PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Metronet (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=67794)

Pepper 09.06.2007. 19:54

ma radi.. valjda :D
tj, da se bolje izrazim, nadam se jer sam ih dns zvao i sad bi mi trebali poslat papire.. jao si ga njima ako mi ne bu radilo, uletit cu im s bombom u centralu :D

Pecarosh 09.06.2007. 20:22

Mah....ne kazem da su oni krivi...al kod t-coma kad prijavis kvar oni reagiraju odma. U ovom slucaju ih vjerojatno boli qrac, jer se radi o nekom tipu na metronetu. No cinjenica je da sam najmanje 4 dana bez neta i telefona a mene u krajnjem slucaju ne zanima gdje je problem niti bi me trebao zanimati. Danas sam zvao metronet da vidim ima li kakvih pomaka glede mog problema, a tip mi kaze nek zovem t-com. Mos mislit.

vlincx 09.06.2007. 21:18

Kad te krene te krene.Najbolje da ih pitaš kad ti stiže račun jer bi ga htio prosljedit T-comu jer ga ti sigurno nečeš plati.

Warcraft1980 09.06.2007. 21:42

Ima li kakve nade za Zadar?

Vjerovatno 2010 godine.:lol2:

Warcraft1980 09.06.2007. 21:43

Citiraj:

Autor Pecarosh (Post 742036)
Mah....ne kazem da su oni krivi...al kod t-coma kad prijavis kvar oni reagiraju odma. U ovom slucaju ih vjerojatno boli qrac, jer se radi o nekom tipu na metronetu. No cinjenica je da sam najmanje 4 dana bez neta i telefona a mene u krajnjem slucaju ne zanima gdje je problem niti bi me trebao zanimati. Danas sam zvao metronet da vidim ima li kakvih pomaka glede mog problema, a tip mi kaze nek zovem t-com. Mos mislit.

Ili pokušavaju što duže usporiti masovni prelazak na Metronet:kafa:

Vteh 10.06.2007. 13:07

Citiraj:

Metronet do sada nije imao posla s privatnim korisnicima. Treba mu vremena da se ufura i prebrodi dječje bolesti:fiju:

Darth Vader 10.06.2007. 22:48

Citiraj:

Autor vlincx (Post 742093)
Kad te krene te krene.Najbolje da ih pitaš kad ti stiže račun jer bi ga htio prosljedit T-comu jer ga ti sigurno nečeš plati.

On je Metronetov korisnik koji nema niš s t-comom, ako netko ima nešto s -tcomom to je onda sam Metronet koji će mu zato od pretplate odbiti dane bez neta. Ne znam šta bi postigao da račun pošalje t-comu... MOžda da ja svoj račun od telefona dam susjedu. Osim toga možda je neki bed i kod Metreoneta al se dogodio za vikend pa i njih boli nešto do ponedjeljka. Bude nam več Ribič javio na šta je izašlo sve skupa.

Pepper 14.06.2007. 14:51

ej, pitanjce.. :D kolko je vama (koji ste sve ispotpisivali itd.) trebalo da dobite ugovor na postu? meni vec 5 dana proslo i nis.. tak svima ili..? :stoopid:

MadBoY 15.06.2007. 03:45

5-7 dana.

Vteh 15.06.2007. 10:29

Zar nema više komentara od onih koji već imaju Metronet ADSL?

SlavoS 15.06.2007. 14:34

za sada :goood:

SilveR_D 18.06.2007. 03:02

korisnik metroneta vec 5 dana :D i za sad sve 5 :D

Conroe 19.06.2007. 00:22

evo sa njuza novi korisnik:

Citiraj:

pozdrav svima,
na t-comu sam od davnina.
ba¹ kao ¹to se metronet nedavno "tiho" pro¹irio na rezidencijalne korisnike
tako je i HT veæ davno "tiho i stidljivo" poèeo nuditi adsl, bio sam u prvim
redovima i èekao sam na prikljuèenje relativno dugo. t-com je bio ok, barem
¹to se usluge tièe, ali t-com je ipak t-com, kurve¹ine lopovske i sve ¹togod
veæ ide uz to. kad se sjetim samo koliko sam para dao za prikljuèak adsla,
modem, router za vi¹e usera, flat-rate... pravo malo bogatstvo, kurve
monopolistièke, da bi to poslije nudile skoro d¾abe, pa da bi makar malo tih
svojih "znakova pa¾nje" onda pokazali prema onima koji su im u poèetku
testirali uslugu... naravno, ni¹ta od toga (da su barem dali koji mjesec
flat-a tu i tamo za "vjerne korisnike"). jedva sam èekao priliku da se
kompletno rije¹im kurvi, i evo ga, prilika se ukazala u obliku metroneta,
solidne i u poslovnom sektoru dosta hvaljene hrvatske firme. vipov homebox
je sranje-kratko i jasno! amis je sad veæ ajmo reæi ok, ljudi se trude,
iskon su sestrinske kurve t-comu, vodatel je dostupan na 3 zgrade u zagrebu
(serem, ali to je i bit ovog posta), kablovski net je takoðer slabo
dostupan, optima bla bla bla itd...

¹to mi se sviða:
-1kn do kraja godine za pretplatu - ¹to vi¹e danas mo¾ete po¾eljeti!? tko
jo¹ telefonira fiksim telefonom? to je ono ¹to nam je trebalo, plati koliko
potro¹i¹, i kako stvari stoje konkurencija je sve jaèa (najavljen je veliki
dolazak talijanskog IP TV i ¹irokopojasnog internet provajdera) te æe
SIGURNO do kraja godine biti korekcija cijena i kod metroneta, te pretplata
koja je sad 90 kn neæe biti tolika.
-7 dana nakon ¹to sam on-line predao zahtjev javili su mi se i tada smo se
dogovorili za datum i vrijeme njihovog dolaska, ispo¹tovali su to skoro u
minutu.
-net je stabilan, trenutno ne koristim wireless ali wired je ok!
-telefoniranje je takoðer ok, nema laga kod uspostave poziva, nema jeke...
-nude adsl2 i adsl2+, za krajnjeg korisnika to znaèi uglavnom poslije vi¹e
bandwidtha bez ikakve nadogradnje, èak do 24Mbps, dok je limit adsla oko
8Mbps
-dobio sam solidan modem/router - sve u jednom, ima VoIP funkciju, kao i
VLAN i VPN port mapping (makar ovo dvoje jo¹ nisam isprobao, ali navodno
propu¹ta IPSEC/IKE VPN... ¹to je ne super, veæ fantastièno s obzirom da se
taj ureðaj dobije - vjerujem da æe svi oni koji su ikad probali natjerati
IPSec VPN da radi iza NAT-a znati ovo cijeniti)
-modem je prava mala zvjer, ima CLI-telnet i HTTP i HTTPS managment, kao i
remote managment, stvarno modem se barem na prvi pogled èini super!
-èak ako vam se usluga metroneta ne sviða, nakon 4 mjeseca (ili 3!?) mo¾ete
raskinuti ugovor uz nadoknadu od 400 kn za prikljuèenje i vraæate modem

¹to mi se ne sviða:
-tip koji je postavljao ureðaj nije mi ostavio CD od routera, namjerno ili
sluèajno ne znam, ali pitat æu
-router JE "zakljuèan", metronet je radio svoju konfiguraciju, znaèi
vjerojatno kod svake instalacije modema uploadaju na modem svoj config, mogu
se logirati ali samo kao "user", a ima jo¹ tako lijepih funkcija koje su
trenutno nedostupne, za¹to!? nemam pojma jo¹...
-nemam podatke o korisnièkom imenu, lozinki, a koliko znam niti web pregled
"prometa", potro¹enih MB (nije ni t-com imao u poèetku)...

mo¾da æe se lista "¹to mi se ne sviða" poveæati s vremenom, ne znam, ali za
sada sam prezadovoljan, ako sam se negdje zabunio u postu ispravite me da ne
¹irim neistine okolo :)
ne radim u metronetu makar nije da nebi htio kad bi imao kakvu vezu ;)

ing. info, CCNA

wlcasemodding 19.06.2007. 08:16

čekajte šta na metronetu flat dođe 100 kn a od početka će 2008 će biti 199 jer će pretplata biti 99? jesam ja to dobro skužio?

MadBoY 20.06.2007. 10:23

I Metronet i TeKom mi idu na neku stvar. Prvo su mi odbili prelazak jer nisam platio racun za 4. mjesec, platim, medjutim izgleda da Metronetu treba pun ***** da ponovo posalju zahtjev da me prebace i u medjuvremenu dosao racun za 5. mjesec... a ja vec odjavio cable net od 1.7... i sad ce me opet odbit i reci ce mi da ce mi doc nekad u 7. mjesecu, pa ce se opet oduzit i doc novi racun i sve tako... :lol2:

Conroe 20.06.2007. 22:25

e pitanje...

imam drugi telefonski priključak na isto ime pa time ostvarujem popust na pretplatu, pa jel mi pametno odjavit taj popust na drugi priključak jer bi t-com možda kojim slučajem to mogao uzet kao razlog odbijanja zahtjeva, ima ko sličan slučaj?

Xan 21.06.2007. 08:42

nope

mene samo zanima da li cu moci staviti ovaj metronetov router u router mode jer imam 2 kompa... jel se to moze sa user accountom?

Ozy 22.06.2007. 01:04

Evo info za ekipu u Rijeci. Iz pouzdanih izvora znam da su od grada do Marinića (i Stupari) i Viškova svuda postavljene cijevi (kroz t-šljamove šahte...) te da se čeka postavljanje kablova,a iskreno se nadam da će i to do 9.-og biti. Dakle na jesen će dobar dio Rijeke,ili bar onaj koji mene zanima :goood: - biti pokriven Metronetom... :)

d0X 22.06.2007. 12:16

a grobnik? neću ja vidjet ništa osim t-coma dok sam tu :(

Renesis 22.06.2007. 13:10

wifi je odgovor ;)

Vteh 22.06.2007. 13:28

Citiraj:

Pecarosh nakon koliko dana su ti riješili kvar?Ili još uvijek nisu?

Pecarosh 22.06.2007. 19:56

Citiraj:

Autor Vteh (Post 752388)
Pecarosh nakon koliko dana su ti riješili kvar?Ili još uvijek nisu?

Kvar je rijesen. U petak sam osto bez veze a u ponedjeljak su me spojili. Navodno je TeKom kriv, koliko sam cuo iz pouzdanog izvora, dvaput su izvrsili nalog da me se iskljuci. Drugi put je naravno bila greska, a mozda i nije....ko zna.
Od tada sve 5, net leti, telefon radi...

Xan 23.06.2007. 02:00

aj jel bi mogo samo dat odg na pitanje koje sam postavio prije par dana

Citiraj:

Autor Xan (Post 751493)
mene samo zanima da li cu moci staviti ovaj metronetov router u router mode jer imam 2 kompa... jel se to moze sa user accountom?

ili je mozda u router modu po defaultu?

sharkri 23.06.2007. 08:31

Citiraj:

Autor Ozy (Post 752181)
Evo info za ekipu u Rijeci. Iz pouzdanih izvora znam da su od grada do Marinića (i Stupari) i Viškova svuda postavljene cijevi (kroz t-šljamove šahte...) te da se čeka postavljanje kablova,a iskreno se nadam da će i to do 9.-og biti. Dakle na jesen će dobar dio Rijeke,ili bar onaj koji mene zanima :goood: - biti pokriven Metronetom... :)

A mlaka ja sam ipak centar grada a nemam ga

Pecarosh 23.06.2007. 21:56

Citiraj:

Autor Xan (Post 753074)
aj jel bi mogo samo dat odg na pitanje koje sam postavio prije par dana

ili je mozda u router modu po defaultu?

Hm...meni se cini da je vec u ruter modu, mada ne znam kak da to provjerim. No ako nije, onda neces ni moci to sam postaviti jer nema takvih opcija.

Vteh 24.06.2007. 10:26

Citiraj:

Autor Ozy (Post 752181)

To što provlače kabele ne znači da će ti moći ponudit adsl osim ako ti neće uvlačit optiku u stan. U cijeloj toj priči nije problem optika nego t-com centrale, tj. prostori koji su negdje toliko mali da ne mogu doći drugi operateri.

MJuric 26.06.2007. 18:20

Bok.

Dali je netko uzeo 4mbit/sek...dali isporučuju toliku brzinu svigdje gdje imaju uslugu...Znaci ako zelim 10mbit a linija mi je dostupna moraju mi bit u stanju toliko isporucit?Ili je linija "zazlicito limitirana"u ovisnosti o udaljenosti centrale ili cega vec?

coconut 26.06.2007. 19:31

Citiraj:

Autor Xan (Post 751493)

Metronet koristi isti router kao i ja za Iskon.Duo. Po defaultu u router mode-u i zaštićen WEP-om. Pretpostavka je da će i kod Metra biti isto. Koliko sam čuo, razlika je u tome što je Metrov zaključan, a po Iskonovom možeš prčkati koliko te volja.

Antony 26.06.2007. 22:34

Citiraj:

Autor wlcasemodding (Post 749824)
čekajte šta na metronetu flat dođe 100 kn a od početka će 2008 će biti 199 jer će pretplata biti 99? jesam ja to dobro skužio?

Xan 26.06.2007. 23:31

Citiraj:

Autor coconut (Post 755581)
Metronet koristi isti router kao i ja za Iskon.Duo. Po defaultu u router mode-u i zaštićen WEP-om. Pretpostavka je da će i kod Metra biti isto. Koliko sam čuo, razlika je u tome što je Metrov zaključan, a po Iskonovom možeš prčkati koliko te volja.

hvala na odgovoru

a jel mogu iskljucit wireless? ili ukljucit WPA?
mozda ako netko zna ko ima ovu Metronetovu zakljucanu verziju...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:14.