PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 8 - info, pitanja, novosti, savjeti... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244520)

Gilbert5 21.06.2013. 07:32

@bullet, nisam dugo u firmi, a ne ide to sam tako, kako mnogi misle.

@aloalo, nisam previše ni gledao iskreno, professional košta više, moram vidjeti što ima u odnosu na jeftiniju varijantu. Excel je najbitniji, pa me to brine kako ce raditi na besplatnom officu. Srecom je laganini tempo u firmi, pa stignem sve isprobati, kome treba a kome ne. :)

aloalo 21.06.2013. 15:51

Mislim da ti je samo Publisher više, ali ne znam nikoga tko to koristi :eek:
Klimu na 16 i polako kreni isprobavat :beer:

dinos3 26.06.2013. 18:45

The Windows 8.1 Preview is here! -> http://blogs.windows.com/windows/b/b...w-is-here.aspx

Mario92 26.06.2013. 22:59

Evo, upgrejdao sam Win8 na Win8.1 Preview.

Metro je sad puno funkcionalniji, nove aplikacije su fora ali ništa više od toga. Maknuo sam ih sve :)

Start gumb je natrag i ne može se maknuti. Jako iritantno i nepotrebno imho. Start Screen je puuuuuuno bolji i sad je puno prihvatljiviji zagovornicima Start menija.
Update je bio težak 2,44gb i instalacija je trajala oko 20 minuta. Sve aplikacije su ostale i rade.
Search napokon nije u fullscreenu te je funkcionalniji.

Win8.1 je ono što je Win8 trebao biti. Oni koji nisu voljeli Win 8 neće ni Win 8.1.
Pluseva ima ali bi me nazvali fanboyem i MS-oholičarom pa ću bit u trendu i navesti minuse: nemogućnost micanja Start gumba, nemogućnost izrade lokalnog accounta prilikom instalacije (bar ja nisam mogao to napraviti), micanje one defaultne Win8 slike, desktop ikone iz doba Viste/Win7, nemogućnost brisanja nekih Modern aplikacija koje su se inače mogle maknuti (Camera, Photos, Skydrive), šarenije i nepreglednije dekstop ikone u Start Screenu (pozadina se prilagođuje ikoni)
http://www.pohrani.com/t/1h/5C/46qKAVNB/untitled.jpg

I čudno mi je što više nema (My) Computer nego This PC :D

EDIT: I ne znam jel to placebo ali neke stvari mi se čine manjima - taskbar (small icons) i scroll bars pogotovo.

potemkin.hr 26.06.2013. 23:44

@Mario92:
Kaj ovo je dostupno samo kao upgrade na postojeći Windows 8 install, nema standalone ISO s kojega se može to instalirati? Isprobao bi to u virtualki, ne namjeravam se zaletavati bezglavo u ovo bez prethodne provjere. :)

Veki-os 26.06.2013. 23:57

Ima ISO samo ne znam jel smijem staviti link,imaš PM.

dinos3 27.06.2013. 09:40

Smijes staviti iso jer ga je i Microsoft podjelio.
@Mario jesi instalirao preko trgovine ili preko ISOa?

JuiceBox 27.06.2013. 13:09

divan je ovaj 8.1 , start button koji to i nije, sad su definitivno syebali ekipu koja se nadala da ce se metro moc enejblat ili disejblat, steta.

zubich 27.06.2013. 13:45

Dosta mi je više njihovih sranja... Da nemam besplatno s MSDNAA nebi više nikad upalio windowse.

Jedina igrica koju igram radi i na mac-u a ostalo rješavam na ubuntu.

Vozdra majkroshit!

catroot 27.06.2013. 16:12

Ljudi da vas pitam. Da li je taj update moguće instalirati na win8 pro koji se prodavao za 40$. Jel to finalni update ili samo beta verzija.

HumWeed 27.06.2013. 16:18

puko sam od smjeha kad sam gledao njigovu 2 satnu prezentaciju
pagotovo hyper-v servera

tako odvratan UI napravljen za idiote da je to totalna banana
tko normalan moze ovo shvatit kao ozbiljan OS za rad to mi nikak nejde u glavu

sto mi najveca komedija bila, sve vazne prezentacije su SA MISEM prezentirali
e budala

dinos3 27.06.2013. 16:43

Citiraj:

Autor catroot (Post 2421698)
Ljudi da vas pitam. Da li je taj update moguće instalirati na win8 pro koji se prodavao za 40$. Jel to finalni update ili samo beta verzija.

Da.
Nije finalni, to je preview.

Mario92 27.06.2013. 21:51

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 2421520)
@Mario jesi instalirao preko trgovine ili preko ISOa?

Preko Win. Store.

Prvo sam skinuo neki update sa preview.windows.com i nakon restarta mi se pojavio popup za download 8.1.

Minox 27.06.2013. 22:21

gdje se nalazi taj update , na toj stranici nalazim samo za skinut iso.fajl

Mario92 27.06.2013. 22:36

Skineš ovo, pokreneš, restartaš komp.

Minox 27.06.2013. 22:47

jesam al javlja mi da nije kompitabilno sa mojim racunalom i na laptopu ista stvar a stavio sam na US english :/

evo skinuo iso 64.bit. kod instalacije me pitao jel zelim zadrzati fajlove etc.., kliknuo da i ljepo ide instalacija bez greske do sada
radi se o laptopu pod moj pc :)

Dolph 04.07.2013. 20:13

Da ne otvaram novu temu, pitam ovdje.

Windows 8 oem, dvd šta se može po trgovinama kupit za nekih 800 kn...jel to update (moram imat neke windowse već instalirane) ili se dižu od temelja ??

tutix 05.07.2013. 02:39

OEM je puna verzija ali vrijedi samo za jedno računalo. Dižu se od temelja. Ako kupuješ za firmu moraš pazit jer ti to ne prolazi kao legalno. OEM Windozeri moraju bit kupljeni uz računalo, odnosno nalazit se na istom računu kao i računalo...

gin.tonic 06.07.2013. 15:36

Molim savjet...

Cura je kupila laptop s Windows 8 (obična, ne pro verzija), pretpostavljam OEM licenca, nije dobila instalacijski DVD s njim i sad ne mogu nigdje naći te Windows 8 u ISO formatu da ih nasnimim na DVD ili USB da bude imala backup.

Windows 8 Pro u ISO formatu sam našao puno ali ove ne mogu nigdje naći.

Šta napraviti? :hitthewal:

badboys 06.07.2013. 20:44

moze li mala pomoc. Vec danas drugi put mi izbaci u pola rada ovu poruku i samo restartuje

http://i.stack.imgur.com/cqnZo.png:wtf2:

Mario92 06.07.2013. 21:45

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2426328)
Molim savjet...

Cura je kupila laptop s Windows 8 (obična, ne pro verzija), pretpostavljam OEM licenca, nije dobila instalacijski DVD s njim i sad ne mogu nigdje naći te Windows 8 u ISO formatu da ih nasnimim na DVD ili USB da bude imala backup.

Windows 8 Pro u ISO formatu sam našao puno ali ove ne mogu nigdje naći.

Šta napraviti? :hitthewal:

Koliko ja znam trebala bi onda postojati recovery particija na hardu preko koje se u slučaju kakve havarije mogu snimiti Windowsi.

Citiraj:

Autor badboys (Post 2426433)
moze li mala pomoc. Vec danas drugi put mi izbaci u pola rada ovu poruku i samo restartuje

http://i.stack.imgur.com/cqnZo.png:wtf2:

Trebalo bi još nešto pisati osim toga, sitnim slovima ispod tog teksta.
Ako nema ničega skini BlueScreenView i pokreni ga te javi što ti je prikazao.

zlatko 07.07.2013. 14:58

Prtljao sam juče nešto po winsima i sprtljao, tako da sam danas digao win 8 nanovo. Čista instalacija, formatirao particiju, sve prošlo OK. Zanima me kako su sva korisnička imena i passovi ostali sačuvani. Skinuo cromu, firefox instalirao ih nanovo i sve radi, čak i za pcekspert..

Mario92 07.07.2013. 17:42

Ako si napravio novog usera preko Microsoft accounta onda ti je vjerojatno sinkronizirao postavke i passworde. Google Chrome radi istu stvar prilikom loginanja sa Google Accountom.

dema6 30.07.2013. 10:15

Može pomoć, dobio 8-icu sa kompom, ali nemam instalacijski DVD ... kako do njega

Gilbert5 30.07.2013. 10:35

Skini bilo di, key na poleđini je jedino bitan.

Cuky 30.07.2013. 11:20

Da priupitam vas koji vrtite 8icu. Imate li problema sa memorijom na kompu?

Desava mi se da se svako toliko komp pocne vuc ko krepana macka, izgleda da nekakav memory leak postoji u 8ici pa ne upravlja memorijom kako bi trebalo.

Komp je ispravan, vrtio memtest, prime, itd. To se pocelo desavati otkad sam na 8icu presao.

Update sam iskljucio jer mi ide na zivce, no ako je izasao neki noviji koji bi rijesio taj problem upalit cu.

Any other ideas sto bih jos mogao pokusati?

Mario92 30.07.2013. 11:37

Citiraj:

Autor dema6 (Post 2437310)
Može pomoć, dobio 8-icu sa kompom, ali nemam instalacijski DVD ... kako do njega

Ako je laptop u pitanju vjerojatno postoji recovery particija preko koje onda reinstaliraš windowse ako je potrebno.

Citiraj:

Autor cuks (Post 2437332)
Da priupitam vas koji vrtite 8icu. Imate li problema sa memorijom na kompu?

Desava mi se da se svako toliko komp pocne vuc ko krepana macka, izgleda da nekakav memory leak postoji u 8ici pa ne upravlja memorijom kako bi trebalo.

Komp je ispravan, vrtio memtest, prime, itd. To se pocelo desavati otkad sam na 8icu presao.

Update sam iskljucio jer mi ide na zivce, no ako je izasao neki noviji koji bi rijesio taj problem upalit cu.

Any other ideas sto bih jos mogao pokusati?

Pogledaj preko Process Explorera ili vulgaris Task Managera koji proces uzima tu memoriju. Osobno nemam problema, dapače osmica ima bolji memory release nego sedmica u idleu ali uvijek je moguće da neka aplikacija ili driver zajebava.

Windows Update češto donese neka poboljšanja u performansama (pogotovo jedan od updejtova na početku koji je prvi put zapravo i napravio veću razliku :D ) i kompatibilnosti tako da preporučujem da bude upaljen.

dema6 30.07.2013. 11:42

Laptop je u pitanju, iza nema keya, nema ni particije ...

dema6 30.07.2013. 12:08

Inace, laptop je sluzbeni, ali cisto sumnjam da je netko isao skidati Key sa pozadine ( ako ga je bilo )

Gilbert5 30.07.2013. 12:19

Ako je došao bez OS-a, onda je firma morala kupiti winse posebno. Pitaj nabavu ili zaduženu službu u firmi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:11.