![]() |
ok, skupljat novce u carapu dotle...ako x58 kosta 1500kn kod nas, trebala bi biti jeftinija...
|
Citiraj:
e6750 je na "mizernih" 3,33ghz jer me hebe matična neda gore da ga hebeš ali nema veze stigla nova konfa pa više nemam tih problemčića(btw e6750 na p35 je išao ladno na 3,6ghz i imao je još lufta da ide gore) |
Asrock P67 Transformer za s1156:
Citiraj:
|
Opet oni počeli sa svojim ''katica za sve'' pločama.
Nadam se da radi kako treba i da ne dolazi s ograničenjima ispisanim na A0. |
Core mobilci (Dothan i Banias) su radili na s478 pločama preko adaptera ... nije uopće bilo do čipseta. Ovdje bi to trebao biti još manje slučaj s obzirom da je kompletni NB i onako u procesoru. P67 je u biti čisti south bridge čip (PCI-E hub + I/O kontroleri).
|
Što realno ovakva jedna ploča može dodatno pružiti u odnosu na neku p55 extreme4? razlika u propusnosti pcie, razdvojene linije za usb3.0 i sata6?
|
msi
imam jedan dug pa mi majstor nudi u kombinaciji plocu msi p55-cd53
novu u kutiji.. cijena nije prevelika pa mi prebijanje pase ! zanima ma vase misljenje o toj ploci i malo mi je nejasno dali na nju idu procesori ispod i5 i i7 ili je samo za ta dva ? tnx |
Vidim da su svi i7 875K (a i svi ostali Lynnfield-i) B1 stepping, sad me zanima da li postoji koja razlika između Q3Z3 i SLBS2, ja imam ovaj prvi Q3Z3???
|
s1155 procesor i s1156 matična ploča
Da li Intel Core i3, 210, 3.1GHz/3.2GHz, dvije jezgre može ići na matičnu ploču s1156 Asus P7H55D-M PRO obzirom da spomenuti procesor ima s1155, a spomenuta matična s1156?
Procesor: http://ark.intel.com/Product.aspx?id=53422 Matična ploča: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=qWmZUAdNKeozTOXb:stoopid: |
Citiraj:
Mijenjaj proc ili ploču! |
Pitanje u vezi proca iz siga...ovak pise na intelovoj stranici da mu smijem dati max 1.4V (jel se to odnosi za bios ili cpuz9...zbog pada napona? Probat cu ga ovih dana natjerat na jedno 4.5GHZ pa pitam.
|
Mozes i vise, do nekih 1.5v ali pod utjetom da osiguras dobro hladjenje...
|
eh ali ja bi ga tak za 24/7 drzao...:) dobro ne baš 4.5 jedno 4.3 bi bilo taman ...oce ploca izdržati? ali cu svakak probati kolko ide...:)
|
pazi na temperaturu. ne bi smjelo preko 80°C ići.
btw, kriva tema. apeliram na modove da prebace ovo u s1156 OC thread. |
Evo ovako: Poslao na reklamaciju Gigabyte P55A-UD4 ADM-u, dobijem novu, nova isto neradi, pošaljem nazad tu novu sa procesorom i memorijom da oni istestiraju, jer mi nisu vjerovali da je i nova ploča neispravna, ali je i na kraju ispalo tako da je i ta u banani, i da ću dobiti novu. Prošlo već tjedan i pol, ploče nove još nema, nazovem danas i vele mi da su već dobili dve ploče, ali na jednoj USB portovi nerade, a na drugoj memorijski slot 3 neradi...te da im danas stiže još jedna te da će je istestirati. E sad me zanima koja mi je najbolja zamjena za tu ploču, pošto sam ih pitao jeli moguće zamijeniti za neki drugi model, ako i ova treća Gigabyte-ica bude neispravna i rekli su mi da je. Vidim da imaju tri modela slične cijene ovoj mojoj (1305kn), pa sad neznam koja bi bila najbolja:
Asrock P55 Extreme4 - Intel P55, ATX, Dual Channel 4xDDR3 1.059,01Kn ASUS P7P55D-E, 1156, Intel P55, DDR3, Broj utora 4, 1600 MHz 1.064,99Kn ASUS P7P55D Deluxe, 1156, Intel P55, DDR3, Broj utora 4, 1600 MHz 1.580,01Kn |
Ja bi uzeo ASRock ako još možeš uzeti nešto uz to dok cijenu ne postigneš, tj. ne izjednačiš sa iznosom koji si dao za Điđibajticu.
Ako misliš nadoplatiti, uzmi Deluxicu. Istina, ona nema USB3 kao ni PLX čip (čip nema ni ASRock P55 Ext4), ali je dobra ploča. Ova u sredini mi je nekako najneisplativija, ali ima i USB3, SATA3 i PLX čip. sad ti vidi što i kako tebi odgovara. |
Citiraj:
EDIT: Ili da uzmem ovaj Zalman CNPS10x Flex cooler umjesto memorije...imam osjećaj da je mojem Big Typhoon-u 120VX sve teže i teže ohladiti i7 na 4GHz, a pogotovo sad po ljetu...šta misliš??? |
Planiram uzeti i5 s.1156, šta mi predlažete najbolje da uzmem. Nisam siguran više ima ih dosta, nisam previše upućen s njima. Pa predložite mi neke procesore i šta je razlika u njima. Većinom bi bilo radno računalo sa ps-om i sličnim programima, također i igrama ponekad.
|
Pitanje
Namjeravam kupiti Intel i5 750 rabljeni pa me zanima što mislite da li se isplati sada uzimati?Za koliko bi mogao uzeti polovnoga?
|
Koja je realna cijena za i7 875K sa garancijom? S obzirom da je sporiji od s1155 procesora
|
Citiraj:
|
Nije, al računaj da je brži od svega osim 2500k i 2600k (clockan, zato jer se 2500 i 2400 nemogu clockat) a u situacijama s više threadova brži je i od 2500k.
|
Ekipa kaj mislite jer ima smisla za neku gaming konfu ubacit i3 540 ili Pentium G6950(oc na 4 ghz) + As Rock P55 Pro usb3 (cca 1150 kn i poslje to prodat pa preć na Ivy) ili ići na Sandya i3 2100 + As Rock p67 Pro3-B3(cca 1500 kn i poslje ubacit i5 2500K) .... grafa bi bila ati 6850
|
ovako ekipa imam jednu plocu koju sam dobio na poklon ali nisam 100% siguran da radi pa ako bi se nasla koja dobra dusa da bi ustupila bilo kakav proc 1156 sa box hladnjakom na 2-3 dana tek toliko da istestiram plocu da vidim dali sljaka da nebi bilo da si kupim proc a da onda placem ako slucajno nesto na njoj nesljaka
|
jel zna netko o kakvoj se ovdje točno ploči radi??
http://prntscr.com/u3942 |
ups
|
|
ma vidio sam model nego me zanimalo šta točno znači taj pre production sample
|
Prvi uzorci koji su izasli iz proizvodnje, testni.
|
znači može biti ploča sa nekim felerom,nedostatkom
fala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:31. |