![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
zivjeli japanci |
trenutno mazda 323 dizel. nju bum dal starcima. u devetom mjesecu nadam se toyota avensis ak bum imal love za nju ili nissan primera (žena zapela za nju). karavan ak bu ikak moglo. ne novo, 2-3 jare staro.
|
trenutno vrijeme nesto promjenjivo pa umjesto baotiana , swift 1.3gl sedan .
|
Opel astra C karavan 1.9 CDTI max 225kmh auto kad upališ malo se čuje ko i svaki ali poslije ko urica i tiši je od 2.0 TDI-a znam jel mi susjed ima novog passata, jedna informacija saab nema ni sličan mjenjač kao fiat, ja osobno ne volim fiat kao auto ali imaju opake dizele, ipak je alfa prva napravila comon rail. Protiv japanskih dizela nemam ništa pogotovo protiv Hondinog! : boxers :
|
gle , talijani i dizeli - ne bi rekao , mozda na kratke staze , ali dugorocno ne bi rekao . bas me zanima koliko do prve generalke .
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:D |
je , mislim da u fiat cromi je bio prvi sa turbom ,a prvi common rail alfa 156 , ali pogledaj vijek trajanja tih motora .
ducato 1,9 sluzbeni mi je stari dosta vozio , onaj putnicki i to je bilo cesce na servisu nego u pogonu , je da se oni voze ko divljaci ali stalno nekaj oko masina je bilo . ne kazem da su drugi bolji , posebice nijemci ili francuzi , ali talijani - mozda zbog voznje tipa td , una d i slicnih cuda nisam objektivan . |
Hmm, ovo za common rail nisam znao. A vijek trajanja, pa ja sam mišljenja da su kod nas dojče auti precijenjena roba, kako su ovi precijenjeni, tako se sve druge podcjenjuje.
Ova nabrijavanja, čipovi i sl. sranja me podsjećaju na "nabrijane" Yugiće i njihove gazde. Obično su kratkog vijeka... NHF i EOD, nije baš tema u kojoj želim sudjelovat. I ova dva posta su viška što se mene tiče. |
ma nismo tu da se svadjamo , svatko ima pravo na svoje . :) nhf .
|
Nemojte mješat kruške i jabuke...
Dizel je po difoltu radni stroj za ići u polje sa njim orat...I sad su se neki sjetili staviti na njega direktno ubrizgavanje, turbo promjenjive geometrije itd...i sad uljara kao fol ide... Ide kad je staviš kraj atmosferskog benzinca...uspoređuju se iste stvari, znači turbo-uljara vs turbo-benzinac Dizel iz 2.0 motora izvuče 170ks, a turbo benzinac 250 - 400 ( EVO 8 FQ400 ima 400ks i 470nm : lol2 : ) ....i šta se dogodi ??? Uljara dok istjera 1 brzinu, EVO je 3 km daleko... tako da traktor nema što tražiti kraj benzinca što se sporta tiče...Imaju težu nosinu, pa teže understeeru jako, zvuk neću komentirati itd... A ovo čipanje itd...sve 5 , ali motor će to trpiti kratko vrijeme...nije to procesor pa da se samo pregrijava...neke stvari su dimenzionirane za određene napore ( klipovi, klipnjače itd.. ) ...nema štete za 20-30ks, ali za više treba malo odriješit kesu ako radiš po PS-u... I na kraju - Japanci rulaju, ovi ostali prodaju samo design koji je nažalost više cijenjen od kvalitete |
Dakle, dizel nema što tražiti u sportu? http://www.seriouswheels.com/top-200...e-Mans-Win.htm
Vex, molim te, poštedi nas svojih zaostalih svjetonazora...nema ništa gore od fanboyeva. |
Najintersantnije je kako vrijeme ide, kako se tehnologija mijenja...
Primjeri... - prije 15god zračni jastuk je išao u najskupljeg Mercedesa, a danas ne izlazi ni autić od 10k€ bez njega... - Gledam test BMW M3 i LANCIJE integrale, 2 ikone stare po 15-ak godina, 220+KS , ondašnji vrhunac tehnike...I odvezu krug, usporede vrijeme, Lancija malo brža...ŠOK je uslijedio kad su stavili na ukupnu ljestvicu njihova vremena...OBA su bila sporija od FIESTE RS, auta od 150ks...To samo govori koliko je tehnika napredovala, a neke stvari koje su prije bile rezervirane za premium klasu se sada stavljaju u sve automobile... I onda dođe naš cijenjeni kolega sa svojom 10god starom Alfom ( koja ni tada nije valjala ) i tu brije kako bi on nekog zaklo sa tim, 300ks i te ribičke...( na svim forumima se hvali sa tom kantom ). Daj neke filmove, daj sliku motora, malo ispod da vidimo diferencijale ( prvo da vidim da ne lažeš oko auta, jer su svi isti izvana )... netko je rekao da ima uljaru od 160ks...E sa tim te prati bez problema, jer sve što na ravnom napraviš, izgubit ćeš na prvom zavoju jer ti je auto pregazilo vrijeme davno;) ;) . sorry al to je tako... :D :D |
Citiraj:
I BTW, pobjedio je jer je najmanje trošio...stash... Na streetraceu nemaju nikakve šanse Dakle SKY, molim te, informiraj se prvo |
Citiraj:
|
Meni kažeš da se informiram, a ti objašnjavaš da su dizeli radni strojevi za oranje i nemaju mjesta u sportu? Iz kojeg si ti vremena ispao?
Kad ti pokažem da TDI pobjeđuje u La Mansu se izvlačiš sa pravilima i potrošnjom. Ja vidim da je pobijedio. Za streetrace se slažem da dizelaši nemaju baš šansi protiv nabrijanih benzinaca, ali opet, to baš i nije sport, zar ne? A za teoriju da su noviji auti brži, evo jedan mali clip: http://www.metacafe.com/watch/50303/video/R/CFD_1000/ |
Crnojević / Maretić - Škoda Rally team prva posada koja je nastupila na rally-u Tj. WRC-u u Corsici sa Dizel motorom Fabia RS, bio je ovaj vikend Martinski Rally u Dugom Selu auto dimi ko blesav ali i leti. Tako da Vex potpiši kapitulaciju. : roller :
|
i onaj bmw 3 dizel opasno leti u onim kruznim utrakama klase turist, neki dan gledao reportazu na tv .
|
Citiraj:
|
Ma ne izvlačim se , nego ti kažem da su benzincima uvedene restrikcije kojekakve, jer po starim pravilima dizel nema ama baš nikakve šanse, čak i uz nižu potrošnju...
Zašto ? E zato jer je jaki automobilistički lobi stiskao ove na kojekakvim natjecanjima nebili malo drugačija pravila vrijedila za dizele. Uspjeli su, i sad se pobjeda dizela diže u nebesa, a netko ko to prati naravno ne puši te fore. To ti je ona otprilike usporedba turbo dizel vs atmo benzin od početka...naravno da je dizel u prednosti u tom slučaju... Po istim pravilima, ako dizelu izvuku za utrku recimo 500ks, benzinac će ići na 1000...razumiješ ???? A za klipić...imam SVE epizode Top Geara...u konkretnoj snimci se pojavljuje moj bivši i moj sadašnji auto...oba su u novijoj ekipi hehehe :D :D I pričao sam o utrci na stazi a ne o 400m utrci gdje je bitnija snaga nego ovjes, a to nije isto... nijedan od tih starih auta nema šanse protiv novije braće na stazi...osim možda golfa keca protiv IV gti, jer ta 4-orka i nije GTI, nego debelo đubre :D Mješaš kruške i habuke : hello2 : |
Citiraj:
|
jer ima netko onaj klip iz top geara kad yuga testiraju i onda ga tenkom kao pogode ? ako bi mi poslao .
|
: roller : : roller : Evo , uživaj... : roller : : roller :
http://www.youtube.com/watch?v=C2bEG...larkson%20yugo |
Citiraj:
|
Sve je to seosko natjecanje...
i o čemu pričamo??? Nisu pobjedili. |
Vozikam se u Audi 80 dizel. Iako sam maloljetan malo ga maznem dok stari spava.:D
|
Citiraj:
Al ajde barem je cvrsci od swifta :D http://www.youtube.com/watch?v=-VV9NOBYDC4&NR |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:16. |