![]() |
Evo stavio ga na defaultne postavke. Voltažu nisam dizao. Onako mi je bila 1.375, a sada je 1.328 ili tako nešto.
Izgleda da se tako grije od povecane voltaže. Jel ima netko za potvrditi kolike su mu temparature sa Freezerom na 1.375 ? I koji su najbolji množitelji za 3.0 Ghz (a da mu ne trebam toliko dizati napon). Znaci meni radio na 12x250 na 1.375 i kod opterečenja tipa OCCT, enkodiranje etc ... grije se kao šašav preko 90 :D Dok na 1.328 prelazi nešto malo preko 60 ... |
Citiraj:
Ipak 80/90 stupnjeva na 1.375 je PUNO ! Ništa nema mi druge nego uzet novi cooler. Samo opet šta uzeti ? |
stvarno mi nisu jasne stvari, kako se tebi toliko grije tako meni ne ide u glavu kako meni sa ovim govancetom od Xillence coolera može evo u idle biti temperatura 22c na 3.0... ti senzori su skroz pijani
http://img53.imageshack.us/img53/888...temphd4.th.jpg ali da te pitam, zašto na njemu dižeš fsb a ne množitelj? |
Imaš pravo sada sam mu digao množitelj i spustio fsb !
Malo sam spustio voltažu sa 1.375 na 1.350. I nakon malo vrtnje OCCT-a temp je negdje oko 60. Puno bolje nego onako kada je skoči na 90 stupnjeva. Svejedno mislim da je Freezer u banani. Probat cu nabaviti drugi cooler da riješim tu dvojbu. |
i još jedna stvar kolko god glupo zvučala; jesi imao koji proc prije na ovoj ploči sa istim windowsima? meni je ovo treći i svaki put kad sam stavio novi proc i ako pritom nisam stavljao i nove win temp. mi je bila veća i 25c...za blekija mi je pokazivao 45-50 pod starim win... ista stvar prije sa 4200+...
|
Iskreno, ne mogu vjerovati da za 0.025V može temperatura porasti za 30°C. Ja svojem dam i 0.2V više, pa se grije kojih 10-15°C više. 0.025V niti ne osjetim...
|
Isti Windowsi kao i kod prošlog proca. Imam druge Windowse na drugom hardu (nije dual boot, znači totalno su zasebni) i temparature pokazuju isto.
Sumljao sam na to ranije, ali nije blackened ... |
Vuco ali tako je ! Ne muljam. To bi moglo značiti da je Freezer otišao ili ?
U idleu je to tu negdje stupanj više-manje, ali pod opterečenjem sada je temp za 25 - 30 stupnjeva manja. Za ne povjerovat ! |
ChP3, jesi probao staviti 200x15 pri 1.35v?
Sumnjam da ti je freezer u banani, ovaj proc klokan na 3 ghz može i stock hladnjak dobro hladiti. Probaj stvano popipati cooler kad je proc pod full opterećenjem. 60 stupnjeva je za dobro se speć nakon kaj držiš prst na njemu 2-3 sekunde. Sumnjam da se baš tako grije s tom voltažom i na toj frekvi. Prije bih rekao da ti senzor ne valja ili nekaj drugo u biosu nekaj nije dobro podešeno. A možda nemaš nikakav propuh u kućištu... |
Pojma nemam. Al ono, i da je otišao, nemre mu povećanje voltže od mizernih 0.025V napraviti toliku razliku.
Daj probaj taj proc na nekom drugom kompu. |
Evo kako to izgleda kod mene :
http://img237.imageshack.us/my.php?i...mage001az7.jpg Kod ove slike vent puše prema Freezeru. Možda to ne valja ? Ali tako mi je bila situacija i na prošlom procu pa se nije tako grijao. Znam reci će te da bi taj ven trebao biti kao ispuh, znaci trebalo bi ga okrenuti. Probat cu i to. http://img253.imageshack.us/my.php?i...mage002ig1.jpg Kod ove slike ova dva mala venta tjeraju zrak van. Budem probao i 200x15 na 1.35. |
Ne može ti biti takva razlika kako god ti ventilatori bili okrenuti. A i ja bi ih postavio tako kao si ih i ti. Bočni usis, stražnji ispuh.
|
Evo da malo skočim sa teme, probao sam superPI 1MB, znači na 3 GHz izračuna za 31 sec. Nije sad uopče bitno, nisam od onih koji pate na score, ali nekak mi je to slabo naspram C2D
|
Naravno da je slabo.To je slabo i naspram Venice jezgre na s939 :D
|
E sad mi samo trebaju Intelvci soliti pamet.
Jelc i ostali sa BE, koliko je vama? |
C2D je brži u SuperPi-u 2 i više puta. Super Pi sa odličnom i brzom tweakanom memorijom bi ti trebao biti u najboljem slučaju oko 27 sekundi. Naravno i čistim Windowsima, pogašenim servisima i sličnim stvarima.
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51126
Evo ti pa si traži. Citiraj:
|
Citiraj:
Na 3300 je 27 |
upravo probao i kaže 30.573s na 3204 MHz...tak da...
na ovoj frekvi u idle ide do 45 al mi nikad nije prešao 60 kaj god da radim (jezgre 100% opter.) za tu susku cist ok proc.. |
Citiraj:
http://img356.imageshack.us/img356/6...8272xf3.th.jpg Sa otvorenih 12 tabova, editorom slika i hrpom programa koji roštaju u pozadini... |
...tak da ja imam neki cudan primjerak :)
..e da meni se vrti vista u pozadini što je jače od 12 tabova :) |
Je, sad ti je Vista kriva:p
Kaj se tiče onog sa otvorenim browserom-nisam se šalio, stvarno je bolja reza nego kad vrtiš onak regularno i sve pozatvaraš... |
superPi 1M- 31.922s proc na 3.0Ghz,1,375V u biosu,ali everest i cpu-z pokazuju da je u windowsima 1,39V idle - 1,42V Load (15x200),rami na 750Mhz 5-5-5-18
Moj proc sa ovakvim postavkama u idle-u je na 36°C, u loadu 50°C. Jel vama u OCCT-u pise da je originalni takt procesora 5000MHz? I vi koji imate gigabyte 770-ds3 jel svima pise da je temperatura necega(NB-a ili SB-a?) 80°C? I za kraj, planiram uzeti 4gige rama, a sad koje da uzmem? Ja sam mislio 2x2GB kingmaxa 800MHz iz Ve-mila, i da kupujem samo iz hg spota i ve-mila pa ako imate prijedloga recite. HVALA |
Ak ne misliš nekaj opako clockat i taj Kingmax je ko bog:)
|
Citiraj:
|
Tko je od vas napravio najveći clock 5000+BE?
Meni je pošlo za rukom 200X16 [3200MHz], ali nije na svim testovima bio stabilan (hladnjak od 6000+), DFI nForce4 ultra ploča. |
|
odličan proc, ali zajeban sa hladit.
zasad nemam problema ali sam imao s tom voltazom i pizdarijama, a najvise sam dobio sa potezom šta sam skinuo jedan dio poklopca kucista:lol2: |
najveci takt mi je bio oko 3.3GHz sa 1.5V i super pi nije htjeo zavrsit, a sa 1.525V sam uspio super pi odvrtit i bio je 29.318s.
Ja sam prije 2mj stavio na northbridge zalmana nb-f47 mislim da se tak zove i bar sad mogu drzat prst na njemu. |
Znači brzine se kreću od 3200 do 3300 MHz. Pa i nije puno bolje ni mom 5600+ 65nm.
Sa defoult 2900 na 3200 bez beda, dok je max bio 3400 MHz, s tim da i nije skroz stabilan. Resetira mi PC (vjerojatno hlađenje, prema imam 64pro). OT- @DraŽ, Znaš Tomislava Hodalja iz Petrinje? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:10. |