![]() |
Ne javljaju se na telefon danima (na svih 5 brojeva), ne kužim koja im je kifla, kao ni na mail. Kolega je mislio uzeti robe za 4k kn kod njih, sad ću uzet u ADM-u...
|
Citiraj:
|
Koliko sam ja skužio, na Skype-u su non-stop online i odgovaraju na upute brzo. Imao jednu kupovinu kod njihm btw, i sve prošlo OK.
|
nebum se okušao..kakve sam sreće nest će poć pogrešno...zet ću u linksa kao i uvijek...ni u ve mulj vise,samo links... decki su uvijek susretljivi, šta god bilo...
|
Citiraj:
Ja: Sat, Nov 29, 2008 at 11:33 PM Oni: Sat, Nov 29, 2008 at 11:39 PM Ja: Sun, Nov 30, 2008 at 9:53 AM Oni: Sun, Nov 30, 2008 at 10:32 AM Ja: Sun, Nov 30, 2008 at 10:36 AM Jos bi napomenuo da je monitor bio na akciji te kada sam dosao dali drugom covjeku moju rezervaciju - ispricali se da je bila zabuna. Kako ih vise nisu imali, ja dosao iz Karlovca a cijena je sljedecom posiljkom isla gore rekli mi ga odmah sljedeci dan poslati kurirskom sluzbom na svoj racun po staroj cijeni. Naravno to su i napravili :goood: Kupio sam tamo jos nekih kartica i sitnica sto je sve islo ko po spagi :) |
Protis još uvijek ima stvarno male marže za dosta artikala iako ima i drugih koji to prakticiraju. To znam jer sam radio u sličnim (i drugačijim) trgovinama, a sada imam svoju firmu.
Iskreno rečeno, još sam u nedoumici da online vrstu prodaje potpuno napustim. Ni jedna od takvih trgovina nema svoje skladište ili ako ima, vrlo je malo. Nije tajna, iako mnogi to čuvaju kao poslovnu tajnu, da se roba nabavlja od nekoliko uvoznika/distributera kao što su msan, asbis, esys, microline, lost itd. Problemi mogu nastati u bilo kojem koraku. Primjerice, maloprodajna trgovina tipa Protis ima uvid u stanje skladišta uvoznika kao što je msan. U trenutku narudžbe od strane kupca, provjerava se stanje skladišta uvoznika, te ako je roba na lageru šalje se ponuda kupcu. Nitko ne garantira da će ta roba biti na lageru i sutradan ili u trenutku kada se kupac odluči na uplatu. Još jedan problem je da neki uvoznici mijenjaju cijene svakodnevno jer ih vežu uz dolar. Ako imate robu na vlastitom skladištu, poslovni prostor, zaposlene koji vode brigu o raznim stvarima tipa ažurnost cjenika i ponude na webshopu, onda imate i veće troškove poslovanja koje marže od 2, 3 ili 5% teško mogu pokriti. Ako s druge strane želite smanjiti troškove poslovanja i biti konkurentni isključivo cijenama, onda se stvara, osim gore spomenutih, čitav niz drugih problema. Ljudi vole niske cijene, ali uglavnom nemaju razumijevanja za sve ostalo niti bi trebali imati. Ono što bi kupci trebali je upoznati se s različitim načinima prodaje i izabrati si najdražu. To je ipak puno jednostavnije nego kasnije proučavati kontradiktorne članke nebuloznih zakona. Iako ima jako loših i zlih (lopovskih) trgovaca, nisu svi takvi. Sve ima svoju cijenu. |
Bok svima, evo da i ja napišem svoje iskustvo iz Protisa... koje je naravno loše, prvo i zadnje od njih
Dobijem preporuku na taj shop, odem i kupim disk od terabajt, napomenuo sam da mi disk HITNO treba SAD, dobim ga isti dan, nakon 2 sata disk crkne, vratim na servis... I kažu bit će gotovo za "dan-dva", dakle ponedjeljak ili utorak, nitko se ne javlja do petka od njih kao što su rekli da će se javiti. u petak zovem (nekoliko puta jer se ne javljaju po običaju) i pitam što je s diskom, "samo trenutak da pitam kolegu"... i stavi čovjek slušalicu pored telefona i čujem razgovor: "e šta je s onim diskom?, si testiro to? -kojim? ovim na polici?, nisam još, nisam imao vremena, reci da će bit sljedeći tjedan" javi se čovjek i kaže "nisu nam iz servisa još ništa javili, sljedeći tjedan nazovite" reko krasno... zovem u ponedjeljak(više puta jer se ne javljaju) (sljedeći tjedan)... i dobim bahat ton tipa šta si tako naporan i kažu bit će za dan dva (opet)... nazovem za dan dva i dobijem odgovor "nazovite poslje pet", nazovem poslje pet i nitko se naravno ne javi, samo da napomenem, jednom mi se desilo da su se javili iz prve, prosjek 6-7 zvanja svaki put da se jave. Nazovem dan poslje , poslje 5 i kaže mi čovjek "nazovite prije 5, kolega sa servisa tad radi" zovem sljedeći dan prije 5, disk je i dalje na servisu (2 tjedna)... nazovem slj. tjedan jer je ovo bio petak, da skratim i taj treći tjedan... stalno je disk na servisu, dok u petak nisam osobno došao tamo... nakon što mi je rečeno da diska još nema, i nakon što sam frku digao odjednom se pojavio i disk i kolega sa servisa i SVI... i naravno zatražio sam povrat novca, a da stvar bude bolja, nisam dobio puni povrat novca, nego 20 kn manje (jebo 20 kn ovo je stvar principa), kad sam pitao zašto 20 kn manje, tamo čovjek nije znao zašto je to tako.. (nekoliko puta sam ga pitao zašto je manje) i kaže da je tako sa svim proizvodima tamo. par dana prije sam zvao udrugu za zaštitu potrošaća, i rekli mi da što god da u pravilima dučana pisalo, da nedaju pare nazad itd, novci se moraju vratit ili se može zamjenit za novi proizvod, a ako se novci vračaju, vrača se PUN iznos novaca... tako da su protis lopovi i prevaranti u kratko... disk na servisu nije bio "dan-dva" nego 3 tjedna, i dobih ga (novce) tek kad sam tamo došo i popizdio generalno. Protis NIKAD! lopovi prevaranti i lažovi, ta 3 debila tamo neznaju vodit taj posao kak spada... kad im treba dat pare onda su najbolji, al neš više od toga... ne jebe ih... pare su im u đepu i boli ih k. eto... |
Evo, bas sam mislio uzeti u Protisu komponente u vrijednosti 7000kn... I mislim si ma idem malo pogledat na forumima kaj pise o Protisu prije nego kupim tamo nes i moram priznati da se sada dvoumim... Mislim da cu do ADM-a otici ipak...
Naprosto ne zelim doci u situaciju da cekam tjednima narudzbu u neizvjesnosti, ne zelim komplikacije u slucaju da sam prisiljen vracati neispravnu robu itd... Kod ADM-a sam do sada uvijek imao pozitivno iskustvo... Sad samo moram vidit kolko ce me tam kostat sve to... :lol2: Valjda nece bit puno skuplje... :eek: *EDIT* Napravio sam racunicu i nece me ni 100kn skuplje ispast na tih 7000kn... ADM - here I come! :D |
I, drago mi je da nisam uzeo Protis kao opciju, evo, poznanik danas kupio tamo monitor - Philips 22'' prije SAT vremena i doma utvrdimo da monitor ima mrtvi pixel. To JE NEDOSTATAK, monitor je dosao takav! Naravno, u Protisu se ne slažu... Tako da je došlo do komplikacija... Monitor kod njih kolega NE MOŽE zamijeniti... Iskreno, mislim da decki u Protisu sami sebi smanjuju broj mušterija iz dana u dan...
Ono sto je sigurno, nikome ne preporucam Protis, ja zasigurno tamo necu kupovati. Ne zbog usluge, nego samo zbog toga što ne zelim ovakve komplikacije, znaci kada tamo kupujete morate biti svjesni ako dobijete neispravnu robu postoji VELIKA šansa da necete to moci kod njih zamijeniti za ispravnu... |
gle mimoza :D
taj 22" jedino i samo onda i samo tada kada ima neku "perfect-panel-like" garanciju može biti zamijenjen u bilo kojem roku, u svim ostalim slučajevima podliježe određenom iso standardu koji ti na 22" ekran nalaže da imaš maltene 30 mrtvih pixela prije zamjene. uopće neću ulaziti u diskusiju da se SVAKI monitor mora isprobati prije kupovine jer u protivnom dolazi do "komplikacija" koje su zapravo vrlo jasno definirane od strane proizvođača i/ili uvoznika. misliš da bi protis bio više fer da je zaprimio taj monitor natrag i sutra ga prodao tebi? jer im ni jedan uvoznik im neće taj monitor zamijeniti ni u ludilu. |
Na daljinu kupis i zakonski ga imas pravo vratiti u roku od 8 dana, a oni se pravit mutavi pa preko inspektorata rijesavati...
Zasto imam osjecaj da takve nesavrsene panele i serije salju u zemlje poput nase? :) |
na daljinu te svakako zakon štiti, ali nekako po priči mi se čini da je čovjek osobno otišao po njega.
|
Gle Syss :D
Ne zelim pokretat raspravu, oni MORAJU zamijeniti taj monitor ako ga vracam u roku od 7 dana pa cak i da je ISPRAVAN! Vjerovatno do sada vec dobro znas u kojim clancima zakona to pise... Druga stvar, znas li da decki u Protisu ne daju da isprobas monitor prije kupnje? Znaci dok ne dodes doma ne znas jel ispravan... Dakle, opet, direktno krsenje zakona... Gledaj, meni je svejedno, eto, kolega je ovaj put lose prosao i rekao da sigurno kod njih nece vise kupovat, ja niti nisam niti hocu i drago mi je da mi u ADM-u uvijek bez ikakvih problema zamijene robu... Uglavnom, necu ih preporuciti, razlika u cijeni ne opravdava ovo... A tko voli, nek izvoli, samo da znaju ljudi sta ih tocno ceka... |
7 dana samo na daljinu, osobno preuzimanje ti ne bu prošlo baš svuda.
svakako nije u redu da ne daju monitor probat... makar u onom dućanu ako izvade išta iz kutije ne bu više nitko stao nutra :) trebao si reć prije da ne daju, ali ja bi im već tada reko đenja... previše sam sa mrtvih pixela nagledao. |
meni je Protis bas super i nikad nikakvih problema :D
|
Slažem se, kolega nije znao da su mrtvi pixeli ucestala pojava pa je samo pokupio monitor. Ja ga sigurno nebi uzeo a da ga prije ne provjerim...
Ma nije niti bitno, on ce zamijenit svoj monitor, to je vec rijesena stvar... Ali njihov stav nije u redu i to ce ih kostati inspekcije i financijske policije ovih dana da im stvara neugodnosti, mislim da im to ne treba, neka radije daju ljudima da isprobaju monitore prije kupnje... Poznanik je pricao na telefon, ja sam samo slusao i valjao se od smijeha... ''Ali kakve veze financijska ima sa ovime...?'' - hehe A ono ''nemamo adekvatan prostor...'' - gle - treba ti jedna uticnica za struju i jedan komp... nemate to, ha? |
I ako ti pogledas monitor i ustvrdis da ima mrtvi pixel i ne zelis ga, makar je monitor po specifikacijama ispravan, sto da onda oni rade s tim monitorom?
|
To nije moj problem u kratko. Ako mi drugdje daju da ga zamijenim odoh...
A ako se vec pozivas na tehnicki dio, Philips pokriva pod garancijom 1 mrtvi pixel za ovaj monitor - odnosno - kaze da ako imas jedan 100% mrtvi pixel (znaci sva 3 sub-pixela RGB) su mrtvi tada garancija to pokriva i monitor je neispravan... Dakle, oni ga MORAJU zamijeniti cak i ako se vec pozivaju na garanciju... Mozes ovaj podatak provjeriti na Philipsovoj stranici. Druga je stvar ako ti jedan sub-pixel krepa, tada ti garancija to ne pokriva... Ono sto zelim reci, u ovom slucaju, za decke u Protisu cak niti garancija ne vrijedi iako na Philipsovoj stranici pise drugacije... |
Tehnologija je kakva je, ali mislim da bi zakonski to trebalo regulirati da nemozes dobiti defektan monitor ili da rok za defektan monitor je 7 dana.
Ili, da na kutiji najvecim slovima (vece nego ime proizvodjaca i model i ficra) mora stajati Up to 5 dead pixel inside! :) No glavna fora je traziti da se isproba prije kupnje. |
Citiraj:
Onda decko prosetaj negdje drugdje... I da, takodjer u ADM ne mozes isprobat monitor prije kupnje. I kada ga kupis i drugi dan ga zelis vratit, uzet ce ga ali ti nece vratit pun iznos vec ce ti vratit samo 80% placenog iznosa... Samo da se ne iznenadis... I btw... u Adm takodjer ne mozes isprobat monitor prije kupnje... I kada ga kupis odnes doma i zelis ga vratit koristenog makar 5 minuta, nece ti vratit pun novac vec nekih 80-90% Eto, samo da se ne iznenadis Pazi ti ove mladezi... To nije njegov problem... Da imam trgovinu radje nebi imo musterije nego takve kao ti... jos bi ti osobno dao adrese konkurencije pa proseci do njih... I da, takodjer u ADM ne mozes isprobat monitor prije kupnje. I kada ga kupis i drugi dan ga zelis vratit, uzet ce ga ali ti nece vratit pun iznos vec ce ti vratit samo 80% placenog iznosa... Samo da se ne iznenadis... |
Ne al stvarno, kakve veze ima financijska policija s ovim :S
|
Citiraj:
|
S Protisom sam imao pozitivno iskustvo, a trenutno imam jednu narudzbu u tijeku, bas me zanima hoce i to proci glatko.
Uglavnom bilo je malo natezanja sto imaju sto nemaju raspolozivo i to je sve sto bih zamjerio. Sve komponente su stigle uredno zapakirane i na vrijeme. |
Citiraj:
Uopce ne razumijem zasto se ides raspravljati, mlad jesam, ali ne vidim sto je cudno da zelim ispravan proizvod. Molim te objasni mi, zasto bi trebao biti moj problem sto je monitor neispravan... Reci mi mogu li ja tebi nesto platiti poderanim novcem? A za tvoju informaciju, uz lijepu zamolbu, gospodin Danko u ADM-u ce ti dopustiti da isprobas monitor... Tako da nece biti potrebe vracati ga zbog mrtvih piksela. Na kraju, zaista ne razumijem, ali zaista - pa ja samo zelim ispravan proizvod i pravo na uvid da je on ispravan kako bi izbjegli komplikacije... Uopce ne vidim razlog za raspravu oko toga... A sto se tice financijske, iskreno, mislim da si nitko tko se bavi trgovinom to ne zeli... *EDIT* I za tvoju informaciju, u krivu si, bas mene zelis za kupca, jer mi cak ni tvoj stav nije bitan, mozes biti i bahat i sve, ali ja kupujem od tebe robu, ne misljenje ili izraze tvog lica... Dok mi dopustis uvid u robu koju kupujem i ona je ispravna, vidjet ces me opet i preporucit cu te svima koje znam... A ako ti radije zelis kupce kao sto su neki moji poznanici koji ce te j... u mozak i stalno zvat inspekcije radi svake sitnice onda ok... Mislim da si dobio potpuno kriv dojam o tome kakav sam ja kupac... Nadalje, uvjeravam te da u zivotu niti sam vrijedao trgovca, niti napadao, niti zvao inspekcije i slicno... Ja jednostavno odem drugdje... Zato me tvoja izreka da me nebi htio kao musteriju cak i uvrijedila... Jer se smatram jednostavnom i dobrom musterijom... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nego, sto ce on uciniti kad takvih par monitora ne proda, a mora dobavljacu platiti? Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
OK, ovo je krenulo u krivom smjeru.
Monitor nisam kupio ja. Monitor nije moj. Argumenata vise nemam, sve sam rekao vec ranije. Da ste malo pomnije procitali moje postove shvatili bi da upravo u Protisu i je problem, jer garancija pokriva 100% mrtvi pixel, a Protis to ne priznaje. Rekao sam da ce se monitor zamijeniti (kod distributera) ali cinjenica je da Protis nije priznao garanciju koju je trebao priznati. Tu je nastao problem... Molim vas, krajnje je iritantno kad vas neko citira i toboze pobija tvrdnje jer tako mozemo u nedogled. Ne kupujem u Protisu i necu, ako vama odgovara Protis, to je u redu. Ja sam u samom startu rekao da meni ne odgovara i da ga necu preporuciti te sam iznjeo svoje iskustvo. |
Sve 5, samo nekako ne vjerujem da je bilo bas tako kako pricas... Jer Protis i nema neke velike veze s tvojom reklamacijom; tj. mogli su uzet monitor od tebe na reklamaciju, poslat ga distributeru i ako on odobri garanciju poslali bi Protisu drugi monitor koji bi oni dali tebi; ako distributer nebi proznao garanciju vratio bi monitor i Protis bi ga vratio tebi...
Drugim rijecima, Protisu ni u djep niti iz djepa... |
Ma, nevazo sada vise. Ajd, zivjeli! :)
|
Citiraj:
Ako zakon definira da u opcijama kupovine u kojima nisi u mogućnosti isprobati robu imaš pravo na tih 7 ili 8 dana za povrat, a da u onima u kojima sam kupuješ si sam odgovoran za isprobavanje prije potpisivanja onda se tu nema što diskutirati i u slučaju da se ne dozvoljava isprobavanje robe prilikom tj prije preuzimanja mora se to računati kao kupovanje na daljinu jer ti nisi mogao provjeriti ispravnost te robe, mislim pogledom izvana dok je iskopčana iz svega ćeš ustanovit (ne)ispravnost neke elektronske kompnente kako točno...? Zato sam rekao da su mi u startu na crnoj listi i da uopće nemam namjeru niti isprobavati kako to izgleda u praksi (natezanje s njima) uopće je tu nebitno kako se ponašaju drugi dućani, ovdje se priča o konktetnoj trgovini koja konkretno kaže da a priori uzima sebi povlašteni položaj i ja ne želim poslovat s takvima neovisno o tome kolko puta neko kupio "bez problema" kod njih... E da i ako Philips ima Perfect Panel (a po tome kako je izneseno čini se da bi trebao imati) 1 mrtvac je neispravan monitor i može se reklamirati... |
slažem se svakako s tobom... tamo se monitor ne isplati definitivno kupovati, ali da ima jeftinijih stvari - ima.
|
pozdrav ekipa. moram pitati za savjet, jer sam skrz lud od ovh svih bedastoća pa ako netko ima univerzalno rješenje neka javi.
Prva stvar, nije mi jasno kako mogu biti razlike od dućana do dućana po komponenti u 100-200 pa čak i u tristo kuna.Zatim, nije mi jasno kako netko misli da ću izbursati 8000 kn keša kao keks, plaćam karticom, i onda gledam npr da adm jest jefitniji, ali diže cijene za 7 posto ukoliko plaćaš na karticu. aloooo, na 8000 kuna je to dosta, pa tko je tu lud, zar cijena na gotovinu i na karticu po hrvatskim zakonima jednaka, što mene briga kao kupca što njima uzima banka odnosno kartičarska kuća. ako to ne žele, nek stave da se samo može platiti u gotovini. recimo u linksa su cijene jednake, ali je skuppppp kao papar od drugih. i onda što mi preostaje, dajte pomagajte, jer ionako sam više lud od slaganja konfiguracije i sad kad sam je složio, moram se zajeb..... kako mene ne bi zajeballl. dajte pomozite ekipa |
Citiraj:
Naravno da ne mogu svi imati iste cijene, jer nemaju ni svi iste nabavne cijene ni operativne troskove. A sto se kartica tice, kad radis "na noz" s cijenama kao sto ti preffered-web ducani rade, s marzama od par posto, jasno da nije isto da li prodaju za cash ili preko kartice kad karticna kuca uzme 5-6 posto i jos kasnije placa. nije pravilno prikazati cijenu za karticu kao "cijenu + n posto", ali je moguce reci "cijena je ta - n posto za cash". |
Citiraj:
U Adm primjera radi, znam sto idem kupiti i monitor nikad nece biti na listi. Nema ljutnje i nema problema. Jednostavno to nije vrijedno gnjavaze. Cak i kad znam da bi 99% realizirao zamjenu isti dan u ducanu... ali cemu cirkus vozikanja i gnjavaze, kad to mogu iz prve isprobati negdje drugdje i znati da moze odma na stol u pogon? Mar bi trebao u neki od Stickija dodati na chelenku teme, jedan mini addendum sa slicnim naputkom zdravog razuma. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel danas možda kakav praznik ili blagdan a da meni nisu rekli za to? :rolleyes:
Jer ako nije, evo trgovine koju križam na popisu. Pa da Protis možda danas kao neradi? :hitthewal: Zovem ih danas od jutra do sad (a brat-bratu) 50ak puta, nitko se nejavlja, par puta misteriozan znak zauzeča. Naravno, prekjučer sam ih zvao 4 puta prije naruđbe svaki puta su se javili nakon 2-3 sekunde. Naručio monitor prekjučer, jučer ujutro uplatio, i čekam. Samo želim znati stanje dali ga imaju na lageru i dali je/kad će biti poslan. (a ako su sastavili ponudu valjda ga imaju) Brzi su kad treba ponudu sastaviti, sad im stoji mail cijeli dan i ne odgovaraju, zatražio sam povrat novca ako monitor do sutra ne pošalju. Ziher imaju prikaz broja koji zove pa se ne javljaju kad ih zovem, mobitel mi se ugrijao u ruci koliko sam puta okrenuo broj. A kad sa kučnog zovem ziher vide pozivni 035 pa se opet ne javljaju. |
Jesam ti ja lijepo rekao da pitaš nekoga da osobno ode tamo...
Svaki drugačiji kontakt s njima je nepouzdan :nono: |
Bozicno/Novogodisnja ludnica je pocela, get used to it ;)
|
Jea rajt :D
Kakva božična ludnica, 50 puta telefon zvoni dok ne prekine sama mreža, pa ja bi izludio i da se ne želim javit javio bi se. Samo želim znati stanje, pošto mi je hitno, ništa drugo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:43. |