![]() |
Valjda je i sobna temp bila oko 0°C, jer po broju ventova i po njihovim okretajima protok je ODLIČAN ali svejedno takav kulerčić nemre držat tog quada pasivno.... probal sam ja q9200 sa gladiatorom koji je bolji pa nije išlo.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Nitko sa zdravim umom ti ne vjeruje.
Citiraj:
|
zašto ne bi bilo moguće ako je kućište jako dobro provjetreno?
recimo imaš cm 690 II i potrpaš sve ventove u njega i evo ti dobrog provjetravanja bez da stavljaš vent na hladnjak |
Evo onda za usporedbu IFX-14 sa ugašenim ventilatorima (još gore nego bez ventilatora) :)
prva slika 1,1V 3,00 GHz druga slika 1,2V 3,6 GHz http://www.pohrani.com/t/7/i4/XU05I2...mm1072vfsb.jpg http://www.pohrani.com/t/1G/1x/2ZV2X...mm1184vfsb.jpg ispada da je Hyper 212+ bolji edit: Ovo sa max temperaturom se lako provjeri, barem u mom slučaju. Sve piše na slikama. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ventovi na kučištu mogu dovesti zrak do kulera, ali ga ne mogu provesti kroz kuler, tak da opet CPU gori, kuler je vruč ali ništa ne odnosi toplinu sa njega |
Citiraj:
|
Citiraj:
Imam i ja dobar pasivni hladnjak, HR-01 High riser plus, pa dobro znam da pasiva ide u iznimno rijetkim slučajevima, extremima. |
Citiraj:
Već na 1,2V mislim da je nemoguće ili na granici a što se i vidi iz priložene slikice: temeprature su došle do 80 stupnjeva. |
Citiraj:
|
Meni je ispod TRUE proc bio na nekih 85C kad mi je onaj defektni Enermax Warp prestao raditi a nisam to ni skužio bar pola sata, btw. to se dogodilo dok sam igrao Torchlight, proc na default voltaži.
|
Citiraj:
Reko sam da nije išlo sa q9200 i gladiatorom koji je bolji kuler od hypera, znam ja kak se grije q9200. Ak je hladnjak hladan onda ti ne uzima toplinu na sebe, a q9200 se grije manje ali baš tak malo da nemre ugrijat i megahalemsa to nekaj ne štima. |
Citiraj:
i vent na scythe yasyy je zaista nečujan na 1500rpm,ja mjerim sa everestom..tek se čuje na 1700+ rpm |
Citiraj:
A za Scythe... Isuse Bože. Ti imaš ozbiljnih problema sa sluhom. Vent na 1500 rpma ne može biti tih, ne moraš čuti ležajeve, čuješ usmjereno strujanje zraka koji ta turbina izbacuje. :no2drug: Te fore sa nečujnim ventom zadrži za sebe, tako šta na tim rpm-ima još ne postoji, niti će postojati, jer to nije to venta, već do zraka kao medija čije strujanje čuješ |
Sve ovo navedeno u zadnjih sat-dva ne mijenja jednu činjenicu, da je Hyper 212+, jedan od ponajboljih hladnjaka kad se gleda omjer uloženo-dobiveno.
|
Citiraj:
I ja tebi pametujem a ti meni govoris da se moj hladnjak ne radi kako spada lol :) Dobra pastica i lappan hladnjak donose dosta pošto megahalem nije izravnan kako spada. Kaj se mene tice mogu ja napravit video da se uvjeriš kak nema razloga za neki ventilator. Druga stvar da se radi o nekoj extremnoj verziji proca ili neda bože i5/i7 platformi. |
Citiraj:
a možda nečujem strujanje zraka kad imam u kućištu osim slip strema još 4x120mm i 2*140mm ventilatora i onda je tu još od hd5850...pa i disk mi je glasan dosta...ima tu decibela koliko hoćeš:lol2: |
Citiraj:
Pa nije išlo, grijal se je prek 80°C, ne u idle al pod opterečenjem da. Ak nema venta na kulera kak da se toplina prenese dalje...nekud mora otići ili se grije i dalje... masivan je to kuler mislim na megahalems al kad se on ugrije teško ga samo propuh na kučištu ohladi. Jer on može primit veliku količinu topline, isprobaval sam na i750 i kad se usijal jedan 120mm vent ga je kaj hladil 2minute. |
Di je ova rasprava osla s obzirom na to da sam pitao dali 212+ moze hladiti Q6600 na nekim pristojnim voltazama:stoopid:
|
Treba malo smiriti strasti ljudi.
|
Evo da ne spamam vise , dali bi htio netko kupiti u adm-u 212+ i poslati mi postom , uplatim ja lovu na racun ?
|
aj mi se javi na msn..ja sutra idem u ADM pa ti mogu uzet...
|
Citiraj:
|
|
Evo da javim imate i u vemilu, poslali su mi mail da su ih zaprimili.
|
Ja također smatram da CM212+ može hladit kvadišu. Meni hladi i3 530 @ 4400 na 1,5v.
Glede pasivnog hlađenja proca. Imao svojedobno E5200@4GHz i na njemu Scythe Kama Angle. Razlika pod OCCT-om sa ili bez venta mi je bila samo 2 stupnja (koliko se sjećam 66 prema 68 stupnjeva). Veliku tu stvar igra protok zraka kroz kučište. Ja sam imao jedan 120mm napred i jedan 120mm iza (svega par cm od cpu hladnjaka) pa je to očito bilo dovoljno. http://www.pohrani.com/t/3n/Fc/T768wAn/08.jpg |
Citiraj:
|
Ako jedan Freezer 7 Pro Rev2 može hladit Core i7 Bloomfield onda može i 212+ hladit mrtvi Kentsfield.
|
Evo danas kupio u adm-u Hyper 212+ za mog intelića jer sam igloo-a prebacio na drugi komp, onaj vrag od D935 se počeo grijat ko lud sad kak je zatoplilo, a stock je bio gore cijelo vrijeme.
Razlika između igloo-a 5750 i hypera 212+ je oko 5 stupnjeva manji idle i preko 10 stupnjeva manje pod loadom, čak bi rekao i 15, ne mogu nać screenove od loada pod 5750 igloo-om. A evo screen kako je sad sa 212+, fasciniran sam. Proc je oc-an na 3.4GHz. Jedino što je zanimljivo je 9-10 stupnjeva razlika između everesta i realtemp-a, naravno everest manje pokazuje. http://img30.imageshack.us/img30/647...5oc3400.th.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:55. |