PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Rage (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=208462)

Drvoje 11.10.2011. 19:52

Beo majstore - "dabogda" overclockira još 100 godina makaršta :)

Ovi 11.10 preview 2 driveri (bez CCC) + driver sweeper (safe mode) + patch su napokon rješili problem (Win XP) - Dead City Central mapu je normalno učitalo i texture corruption se događa samo kad texture cache stavim na high.
Nema ni tearinga ni kašnjenja textura, a one komande nisam upisiva.

Fala i dragom Falusu :D

EDIT Kad sam pokrenija igru bilo mi čudno šta nema intro, onda sam se sitija pogledat pod properties na desktop ikonu i vidija da sam već upisa sve komande :)
Zasada nakon cca 2h igra radi bez problema.

Starsylph 11.10.2011. 20:07

Dal ko zna, jel Rage podrzava SSE processors kao Athlon xp?

GodsKiller 11.10.2011. 23:43

sad sam instalirao patch,malo isprobao i nemam više nikakvih problema,odnosno imao sam samo jedan,problem sa učitavanjem tekstura,kasnile su sekundu i po ali nakon patcha sve radi podmazano.:lol2:

imaticx 12.10.2011. 07:20

Meni isto sve radi sve savrseno sa patchom i 11.8 driverima na full rezoluciji na laptopu pod Moj komp

geronimo_2 12.10.2011. 07:41

a kako vam radi kursor u onim menuima u igri? meni koma totalna :-(. nisam to nis skuzio dok nisa poceo igrat jer u main menuu mi nije bitno jer tamo navigiram sa tastaturom.
:chears:

Pizz 12.10.2011. 10:50

kaj onda jel ti bitno il nije :D

(radi normalno isto ko i igra)

geronimo_2 12.10.2011. 10:55

Citiraj:

Autor Pizz (Post 1997489)
kaj onda jel ti bitno il nije :D

(radi normalno isto ko i igra)

a bitno je bitno :D .
nisam uopce znao da u igri imamo menue :hitthewal:.
meni je totalna koma, treba mi 2 minute da naciljam sa misem unutar menua, ne kuzim zasto. cuo sam pricu da je to nakon patcha u komi.

T0X1C 12.10.2011. 18:58

Jedan ovakav nusproizvod nisam nikad ocekiva od id-a. Nakon Dooma i Quakea nije mi jasno kako su uspili napravit ovako losu igru...
Ako nista drugo, mogli su bar napravit da igra radi kako treba.
Bar nije tjedan dana nakon izlaska igre izasao i 1 Gb tezak patch... zar vise nema ni jednog sposobnog developer studija koji napravi gotov proizvod bez dodatnih 4-5 Gb-a patcheva?

Mad_Duke 12.10.2011. 19:02

Nisi ti bio dok je quake 1 izašao! Ako ćemo o početnim kašljucanjima, patchevima i ostalim problemima :P

Igra je bila baš osvježenje ovih dana. Uff. Uživao sam!

T0X1C 12.10.2011. 19:06

Ma katastrofa, ovakvo nesto izbacit na trziste nakon 6 godina razvoja. Nakon 5+ top FPS naslova u zadnjih 10 godina. Nakon toliko iskustva u tom zanru mi je nezamislivo.
Prica nebitna (sto je najsmjesnije, meni odgovara, i zelio bi odigrat igru), ali ovo je neigrivo.
Steta, zasad je pao uninstall, mozda pokusam opet za par mjeseci nakon kojih tucet patcheva...

ivan77 12.10.2011. 19:34

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1997842)
Nisi ti bio dok je quake 1 izašao! Ako ćemo o početnim kašljucanjima, patchevima i ostalim problemima :P

Igra je bila baš osvježenje ovih dana. Uff. Uživao sam!

:goood: ja u drugome prijelazu , trgam se na onaj BASH TV :D

Botlorn 12.10.2011. 19:41

Crysis 1 i 2 pobrisao nakon 2 sata igranja max
Far Cry 2 pobrisao nakon 2 sata
Call of Duty zadnja 3 nastavka odigrao oko par sati svaki, predzadnji i presao

Rage - dugo nisam uzivao u nekom FPSu tako. Odlican je, iako grafika steka (texture, niposto vizualni izgled koji je odlican).

Zbilja ne razumijem ljude kojima je ovdje grafika smece ili broj metaka za ubit nekog "nerealan". Ili ste se rodili pred 13 godina tek, ili ste zaboravili koliki uzitak moze biti uzivanje u nerealnim oruzjima, cudovistima, muzici...
Sto se mene tice, jedini nedostatak igre osim ne-ispoliranosti je nedostatak health packova. To bi bilo toliko oldskul da bi odmah kupio dva primjerka igre.
Nervira me ovo furanje na regeneraciju. Ne znaš što je više "realno".
Ajde, barem imaju bandage....

ShebY 12.10.2011. 19:50

Citiraj:

Autor Botlorn (Post 1997872)
Crysis 1 i 2 pobrisao nakon 2 sata igranja max
Far Cry 2 pobrisao nakon 2 sata
Call of Duty zadnja 3 nastavka odigrao oko par sati svaki, predzadnji i presao

Rage - dugo nisam uzivao u nekom FPSu tako. Odlican je, iako grafika steka (texture, niposto vizualni izgled koji je odlican).

Zbilja ne razumijem ljude kojima je ovdje grafika smece ili broj metaka za ubit nekog "nerealan". Ili ste se rodili pred 13 godina tek, ili ste zaboravili koliki uzitak moze biti uzivanje u nerealnim oruzjima, cudovistima, muzici...
Sto se mene tice, jedini nedostatak igre osim ne-ispoliranosti je nedostatak health packova. To bi bilo toliko oldskul da bi odmah kupio dva primjerka igre.
Nervira me ovo furanje na regeneraciju. Ne znaš što je više "realno".
Ajde, barem imaju bandage....

Eh da stalno hoću ovdje spomenuti glazbu u igri koja je genijalna i sami shooter dio igre je super, oni mali roboti imaju super ai, inače ljudi si neznaj napravit zabavu u igri već lete prijeći dotičnu da se pohvale vremenom i popljuju igru što kratko traje:nono:. Inače ja sam jednom onaj bash TV prešao samo sa šakama+ wing stick iz čiste zabave igras sve one mini igre uživam doslovce 10h gameplay i ne nazire se kraj ni blizu tako da osoba koja je ovdje napisala da je prešla za 7-8h nek skupi malo muda i igra na većoj težini!

Danko86 12.10.2011. 20:06

ajde sad nek meni netko napise konkretno sta ja sve da stavim/maknem da bi mi ovaj rage napokon radio kako spada.. svidja mi se igra ali je neigriva ovakva kakva mi je sad.

hvala.

Mad_Duke 13.10.2011. 00:31

@T0X1C

ID je izdao u zadnjih 10 godina 2 igre.
Rage, Doom 3 i Quake Live (ako ćemo brojati ovo jer je basically Quake 3 MP)

Njihove igre iako nekad imaju dosta posla sa patchevima na kraju postanu igre koje se mogu igrati i preko 10 godina poslije i na najnovijim platformama/OS-ovima te na macu i linuxu nativno, bez problema i emulatora...

Istina, dugo nisu imali baš toliko grafičkih problema, ali rješavaju se. Što oni, što ekipa koja radi drivere.

ShebY 13.10.2011. 00:48

Citiraj:

Autor Danko86 (Post 1997889)
ajde sad nek meni netko napise konkretno sta ja sve da stavim/maknem da bi mi ovaj rage napokon radio kako spada.. svidja mi se igra ali je neigriva ovakva kakva mi je sad.

hvala.

Brisanje drivera u safe modu sa driver cleaner-om, instaliranje novih "rage" drivera rev. 2, dodavanje ovog u shorcut "+cvaradd g_fov 12 +com_allowconsole 1 +com_skipIntroVideo 1 +image_anisotropy 16 +image_usecompression 0 +g_showplayershadow 1 +m_smooth" samo stavi razmak i to u target
Napravi folder "id software" u c>users>user>AppData>Local i onda još u tome folder napravi folder "rage"
Instaliraj 1.1 patch i uključi v-sync i podesi opcije koje želiš jer ih ima više. Meni nakon toga radi sve ok samo prvih par minuta igranja je ono kašnjenje tekstura očito ali poslje je neprimjetno.

Danko86 13.10.2011. 00:52

ja nemam toga appdata?!

syss 13.10.2011. 00:59

uključi hidden folders & files.

lol :D

Danko86 13.10.2011. 01:17

silly me :D

T0X1C 13.10.2011. 12:35

@Mad_Duke
Imas pravo sto se zadnjih 10 god. tice, prestar sam, meni se 2000.ta jos uvijek cini kao da je bilo jucer. :))

Ali kako god ovo je razocarenje, ne patim od grafike, nikad ni nisam, zelio sam jedan no-brainer shooter za odigrat ali ovo je opca katastrofa, igra je prije patcha jos bila i igriva (progutam ono kasnjenje tekstura koje mi se i na nVidiji dogadjalo) ali nakon patcha svakih 5-6 sec mi igra zablokira na jedno 10tak sec.

Razvijat igru 6 godina, ne napravit nista revolucionarno ni u grafici ni u fizici a bome ni u prici i onda izdat ovakav poluproizvod za mene nema opravdanja.
Pa dobro sto su radili 6 godina? Prve 4 se napusavali i pili onda u iduce 2 sklepali igru?
Presmijesno s obzirom na iskustvo koje id ima...

housel 13.10.2011. 12:58

Imao sam viša očekivanja od igre, u biti sve je više manje ok no fizika kretanja lika ista kao u Falloutu mi nikako nije sjela za fps.
Isto tako mi se ne sviđa portalizirani skoro svaki model tako da na ništa ne možeš skočiti, preskočiti itd.

Na mojoj konfi radi super osim sa AA većim od 4x, onda malo zatrzava na otvorenim plohama no danas sam ažurirao drivere i pojavile su mi se zblesane texture koje mi se bezveze ubacuju u vidno polje.

Sve u svemu, 7/10

Danko86 13.10.2011. 13:06

meni radi na 60fpsa konstantno, jedino na jednom dijelu mape, tamo na onoj čistini prije dead cityja mi se spusti na 45. sve u svemu jako igrivo i konačno sam riješio bolesti sa teksturama, štekanjem, kašljucanjem i ta sranja. sad je skroz igrivo. svidja mi se igra sve u svemu, jedino mi se ne svidja uopce ovaj rpg dodatak i vožnja bagijima. da je ono čisti čistokvrvni maloumni šuter bi bio najsretniji.

Drvoje 13.10.2011. 14:48

Citiraj:

Autor Danko86 (Post 1998363)
..jedino mi se ne svidja uopce ovaj rpg dodatak i vožnja bagijima. da je ono čisti čistokvrvni maloumni šuter bi bio najsretniji.

Pa možeš slobodno i šetati Wastelandom - kojih 50tak metara prije nego te spaze i pometu :D

dean225 13.10.2011. 19:51

evo i ja instalirao game.. Ide glatko bez ikakvih problema i bez updatea.. Meni je igra super zabavna i igriva. Malo promjene dobro dodje!!

housel 13.10.2011. 20:57

Kod sebe digao najnovije drivere i onda onaj ati rage fix i sve na naj imam zakucanih 60fps u svakom trenutku.
Napravio isto kod buraza koji ima 4870 i ako dignem taj fix onda se teksture skroz zblesaju a ako probam bez fixa onda teksture rade normalno ali uz skroz mali fps, oko 17.
Zna li tko što napraviti?

Danko86 13.10.2011. 21:39

Citiraj:

Autor housel (Post 1998919)
Kod sebe digao najnovije drivere i onda onaj ati rage fix i sve na naj imam zakucanih 60fps u svakom trenutku.
Napravio isto kod buraza koji ima 4870 i ako dignem taj fix onda se teksture skroz zblesaju a ako probam bez fixa onda teksture rade normalno ali uz skroz mali fps, oko 17.
Zna li tko što napraviti?

Citiraj:

Autor ShebY (Post 1998065)
Brisanje drivera u safe modu sa driver cleaner-om, instaliranje novih "rage" drivera rev. 2, dodavanje ovog u shorcut "+cvaradd g_fov 12 +com_allowconsole 1 +com_skipIntroVideo 1 +image_anisotropy 16 +image_usecompression 0 +g_showplayershadow 1 +m_smooth" samo stavi razmak i to u target
Napravi folder "id software" u c>users>user>AppData>Local i onda još u tome folder napravi folder "rage"
Instaliraj 1.1 patch i uključi v-sync i podesi opcije koje želiš jer ih ima više. Meni nakon toga radi sve ok samo prvih par minuta igranja je ono kašnjenje tekstura očito ali poslje je neprimjetno.

ja sam to napravio sto mi je covjek reko i radi ko podmazano.. imam isto 4870 tako da bi to trebalo radit.

flyer1 13.10.2011. 22:10

Citiraj:

Autor ShebY (Post 1997881)
Eh da stalno hoću ovdje spomenuti glazbu u igri koja je genijalna

jel možda znaš ko je radio score? za doom 3 wrenna i walsh su uradili fenomenalan dark ambient soundtrack (jedino mi nije nešto stvar 'u pozadini' glavnog menu-a, ono neko heavy metal 'prangijanje' :D)

McG 13.10.2011. 22:19

Rod Abernethy is composing for id software’s new post-apocalyptic action shooter, RAGE.

flyer1 13.10.2011. 22:22

hvala McG :) kako se (još uvijek) ne mogu natjerat da počnem igrat :D, provjeriću ovo odvojeno.

bail 13.10.2011. 23:27

Citiraj:

Autor Danko86 (Post 1998947)
ja sam to napravio sto mi je covjek reko i radi ko podmazano.. imam isto 4870 tako da bi to trebalo radit.

naprvio folder,skinuo drivere,patch i shortcut napravio,konacno sam pokrenu ali i dalje imam kasnjenje textura... imali jos nesto???

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:41.