovako na dodir se uopće ne čini toliko vruć, bios naravno pokazuje 20C niže temp.. Ne znam više čemu da vjerujem.. |
E4400 temperatura
E4400 sa BOX coolerom na p35-DQ6 u idleu CoreTemp 0.95 pokazuje 42 ua prvu jezgru i 41 za drugu dok u loadu odu na 59-58, sve je novo na defaultnom FSBu i cooler je sigurno dobro sjeo u 4 rupe.
Ovo mi se cini kao malo previse s obzirom na ostale "temp" postove ili je ipak stvar u BOX aluminijskom smecu? Hvala:stoopid: |
Citiraj:
|
Pa i meni bios pokazuje da mi je temp oko 20 pa nekad i 16 stupnjeva sto cisto sumnjam da je moguce!!
|
Ima bar 15 slicnih/istih tema, koristi search.
|
Problem rijesen.
Dosao je novi bios prije 10 dana, ja zaboravio napravit update.:stoopid: I kao glavnu ispravku navodi novi algoritam za mjerenje temperature. Nakon update Bios-a pokazuje jos uvijek ugodnih 30-31-32. Nisam isao provjerit ali vjerojatno je dostupna nova verzija bios-a za sve varijante P5b..... ploce. sa tim algoritmom. Usvakom slucaju hvala svima na pomoci.:chears: P.S. mislim da se opet pokazala ona stara "kompjutorska" narodna da je najjednostavnije rješenje i ono koje čovjek odbaci jer je prejednostavno u prvi tren obično i ispravno.:D |
to su normalne temp.
|
Normalne temperature za Sonic Tower i E6600
Znam da ovakvih tema ima vise od nekoliko, ali nigdje ne mogu naci konkretnu broju kolike bi trebale biti temperature Sonica i E6600 (na sonicu zalman na 1000 rpm)
Dakle kod mene E6600 na deafultu sa ukljucenim esit-om i ostalo idle 28-30 Load pod TAT-om 65 senzor nelaze jer kakda iskljucim vent temp se penje na oko 85 stpunjeva i procesor pocinje usporavati. |
vjerovatno ti je baza proca konkavna.
a i tower nema bas prekrasno obradjenu bazu :) |
sasvim normalne temperature ;)
|
Citiraj:
|
Ako baza nije ravna -(vodo)brusni papir ti nece pomoc ;)
Uzmi skalpel ili zilet pa vidi jeli ravna ili nije |
Sumnjivo grijanje na P35-DS3P
Zanima me da li je normalno da IC ICH9R sa doticnim malim hladnjakom radi na relativno visokoj temperaturi (da nemogu drzat prst na njemu koliko je vruc)
http://img267.imageshack.us/img267/4...p35ds3pby6.jpg Dali da na njega stavljam kakvo hladjenje, da zamjenim da nekim boljim hladnjakom ili da to jednostavno ignoriram ... :fiju: |
Ignoriraj...
Ne isplati se trosit masovnu lovu u hladjenje bezveze. |
Citiraj:
ok... Čudno mi je da je CPU radi na 28°C a system na 44°C ... al dobro nego da samo još pitam, s kojim programom osim MBM mogu vidjeti temparature sve 4 jezgre :stoopid: |
Citiraj:
Ako te toliko muči, nakalemi neki 40 ili 80 mm vent na to. S obzirom na to, da ćeš 40 mm moći vjerojatno drito na hladnjak dok 80 mm nekako namjestiti da iz "daleka" puše po njemu. Probaj sa CoreTempom. |
Citiraj:
|
Ma gle,imas odlicne temp...
meni je na 35-36 stupnjeva na idle , sa 900 okretaja,ali meni radi bez paste :) procstigao kad sam bio bolestan a nisam imao paste,a jos nisam ozdravio... A i moram malo "izbrusit" podlogu ST-a... |
a load?? to je ono sto mislim da nije dobro
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:10. |