![]() |
|
Nove 500 serije ploče podržavaju RAM OC opcije, dok prijašnje to nisu nudile, a sve ostalo je stvar opreme i kak kome odgovara.:)
|
Nemaš nikakve koristi od B560 i desete generacije procesora, pogledaj video koji sam stavio, čak ni memoriju ne možeš dizati preko 2666 mhza, imaš jedan M.2 slot, nemaš pcie 4.0.
|
Iskreno, koji god procesor da stavi, to je mrtva platforma, jer čak i Rocket Lake nativno nudi samo jedan NVMe PCI-E 4.0, dok je uopće upitno tko će ionako skupe Gen4 diskove stavljati na budžet platformu.
EDIT: |
Citiraj:
Nisam posve siguran da će alder lake doći ove godine. Možda zen3+ ove, alder lake sljedeće. |
|
i5 11400f nema ni za lijek...vele majstori da nebu ničega cijele godine.
https://www.pcgamer.com/intel-and-ts...022-or-beyond/ |
Š.O.K._i_V.J.E.V.E.R.I.C.A.:):D
Citiraj:
|
Ak bu tak onda je početna cijena za i5 11400F čisti marketing, da se ima o čemu pisati. Ali pričekajmo i vidimo...
|
Ma cijeli Rocket Lake je da se ima o čemu pisati, klasičan Intel marketing, mada su mogli to komotno preskočiti, kak smo i već komentirali na ovakvim temama. Core i5-10400(F) i Comet Lake društvo su sad ulov samo takav.
|
Vjerujem da će i 10400(F) uskoro biti nemoguće kupiti, tog sad ima samo zato jer su ih naštancali hrpu pa imaju velike zalihe. Ako im fali ABF-a, onda će to usmjeriti sve na Alder Lake, da imaju dovoljno komada za prodati kad izađe.
|
Diy desktop je uvijek zadnji u svakom redu prioriteta. Prvo serveri pa laptopi, pa OEM, za desktop što ostane.
|
Citiraj:
i7 i i9 odroni samo takvi, a cijeli lineup od 8-10 (il koliko već) SKUova ovisi o jednom 11400F modelu. Ajd i i5 11600K nije loš iako za njega treba i ploča od 2000+ kn da bi radio kak se spada što nikako više nije buđet opcija. I opet se vraćamo na ono kaj smo pričali pred 10tak dana - kome TREBA 11400F za igre i drkarenje po doma, neka ili uzme 10400F ili čeka Alder Lake. A ako baš ne može bez PCI Gen4 i bržeg RAMa, onda pregrist i uzet omraženi AMD gdje za 5600X može bez problema proći ploča do 1000 kuna :) i jedan i drugi su mrtvi socketi i zadnje što DDR4 bude vidio. Tako da Mladenova teorija o prodaji na vagone baš i nije zaživjela :/ |
Barem dva vagona će prodati, tako da je.
|
Javi tu kad popišeš sve prodane primjerke.
|
Može, čekamo rekordne zarade za početak.
|
Kaj god te Mladene veseli, bitno da te ne boli.
|
Sobzirom da sam BSOD vidio zadnji puta 2003. ništa me ne boli :D
|
Također, tamo negdje socket 370, možda 478 :D
|
Ne stigneš ni vidjeti kad ih mijenjaš ko čarape :D
|
Citiraj:
|
Za Intel je službeno, nemaju ništa do Alder Lakea koji je LGA-1700 + DDR5 platforma i valjda da mogu, danas bi ga izbacili:):D, a za AMD se nadamo (potencijalom) Zen 3+ osvježenju.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
IMHO, pošto raspravljamo o tome zajedno s Rocket Lakeom, već minimalno godinu dana, pa u slučaju da AMD stvarno izbaci Zen 3+ koji još k tome ima hibridni DDR4/DDR5 IMC, pa kasnije može na novi socket - bog-bogova kaj se poteza tiče.:goood:
Citiraj:
EDIT: |
Pa imao sam ja Gigu p35c-ds3 koja je podržavala i DDR2(4 utora) i DDR3(2 utora) i radilo je sve uredno. Kasnije sam uzeo DDR3 prije prelaska na Sandy. :)
|
Da, bilo je raznih kombinacija, mada u ovom slučaju je dosta da izbace CPU seriju koja ima DDR4/DDR5 IMC, pa ovisno o ploči (AM4 ili AM5) se koristi određena memorija.:)
|
Spomenuo Ian Cutress jučer da i Skylake ima DDR3 kontroler u sebi jer je prva generacija bila hibridna, danas se naravno ne koristi.
|
Imao sam ga. i3 6100T + DDR3 SODIMM. I isti proc radi sa DDR4 SODIMM na drugoj ploči.
Za destop su bile H110 ploče ako se ne varam. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:45. |