PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Sony Xperia mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=242683)

Brko 20.05.2013. 10:34

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2397587)
Čestitam, nadam se da ćeš biti zadovoljan! Očekujem review. :chears:

Hvala :D objavljen je :D

sipe 20.05.2013. 14:48

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2393873)
Treba bit oprezan. Ekipa koja je otključavala bootloader na Xperiji Z, ostala je bez DRM ključeva i Bravia Engine-a. Ima neka caka o backupiranju tih podataka, no mislim da se neću sa time zejebavati.
Našli su način kako rootati bez otključavanja bootloadera i trpanja custom ROM-ova, također na zaključani BL. Za početak neću dirati ništa, a kasnije ću vjerojatno samo rootati i to je to. BL ne diram :D

Ja imam otključani bootloader i jedino što sam izgubio je DRM ključevi koji mi ionako ništa nisu značili. Pošto se tek kasnije otkrilo, sad možete napraviti backup TA particije (gdje su DRM ključevi) i bez straha otključati bootloader.

Bravia Engine ostaje.

Što se tiče update jako sam zadovoljan :) ekran je očigledno bolji, kamera je popravljena (nije više da je burst mode bolji od normalnog) i još par sitnica koje čine korištenje mobitela ugodnijim :)

MegaSkot 20.05.2013. 21:29

Da, update je odlično odrađen.

warlock25 22.05.2013. 17:45

Imam zadnji firmware i mob je zakljucan na t-com

Ako stavim ovaj ocu li moc koristiti tele2 mrezu?

Brko 22.05.2013. 18:21

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 2399842)
Imam zadnji firmware i mob je zakljucan na t-com

Ako stavim ovaj ocu li moc koristiti tele2 mrezu?

Čini mi se da debrandirani ROM nema veze sa SIM lockom.

warlock25 22.05.2013. 20:51

a sad sam i ja vidio da samo mice t-com bloatware.pisao sam mail sad t-com-u za zahtjev za otkljucavanjem uredaja na druge mreze pa cemo vidit kaj ce biti od toga

Brko 22.05.2013. 23:12

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 2399910)
a sad sam i ja vidio da samo mice t-com bloatware.pisao sam mail sad t-com-u za zahtjev za otkljucavanjem uredaja na druge mreze pa cemo vidit kaj ce biti od toga

Pa sad, splash screen i 6 removable aplikacija i nije neki bloatware koliko primjećujem, ali dobro. Velim, sve sam maknuo osim call id (super app) i max tva.
A ovo sa otključavanjem sumnjam da će ti proći. Ako hoće, svaka čast. Sretno.

syss 22.05.2013. 23:22

da opet spomenemo t-comovo brendiranje o kojem se dosta šuti sleš ne priča, a zapravo radi čini mobitele neprepoznatljivima u odnosu na druge mreže.

Brko 22.05.2013. 23:28

Citiraj:

Autor syss (Post 2400024)
da opet spomenemo t-comovo brendiranje o kojem se dosta šuti sleš ne priča, a zapravo radi čini mobitele neprepoznatljivima u odnosu na druge mreže.

Jegba, nisam vidio XZ nijedan doli svoj, tako da nisam mogao napraviti usporedbu jel ima kake razlike u radu ili ne.

syss 22.05.2013. 23:32

ma joj brko da si ti vidio šta sam ja vidio... cannot be unseen ;)

Brko 23.05.2013. 09:03

Citiraj:

Autor syss (Post 2400036)
ma joj brko da si ti vidio šta sam ja vidio... cannot be unseen ;)

Šta, špijuniraju me? :D

Trebao bi mi još jedan punjač i usb kabel. Naravno orginal. Di se to može nabaviti. Na sony accessories nisam našao a sony hr ne odgovara :D nebi htio čajnize da si ne sjebem bateriju.

Dottore 23.05.2013. 19:33

Bilo koji punjač od Nokia,Htc i Samsung. Paše 100% i nema posljedica po bateriji.

mislav_os 23.05.2013. 21:52

Ovaj zadnji update je stvarno odlican, stvarno se vidi razlika u ekranu i kameri, ocigledno je.

Brko 23.05.2013. 22:40

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2400647)
Bilo koji punjač od Nokia,Htc i Samsung. Paše 100% i nema posljedica po bateriji.

Imam rezervni od HTC-a, kojeg mi je dao kolega koji je razbio desirea. I on i sonyjev su 5V, ali sonyjev je 1,5A, a HTC je 1A. To nema veze za vijek baterije, jel? Jegiba, ne kužim se najbolje u to :)

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 2400735)
Ovaj zadnji update je stvarno odlican, stvarno se vidi razlika u ekranu i kameri, ocigledno je.

Da, ali nitko na apdejtira reviewove i ne uspoređuje razlike. To je malo bezveze, jer odbija potencijalne korisnike.

Mejzlik 23.05.2013. 22:50

@Drug Brko

Ne brini se za taj HTC-ov punjac, jedina razlika ce ti biti u trajanju punjenja, tj. HTC-ov punjac ce sporije puniti, sto je ustvari jos i zdravije za bateriju :)

Brko 23.05.2013. 22:55

Citiraj:

Autor Mejzlik (Post 2400770)
@Drug Brko

Ne brini se za taj HTC-ov punjac, jedina razlika ce ti biti u trajanju punjenja, tj. HTC-ov punjac ce sporije puniti, sto je ustvari jos i zdravije za bateriju :)

Ok, hvala ti na savjetu da se ne bacam u trošak. A što se kabela tiče, pretpostavljam da su oni malo deblji orginal bolji od onih tanjih sa ebaya po 1usd :) ?

mislav_os 23.05.2013. 23:01

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2400761)
Da, ali nitko na apdejtira reviewove i ne uspoređuje razlike. To je malo bezveze, jer odbija potencijalne korisnike.

Da, nazalost, mob je sad dosta bolji.

Citiraj:

Autor Mejzlik (Post 2400770)
@Drug Brko

Upravo to, za bateriju je "zdravije" da se sporije puni. Ali te nove baterije nisu vise uopce osjetljive, ne znam sto mlras radit da je sahranis :D

PS sto se tice kabela s ebaya, naravno da ne original bolji, ali nece mobu nista bit ni od onog s ebaya

branuschi 24.05.2013. 12:00

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2400772)
Ok, hvala ti na savjetu da se ne bacam u trošak. A što se kabela tiče, pretpostavljam da su oni malo deblji orginal bolji od onih tanjih sa ebaya po 1usd :) ?

da da svakako nemoj štedit na kabelu imam ja neki s ebay-a katastrofa je s istim punjačem ako punim s fejk kabelom treba mi skoro 3sata duže u odnosu na orginal tako da na kabelu nemoj štedit!

Brko 24.05.2013. 13:15

Hamm mi je preporučio orginal HTC kabel za 4 dolara sa eBayca koje je on kupovao i veli da je to to ;) A i izgleda mi kao da je orginal. Ma bitno da je malo odeblji, da nije onaj tanani i tvrdi.

Ivo_Strojnica 24.05.2013. 13:24

može on biti i tanak, no važno je da je full duplex, ili barem half duplex tip kabela.

Brko 24.05.2013. 14:09

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2401009)
može on biti i tanak, no važno je da je full duplex, ili barem half duplex tip kabela.

Daj mi reci, jel se može kako to provjeriti, jel ima kakva metoda a da nije rezanje kabla :D

Ivo_Strojnica 24.05.2013. 14:20

nažalost, preko ebaya baš i ne, eventualno ako se kupuju originalni kabeli, može se provjeriti na netu podatak.

Dottore 24.05.2013. 16:39

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2400761)
Imam rezervni od HTC-a, kojeg mi je dao kolega koji je razbio desirea. I on i sonyjev su 5V, ali sonyjev je 1,5A, a HTC je 1A. To nema veze za vijek baterije, jel? Jegiba, ne kužim se najbolje u to :)

Neće mu ništa. :)
U zadnje vrijeme furam punjač od Note II sa 2A :D Kolega također ima Z i puni ga bez problema.
Ulj makarašta, kako brzo puni :)

Neki mobiteli imaju hardverski limit jakosti punjena. Npr. S2 ima 750mA i ne puni ništa brže.

Brko 24.05.2013. 18:47

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2401125)
Neće mu ništa. :)
U zadnje vrijeme furam punjač od Note II sa 2A :D Kolega također ima Z i puni ga bez problema.
Ulj makarašta, kako brzo puni :)

Neki mobiteli imaju hardverski limit jakosti punjena. Npr. S2 ima 750mA i ne puni ništa brže.

Vjerojatno i Z ima hardverski limit onda, ne vjerujem da bilo koji jači mob novije generacije, prema vašim tumačenjima, može biti bez toga.

OK, hvala vam svima. Naručen je extra orginal USB kabel, a rezervni punjač će biti orginal HTC-ov. :chears::chears:

mislav_os 24.05.2013. 19:32

De ti Brko kad si se već raspištoljio naruči dock za njega, da vidiš kako ga on puni, za pola sata :D.

Brko 24.05.2013. 20:24

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 2401201)
De ti Brko kad si se već raspištoljio naruči dock za njega, da vidiš kako ga on puni, za pola sata :D.

E vidiš, možda mi i to uleti... ali onda ga moram vaditi iz case-a svako malo, tako da nisam siguran da će to proći ;) no, hvala na linku, možda se počastim za koji mjesec ;)

Mihael 26.05.2013. 18:37

danas sam imao u rukama tu ciglu.
katastrofa je preblaga rijec za taj isprdak od ekrana.
cak je i pentile smradoled bolji... steta
i lag je itekako prisutan.
sve u svemu jako lose iskustvo za jedan mob koji je obecavao po specifikacijama.

JuiceBox 26.05.2013. 18:44

Citiraj:

Autor Mihael (Post 2402294)
danas sam imao u rukama tu ciglu.
katastrofa je preblaga rijec za taj isprdak od ekrana.
cak je i pentile smradoled bolji... steta
i lag je itekako prisutan.
sve u svemu jako lose iskustvo za jedan mob koji je obecavao po specifikacijama.

Daj gospe ti ne trkeljaj gluposti, tebi ni jedan mob ne valja, ekran je sve samo ne isprdak, da, kut gledanja nije kao na S3 ali je sasvim solidan ( s obzirom sta su ljudi po netu pricali ja sam mislio da je od 3310 ekran bolji), jest da su mogli staviti bolji ekran ali da je toliko los, nije. Mobitel apsolutno ne lega sto sam kod S4 dozivio.

Brko 26.05.2013. 18:50

Citiraj:

Autor xulos (Post 2402296)
Daj gospe ti ne trkeljaj gluposti, tebi ni jedan mob ne valja, ekran je sve samo ne isprdak, da, kut gledanja nije kao na S3 ali je sasvim solidan ( s obzirom sta su ljudi po netu pricali ja sam mislio da je od 3310 ekran bolji), jest da su mogli staviti bolji ekran ali da je toliko los, nije. Mobitel apsolutno ne lega sto sam kod S4 dozivio.

Joj nemoj. Pa što, čovjek ima mišljenje o mobitelu i treba to poštivati. I ja sam baš jučer se pola sata igrao sa SGS4. Također mogu reći da je to smeće od mobitela za koje nebi dao 1000kn. Od dizajna pa do lagova i nerealnih boja. ;)
Svatko ima pravo na svoja zapažanja ;)

Mihael 26.05.2013. 18:50

kut gledanja ni na s3 ne valja. ali je bolji od ovog uzasa.
ocito ti i ja imamo drugaciji pojam o tome sto je lag, a sto nije ;)

EDIT:
Brko je 100% u pravu. Uopće ne osporavam da imate pravo biti zadovoljni sa svojim mobitelima, koji god bili. Dao sam svoje mišljenje iz onoga što sam vidio. Nekome je to dovoljno, meni je jednostavno taj ekran totalni minus. I laga, to je jednostavno tako. S time ja nemam ništa ni nikakve koristi, lag-ao on ili ne.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:09.