PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   The Witcher 2: Assassins of Kings (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=196163)

blava 22.05.2011. 16:57

Opet sam zapeo,jos jednom ako netko zna.

Razgovaram s onom Šilom(Shille kako vec) i kazem "I'm ready" i ona meni stalno tupi kao da moram razgovarati s trgovcima kako bi dobili nagradu kada ubijem Kayrana,i to pored nekih skladista.
Kakva sada skladista,ja ne vidim nikakva skladista u Flotsamu a kamoli trgovce kraj skladista?
Gledao sam walktrough i svima pise kada stisnu I'm ready,ona odgovori excellent.
Napravio sam onaj napitak sto mi dala diagram Triss i spreman sam,i eto ne mogu započeti boss bitku...

hammer_of_thor 22.05.2011. 17:19

Citiraj:

Autor blava (Post 1911897)
Opet sam zapeo,jos jednom ako netko zna.
Razgovaram s onom Šilom(Shille kako vec) i kazem "I'm ready" i ona meni stalno tupi kao da moram razgovarati s trgovcima kako bi dobili nagradu kada ubijem Kayrana,i to pored nekih skladista.
Kakva sada skladista,ja ne vidim nikakva skladista u Flotsamu a kamoli trgovce kraj skladista?
Gledao sam walktrough i svima pise kada stisnu I'm ready,ona odgovori excellent.
Napravio sam onaj napitak sto mi dala diagram Triss i spreman sam,i eto ne mogu započeti boss bitku...

Odmah na ulazu u Flotsam imaš onog lika koji kad mu priđeš viće "help, the witcher is persuing me". Odmah preko puta njega su neke kao natkrivene staje, to su ta "skladišta"
Dakle na ulazu u grad (kad ideš od rijeke prema gradu).
Tam ti stoji pred tim skladištima lik i sa njim pregovaraš o nagradi.

blava 22.05.2011. 17:29

Ty,idem isprobati sada :)

kaiserrex 22.05.2011. 18:28

Pitanjce:

Pri kraju sam Chaptera 1, i posto sam odabrao Iorveth-ov put rijesavanja stvari u Folsomu bitka kod harbora je neizbjezna ( posto sam i taj nacin odmazde izabrao ). Sve super, sve 5 sta se tice dijela gdje treba pobiti cuvare da se dodje do broda i cijeli tijek dogadjaja dovodi do toga da Loredo zapali tornjic za vilenjackim zenama u njemu. Oke, krenem spasavati zene na nacin da odhebem sve koji mi smetaju na putu, no ne mogu uci kroz hebena vrata u goruci toranj da ih spasim, a da stvar bude jos gora nakon doslovce par sekundi neki cuvar povice tipa "kill him" ili tako nesto nako cega ide cut-scena u kojoj me izresetaju strijelam i naravno zavrsim mrtav ( na ovom dijelu zicer sam ponavljao oko 20x ). Druga opcija jest da se neidu spasavati zene u tornju vec da se krene u lov na Loreda, i nakon 10 ponavljanja ( a ginem zbog "kill him" cuvara i resetanja strijela ) nekako se uspijem probiti do centra grada, masakriram sve cuvare i Loreda, te bih se trabao vratiti Iorveth na brod ali uvijek kad krenem prema vratima da dodjem do harbora i broda, OPET "kill him" cuvar i resetanje strijelama, ( cak sam uspio i otvoriti vrata do harbora, al opet "kill him" cuvar i resetanje ) naravno poginem i TO JE TO. Kako da fakin prodjem do broda bez da POGINEM. Cini mi se kao poveci BUG, jer nema smisla da me resetaju strijelama, unatoc tome da sam rijesio sve prijasnje probleme.

Jel ima netko odgovor na moje pitanje. Hvala!

xPsycho 22.05.2011. 19:51

nije igra losa ali neznam nekak me ne moze zadrzat 3-4 sata u igri kao prvi dio .... hm ili su tu godine i pomanjkanje zainteresiranosti :D ....

MAGARAC 22.05.2011. 20:50

Meni je ovo prva igra nakon dugo vremena, osim voznji i multi pucacina , sto me zadrzala vec sigurno desetak h igranja.
Sad sam pri kraju drugog chaptera i malo sam zaglavio na onoj velikoj, vatrenoj mrcini sto moram ubit . Pa ak neko ima kakav tip, naka mi slobodno malo olaksa.

Hei$$e 23.05.2011. 00:06

ja mislim da sam u zadnjih 4-5 dana odigro barem 20 sati, tak da kod mene nema priče o ne-zadržavanju.

@magarac:

koristi quen sign stalno, bježi od njega kad se pretvori u tornado i općenito igraj hit and run. znači quen, udaraš dokle ide, čim se počne nešt derat il nešto bježi. meni se posrećilo pa sam mu nekako dospio iza leđa i sasjeko ga, pa moš i to probat.

hammer_of_thor 23.05.2011. 03:16

Ipak sam na kraju vratio sejv skroz do tamo kad sam našao onu biljku za Mongoose i kad sam stvorio napitak sve je bilo OK, Šila je bila tam di i treba biti i išli smo na Kayrana kojeg sam riješio bez večih problema.
Jedino što sam ponavljao i ostale QUestove koje sam bio riješio ali kad je bio taj bug sa Šilom i nisam mogao ići u fajt.

Nego, kako se unište one Nekker rupe?
Endrege sam riješio ali ne kužim šta treba sa rupama

Možda bombu bacit ili šta?

KiLLa SwAg 23.05.2011. 07:49

Citiraj:

Autor St-M (Post 1911036)
Mozda ti ovo pomogne:

Citiraj:

Autor Beo (Post 1909919)
Probo atijeve drivere 11.4, 5 fpsa kad je sve do kraja. Stavim 11.5, 60+...
zadnju put da uzimam ati :D

Da, to je bilo to. Rješio sam se titranja tekstura tako da sam promijenio drivere, ali ati je zakon. Svakoj igri trebaju određeni driveri da radi kako spada. Win!:banana:

Constantine 23.05.2011. 08:16

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1912111)
Ipak sam na kraju vratio sejv skroz do tamo kad sam našao onu biljku za Mongoose i kad sam stvorio napitak sve je bilo OK, Šila je bila tam di i treba biti i išli smo na Kayrana kojeg sam riješio bez večih problema.
Jedino što sam ponavljao i ostale QUestove koje sam bio riješio ali kad je bio taj bug sa Šilom i nisam mogao ići u fajt.

da

TheProfiler 23.05.2011. 08:18

Citiraj:

Isti probljem ovdje :D.
Jos nekkere rijesim i gotovi mali questovi, pa na Krakena. Ah da, i onaj Troll quest iz DLC-a jos moram rijesit takodjer.
PS: Zna netko di mogu nac silver ore, naso design za yellow meteorite silver sword, super je ali mi fali 1 silver ore i nikak ga nac negdje, kod trgovaca vec pokupovo sve...

Perki 23.05.2011. 08:20

Citiraj:

Trebaš kod sebe imat Grapeshot bombicu (4 komada, jel). Ne trebaš ju bacat, Geralt bu ju sam ubacil kad klikneš na "Destroy this nest"

Hei$$e 23.05.2011. 09:33

Citiraj:

Autor TheProfiler (Post 1912127)
Isti probljem ovdje :D.
Jos nekkere rijesim i gotovi mali questovi, pa na Krakena. Ah da, i onaj Troll quest iz DLC-a jos moram rijesit takodjer.
PS: Zna netko di mogu nac silver ore, naso design za yellow meteorite silver sword, super je ali mi fali 1 silver ore i nikak ga nac negdje, kod trgovaca vec pokupovo sve...

mislim da ti se kod prodavača refreša ponuda, za nekih dan-dva opet ćeš moć kupit silver ore ako itko prodaje. barem je tako meni bilo u drugom chapteru.

blava 23.05.2011. 09:49

Jeli ko zavrsio igru sa svim side questovima?
Koliko ima chaptera i koliko vam je vremenski trebalo?
Ja evo krenio drugi chapter,16 sati igranja :D

Hei$$e 23.05.2011. 10:01

najvjerojatnije ima prolog + 3 chaptera + epilog. rješio prolog i prva dva, gotovo sve side questove, mislim da ima nekih 20 sati.

blava 23.05.2011. 10:07

Da,cujem da je 4.chapter dosta dugacak,a 5 kratak,mogli su barem vise chaptera napraviti,imali su vremena,ipak je to only sp igra...
Valjda ce DLC-ovi popraviti to...

TheProfiler 23.05.2011. 11:00

Citiraj:

Autor Hei$$e (Post 1912149)
mislim da ti se kod prodavača refreša ponuda, za nekih dan-dva opet ćeš moć kupit silver ore ako itko prodaje. barem je tako meni bilo u drugom chapteru.

Odlicno, thnx. Treba mi novi silver mac prije nego krenem mlatit dalje. Netko rijesio onaj Troll Trouble ili kakolivec quest iz DLCa? Trebam se nesto raspitat po gradu a pojma nemam koga pitat, nisam ga htio ubit nego mu pomoc da se otrijezni.

Hei$$e 23.05.2011. 17:56

Citiraj:

Autor blava (Post 1912171)
Da,cujem da je 4.chapter dosta dugacak,a 5 kratak,mogli su barem vise chaptera napraviti,imali su vremena,ipak je to only sp igra...
Valjda ce DLC-ovi popraviti to...

ma koji 4. kad ih samo tri ima :D

btw prešo sam ju i žao mi je, jest da sam 3. chapter i epilog nekako na brzinu, al ipak to nekako prekratko. dobro epilog ajd, al 3. mi nekako prepre kratak :stoopid:

Strider 23.05.2011. 18:22

Moze li se igra nastavit igrat nakon sto se prede prica?

Hei$$e 23.05.2011. 18:25

ne.

mamutarka 24.05.2011. 00:26

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 1909816)
rubovi sjena mi se čudno prikazuju, na high i na ultra sam probao i ista stvar.evo slika http://slike.hr/slike/1/1_a46d8.jpg

sad se tu ne vidi baš najbolje kao ingame, ali sjene su sj***** pri rubovima

evo i nakon promjene grafe (sa ati na nvidia) i dalje isti problem, znači da je do igre :fiju:

baš gledam po netu, http://img199.imageshack.us/img199/6...5200506516.jpg (na gtx 580)

wtf :S

veve 24.05.2011. 02:33

Jel zna netko gdje se nalazi Dun Banner's standard?

edit: ok uspio sam naci, cijelo vrijeme mi quest marker krivo pokazuje...

hylem 24.05.2011. 04:13

Citiraj:

Autor Hei$$e (Post 1911509)

neznam što bi moglo biti, ali izgleda da je neki bug. ta borba ti bude tamo gdje si išao tražit neke sampleove od kayrana, kad ti triss kaže da je bolestan i da umire.

btw, još nemogu vjerovat. neznam jel mi se pričinja, jesam lud ili šta, ALI,

http://imageshack.us/m/52/3854/capturezwy.jpg

s ovime imam nekih 10-15 fpsa više nego na sve low :stoopid:

idem još jednom provjerit :roller:

Ajd mi reci koje drivere imaš gore, jer meni igra jako loše radi, a imamo slične konfe ... pretpostavljam da je zbog drivera jer ih nisam mijenjao više od pola godine (10.11.)

Omerta 24.05.2011. 10:55

Ne, ne, ovo je moguće.. :D
Čitam postove o igri (nisam ju ni poceo igrat, trenutno sam na Fallout NV) ali mogu zaključit da je Witcher baš onako društvena igra, kooperativna sa svim članovima foruma :D
Pa dajte ljudi igrajte sami, čim malo zapnete odmah pitate što i kako, pa draž rpg-a u upravo u vašim odlukama, traženju, razgovoru.. ;)

Overclock 24.05.2011. 17:51

Moram reci da je ovo prvi vrhunski rpg nakon dugo vremena (fallout je sad fps/rpg pa se ne racuna :D), prica je odlicna a igrivost izvrsna mada se treba naviknut jer ne tolerira bas najbolje suvisne klikove.
Prica+ makljaza lagane gamadi+ opako taktiziranje (HARD) kod vece gamadi + boss-ovi

kayran fajt je odlicno izveden, dinamika + taktika bez pauziranja (bome mi je trebalo nekih 20 pokusaja)

su odlicno ukomponirani i kvalitativno i kvantitativno.

Jos kad sam skuzil da je na karti hr. glagoljica...vrhunski dodatak, uzet postojece mrtvo pismo je genijalna ideja.
Veliki plus su arkadni elementi poput tucnjave i obaranja ruku, bas lijepo dodje malo relaksacije u barskoj tucnjavi nakon nocnog klanja po shumi, jos da su ubacili neke logicke zavrzlame, bilo bi idealno.

Kaj se tice grafike, ful je cudna (FPS i postavke grafike nemaju veze jedno s drugim puno), bas na random varira al nigdje ne steka, tu i tamo trzne samo.

Bas me zanima koje ocjene dobiva witcher 2 kod recenzista koji su Dragon age-u 2 dali vise od 50% (po toj analogiji >400%).

Romano.Cule 24.05.2011. 18:14

Igra mi je odlicna.Podsjeca me na Demon Souls sa PS3 koji sam presao 5 puta. Sve sam nafrljio na max detalje u 1920 x 1080,iskljucio ubersampling i vertical sync i radi fluidno bez trzanja i frame dropova u zescim scenama.
http://www.pohrani.com/t/2I/OR/3jKoC0HE/untitled.jpg

marsal 24.05.2011. 18:32

Citiraj:

Autor Overclock (Post 1913173)
Moram reci da je ovo prvi vrhunski rpg nakon dugo vremena (fallout je sad fps/rpg pa se ne racuna :D), prica je odlicna a igrivost izvrsna mada se treba naviknut jer ne tolerira bas najbolje suvisne klikove...

Ovisi dosta o procesoru, čini se. Zato grafičke postavke ne utječu previše na fps u određenim slučajevima.

Potpis na napisano. Što se tiče "logičkih zavrzlama", ima ih par. Nisu sad neke glavolomke, ali ok su za promjenu ritma (npr. gargoyle quest, crtanje rune kontrolirajući kralja, "skriveni" quest u 3. aktu).

Borba mi je jako dobra, samo bombe, noževi i quen sign su prilično OP (koliko ovaj termin ima smisla u single player igri je upitno), posebno s par poboljšanja (igrano na hard). Ako je nekome preteška borba, izabrati 2 skila koji pojačavaju učinak bombi i trčati okolo + spam bombama. Čini mi se da Grapeshot ima najbolji price-performance :D, jer zahtijeva samo dva sastojka i ne zahtijeva svijetlo plavi kojeg koristi npr. Swallow, IMO dosta rjeđi od ostalih sastojaka. Za mini-bossove i teže protivnike noževi su još bolji od bombi (postoje srebrni za monstere). Također "brže kotrljanje" je odlično i u borbi, a i za kretanje na dužim udaljenostima izvan grada.

veve 25.05.2011. 00:27

uf ova igra je veoma frustrirajuca, ne sjecam se kad sam zadnji put igrao igru koja mi je popila tolko zivaca sto se tice borbe i kontrola... ali ostalo sve 5 :D

Jedno pitanje za ove koji su igrali witchera jedinicu. Kolka je razlika izmedu jedinice i dvojke sto se tice borbe, kamere i razvijanja lika (skillovi, crafting/alchemy i sl)?

Perki 25.05.2011. 08:49

16:10 fix.:goood:

Alat

Rasprava

Trebate imat Steam ili GOG verziju igre, a nakon paljenja flawless-a witchera startat direktno, ne preko launchera.

MAGARAC 25.05.2011. 17:52

Presao i ja igru i sve u svemu jako pozitivno iskustvo. Steta sto su 3. chapeter i epilouge tak kratki ali s obzirom koliko traju danasnje igre ova je jos i dosta dugacka.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:57.