PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Metro: Last Light (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=215748)

MeanBoss 22.05.2013. 00:48

mene je isto najvise izivcirao onaj u katakombama...i ubio sam ga doslovno s zadnjim metkom!:) ali moram rec da je isto na hard AI malo razocaravajuc...neke nivoe sam prolazio bez ispaljenog metka...noz i sisaj!:)

Drvoje 22.05.2013. 08:47

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2399393)
..pogledaj oko sebe, vidi ti se silueta crkve i tamo kraj jednog debelog drveta ti je splav. Skužit ćeš dalje ;-)

Ne znam je li on igra ranger mode, ali inače imaju crvene zastavice (Partija odobrila :D), zabijene u pod koje te vode, a ima i kompas.
Hmm mora da on stvarno igra na ranger težini/modu kad toliko zapinje :)

ECHO 22.05.2013. 10:29

:D I ja sam probao to igrati u renger modu i to je teški "shit":fuming: prvo treba igru preći najlakše 2-3 puta da se malo usvoji znanje i putevi pa onda preći na teže, ja odigrao 4 mape i odusto vratio se na obićnan mod:D i tu ponekad zapnem ali....... jbg. barem znaš kuda ideš kompas u ruke i operi i daj petama vjetra:D idem probati utamaniti gamad u katakombama:fuming:

Hrconja 22.05.2013. 16:26

E bok ljudi zanima me bi li se igra ok vrtila na mojoj konfiguraciji na 1200p ?

Te možete li mi preporučiti neke postavke na kojima bi išlo ok ?

ECHO 22.05.2013. 17:01

:stoopid: ako je konfa u potpisu pod "moj komp" zašto nebi radila:D na max. set-up i više nogo dovoljan za super igranje, samo kupi i udri:D

Sam Fischer 22.05.2013. 17:26

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 2399801)

Hahaha, gle njega :D
Letit će sve na very high, samo eventualno malo AA žrtvovat :)

Drvoje 22.05.2013. 20:35

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 2399801)

Ne valja ti ništa ta tvoja konfa, zato me pod hitno me cimni na PM da prominimo hardware (čak ne moraš ni nadoplaćivat).

Sad kad ostavim sarkazam iza sebe - može i odgovor = da može ti ić na high s vrlo velikom rezom.

U mene je bilo 1920X1080, 2AA, 2AF, high i jedino je na otvorenom znalo past ispod 30FPS-a (Win XP 32bit), šta je super s obzirom na "optimizirani" 4A engine - derivat X-Ray enginea.

vahha 22.05.2013. 20:44

Igra je remek djelo! Meni ide u top 5 FPSa svih vremena! Laganini gustam nista previse, taman cu je proc do prvog DLCa :-)

http://www.pcgamer.com/2013/05/22/me...rrive-in-june/

Nakon AMD patcha ide ko podmazana na VH, 1920x1080, SSAA 2x i AF 4x

Hrconja 22.05.2013. 22:09

Ma pitam jer mi se onaj prvi Metro vukao neopisivo, na istoj konfi ... Al valjda su ovog novog onda bolje optimizirali :D

thx budem isprobao onda

Brko 22.05.2013. 23:06

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 2399975)
Ma pitam jer mi se onaj prvi Metro vukao neopisivo, na istoj konfi ... Al valjda su ovog novog onda bolje optimizirali :D

thx budem isprobao onda

Puno je optimiziranija igra. Mada je i 2033 sa steama (onaj mukte što je bio) radio glađe nego ranije varijante igre. Iako još uvijek zakuca moju grafu jače nego ovaj LL.

Atrax 22.05.2013. 23:11

Znači, Artyom je vampir :lol2:

MeanBoss 22.05.2013. 23:18

hahaha...bas sam se pitao hoce li jos ikone to zasmetat ka i meni!:) dodjem do ogledala vidit kako ozgledam s fancy puskom..ono samo nevista u ogledalu!:)

Brko 22.05.2013. 23:21

Jebote, uopće nisam primeteo :) ko zna zašto... :D

Atrax 22.05.2013. 23:39

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2400022)
Jebote, uopće nisam primeteo :) ko zna zašto... :D

Engine je takav očito, jer ovo nije jedini slučaj da odraz u ogledalu ne prikazuje baš točno ono šta se zapravo događa.
Ali, who cares, samo mi je bio :wtf2: trenutak, da nisam možda propustio neki dio priče :D , fakat sam se zapitao jel bi to trebalo nekaj značit ili je "bug"

Brko 23.05.2013. 09:01

Citiraj:

Autor Atrax (Post 2400043)
Engine je takav očito, jer ovo nije jedini slučaj da odraz u ogledalu ne prikazuje baš točno ono šta se zapravo događa.
Ali, who cares, samo mi je bio :wtf2: trenutak, da nisam možda propustio neki dio priče :D , fakat sam se zapitao jel bi to trebalo nekaj značit ili je "bug"

Da, nije realan prikaz zrcalne slike jer očito da nije zrcalna, ali tko bi sebe htio gledat u špiglu uz one koke. :D
Btw, tu vam je i moral point. Odslušajte koke do kraja kad se svađaju oko pudera ;)

jurbAs 23.05.2013. 11:02

istina od AMD patcha igra super radi teslizacija na max i sve osim SSAO jer to mi ubije totalno FPS. Ovo je meni u rangu Half-lifa 1 koja mi je bila jedna od najboljih fps igara. Tako da i ovo ulazi u taj izbor. Samo da se drugi malo ugledaju u njih po tom pitanju. U zadnje vrijeme dosta kvalitetnih naslova je izaslo.

ECHO 23.05.2013. 11:24

Ufff bogme je bilo "klanja" s onim velikim "mesožderom":D u onoj dolini s maglom prije dvorca ajmeeeee kakva spodoba, a ja mislio nema više takve živine i prerano se poradovao:fuming: :D naspram ovakvih one spodobe od vukova dođu kao "štakori" za utamanit:D

Brko 23.05.2013. 11:41

Misliš na Međeda? Pazi, tamo imaš moral point. Kad međed pobjegne od tebe, tako moraš mu skinuti Nosalise sa leđa, jerbo je to majka dvoje mladunčadi. ako samo odeš ko pica, gubiš moral point i nebuš vidil lepog i sretnog završetka ;)

ECHO 23.05.2013. 13:16

Ma nemam pojma kakva je to gamad nisam ni stigo gledati u što sve pucam:fuming: pobio sam sve što se kretalo i prema meni i od mene:D samo magla ostala:D bitno osati živ hebeš završetak i "moral point"

Brko 23.05.2013. 13:28

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2400380)
Ma nemam pojma kakva je to gamad nisam ni stigo gledati u što sve pucam:fuming: pobio sam sve što se kretalo i prema meni i od mene:D samo magla ostala:D bitno osati živ hebeš završetak i "moral point"

čemu panika :D ? pa postoji zato load checkpoint :D a i sama igra je daleko lakša od 2033. Tamo sam se žešće izseksao na ranger modu. ovdje je bilo lakše, pogotovo kad imam RPK sa optikom pa komunjare tovarim iz daljine u glavu sa prigušivaćem i onda zalegnem i tako. Ne uspiju ni psovku mi uputit a kamoli metak :D

Omerta 23.05.2013. 13:55

Sto je ovaj nastavak malo otvorenijeg svijeta od prvog? Istrazivanje ovo ono..

Brko 23.05.2013. 14:00

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2400431)
Sto je ovaj nastavak malo otvorenijeg svijeta od prvog? Istrazivanje ovo ono..

Pa ima nešto više eksterijera, kao zima jenjava, počinje proljeće pa nije ni tako hladno vani više. A dobar dio igre je puno bolje osvijetljen od 2033. I stanice su "bogatije".

MAGARAC 23.05.2013. 14:02

Ono bas i ne previse. Stanice su vece, cini mi se i ima mozda koja vrata vise kroz koja se moze uc i istrazit prostorije. Vanjski gameplay je veci ali bas da se moze prevec istrazivt, ne moze.

Omerta 23.05.2013. 14:03

Ajd onda cu i zaigrat ovo cim kupim, za mjesec dva.. Sad citam da su izasli / ce izac jedno 4 DLC-a.. Neki prosiruju pricu i slicno, tako da cu se jos strpit..

Brko 23.05.2013. 14:12

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2400435)
Ono bas i ne previse.

Što baš i ne previše? Osvjetljeno ili što? Na "bogatije" stanice sam mislio, bogatije u smislu resursa. Ako si čitao knjige, mogao si pročitati da neke stanice imaju prava svijetla u vidu halogenskih i florescentnih žarulja ili običnih prozirnih u velikim količinama i da je kao dan u njima, a dosta njih ima crvene ili jako slabe žarulje ;) A Bolshoi i nekoliko još njih je u ovoj igri je dobro osvijetljeno. u 2033 jedino je Polis bio tako dobro osvjetljen.

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2400438)
Ajd onda cu i zaigrat ovo cim kupim, za mjesec dva.. Sad citam da su izasli / ce izac jedno 4 DLC-a.. Neki prosiruju pricu i slicno, tako da cu se jos strpit..

Bit će nekih usputnih misija, ako dobro sam skužio budući u meniju već postoji popis nekih. Ćemo vidimo...

Sam Fischer 23.05.2013. 15:12

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2400278)
Misliš na Međeda? Pazi, tamo imaš moral point. Kad međed pobjegne od tebe, tako moraš mu skinuti Nosalise sa leđa, jerbo je to majka dvoje mladunčadi. ako samo odeš ko pica, gubiš moral point i nebuš vidil lepog i sretnog završetka ;)

Kužiš, to je baš malo nelogično. Jer međed nabije srklet i ispucaš u njega 45kg željeza i onda u idućoj sceni bi ga već trebao braniti zapravo.
Ja sam bio sretan što ga Nosalisi mažu na kruh da me ne bi oped đubre napalo :D

Garro 23.05.2013. 15:53

Čekaj, pa ja sam Međeda i mladunce pokokao, nisam ni skužio da Nosalisi napadaju Međeda...

Što uopće trebam napraviti za moral point? Branit ga dok me napada!?

MeanBoss 23.05.2013. 15:58

moras ga obranit prije vrata ,dok lezi...a ona tri sjacu po njemu!kad ti pobigne iz onog prvog kruga!

Brko 23.05.2013. 16:12

Citiraj:

Autor MeanBoss (Post 2400541)
moras ga obranit prije vrata ,dok lezi...a ona tri sjacu po njemu!kad ti pobigne iz onog prvog kruga!

Upravo tako. Dakle, poanta priče, kao i kod onog demona na krovu nešto ranije. Štite mladunčad, to vam sugerira i baby dark one ;) nemojte samo ić i pucat, nije to kol of djuti. :)

Sam Fischer 23.05.2013. 16:26

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2400550)
Upravo tako. Dakle, poanta priče, kao i kod onog demona na krovu nešto ranije. Štite mladunčad, to vam sugerira i baby dark one ;) nemojte samo ić i pucat, nije to kol of djuti. :)

Da, za tog Demona sam taman išao isprobavat koliko sam precizan sa snajperom i pokretnom metom na daljinu :D
I onda mi je mali reko dafuq sam ga namazo, da je bio friendly :D
Njega mi je čak i žao bilo :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:46.