![]() |
ja imam ovaj model hd 6870 xfx i nisam imo nikad nikakvih problema s njom
|
Kad smo kod 6870 XFX-a, ventilator se poceo uzasno cuti, da li mogu kojim slucajem samo taj ventilator mjenjati ili moram uzimati citav Arctic-Cooling set?
Koja je vasa preporuka? Radi se o ovoj kartici: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814150506 Inace ovo je razocaranje, karticu sam dobio par dana nakon predstavljanja i da je vec ventilator otisao. |
|
Citiraj:
|
Neces pogrijesiti ;)
|
Citiraj:
|
Ovaj ti je nesto jeftiniji ali "morao" bi malo improvizirat sa instalcijom 120mm ventova :D
EDIT: Ucvrstih ih sa plasticnim vezicama |
jučer sam baš i ja stavio na svoju Accelero Xtreme Plus ..hladnjak je fenomenalan..15min furmarka max. temp. 53-54 stupnja a vent došao samo na 39% najviše ...32-33 stupnja u idili
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pričalo se već o XFX ventilatorima na ovoj i ostalim temama...
Ja san imao nesreću da mi od prvog dana proizvodi buku, buku netipičnu za ventilator, nego onako kao da zapinje od nešto, a ne zapinje. I tako bi nekad radio 5 dana, pa onda 3 ne bi, pa 30 sekundi bi, pa 2 dana ne bi... Tako da san ga se brzo rješio:D Iduća kartica ide ili sa super kvalitetnim hladnjakom ili odma na nju ide aftermarket rješenje, ovako uštedin koju stotku, al trošin živce iduće 2 godine pošto ne mjenjam kartice na tjednoj bazi... |
Meni je grafa isto dugoročnija investicija, ali nisam osjetljiv na buku :)
Znam da je bilo dosta riječi o XFX ventilatorima, ali čini mi se uglavnom vezano uz buku. Meni normalna buka ventilatora ne predstavlja nikakav problem, do 50% je podnošljiva, a više nije ni potrebno. Ali ovo kod dizanja kompa nije normalna buka, nego nekakvo drndanje, ka da se muči |
Na tvom mjestu bi ju odnio na reklamaciju, samo ju ostavi preko noći da se ohladi skroz i ujutro ju odnesi. Imao sam takav slučaj isto ništa posebno samo skviči kad palim pc nakon nekih 10-11 h nekorištenja, a kad uđeš u Win normalizira se sve. I onda zgasim cijeli komp i ponovo ga upalim i onda se pravi fina i ne skviči :D
Sve u svemu mala je sigurno neka attention whore i odnesi ju na reklamaciju i ako dobiš novu uživaj, ako ne hebi ga tak je kak je. |
riješeno
|
ATi scaling problem
Googlao sam jučer do pola 6 ujutro,i danas do sad,problem nemogu riješit nikako :hitthewal: Radi se o idućem:
Kupio sam jučer XFX HD6870 (točan model na linku) stavio je u ostatk konfe ( moj komp),instalirao friške windows 7 x64 SP1,sve update-o,instalirao sve drivere,te instalirao cijeli Catalyst Software Suite 12.4.Nakon resetiranja računala,u windowsima i igrama sam imao smanjenu sliku,oko nje crni okvir koji sam riješio pod amd vision engine control settings-->my digital flat pannel-->scaling options i stavio overscan 0% gdje sad u windowsima mi je slika preko cijelog monitora ali kad ulazim u igre i dalje je slika smanjena i ima taj crni okvir. Probao sam uključit i: http://www.pohrani.com/f/6/V5/4FvkDzbP/1.jpg pokušao sam i s gpu scaling tako da stavim na neku manju rezoluciju i namjestim na maintain aspect ratio,ali kad vratim na hullHD rezu vrati se na scale image to full pannel size http://www.pohrani.com/f/H/1t/yjUmw7r/2.jpg pokušao sam i snimiti profil s overscale na 0% i dalje kad uđem u igru ništa se nepromjeni,pokušao sam instalirati i 12.6 beta drivere stvar je ista.Stavljao sam i druge drivere i ništa se nemjenja. Monitor koji imam je Samsung S24A350H 24" LED koji ima samo HDMI ulaz i D-SUB ulaz,a čitao sam okolo da problem je baš radi hdmi kabla,navodno ako se spaja preko DVI sve bude ok,..ali u tome i je problem monitor mi nema DVI ulaz. Pregledao sam i ovaj forum pokušavajući naći odgovor ali nisam uspio,:hitthewal: Što god da napravim,tj bilo koje riješenje na koje naletim meni nepomaže nikako,dali netko zna kako namjestiti da slika stalno bude preko cijelog monitora? hvala |
Napravi uninstall Catalyst Software Suita odi u device menadger i potraži monitor,desni klik pa na svojstva,update driver preko toga po defaultu će ti vući od microsofta ,kad završi rastart pa javi.
|
Start > Run > regedit > OK
1. pronađi HKLM\System\ControlSet001\Control\GraphicsDrivers\Configuration 2. obriši sve potkeyeve 3. isključi PC i spoji sve monitore koje koristiš (zanemari ukoliko imaš jedan) 4. uključi PC 5. opet otvori HKLM\System\ControlSet001\Control\GraphicsDrivers\Configuration 6. u novonapravljenim potkeyevima pronađi Scaling entry i vrijednost svakoga promijeni u 3 7. opet resetiraj PC |
Citiraj:
Citiraj:
http://www.pohrani.com/f/1W/KX/1d6wPNj/1.jpg |
jel ti samo ta igra pravi prroblem ili i u windowsima imaš isti problem?
|
u windowsima nemam problema,to sam riješio odmah nakon istalacije kad sam stavio overscale na 0% ali svaku igru koju upalim problem ostaje :S a prije ove grafičke sam imao GTX560 Ti i nikad mi se ovako nije događalo nešto...
|
Prođi sve keyeve, Scaling imaš na više mjesta. Obavezno poslije resetiraj.
|
jedino ostaje to da drajver za grafičku pravi problem,ja sam imao nešto slično riješio tako da sam instalirao drajver od viste za grafičku posle su mi igre radile normalno.
|
Nalazi se samo jedan scaling nema drugih :S
http://www.pohrani.com/t/13/11z/41N4wmVV/1.jpg Citiraj:
|
Pajdo još mi jedino pada na pamet srušit sve dole instalirati sve ponovo,samo ne 64 bitne nego 32-bitne ja s njima nemam problema na stolnom računalu.Na lapu imam 64 radi sve super.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
meni se to dogadjalo kada mi je monitor bio spojen preko hdmi, kada spojim preko dvi onda je sve ok...
|
napravio sam i to domy i dalje problem ostaje(Provjerio sam nakon dizanja windowsa dali su se promjene snimile u registry) ...pokušao sam i s drugim HDMI kablom i stvar je ista,..ideja nemam više :\
Citiraj:
to sam napisao u prvom postu da neki pišu o tome da preko DVI sve radi ali kao što sam napisao problem je onda što moj LCD ima samo D-SUB i HDMI. Imao sam HDMI<--->DVI i sad mi je HDMI<--->HDMI i problem je i dalje isti.Preko D-SUB nisam ni probao pošto mi grafička nema D-SUB :fuming: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:16. |