PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   AMD Radeon RX 5000 series (Navi RDNA) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=298031)

The Exiled 03.07.2019. 19:38

Službeno (još) ne smiju objaviti konkretne rezultate testiranja, ali bar možemo čitati između redaka.
:kafa:

Nixis 03.07.2019. 21:03

Razočaran sam cijenom. RX-ice će biti skuplje barem na release od RTX-a.

Razlika u stvarnosti neće biti takva, vrlo slične kartice. AMD je propustio oduzeti barem mali dio kolača sa cijenom ako ništa drugo.

Izgleda da ću ipak pikirati Vegu 56 kad još mrvicu padne cijena.

Manuel Calavera 03.07.2019. 21:14

I mene je zasvrbio prst za onu gigabyte vegu 56 iz dojčlanda (više nego solidan cooler u recenzijama) što sam linkao u akcijama, no neću, ne dam se. Kad sam već ovoliko čekao...
Ionako se igram rijetko u zadnje vrijeme (vikendom level-dva cryisa 2 i to ne svaki vikend)

No nikad se ne zna u slučaju nemoralne ponude...

Nixis 03.07.2019. 21:44

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3316263)
I mene je zasvrbio prst za onu gigabyte vegu 56 iz dojčlanda (više nego solidan cooler u recenzijama) što sam linkao u akcijama, no neću, ne dam se. Kad sam već ovoliko čekao...
Ionako se igram rijetko u zadnje vrijeme (vikendom level-dva cryisa 2 i to ne svaki vikend)

No nikad se ne zna u slučaju nemoralne ponude...

:D

Ma ja samo igram PUBG-u i jako rijetko koju single player igru, pa se isto premišljam...da li trošiti bespotrebno novac.

Mladenxy 03.07.2019. 21:51

Citiraj:

Autor Nixis (Post 3316270)
:D

Ma ja samo igram PUBG-u i jako rijetko koju single player igru, pa se isto premišljam...da li trošiti bespotrebno novac.

Ako imaš taj i5 6500 pod moj komp, onda ti je sve jače od trenutne kartice bacanje novaca...čak i uz trenutnu karticu i sa tim procesorom u nekim igrama dobiješ stuttering.

Nixis 03.07.2019. 21:53

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3316274)
Ako imaš taj i5 6500 pod moj komp, onda ti je sve jače od trenutne kartice bacanje novaca...čak i uz trenutnu karticu i sa tim procesorom u nekim igrama dobiješ stuttering.

Ma kažem, igram PUBG-u 99% vremena koje igram na kompu i proc je trenutno na 50-60% max u full loadu tako da nema nikakvog bottlenecka.

Manuel Calavera 04.07.2019. 08:03

AMD Radeon RX 5700 / XT AIB Cards & Beautiful Packaging Pictured

Brko 04.07.2019. 08:37

Bjutiful pekeđing a odvratno gadne kartice s tim drekićem od coolera.
Čeka se Sapphire Nitro verzija. To bu ljepota oku skladna :)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Manuel Calavera 04.07.2019. 08:46

Kad pogledaš ta AMD pakiranja (ryzen, threadripper, gpu, pogotovo review kitovi i paketi) amd je game up-ao taj segment, te je subjektivno vjerojatno ispred ostalih

Što se tiče AiB coolera jedan stari link od iza

https://www.youtube.com/watch?v=Q0on...youtu.be&t=287

JC Denton 04.07.2019. 09:44

Ne znam jel bio link, ali ovaj video je zanimljiv za pogledati. Od osnova obrade grafike na GPU do analize uzroka trenutnog stanja i pogleda na nVidia/AMD rat te samu RDNA arhitekturu.

https://www.youtube.com/watch?v=5FDN6Y6vCQg

Manuel Calavera 04.07.2019. 09:52

Čim sam vidio naslov koji nema veze s mozgom i tko je napravio video - no go in my book :D
Lik nema pojma + senzacionalist

Gigi1 04.07.2019. 10:24

kakav majstor, amd-u je na cpu podrucju sa valjda 5x konkurentnijim proizvodom od navia-a trebalo 3 generacija da se djelomicno razbije intelov mindshare, ne kužim kako bi to mogli napraviti na gpu podrucju nvidiji unutar jedne generacije i to ovakve otužne koja još nije ni izašla, a vec je nekonkurentna.

dobro je manuel napisao, senzacionalizam, lik skuplja preglede/pare od amd fanboja

Manuel Calavera 04.07.2019. 10:33

Kad je u nekom videu govorio stvari koje nemaju veze s mozgom, a ja mu napisao i linkao neke činjenice - lik mi izbriše post :D

Mladenxy 04.07.2019. 16:24

Svega vraga ima na tim interentima :D

inače sa one stranice gdje su fino upakirali tj. spakirali nam.

https://i.postimg.cc/1gKPdNVZ/Screenshot-33.png

DragonSlayer 04.07.2019. 17:31

7nm+ bi trebo bit pun k jeftiniji, yieldovi su za kurac, i zato je i ryzen sa manjim die size skup dost. Zanima me kakva ce cijena bit kada yield dodje u 83-86%, jer sad je oko 70% iirc

Litra 05.07.2019. 11:11

Zahuktava se

AMD to lower the price of Radeon RX 5700 series ahead of launch

I novi leak

AMD Radeon RX 5700 XT and RX 5700 review leaks out

Gigi1 05.07.2019. 11:46

ocekivao sam spustanje cijena ali ne ovako brzo, mozda do aib modela padne za dodatnih 50 baksi :roller:

Litra 05.07.2019. 11:49

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3316616)
ocekivao sam spustanje cijena ali ne ovako brzo, mozda do aib modela padne za dodatnih 50 baksi :roller:

Netko je napisao dobar komentar da je AMD samo baito Nvidiu s cijenama jer su očekivali da će Nvidia odgovorit na Navi.

Brko 05.07.2019. 12:21

Citiraj:

Autor Litra (Post 3316618)
Netko je napisao dobar komentar da je AMD samo baito Nvidiu s cijenama jer su očekivali da će Nvidia odgovorit na Navi.

To se i meni činilo čim su stavili cijene.
Za Intel se nisu morali brinuti sa cijenama Ryzena jer znaju da ovi ih ovi ne mogu ugroziti. Em nemaju sa čime tehnološki, em nemaju manevra za nekim ozbiljnim price slashingom. "Up to 15%" je komedija sama za sebe u cjenama procesora.

Ali za nVidiu su vjerojatno znali i pretpostavljali da bi Đenson Kožnati mogao izvesti takav stunt sa nekim Titovkama koje sad nazvao Super pa su ga navukli te praktički računali sa cijenama manjima tj realnima kad Kožnati izbaci svoje :)

Lisa je vražja baba. Nemreš ti te Kineze samo tako preskočit, premazano je to svim mastima :)

Manuel Calavera 05.07.2019. 12:28

Nemam pojma, nisam siguran dali je to bila zamka ili se AMD malo preračunao...

Mada da sam Đenson i vidio AMD MSRP cijene i ja bih se navukao, jer tko bi mislio da će se mijenjati cijene od najave do launcha, u razmaku od 1 mjesec

Na kraju krajeva nije to još official

Disco 05.07.2019. 12:34

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3316628)
To se i meni činilo čim su stavili cijene.
Za Intel se nisu morali brinuti sa cijenama Ryzena jer znaju da ovi ih ovi ne mogu ugroziti. Em nemaju sa čime tehnološki, em nemaju manevra za nekim ozbiljnim price slashingom. "Up to 15%" je komedija sama za sebe u cjenama procesora.

Ali za nVidiu su vjerojatno znali i pretpostavljali da bi Đenson Kožnati mogao izvesti takav stunt sa nekim Titovkama koje sad nazvao Super pa su ga navukli te praktički računali sa cijenama manjima tj realnima kad Kožnati izbaci svoje :)

Lisa je vražja baba. Nemreš ti te Kineze samo tako preskočit, premazano je to svim mastima :)

Kao prvo, nadam se da je glasina istinita.
Kao drugo, IMHO vrlo neozbiljno od AMD-a da tako zeza sa cijenama, ali opet dobra fora ako su samo mamili kožnog :D
Iako, ja mislim da je ovdje opaki duopol u điru, a opet jakna se ponaša kao da im neda disat...
A vidit ćemo preksutra.
Uf, slijedi najuzbudljiviji tjedan :beer:

Brko 05.07.2019. 12:51

Citiraj:

Autor Disco (Post 3316640)
Kao prvo, nadam se da je glasina istinita.
Kao drugo, IMHO vrlo neozbiljno od AMD-a da tako zeza sa cijenama, ali opet dobra fora ako su samo mamili kožnog :D
Iako, ja mislim da je ovdje opaki duopol u điru, a opet jakna se ponaša kao da im neda disat...
A vidit ćemo preksutra.
Uf, slijedi najuzbudljiviji tjedan :beer:

A čuj, Kožnati kaže stalno kako ga AMD ne zanima jer su inferijorni. Intel isto do pred koji dan nije ni primjetio da je AMD nešto izdao na polju procesora.

I moj susjed se rastao od žene i ne zanima ga što je i gdje je. Osim što ju stalka po gradu i na facebooku. A isto rade i Kožnati i Intel.

Sve je moguće. I navlačenje Kožnatog (ovo je malo ispalo krivo) ili price fixing što isto nije nemoguće. Dovoljno se sjetiti cijena RAMa i SSDova pred godinu-dvije dana. :/
Jedni i drugi su se nadali da će Sirotanovići (Alija Sirotanović, rudar sa novčanice jugoslavenskog dinara, op.a) kopati i dalje te im oboje malo fali jer su računali na to dugoročno tj dugoročnije nego što je potrajalo. Kad su ne-rudari mogli kupiti Vega kartice? Kad su bile na tržištu stare godinu dana :)

Navijam za navlačenje Kožnatnog (opet je ispalo krivo, ali mi je simpatično) ali mislim da je price fixing u igri :( osobno ne planiram uzimati ni Turing refreš ni Navi karticu, ali lančano dalje će se sve usrati, kad dođu Ampere i od AMDa next gen. Midrange bude 4000 kn :/ zato u najvećoj ironiji, gledamo (i ne vjerujemo svojim očima) u lntela kao spasitelja consumer GPU segmenta.

sti 05.07.2019. 12:56

Ako je Lisa samo baitala Kožnatog na Computexu, onda je ovo presedan u industriji. A prilično sam siguran da Videocardz ne prenosi svaku glasinu koja se pojavi na Redditu, tako da ovo rezanje cijena uzimam kao fact.

$399 je solidna cijena za 5700XT, vidjet ćemo koliko je slabija od 2070S, ali za $100 manje će se sigurno bolje prodavati.

Disco 05.07.2019. 13:10

Citiraj:

Autor sti (Post 3316649)
Ako je Lisa samo baitala Kožnatog na Computexu, onda je ovo presedan u industriji. A prilično sam siguran da Videocardz ne prenosi svaku glasinu koja se pojavi na Redditu, tako da ovo rezanje cijena uzimam kao fact.

$399 je solidna cijena za 5700XT, vidjet ćemo koliko je slabija od 2070S, ali za $100 manje će se sigurno bolje prodavati.

Ako je to cijena, ja bi onda gledao 5700XT vs 2060S.
Ista cijena, a mogla bi XT biti 10+% brža.

messiah 05.07.2019. 14:54

Citiraj:

Autor Litra (Post 3316618)

Da netko, Scott Herkelman, GM Radeona:
https://twitter.com/sherkelman/statu...27961162711045

Kakav lik :roller:

EDIT: za oni koji nisu upoznati s pojmom, Jebaited je meme s Twitcha, baited na steroidima :D

JC Denton 05.07.2019. 15:07

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3316646)
A čuj, Kožnati kaže stalno kako ga AMD ne zanima jer su inferijorni. Intel isto do pred koji dan nije ni primjetio da je AMD nešto izdao na polju procesora.

I moj susjed se rastao od žene i ne zanima ga što je i gdje je. Osim što ju stalka po gradu i na facebooku. A isto rade i Kožnati i Intel.

Sve je moguće. I navlačenje Kožnatog (ovo je malo ispalo krivo) ili price fixing što isto nije nemoguće. Dovoljno se sjetiti cijena RAMa i SSDova pred godinu-dvije dana. :/
Jedni i drugi su se nadali da će Sirotanovići (Alija Sirotanović, rudar sa novčanice jugoslavenskog dinara, op.a) kopati i dalje te im oboje malo fali jer su računali na to dugoročno tj dugoročnije nego što je potrajalo. Kad su ne-rudari mogli kupiti Vega kartice? Kad su bile na tržištu stare godinu dana :)

Navijam za navlačenje Kožnatnog (opet je ispalo krivo, ali mi je simpatično) ali mislim da je price fixing u igri :( osobno ne planiram uzimati ni Turing refreš ni Navi karticu, ali lančano dalje će se sve usrati, kad dođu Ampere i od AMDa next gen. Midrange bude 4000 kn :/ zato u najvećoj ironiji, gledamo (i ne vjerujemo svojim očima) u lntela kao spasitelja consumer GPU segmenta.

Zbog ovakvih konstrukcija se isplati pratit ovu temu!

:roller::roller::roller::roller::roller::roller:

On topic, ja sjedim i čekam da vidim rasplet sa Zen 2. Prvo će ići update platforme, a update grafe će ići kad AMD izda grafu koja troši u pol k'o Fury, a brža je bar duplo. Do onda ću cijedit Fury ili cu je zamijenit za jeftiniju koja manje trosi, cisto iz dosade. Ako ne crkne prije :D

Mladenxy 05.07.2019. 16:46

Ja bi rekao da nas trolaju jedni i drugi...bojkot!

MadBoY 05.07.2019. 23:46

Sad su i službeno spustili cijene:
Updated Pricing for AMD Radeon RX 5700 Series Graphics Cards

Tajl3r 05.07.2019. 23:54

Ha neka bice i nize to je to.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Mladenxy 06.07.2019. 06:58

Sve je to APP metoda.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:11.