PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Corsair Obsidian 800D (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=149205)

Neo-ST 17.06.2010. 14:53

Ako netko ima sustav vodenog hlađenja i želi najbolje kućište u koje bi ga mogao smjestit, onda je to bez premca Obsidian, barem što se mene tiče.
Ja npr. imam Kandalfa LCS i vrlo rado bi ga mijenjao za Obsidiana, najviše zato jer kod Kandalfa radijator stoji u vratima, pa svaki put kada ih moram otvarat da bi ubacio CD u DVDRW uređaj, povlačim za sobom gume i žice od napajanja ventilatora, što je vrlo nezgrapno. Kod Obsidiana sve stoji unutra, bolji je cable management, sve montiraš i zaboraviš na to :)

win32 19.06.2010. 00:27

@hammer_of_thor

Obsidan je bolje kuciste nego Cosmos....i da, ja to mogu reci jer sam imao oba te sam se jako dobro upoznao sa manama i vrlinama kod oba kucista.

Cosmos je tisi JEDINO ako zamjenis one uzasno lose CM ventove...no opet ostaje pitanje temperature i odurno izvedenog cable managementa sto je bar meni jako vazno.

Mozes ti sada kemijat sa slaganjem venta na Cosmosu i hladit diskove sa njime posto dobis ionako dodatak koji ide iznad diskova i hladi ih no kuciste je opcenito totalno toplo iznutra radi materijala koji su koristeni na bocnim stranicama....

Vent koji se nalazi u Obsidianu mi je doslovce spasio VRM-ove na grafickoj kartici posto puse direktno po njima.

Cable management na Cosmosu je odurno izveden (svatko tko ga ima ce to i sam potvrdit)....imam modularno napajanje i jedva sam nakon pun kufer vremena uspio straznju stranicu zatvorit kada je bilo par kablova iza.

Mislis da bih prodavao Cosmosa da mi je bio dobar i kupovao Obsidan-a te gubio toliko love!? Ne budi lud molim te....

Uz sve, Cosmos je osjetljiv kao leptir...cim ga dodirnes ogrebes ga....

IMHO...funkcionalnost, izgled, nacin izrade, velicina...bas sve je na strani Obsidiana (kazem IMHO).

Najvaznije mi je da ne pricam nista "napamet" vec iz iskustva te sam sve imao i imam jos uvijek kod kuce malo duze vremena i uvjerio se u sve prednosti i nedostatke kod oba kucista.....i da sada kupujem kuciste opet bih bez imalo razmisljanja kupio istog Obsidian-a.

Toliko od mene...glupo mi je ulaziti u daljnje rasprave posto svatko ima svoje misljenje, a moje je da je prodaja Cosmosa i kupovina Obsidiana daleko najbolja kupovina koju sam napravio u zadnjih godinu dana! :kafa:

Doink the Clown 15.10.2010. 17:02

:D
http://www.pohrani.com/t/3T/8r/JaQ97X2/dsc01666.jpg

d4rk_ch1ld 15.10.2010. 17:13

Čestitke na prinovi. Sad samo uzmeš chiefa i staviš u corsaira, ne moraš niš rastavljati :D

Pupo 15.10.2010. 17:13

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1753795)

Znači stigla plaća, al opet 1800kn :D

Šteta što je kod nas mala ponuda Lian Li, il što nema ovog za kupiti.

EDIT:
Citiraj:

Autor d4rk_ch1ld (Post 1753800)
Čestitke na prinovi. Sad samo uzmeš chiefa i staviš u corsaira, ne moraš niš rastavljati :D

Prije obrnuto, obsidian uopće neizgleda unutra kao veliko kućište, bar ne uživo.

PS Jel neko kupio obsidiana iz Linksa koji je bio malo ogreben za sitnu paru?

fran123456 15.10.2010. 17:28

O kojoj cijeni je bilo riječ? (@pupo)

Pupo 15.10.2010. 17:31

Citiraj:

Autor fran123456 (Post 1753808)
O kojoj cijeni je bilo riječ? (@pupo)

Jedno 1600kn, al prije pola godine. Stajao je neko vrijeme u Varaždinu u Linksu.

Dragan M 17.10.2010. 12:26

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1753795)

Mala crna mrcina, neki dan frenu je došao polovnjak sa ebaya, ostao sam iznenađen kvalitetom, sve je na visokom nivou. Jedno je čitati recenzije (ne sječam se da sam negdje išta loše pročitao o toj mrcini), a nešto sasvim drugo uvjeriti se iz prvre ruke.
Čestitke na odabiru!

Doink the Clown 17.10.2010. 17:05

Bio sam na putu za vikend pa nisam još stigao preseliti stanare ali sutra uživam u slaganju :)

Halos 17.10.2010. 17:36

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1755066)
Bio sam na putu za vikend pa nisam još stigao preseliti stanare ali sutra uživam u slaganju :)

Joj, nema jačeg gušta nego slaganje kompa od 0. Samo vikendom je jači gust eto. Meni inače taj obsidian ništa posebno, sve je to meni blabla.

Al čiftek na slici je bomba :care:

edit: Ak je pristojna cijena ja(PM) sam tu, jednog čifa imam ali jeftinu verziju... ;)

Doink the Clown 17.10.2010. 17:48

Citiraj:

Autor Halos (Post 1755099)
Joj, nema jačeg gušta nego slaganje kompa od 0. Samo vikendom je jači gust eto. Meni inače taj obsidian ništa posebno, sve je to meni blabla.

Al čiftek na slici je bomba :care:

Ne znam ni ja kako ću sve to sutra stići nakon posla i svakako bi bilo bolje da je danas petak ali eto, valjda ću stići to sve posložiti ovih dana iako mislim da neće to još neko vrijeme biti gotovo do kraja jer planiram možda uzeti par novih case ventova.

A Chief će uskoro u prodaju pa ako ima zainteresiranih... :D

Citiraj:

Autor d4rk_ch1ld (Post 1753800)

Obsidian je niži od Chiefa, i to dobrih 5-6 cm, sad sam ih stavio jedan do drugog radi usporedbe. Big tower ormar je ipak nenadmašiv :D

Dak1lla 17.10.2010. 19:37

Meni taj obsidian izgleda pre opako, izbrsen onako, unutra presredjen, ono bas zesca sminka, svakako za svaku pohvalu, nisam nasao neku zamjerku, dala je raja sve od sebe, vidi se.

i da, cestitke :)

borny 17.10.2010. 19:46

Čestitate ko da je čovjek dobio dijete, a ne kupio kućište:roller:Super case, nema što, ali previše $$$ za moj ukus.

Sretno sa sastavljanjem :)

Matth€w 17.10.2010. 19:55

Sve mi se čini kak ću si piknuti 700D. :)

Doink the Clown 18.10.2010. 22:00

Nakon 4 sata posla napokon gotova selidba iz Chiefa u novi ormarić, tj. nije još, planiram ove dane kupiti par blue LED 140mm ventova i možda ubaciti jednu neonku. Nakon toga ide više slika u Kejbljving thread.
Maj prešs :D

http://www.pohrani.com/t/2g/tM/4Q3kMamu/dsc01675.jpg

Jedina iritantna stvar na kućištu je ovaj bedasti shroud sa logom Corsaira, nisu mogli gluplje osmisliti kako bi se to trebalo fiksirati kad se zatvori. Sve ostalo je ispunilo očekivanja, od kvalitete izrade, mogućnosti kablovanja do prelijepog estetskog izgleda. This one's a keeper :)

blue#13 18.10.2010. 22:02

odlicno kuciste!

Pupo 18.10.2010. 22:04

Kakvu to imaš mATX ploču? :D Kučište izgleda preprazno, lapi za jednim dobrim vodenim da se to malo popuni, il makar za SR-2 :D:D

d4rk_ch1ld 18.10.2010. 22:05

Lijepo, lijepo. Sad samo trebaš nabaviti neko vodeno, ili fino to raskopaš i daš kejs meni da se ja ne zafrkavam s navojnim šipkama i nosačima....(nađemo se na pol puta) :D :chears:

Doink the Clown 18.10.2010. 22:22

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1755953)
Kakvu to imaš mATX ploču? :D Kučište izgleda preprazno, lapi za jednim dobrim vodenim da se to malo popuni, il makar za SR-2 :D:D

SR-2 dolazi u obzir (možda i kakav SLI) ali voda u moj komp neće nikad! :D
A uostalom, zna se da ja volim da mi je malo prostranije i prozračnije u kejsu :D

Lewis 18.10.2010. 22:25

Weljkom to the Club, Obsidian Club, Corsair Obsidian Club ;).

Rebbit 18.10.2010. 22:41

sereš tako kućište kad ga ti otvoris i ne vidis sve zive kablove kako se petljaju :D

Pupo 18.10.2010. 23:26

Kako ti se čini kučište što se tiče buke u odnosu na čifa?

Vidim da ima već dosta ventova po kućištu i još ako staviš 2-3 komada...

Doink the Clown 19.10.2010. 00:16

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1756069)
Kako ti se čini kučište što se tiče buke u odnosu na čifa?

Vidim da ima već dosta ventova po kućištu i još ako staviš 2-3 komada...

Čini mi se malo bučnije zbog ovih otvora za 3x120mm venta na ''krovu''. Ali ne mislim sad baš nabacati flotu ventova unutra. 5 komada uključujući i onaj na TRUE. Umjesto ovog 120mm iza CPU hladnjaka dolazi 140mm blue LED i još jedan takav ide do napajanja umjesto Corsair ''crnjaka'', jedino ću ostaviti onog koji hladi diskove jer se ionako ne vidi :D
Na sreću, imam Kaze Master Ace pa se sve to da lijepo utišati :)

Pupo 19.10.2010. 00:20

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1756128)
Čini mi se malo bučnije zbog ovih otvora za 3x120mm venta na ''krovu''. Ali ne mislim sad baš nabacati flotu ventova unutra. 5 komada uključujući i onaj na TRUE. Umjesto ovog 120mm iza CPU hladnjaka dolazi 140mm blue LED i još jedan takav ide do napajanja umjesto Corsair ''crnjaka'', jedino ću ostaviti onog koji hladi diskove jer se ionako ne vidi :D
Na sreću, imam Kaze Master Ace pa se sve to da lijepo utišati :)

Onda trebaš kupit led ventove sa potenciometrima, jer ako im smanjiš globalni napon, i ledice će ti slabo svjetlit. Il trebaš ručno odvojit vod napona koji ide na ledice a koji ide na motor venta.

Doink the Clown 19.10.2010. 00:28

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1756132)
Onda trebaš kupit led ventove sa potenciometrima, jer ako im smanjiš globalni napon, i ledice će ti slabo svjetlit. Il trebaš ručno odvojit vod napona koji ide na ledice a koji ide na motor venta.

Nije baš da ih ima u izobilju za kupiti. Ciljao s na par ovih

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.908.167

Ako znaš da ima negdje nešto kvalitetnije nabaci link.

Pupo 19.10.2010. 00:42

Mislim da je to i jedini izbor jer TTa više nema a nekih trećih pogotovo. Iako, stavit ćeš neonku za svjetlo, nije sad bitno koliko će svjetlit ledice kad smanjiš napon venta.

Doink the Clown 19.10.2010. 00:45

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1756148)
Mislim da je to i jedini izbor jer TTa više nema a nekih trećih pogotovo. Iako, stavit ćeš neonku za svjetlo

Oko toga se još dvoumim jer nisam baš našao ni jedno diskretno mjesto gdje bih mogao zgurati neonku pa ako i budem stavljao biti će to gore ispod ovog ''krovnog'' venta samo ne znam s čim da ju zalijepim pošto ona traka već odavno nije ljepljiva (i u Chiefu je bila zalijepljena brzim ljepilom ali sad mi se baš ne da riskirati da skinem boju eventualnim skidanjem).

Pupo 19.10.2010. 00:47

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1756152)
Oko toga se još dvoumim jer nisam baš našao ni jedno diskretno mjesto gdje bih mogao zgurati neonku pa ako i budem stavljao biti će to gore ispod ovog ''krovnog'' venta samo ne znam s čim da ju zalijepim pošto ona traka već odavno nije ljepljiva (i u Chiefu je bila zalijepljena brzim ljepilom ali sad mi se baš ne da riskirati da skinem boju eventualnim skidanjem).

Pa jel s neonkama nedobiješ one kockice s čičak trakom za montažu i to super funkcionira. Al ono, ako imap neki nedoumica, uvijek možeš izvana naručit Enermaxe :chears:

Doink the Clown 19.10.2010. 00:51

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1756154)
Pa jel s neonkama nedobiješ one kockice s čičak trakom za montažu i to super funkcionira. Al ono, ako imap neki nedoumica, uvijek možeš izvana naručit Enermaxe :chears:

Dobio sam ljepljivu dvostranu traku koja ništa ne drži ako imaš čičke šalji ili daj neku ideju kako da to zalijepim a da bude što manje bolno za unutarnji paintjob :D

Pupo 19.10.2010. 01:05

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1756157)
Dobio sam ljepljivu dvostranu traku koja ništa ne drži ako imaš čičke šalji ili daj neku ideju kako da to zalijepim a da bude što manje bolno za unutarnji paintjob :D

Imaš čičke na metre za kupit u baumaxu, a ove što sam dobio s neonkama moram potražit kad dođem kući u Požegu pa me cimni prije prvog da ti to nađem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:01.