PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Alibaba, AliExpress iskustva? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=258735)

Poggiali 05.05.2017. 19:26

Citiraj:

Autor vedranzeman (Post 3057113)
@Poggiali
Kad si plaćao na Gerabestu jesi li platio PayPal Balanceom ili PayPalom ali novcima s kartice?
Jer otkuda ti je PayPal povukao novce tu će ih vratiti.
Ako je u pitanju kartica, bankarski lihvari mogu do 2 dana držati novce prije nego ti se pojave nazad na računu.

novcima s kartice, preko paypala

smirnoff 05.05.2017. 19:46

Citiraj:

Autor Poggiali (Post 3057101)
da, ali ja pitam sad, dal refund ide na taj neki paypal racun ili se vraca nazad u moju banku ?

ja još čekam refund o kojem sdam pisao prije neki dan...nofci se vračaju na bank. račun jer je tako bilo plaćeno

Poggiali 05.05.2017. 19:50

Ah bas su me zeznuli u GB, jer sam ih prvo pitao dal mogu narucit i poslat curi u drugu drzavu... i kaze moze, al moram prvo napravit narudzbu da im dam broj narudzbe... i ja narucim, platim dam broj, onda kaze da ne moze ipak to tako... zbog nekog rizika... makar je ona sama narucivala, dakle vrse dostavu kod nje, samo meni nedaju da odradim ovak... I onda reko nis, nek mi vrate pare.. i sad ce otic sale dok ja dobim pare :/

Newmie 12.06.2017. 11:07

Pozdrav,

ima li netko iskustva s veleprodajnim narudžbama na Alibabi?
Recimo da želim naručiti 50 komada artikla X i 80 komada artikla Y od istog sellera. Ukupna vrijednost neka bude oko 200$.

Znam da će to zapeti na carini i to mi je OK, no zanima me ima li još kakih "kvaka" kod takvih narudžba? Nabije li nam naša divna država još nekih nameta ili je carina (+ ležarina) sve?

Thx.

coconut 12.06.2017. 11:53

Mislim da bi ti naši to mogli zaprimiti kao 'kupnja radi daljnje prodaje', a bojim da se tada primjenjuje neki drugi sistem uvoza (čitaj: skuplji i kompliciraniji).

lelinho 29.06.2017. 12:12

Citiraj:

Autor Newmie (Post 3070041)
Pozdrav,

ima li netko iskustva s veleprodajnim narudžbama na Alibabi?
Recimo da želim naručiti 50 komada artikla X i 80 komada artikla Y od istog sellera. Ukupna vrijednost neka bude oko 200$.

Znam da će to zapeti na carini i to mi je OK, no zanima me ima li još kakih "kvaka" kod takvih narudžba? Nabije li nam naša divna država još nekih nameta ili je carina (+ ležarina) sve?

Thx.

rade naruci vise puta s manjom cifrom.

c-shadow 18.09.2017. 20:57

Ovako ide priča, kupljen je uređaj preko aliexpressa, isti ne radi baš kako bi trebao, malo štuca i tako. Nisam još potvrdio prijem, šaljem prvo poruku selleru, ovaj se javlja, šaljem dvaput opis problema i sad mi dolaze 2 poruke, u prvoj se ispričava na neispravnom uređaju i nudi full refund, ali da mu dam paypal podatke. U drugom mi nudi 10$ za pokrića troškova za povrat neispravnog uređaja. Sad mi ovo sve skupa izgleda predobro, gdje je kvaka?
Malo mi sumnjivo da nudi refund na paypal, a ne preko Aliexpressa.

webstartm 18.09.2017. 21:30

Vjerojatno mu rejting i pozicija u tražilici aliexpressa ovisi o broju refundiranih narudžbi.

Daj mu paypal i ako uplati novac nazad family&friends opcijom nemaš brige.

Tj. napisi mu paypal email i zahtjevaj uplatu preko family&friends.

Tada ne može tražit povrat itd.

I ako vrati pare ostavi mu 5* , čisto kolegijalno :D

c-shadow 18.09.2017. 22:10

Nisam znao da može tražiti natrag pare s paypala.
Ja imam spojenu samo kreditnu na paypal, na nju ne mogu povući lovu, to znači da mi ostaje saldo?

webstartm 18.09.2017. 23:18

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3104567)
Nisam znao da može tražiti natrag pare s paypala.
Ja imam spojenu samo kreditnu na paypal, na nju ne mogu povući lovu, to znači da mi ostaje saldo?

Može ako pošalje "goods&services", digne ticket na paypalu i izmisli nešto srać truć bać itd.

10-20$ se ionako ne isplati povlačiti, fee za povlačenje je 5$.
Tako da možeš potrošit negdi online,npr ebay.

Nixis 18.09.2017. 23:24

Dosad sam naručio 5 stvari sa Aliexpressa i mogu reći došle su jako brzo, jedna stvar od 5 nije, ali je seller ponovo poslao i stigla je.

OuttaControl 19.09.2017. 21:32

Dosad sam naručio nekih 100+ stvari sa aliexpressa. Svaka narudžba je došla, nešto brže nešto sporije. Svaki seller je bio susretljiv i pozitivan kad su bili upiti za neke specifične stvari.

Jedna stvar mi je došla pokvarena, ali je seller odma ponudio kupon u većoj vrijednosti od proizvoda,refund ili resend. Uzeo kupon

Iskustvo kupovine, selleri, preglednost(rating itema...) i ostalo, sve mi je nekoliko koplja iznad eBaya.

webstartm 20.09.2017. 11:30

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3104987)
Dosad sam naručio nekih 100+ stvari sa aliexpressa. Svaka narudžba je došla, nešto brže nešto sporije. Svaki seller je bio susretljiv i pozitivan kad su bili upiti za neke specifične stvari.

Jedna stvar mi je došla pokvarena, ali je seller odma ponudio kupon u većoj vrijednosti od proizvoda,refund ili resend. Uzeo kupon

Iskustvo kupovine, selleri, preglednost(rating itema...) i ostalo, sve mi je nekoliko koplja iznad eBaya.

Potpis velik ko kuČa!

nub 20.09.2017. 12:18

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3104987)

Amen to that!

c-shadow 22.09.2017. 20:35

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3104584)
Može ako pošalje "goods&services", digne ticket na paypalu i izmisli nešto srać truć bać itd.

10-20$ se ionako ne isplati povlačiti, fee za povlačenje je 5$.
Tako da možeš potrošit negdi online,npr ebay.

Hm, lik mi je uplatio, ali koliko vidim samo je u napomenu stavio friends and family. Dogovorili smo parcijalni refund jer ja nisam htio slati pokvareni uređaj natrag u kinu. Nudio mi je 10$ za pokriće troškova slanja, ali nisam se htio zezati s time.
Gdje vidim koji je tip uplate?
Kad idem na "See details on old account view", piše mi samo "Payment type: Instant". Sad nisam siguran jesam se zeznuo što sam prihvatio :)
Ovaj paypal ko da namjerno skriva neke detalje.

webstartm 22.09.2017. 20:44

Ima caka kada kliknes na tu transakciju,i kliknes "Refund this payment", i ako ti onda pise
"(Note: Partial refunds are not available for personal payments or for transactions marked as pending.)"

to znači da je f&f, a ako možeš vratiti npr 5 od 10$ što ti je uplatio onda je goods&services.

c-shadow 22.09.2017. 21:18

Izgleda da je ovo drugo, daje mi da odabirem iznos koji ću refundirati :(
Iako ne znam kako bi on objasnio paypalu da mu nisam poslao goods ako nije nikakvu adresu ostavio za slanje.
Obzirom je parcijalni refund 30$, nije baš za odbaciti iznos, valjda neće tražiti natrag.
Šo se dogodi ako ja potrošim tu lovu, a on zatraži povrat?

webstartm 22.09.2017. 22:26

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3106138)
Izgleda da je ovo drugo, daje mi da odabirem iznos koji ću refundirati :(
Iako ne znam kako bi on objasnio paypalu da mu nisam poslao goods ako nije nikakvu adresu ostavio za slanje.
Obzirom je parcijalni refund 30$, nije baš za odbaciti iznos, valjda neće tražiti natrag.
Šo se dogodi ako ja potrošim tu lovu, a on zatraži povrat?

A cujes, ako digne case možeš postat hrpu screenshotova iz razgovora itd. A možeš mu i spičit negativnu ocjenu na aliji. S tim da on može dignit case unutar 60 dana ja mislim.

Ako potrošiš lovu,a on digne i dobije case,paypal račun ti ide u minus, npr -30$. I kad buduće budeš išao nešto kupit priko paypala prvo će se namirit tih 30 sa kartice a tek onda 5-10$ za item što si naručio.

Snajderman 30.09.2017. 02:14

Laptop narudžba

Pozz svima.
Planiram naruciti laptop preko alibabe. Cijena mu je tamo oko 350$, a inace i preko 1000$.
Zanima me ima li netko iskustva s ovakvom narudzbom ili zna koliko ce me to izaci na kraju. Svaka informacija je dobrodosla. Hvala
:dobar:

coconut 30.09.2017. 06:34

Na tvome mjestu bi bio oprezan jer toliki popust je teško moguć. Ili si fulao model laptopa. Stavi link da možemo provjeriti.
Koliko će te još izaći? 25% pdv-a+60kn poštanskih troškova na cijenu sa poštarinom.

Snajderman 02.10.2017. 15:27

https://app.alibaba.com/dynamiclink?...areScene=buyer
To je samo jedan. Ima barem 10 prodavaca msi high-end laptopa. Garancije od stranice, negdje i prodavaca.
Razmisljam i da je kineska kopija mogla bi bit prica kao sa kineskim mobitelima koji znaju biti i kvalitetniji. Frend mi kupio lazni iphone 5s (ako se ne varam, ne kuzim se bas u ajfone 😁) i bacio ga u more nakon 3 godine jer ga nije mogao vise gledati

prileee 02.10.2017. 16:04

Daj upotrijebi malo zdravi razum, zar stvarno misliš da netko prodaje taj novi ispravni laptop za 2000 kn?
Ti provjeri pa nam javi što si dobio u paketu!

Što se tiče frenda, zaslužuje jedan šamar čisto zbog zagađivanja mora.

timmy 02.10.2017. 16:09

Citiraj:

Autor Snajderman (Post 3108623)
Pozz svima.
Planiram naruciti laptop preko alibabe. Cijena mu je tamo oko 350$, a inace i preko 1000$.
Zanima me ima li netko iskustva s ovakvom narudzbom ili zna koliko ce me to izaci na kraju. Svaka informacija je dobrodosla. Hvala
:dobar:

:lol2:

webstartm 03.10.2017. 12:32

Jel neko zna što se dogadja s ovim? Jel triban di zvat? Item je plaćen 25$, priko aliexpressa

https://image.prntscr.com/image/_FMm...5HkO_hyB7g.png

Ico_Zg 03.10.2017. 13:56

Do kraja tjedna će ti poštom stići poziv sa carine da im dostaviš račun, isti im pošalješ mailom uz PCP broj sa poziva.

coconut 03.10.2017. 14:17

Kako nešto iz EU može završiti na carini? Što si ti to naručio i od koga? Ziher su u pitanju one kineske fore kada šalju iz bescarinske zone obećavajući da nema carine.

chief_wolfinjo 03.10.2017. 14:18

Citiraj:

Autor coconut (Post 3109623)
Kako nešto iz EU može završiti na carini? Što si ti to naručio i od koga? Ziher su u pitanju one kineske fore kada šalju iz bescarinske zone obećavajući da nema carine.

vidi se da neznaš o čemu je riječ.

sve pošiljke koje su poslano NL poštom iz kine prolaze kroz nizozemsku.
i normalno da je završilo na carini.

webstartm 03.10.2017. 14:41

Citiraj:

Autor Ico_Zg (Post 3109613)
Do kraja tjedna će ti poštom stići poziv sa carine da im dostaviš račun, isti im pošalješ mailom uz PCP broj sa poziva.

Hvala :chears:

Citiraj:

Autor coconut (Post 3109623)

A elektricna cigara, sa Alija iz kine valjda.

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3109625)
vidi se da neznaš o čemu je riječ.

sve pošiljke koje su poslano NL poštom iz kine prolaze kroz nizozemsku.
i normalno da je završilo na carini.

Prva je prosla bez carine, ima par dana, sada druga ocito nije,jbg.

Iznos na računu je 23$, to ne upada u 25% pdv/carine/stavec? I onda svejedno racunaju 60kn troskova šta je iša na carinu?

chief_wolfinjo 03.10.2017. 14:58

Uglavnom carina zadrzava pakete. U manjem brojem slucajeva prode bez davanja. Naravno govorim o paketima vece vrijednosti. Paketi manje vrijrdnosti vise manje prolaze. Ti ne bi trebao imati problema.

coconut 03.10.2017. 15:07

U principu, sada imaš 2 opcije:
1. platiti pdv i ostala davanja na tu gitaru
2. ne primiti gitaru, tražiti povrat love i kupiti je negdje u EU. Prijateljima odavno naručujem sa ove stranice. Jest da je poštarina 25€, ali nema dodatnih davanja i imaš važeću garanciju.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:35.