![]() |
Bas to, duza crijeva i mirna bosna :) btw lakse bi ti bilo da si punio onak kako smo ti pupo i ja rekli, potopis rez i deri.Puno lakse i manje zajebancije, i nemoras kupit 5 litara ininog antifriza nego u baumaxu najjeftiniji koncentrat i razrjedis s 5 l vode ;), al svejedno dobro odradeno ;)
|
Super izgleda. A crijeva, ako ikad bude prodavao, što sumnjam, lako stavi duža. Bolje kad su kraća, manje nereda.
|
Crijeva lako promijenim, nije to neka mudrost. A sigurno će se jednom godišnje trebati promijeniti tekućina :)
EDIT: nisam vidio još postova. xulos, kakve vode? Destilirana voda opet košta, litra 5kn, pa onda moram i posudu kupovat za ulit vodu unutra, nije tako bezazleno. :D Išao linijom manjeg otpora. A da sam stavljao duža crijeva, di bih stavio? Ovo sam priželjkivao napraviti otkad mi je kućište ovak zgledalo: http://www.pohrani.com/t/2K/aE/2cwQEbk4/dsc02317.jpg |
Da li corsair H50 može podržat socket 1155?
|
|
Može, imam ga ja trenutno namontiranog na s1155. Iste su rupe kao i na s.1156 tako da nemaš brige.
|
Citiraj:
Raspituje se kolega koji bi ga kupio a nisam bio siguran da li podržava |
kod mene isto H50 na 1155 socketu bez problema.
|
Jedan plus za Corsair. Silom prilika izgubio sam jednu maticu koja ide u backplate od H50. Javio sam se njima 17og, 18og sam dobio tracking number. Danas, znaci nakon nepuna 3 dana me zove overseas da mi je stigao paket.
Uglavnom, veliki plus za Corsair jer su mi izašli u susret, bez obzira što je H50 poluproizvod :D |
Zato su mene odjebali s pricom da si kupim to. Zvao sam esys i oni su mi narucili.
|
Nemam pojma, ja se nemogu požalit. Poslo sam ticket oko 1 sat ujutro, oko 2 sam dobio odgovor već. Sljedeći dan je sve maltene bilo rješeno.
|
Jebo ga ti p to je od jucer a ne 6 dana :D . Nisam vidio, mod nek onda obrise topic.
|
Evo da se malo pohvalim, nabavija H50 polovnjaču za 250kn, uz full bundlek.
Bazu bi se dalo malo sredit brušenjem/poliranjem, ali jednostavno mi se nije dalo i zadovoljan sam temperaturama. Corsair (Asetek) je napravija dobar posao s ovim "mini" vodenim rješenjem zatvorenog tipa koje parira high end zračnim hladnjacima. Nažalost takve zračne/tower rabljene hladnjake malo tko prodaje po povoljnoj cijeni, ili imaju npr. samo podršku za 1-2 socketa, ili treba još kupiti ventilator.. Kod mene je inače prije bija CM Hyper 212+ i sad služi ka backup, jer nemam stock intel hladnjak i ako slučajno voda propiški :D Mora sam investirat i u drugo (rabljeni Coolermaster) kučište, jer u prethodno nije stalo - ali to sam i očekiva (Raidmax star 7 godina). Kad dođe lito i zaprži na 30-32c u sobi, slijede testovi Hypera 212+ (plaćen 190kn novi) i H50 pa da vidimo je li H50 zbilja tako dobar. Na stranicama kučišta je sad 5 kom. 12cm ventova (onaj od napajanja i ona 2x10cm na Musashiju ne računam) :) Ovakva vodena rješenja su ipak danas jeftinija nego prije par godina kad je H50 košta cca 600kn (Antec H2O 620 dođe nekih cca 450kn - made by Asetek) EDIT Evo testis Primeom95 od 30min In-place large FTTs (max heat/power consumption) (clock 333x9= 3000MHZ @stock Vcore) http://www.pohrani.com/t/2q/yM/4J4Kr...0min-prime.jpg Vent je intake Scythe Kama Flex 12cm FDB na cca 1000rpm EDIT 2 Nakon 5:45h :) (clock 400x8=3200MHz @stock Vcore) http://www.pohrani.com/t/2n/3S/3pofT...5min-prime.jpg |
ganjam h50 za 250kn pa me zanima dal to ide na 1150?
Ubiti, dal se to meni isplati na i5 4440. Cilj je imati urediniji i tiši komp :D |
Rupe su iste http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1150
A koji cooler sad imaš i koje kučište? Ja sam npr. mora minjat i kučište jer mi otraga nije bilo mista za 12cm vent (kučište sam ionako planira zaminit s nekim šta ima bolji protok zraka i više mista). Ako imaš stock cooler poboljšanje će bit jako bolje, ali ne i svemirsko jer je u pitanju mala zapremnina hladnjaka. Također ne možeš bit siguran koliko mu je pumpa već odvalila sati, tako da uvik drži nešto za backup. Provjeri i kakva je baza hladnjaka i da li su svi vijci na broju da ne bi bilo posli zayeba. 250kn je ok cijena za očuvan proizvod. |
Citiraj:
Sad sam na stock hladnjaku, a kuciste ima gore 2 x 120mm. |
Postoji posebni mounting set za AMD, posebni za Intel.
Nema kopči već plastični backplate (1 za Intel 1 za AMD) koji stavljaš iza matične (ako ti kučište nema onaj otvor iza matične onda je moraš vadit). Vent instaliraš da ispuhuje zrak na vrhu kučišta, a stock cooler ostavi - nikad ne znaš kad pumpa može krepat (naglasak na KREEE :D). |
Citiraj:
|
Ako misliš na proceduru montaže svi bolji zračni cooleri idu na isti princip - backplate + metalni vijci (dakle vađenje ploče).
Međutim pretpostavljam da si više zabrinut oko pumpe, a deklarirana je na 50000 radnih sati pa sad sam računaj u godinama ;) Ja samo razmišljam naglas - ona će crknit kad tad (pokretni dio) ali ne bi tribalo bit ništa specijalno procesoru - matična će gasit komp kad se temperatura popne, ili će se komp smrzavat. Nije ti ni tekućina u hetapajpovima zračnih hladnjaka vječni element :D Možda da ipak ostaneš na stocku :p |
ma stock cu svakak zamjeniti. I sad samo neznam kaj da napravim. Ovo mi izgleda jeftino, a opet pumpa me brine. Ak sam dobro izračunao trebala bi izdržati 5 godina i 8mjeseci u 24/7 režimu :D
|
Ako te brine pumpa uzmi onda najjeftiniji rabljeni tower hladnjak s cca 15-16cm visine tu na tržnici koji podržava tvoj socket (na ovakve hladnjake obično idu 12 cm ventovi).
Evo imaš npr.Themisa za 119kn http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=260298 Naravno da nije rang Noctue od 450-500kn, ali ne hladi 4 puta lošije i opet imaš bolje performanse i nižu buku od stocka. Vuk sit - "ofce" na raspolaganju |
za to neznam dal mi ide u case :D
imam zm-t1 ja sam gledao scythe big shuriken 2 |
Uzmeš redaljku pardon ravnalo i izmiriš od IHS procesora do vodilice bočne stranice.
Sigurno u onoj temi o kučištima ima netko isto takvo, pa im pogledaj pod moj komp, pošalji PM, postavi tamo pitanje - daj snađi se :D |
al big shuriken mi je nekak sexi xD
jedino me brinu performanse posto je slim |
scythe big shuriken 2 ce bez problema hladiti 4440 i uz to biti tih - imao sam ga na A10 5800K i bez problema je to hladio u tisini. :D
Jedino moras paziti na memoriju, mora biti lp... |
Nemaora bit LP :p
Dovoljno je da HS ako postoji neprelazi visinu PCB-a. Meni je malo falilo da stanu ripjaws X ispod :) |
mema ni nema hs :)
onda ce bs2 valda ipak biti. Hvala :beer: |
Koju ploču imaš? Jer na nekim malim pločama Shuriken prekriva prvi PCI-E slot ako nemaš sreće :)
|
ah, onda bi kod mene moglo biti tako :D
asus h81m-plus http://www.cclonline.com/images/avan...oductImage.jpg |
Ide gore bez problema :) Bar što se grafe tiče :D :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:02. |